Zašto uopšte stavljati godinu?Teufik wrote:Treba promijeniti naslov teme.Ipak smo u 2012-oj.
Dobar film je uvijek dobar film.
Moderator: _BataZiv_0809
Zašto uopšte stavljati godinu?Teufik wrote:Treba promijeniti naslov teme.Ipak smo u 2012-oj.
Gdje, kako si gledao?DžipaloRipalo wrote:
ili ti ga conquest 1453

http://www.imdb.com/title/tt1244668/Kona__ wrote:
Mislim da je ta predvidivost uradjena s namjerom,upravo zbog toga "neće valjda",ostavlja bolji utisak.ultima_palabra wrote:Najbolje u filmu je što predvidiš sve što će se dešavati, ali opet kontaš "neće valjda"
johnnykola wrote:postat cu samo jos jednom image:
gdje je sad pillow boy koji me da ne pisem sta u zdrav
mozak, izmedju ostalog, i zbog preporuke ovog betona
gore? tim prije sto je oscara dobio
dok amerika zakuhava s iranom. aj rest maj kejs.
Ovo remek djelo svodiš na funkciju razbijanja stereotipa prema Irancima!odličan, odličan film... iako se ne zavaram da umjetnost moze bitno mijenjati svijet, ne umanjujem znacaj trenutka... ako film razbije barem dio stereotipa o danasnjem iranskom drustvu kod nekolicine zapadnjaka, ispunio je svoju funkciju...
vodoprovodčik wrote:Ovo remek djelo svodiš na funkciju razbijanja stereotipa prema Irancima!odličan, odličan film... iako se ne zavaram da umjetnost moze bitno mijenjati svijet, ne umanjujem znacaj trenutka... ako film razbije barem dio stereotipa o danasnjem iranskom drustvu kod nekolicine zapadnjaka, ispunio je svoju funkciju...
pa iran ima izvrsnu filmsku scenu, i prije ovog filma...horion_bosona wrote:odličan, odličan film... iako se ne zavaram da umjetnost moze bitno mijenjati svijet, ne umanjujem znacaj trenutka... ako film razbije barem dio stereotipa o danasnjem iranskom drustvu kod nekolicine zapadnjaka, ispunio je svoju funkciju...
Ne iskrivljujem ja ništa, napisao si da je ispunio svoju funkciju tako što je razbijao stereotipe o irancima.horion_bosona wrote:vodoprovodčik wrote:Ovo remek djelo svodiš na funkciju razbijanja stereotipa prema Irancima!odličan, odličan film... iako se ne zavaram da umjetnost moze bitno mijenjati svijet, ne umanjujem znacaj trenutka... ako film razbije barem dio stereotipa o danasnjem iranskom drustvu kod nekolicine zapadnjaka, ispunio je svoju funkciju...![]()
naravno da ga ne nipodaštavam, već sam se nadovezao na ono što je johnnykola napisao... prilično jasan post iskrivljuješ, mašeći kontekst napisanog...
zar tvrdim suprotno!? sjajna kinematografija, ali je ovo tek druga nominacija iranskog filma za nagradu Američke filmske akademije... ponavljam, podcrtavam i ukazujem na trenutak u kome se čuju ratni bubnjevi, film iz jedne od zemalja "osovine zla" dobija najprestižniju filmsku nagradu... sad su prosto veće šanse da ga ljudi na Zapadu pogledaju, bez obzira što se radi o sitnim procentima onih koji gledaju ovakve i slične "umjetničke" filmove...vee-jay wrote: pa iran ima izvrsnu filmsku scenu, i prije ovog filma...
pored osnovne funkcije svakog filma da priča priču, dobar film ne djeluje na gledaoca samo "trenutno", već ga navodi na razmišljanje i propitivanje... percepcija ovog filma na razini same (još jednom ponavljam odlične) priče biće ista i kod ljudi u Iranu, na Madagaskaru i Islandu, međutim uzimajući u obzir kulturološke ali i političko-socijalne prilike u pojedinim državama, ta percepcija će imati i dodatnu dimenziju...vodoprovodčik wrote: Ne iskrivljujem ja ništa, napisao si da je ispunio svoju funkciju tako što je razbijao stereotipe o irancima.
kontekst, mn. konteksta lat. (contextus od contexere - satkati, splesti) misaono dovršeni ulomak pisanog govora (teksta) koji tačno određuje smisao pojedine riječi ili fraze koja ulazi u njega; suvislost, povezanost, veza, misaona cjelina.
ne, nisam vidio da si tvrdio nesto suprotno. samo sam naglasio.horion_bosona wrote:zar tvrdim suprotno!?vee-jay wrote: pa iran ima izvrsnu filmsku scenu, i prije ovog filma...