Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- bez_ideje
#9451 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Ima li jos ovih Stasi,KGB i ostalih evropskih obavjestajnih filmova?
ovaj conversation cu veceras da pogledam
-
bull21
#9452 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Imas Mossad u The Debt sa Helen Mirren, Samom Worthingtonom i Jessicom Chastain (Tree of life i Take Shelter).
p.s. znam da Mossad nije europcki al je film sasvim OK.
p.s. znam da Mossad nije europcki al je film sasvim OK.
- black
#9453 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
odlicna obabez_ideje wrote:Ima li jos ovih Stasi,KGB i ostalih evropskih obavjestajnih filmova?
http://www.imdb.com/title/tt1340800/
http://www.imdb.com/title/tt0073802/
-
jastuk1
#9454 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Ozbiljno pitanje za ove što hvale iranske Elly i A Separation.
Gledao sam Elly i režija mi se nije svidjela (previše pojačivača ukusa i modernističkih emulgatora tipa namjerne razlike u dužinama kadrova, pretjerano treskanje u sredini filma, premalo panoramskih scena, itd). Pošto je isti režiser, interesuje me da li je tempo u A Separation sličan ili se dosta razlikuje, u kojoj mjeri je rad kamere isti ili nije kao u Elly.
Znači pogledao bih i Separation, ali sam razočaran režijom u Elly (dok je gluma beton!), pa ako može malo kontrastivnog poređenja režije ova dva filma.
Zahvaljujem
Gledao sam Elly i režija mi se nije svidjela (previše pojačivača ukusa i modernističkih emulgatora tipa namjerne razlike u dužinama kadrova, pretjerano treskanje u sredini filma, premalo panoramskih scena, itd). Pošto je isti režiser, interesuje me da li je tempo u A Separation sličan ili se dosta razlikuje, u kojoj mjeri je rad kamere isti ili nije kao u Elly.
Znači pogledao bih i Separation, ali sam razočaran režijom u Elly (dok je gluma beton!), pa ako može malo kontrastivnog poređenja režije ova dva filma.
Zahvaljujem
-
mariche87v
#9455 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Evo jos nekoliko odlicnih filmova iz 2007me koji su odneli punooo pobeda
I Am Legend - Ja sam legenda 2007
Awake - Budan 2007
Zodiac - Zodijak 2007
Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street - Svini Tod: Đavolji brijač Flet Strita 2007
Sunshine - Sunce 2007
American Gangster - Američki gangster 2007
Awake - Budan 2007
Zodiac - Zodijak 2007
Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street - Svini Tod: Đavolji brijač Flet Strita 2007
Sunshine - Sunce 2007
-
mariche87v
#9456 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Evo jos nekoliko odlicnih filmova iz 2007me koji su odneli punooo pobeda
Awake - Budan 2007
Zodiac - Zodijak 2007
Sunshine - Sunce 2007
Awake - Budan 2007
Zodiac - Zodijak 2007
Sunshine - Sunce 2007
- markioni
- Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar
- dadan79
#9458 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Ni meni se Elly nije svidio.Predvidljiv je bio, na pocetku se previse oduzio a i ne bih se slozio da je gluma beton. Separation je mnogo bolji sto se tice glume i price i zasluzeno je pobjedio.jastuk1 wrote:Ozbiljno pitanje za ove što hvale iranske Elly i A Separation.
Zahvaljujem
Last edited by dadan79 on 27/03/2012 05:13, edited 1 time in total.
- dadan79
#9459 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Neko je trazio nesto o spijunazi?
Ovaj nije los sa Kusturicom u glavnoj ulozi
http://www.imdb.com/title/tt0806029/
8
Ovaj nije los sa Kusturicom u glavnoj ulozi
http://www.imdb.com/title/tt0806029/
8
- johnnykola
#9460 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
jastuk1 wrote:Ozbiljno pitanje za ove što hvale iranske Elly i A Separation.
Zahvaljujem
a gdje je isprika za teror od prije vezana za separation? (mada znam da to vec sada radis s ovim komentarom, ali ti je jaaaaaaaaaakooooooo tesko napisati: izvini.) zalosno.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#9461 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Zamolio bih Vas ako nadjete titlove na engleskom bar da mi posaljete u inbox.
Hvala
-
jastuk1
#9462 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
[quote="johnnykola"
a gdje je isprika za teror od prije vezana za separation? (mada znam da to vec sada radis s ovim komentarom, ali ti je jaaaaaaaaaakooooooo tesko napisati: izvini.) zalosno.[/quote]
Izvinjenje? Za šta, za arogantnu i pokvarenu režiju u Elly? Jedini teror ovdje je hvaljenje filmova u kojma se REŽIJA ismijava ljudskoj duši na najperfidniji i najpokvarenjiji način. Zašto? Zato što namjerno izvrće realnost i istinu.
I da ne buide zabune - ne mislim na radnju filma već na REŽIJU i način na koji je režiser izabro da prikaže perfidnost i pokvarenost likova u filmu.
U principu - ti voliš i lijepiš ovdje filmove koji ne žele da potpuno otkrju ili otvore dušu likova, već one filmove koji se podsmijavaju ljudskoj duši i to ne toliko scenarijem i dijalozima, već upravo režijom. U suštini svega to je bježanje od potpune i gole iskrenosti.
Ili možda griješim, pa me ispravi. Moram pogledat i Separation jer fakat možda griješim i možda je režija u Elly nešto posebno, nešto što ja pogrešno razumijem. Al fakat ne vidim potrebu pojačavanja prikaza radnje "supernabrijanom" REŽIJOM, jer samo oduzima od truda i ostvarene uvjerljivosti glumaca. To mi ide u sferu preseravanja, arogantnosti, pišanja po umjernosti i namjernog odvraćanja od istine i iskrenosti.
a gdje je isprika za teror od prije vezana za separation? (mada znam da to vec sada radis s ovim komentarom, ali ti je jaaaaaaaaaakooooooo tesko napisati: izvini.) zalosno.[/quote]
Izvinjenje? Za šta, za arogantnu i pokvarenu režiju u Elly? Jedini teror ovdje je hvaljenje filmova u kojma se REŽIJA ismijava ljudskoj duši na najperfidniji i najpokvarenjiji način. Zašto? Zato što namjerno izvrće realnost i istinu.
I da ne buide zabune - ne mislim na radnju filma već na REŽIJU i način na koji je režiser izabro da prikaže perfidnost i pokvarenost likova u filmu.
U principu - ti voliš i lijepiš ovdje filmove koji ne žele da potpuno otkrju ili otvore dušu likova, već one filmove koji se podsmijavaju ljudskoj duši i to ne toliko scenarijem i dijalozima, već upravo režijom. U suštini svega to je bježanje od potpune i gole iskrenosti.
Ili možda griješim, pa me ispravi. Moram pogledat i Separation jer fakat možda griješim i možda je režija u Elly nešto posebno, nešto što ja pogrešno razumijem. Al fakat ne vidim potrebu pojačavanja prikaza radnje "supernabrijanom" REŽIJOM, jer samo oduzima od truda i ostvarene uvjerljivosti glumaca. To mi ide u sferu preseravanja, arogantnosti, pišanja po umjernosti i namjernog odvraćanja od istine i iskrenosti.
-
dezurni_ucenik
#9463 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Kakav je Sound of Noise?
- Phosphorus
#9464 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Slo Burner wrote:
Dugo ne gledah ovako lijep film.
Kad zavrsi ostane ti neki super osjecaj
- johnnykola
#9465 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
(svemu ovome sto cu pisati ima prolog u kojem samo sto me cetnikom nisi nazvao vezano za to da se meni svidio film festen, a tebi ne, ali necemo o tome)
ovo je bilo:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 0#p6747528
slika koja se ne vidi u ovom gore mom postu je poster separationa. tarkovski je jedan od najboljih rezisera ikada. ne zato sto ja to kazem vec zato sto to struka kaze. dakle, mjerljivo je. nakon toga ti i ja pisemo:
http://i.imgur.com/vH4Ln.jpg
onda ja pisem:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 0#p7152986
pa ti pises (i ovdje se pravis blesav, jer nisi pogledao separation (jer, jasno je - bio sam u pravu da je najbolji strani unatrag godinu dana, a ti si ga ocrnio do daske, sto se gore moze iscitati) koji je, pride, dobio i oscara - dakle, mjerljivo, kroz struku, dobar film, sto, naravno, ne mora znaciti i da je genijalan) o about elly, kojeg sam ja prvi spomenuo na ovom forumu (sto je nebitno totalno, ali isto tako dokazuje da se i dalje bavis s menom i zelis mi, kao, nesto spustiti, a to jasno stoji u dijelu: Ozbiljno pitanje za ove što hvale iranske Elly i A Separation.
):
između ostalog napisao:
a ja sam, da ponovim, na kraju jednih od svojih postova stavio:

pametnom dosta.
ja NE ZELIM vise s tobom komunicirati.
toliko.
ovo je bilo:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 0#p6747528
slika koja se ne vidi u ovom gore mom postu je poster separationa. tarkovski je jedan od najboljih rezisera ikada. ne zato sto ja to kazem vec zato sto to struka kaze. dakle, mjerljivo je. nakon toga ti i ja pisemo:
http://i.imgur.com/vH4Ln.jpg
onda ja pisem:
pa ti pises (i ovdje se pravis blesav, jer nisi pogledao separation (jer, jasno je - bio sam u pravu da je najbolji strani unatrag godinu dana, a ti si ga ocrnio do daske, sto se gore moze iscitati) koji je, pride, dobio i oscara - dakle, mjerljivo, kroz struku, dobar film, sto, naravno, ne mora znaciti i da je genijalan) o about elly, kojeg sam ja prvi spomenuo na ovom forumu (sto je nebitno totalno, ali isto tako dokazuje da se i dalje bavis s menom i zelis mi, kao, nesto spustiti, a to jasno stoji u dijelu: Ozbiljno pitanje za ove što hvale iranske Elly i A Separation.
):
pa ti ja napisem:jastuk1 wrote:Ozbiljno pitanje za ove što hvale iranske Elly i A Separation.
Zahvaljujem
pa ti pises:johnnykola wrote:jastuk1 wrote:Ozbiljno pitanje za ove što hvale iranske Elly i A Separation.
Zahvaljujem
a gdje je isprika za teror od prije vezana za separation? (mada znam da to vec sada radis s ovim komentarom, ali ti je jaaaaaaaaaakooooooo tesko napisati: izvini.) zalosno.
gdje se ja zapitam, s kim to komuniciram jer sam ovdje:jastuk1 wrote:Izvinjenje? Za šta, za arogantnu i pokvarenu režiju u Elly? Jedini teror ovdje je hvaljenje filmova u kojma se REŽIJA ismijava ljudskoj duši na najperfidniji i najpokvarenjiji način. Zašto? Zato što namjerno izvrće realnost i istinu.johnnykola wrote:
između ostalog napisao:
da naglasim, u posljednjem tvom kvotu iznad ti si, isto tako, izmedju ostalog napisao:koji je otrpilike deset puta bolji od oscarom ovjencanog.
znam, film ce pogledati rijetki, ali glavno je da se
na drugoj temi ovog podforuma na sezdesettri strane pise
o nevjerojatnom odronu od filma - u zemlji krvi i meda.
vjerojatno se i tamo pozivaju vrli znalci na istoriju povijesti,
drve li drve, a ovamo ce masiti cijeli fudbal tako sto nece pogledati film
koji nas uci, hej, UCI, kako biti odgovoran prema drugom ljudskom
bicu. toliko. beton betona nad betonima.
I da ne bude zabune - ne mislim na radnju filma već na REŽIJU i način na koji je režiser izabro da prikaže perfidnost i pokvarenost likova u filmu.
a ja sam, da ponovim, na kraju jednih od svojih postova stavio:

pametnom dosta.
ja NE ZELIM vise s tobom komunicirati.
toliko.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#9466 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Ajd nek neko ovo malo pocisti 
-
nookey
#9467 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
I ova tema ode u k.... :S
- mrtva kokoš
#9468 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
a nekad si ovdje mogao procitati preporuku

- jasko_ba
#9469 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
sto svi moraju biti najpametniji 
- johnnykola
#9470 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
a sta bi trebali? biti glupi? 
-
SaPnA
- jasko_ba
#9472 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
tako jejohnnykola wrote:a sta bi trebali? biti glupi?
- black
#9473 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
zato sto se svima moraju svidjati filmovi koje "ja" volimjasko_ba wrote:sto svi moraju biti najpametniji
-
dassa
-
matt9