Saglasan, odlicna zapazanja. Ni manjeg K, ni vece dreke, samo cepaj dalje i ne obaziri se.BajramBarecula wrote:Moje skromno misljenje: precijenjen i navikan.nema me tamo wrote:Hajde ukratko nam otvori oci zbog cega je to razocarenje godine
Nekonzistentna i neuvjerljiv radnja, los pokusaj kombinovanja drame i crnog humora (baca malo na bracu Coen).
More i more rupa u radnji, previse suvisnih i sa radnjom nepovezanih detalja:
- divlja se, lete kokteli, pucnjave, tuce, pokusaji ubistva, nidje policije, niko ni da trepne, niko da odgovara
- Rockwell nako iz cista mira lika kroz prozor izbaci, nako random, opet bez da se iko pocese
- Frances koktele na policiju baca, niko ne jebe zivu silu,
- onu crnkinju fol hapse zbog vutre, nikakve veze sa radnjom ili bilo cime
- totalno nepotrebno uvodjenje rasizma u pricu, nesto sto takodjer sa pricom veze nema
- bivsi muz zapali bilborde, na veceri joj onako usput prizna, par sekundi poslije ko da se nista desilo nije, opet njih dvoje normala
- od Harrelsona zenska nekakav top model 20 godina mladja od njega, fol iz australije, sve to bogu iza nogu nedje u nekakvoj americkoj vukojebini
- na kraju filma idu ubit lika za kojeg eto sumnjaju da je silovo kcerku, mozda jes mozda nije ko ga jebe
Ne znam, mozda sam ja glup pa propustam nesto ali po mom misljenju ovakve stvari film koji je pokupio nekoliko oskara i koji je na glasu kakvom jeste ne bi trebao da ima. Sad kad malo razmislim, mozda se na taj nacin pokusale karikirat stvari, i ako jeste, totalno neuvjerljivo je.
Cini se da je scenario piso neko ko veze o ruralnoj americi nema.
Sve je otislo u Honduras kada se ovakvim kojestarijama dodeljuju titule kvaliteta.