Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

KPNCTNJAH

#27751 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by KPNCTNJAH »

Ja fakat mislio da pretjeruju u filmovima kad nrdsima daju neke rasprave o glupostima, pa se oni kao upale, jos bi se i potukli da znaju... :mrgreen: kad i kod nas ima toga :mrgreen:
Najbolje da svaki od vas napravi svog robota i rijesite to k'o muskarci... Robot Wars 8-) :mrgreen:
ExNihilo

#27752 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by ExNihilo »

BlackSnake wrote: @ExNihilo
Jebote, kako ne kontaš da se u engleskoj terminologiji pod "science" označavaju prirodne nauke. Bez uvrede, ali obrazuj se malo.
Znači pređosmo i na uvrede. Ja tebe neću vrijeđati ali kada me već prozivaš, na tvoju žalost ipak sam formalno obrazovan kao inženjer elektronike i automatike, a to je podrazumijevalo i robotiku i mehaniku kao i upravljačku podršku (elektronika, automatika i informatika). Ali to je samo osnova, nije teško danas biti u toku na kom nivou se nalazi i u kom smjeru ide robotika. Ti očito brkaš dizajn i tehnologiju koja stoji unutar ili oko tog dizajna. ALi nije ti zamjeriti, vjerovatno bi uz pomoć dizajnera mogao naći naučmo uporište i u Batmanu :D
Btw, čini mi se da nisi shvatio poentu forumaša @dosadnomii
Time su tvoji komentari još tragičniji. Bolje da si prešutio bolidrano. Do sada sam mislio da pišeš nebuloze jer ne poznaješ oblast o kojoj govoriš, sada shvatam da pišeš nebuloze iako bi morao poznavati oblast o kojoj govoriš.

TARS nemoguć? Dizajn glup? Ti bi kao inžinjer automatike, valjda, trebao napisati nešto ubjedljiviji argument za ove teze umjesto što, zadnjih 20 stranica teme, uzvikuješ : "Jeste li vi imali fiziku u osnovnoj školi?".

Na dizajnu TARSa su radili svjetski stručnjaci za ovu oblast. Već sam postavio i mišljenje lika koji je sastavio više robota nego što ćemo ih i ja i ti vidjeti u životu. Ali, dobro, jebo i stručnjake i Adama. Niko nije u pravu samo zato što je stručnjak. Slobodan si da objasniš i argumentuješ zašto su oni budale, zašto su u krivu, a ti nisi. Slobodan si da ih demantiraš. Eto.

Ujedno možeš objasniti i poentu forumaša Dosadnomii. Ili, on može.
dale cooper

#27753 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by dale cooper »

Majku mu, jedva čekam da pogledam taj Interstellar, ako ništa da se makar zdrpim sa nekima
od vas. :mrgreen: A kad je Nolan u pitanju uvijek ima mušterija. :D
Kataklinger

#27754 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Kataklinger »

Temu pod hinto preimenovat u "Gledali ste Interstellar, prokomentarišite ga s drugima (2014- .....)" i obrisat sve postove s teme osim ovih sa zadnje dvije stranice.
johnnykola

#27755 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by johnnykola »

A pta će Damon nego onakav biti?
Čovjeka živa nije vidio tisućljeće.
Neko bi bio "ličan"?
Al' u panjevima.

Lijep pozdrav,

Gej SS-ovac
BlackSnake

#27756 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by BlackSnake »

@ ExNihilo

Nema potrebe da ti raspravljaš o mom znanju, boldiranje mojih izjava sa namjerom izvlačenja jednog dijela priče iz konteksta je prije svega nekulturno, možda imaš neke komplekse ? Ah, šta ćeš, kompleksi su yebena stvar. Ssmiješan si naprosto i fakat završavam diskusiju, ne znam zašto mi je i trebalo da se upuštam u diskusiju sa nekim tako plitkim.

Zao one koje to još zanima:

Evo lika koji se pominje kao kreator TARS-a ... neki Bill Irwin .
http://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Irwin
Prva rečenica kaže: William Mills "Bill" Irwin (born April 11, 1950) is an American actor, clown,[1][2] and comedian.

A evo malo o Adamu Savage :
http://en.wikipedia.org/wiki/Adam_Savage
Pa opet prva rečenica kaže: Adam Whitney Savage (born July 15, 1967)[3] is an American industrial design and special effects designer/fabricator, actor, educator, and television personality

Ja sam završio diskusiju o Interstellaru .... i sorry za okupaciju foruma u par zadnjih strana. Ali šta ćemo kada se slabo preporučuju filmovi :D
ExNihilo

#27757 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by ExNihilo »

BlackSnake wrote:@ ExNihilo

Nema potrebe da ti raspravljaš o mom znanju, boldiranje mojih izjava sa namjerom izvlačenja jednog dijela priče iz konteksta je prije svega nekulturno, možda imaš neke komplekse ? Ah, šta ćeš, kompleksi su yebena stvar. Ssmiješan si naprosto i fakat završavam diskusiju, ne znam zašto mi je i trebalo da se upuštam u diskusiju sa nekim tako plitkim.

Zao one koje to još zanima:

Evo lika koji se pominje kao kreator TARS-a ... neki Bill Irwin .
http://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Irwin
Prva rečenica kaže: William Mills "Bill" Irwin (born April 11, 1950) is an American actor, clown,[1][2] and comedian.

A evo malo o Adamu Savage :
http://en.wikipedia.org/wiki/Adam_Savage
Pa opet prva rečenica kaže: Adam Whitney Savage (born July 15, 1967)[3] is an American industrial design and special effects designer/fabricator, actor, educator, and television personality

Ja sam završio diskusiju o Interstellaru .... i sorry za okupaciju foruma u par zadnjih strana. Ali šta ćemo kada se slabo preporučuju filmovi :D
Jao, lika. Bill Irwin je posudio glas TARSu. Glas, kralju. Kakav kreator, pa znaš li barem koristiti Google? :roll:

Adam Savage..jesi gledao kad Mythbusterse ili si fakat tražio lika po Wiki. :D

Sve u svemu, u pravu si. Ne treba da raspravljam o tvom (ne)znanju. Tvoja demonstracija istog je sasvim dovoljna. :D Jer, fino te pozovem da argumentuješ stav, a tvoji odgovori su "plitak si", "komeplekse imaš", "smiješan si", i sl. Podsjeća me na onu tvoju famoznu interpretaciju Dark Knighta, koja zorno pokazuje ko je plitak. Bolje da je ne vadim iz nafatlina.
johnnykola

#27758 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by johnnykola »

Dva kardinalna znaka, teško da su mulci totale, sve da su samo i vojs dali. :D

Lijep pozdrav,

Gej SS-ovac
zecko_kupuz

#27759 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by zecko_kupuz »

Ja davno pročitah da je Bill Irwin posudio glas i upravljao TARS-om, obzirom da je u pitanju praktičan efekat, a ne CGI kako se meni činilo u trailerima. :D
ExNihilo

#27760 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by ExNihilo »

zecko_kupuz wrote:Ja davno pročitah da je Bill Irwin posudio glas i upravljao TARS-om, obzirom da je u pitanju praktičan efekat, a ne CGI kako se meni činilo u trailerima. :D
Tako je.
_mufljuz_

#27761 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by _mufljuz_ »

Oduševio me Nightcrawler.... o-du-se-vi-o....

Jake Gylenhaal ja mislim da u zadnjih par godina nema loseg filma.... Dostojan nasljednik Al Pacina..... sve moze da glumi covjek - sve..... ako se smijem usuditi i reci - prekucao ga je..... :thumbup:
sandra01

#27762 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by sandra01 »

Da ne otvaram novu temu ,ko od vas zna kako da stavim titlove na film koji sam nasla na youtube?
Znam da trebam naci titlove i to snimim i sta onda ? Gdje to stavljam na youtube?
Moram li prvo uraditi download tog filma pa onda staviti titlove ili to mogu uraditi bez toga?
Svaka pomoc je dobrodosla.
Hvala
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#27763 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Jimmy McNulty »

E ovako, davno sam gledao neki film i sjećam se da tokom cijelog filma traje potjera za nekom loto srećkom, nekako ona ako se ne varam završi i u rukama mafijaša, pa povuci-potegni ispadne da je to dobitna srećka. To je sve čega se sjećam osim da neko tokom cijelog fima pokušava napravit pizzu ali nikad ne uspije :lol: Nisam baš siguran ali glumi R.de Niro ja mislim. Nisam baš puno rekao o radnji filma ali ako ko zna kako se zove bio bih mu zahvalan.
Rinzler

#27764 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Rinzler »

Miricle on neznam kojoj street i ne glumi deniro al je film prelijep :) uz bronx tale jedan od najljepsih klasika :)
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#27765 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Jimmy McNulty »

Rinzler wrote:Miricle on neznam kojoj street i ne glumi deniro al je film prelijep :) uz bronx tale jedan od najljepsih klasika :)
Jesi li siguran? Ne izbacuje mi ništa slično na potrazi na imdbu za te riječi :-?
Rinzler

#27766 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Rinzler »

Halali nije miricle al jest street :lol:
http://m.imdb.com/title/tt0101252/
omar little

#27767 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by omar little »

Jimmy McNulty wrote:E ovako, davno sam gledao neki film i sjećam se da tokom cijelog filma traje potjera za nekom loto srećkom, nekako ona ako se ne varam završi i u rukama mafijaša, pa povuci-potegni ispadne da je to dobitna srećka. To je sve čega se sjećam osim da neko tokom cijelog fima pokušava napravit pizzu ali nikad ne uspije :lol: Nisam baš siguran ali glumi R.de Niro ja mislim. Nisam baš puno rekao o radnji filma ali ako ko zna kako se zove bio bih mu zahvalan.
http://www.moviecus.com/theme/movies-about-lottery/1

eto pa trazi.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#27768 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Jimmy McNulty »

To je taj. 29th street.

Hvala obojici. :faraon1:
Rinzler

#27769 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Rinzler »

Ama naso sam mu, 29th street :)
irac300

#27770 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by irac300 »

sandra01 wrote:Da ne otvaram novu temu ,ko od vas zna kako da stavim titlove na film koji sam nasla na youtube?
Znam da trebam naci titlove i to snimim i sta onda ? Gdje to stavljam na youtube?
Moram li prvo uraditi download tog filma pa onda staviti titlove ili to mogu uraditi bez toga?
Svaka pomoc je dobrodosla.
Hvala
Titlove ne možeš staviti na youtube. Ali možeš downloadovati film sa youtubea sa programom kao što je IDM (Internet Download Manager), a onda skinuti titlove sa stranica kao što su titlovi.com ili prijevodi-online.org, i ubaciti ih u folder gdje ti je film. Ne znam koji je film u pitanju, ali mnogo ti je jednostavnije to skidati preko torrenta.

P.S.
Uvijek provjeri da li postoji titl prije downloadovanja filma. :D
pirmin

#27771 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by pirmin »

Preporucen vec...

hajli rekomendid! 8-)
Last edited by pirmin on 20/02/2015 22:28, edited 2 times in total.
BlackSnake

#27772 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by BlackSnake »

_mufljuz_ wrote:Oduševio me Nightcrawler.... o-du-se-vi-o....

Jake Gylenhaal ja mislim da u zadnjih par godina nema loseg filma.... Dostojan nasljednik Al Pacina..... sve moze da glumi covjek - sve..... ako se smijem usuditi i reci - prekucao ga je..... :thumbup:
Agree ... :thumbup: :thumbup:
Snake Eyes

#27773 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Snake Eyes »

pirmin wrote:Preporucen vec...

hajli rekomendid! 8-)
Nisam lud za filmovima o muzici ali ovaj mi je neobjašnjivo legao.
Well done, indeed!
samkoF

#27774 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by samkoF »

karanana wrote:reko sam da nema direktne veze sa ratom kao sto to ima savrseni krug gdje je radnja u sred rata.
iskreno, u amidzi nisam ni znao da ima ta veza sa poginulim sinom. kad god sam uhvatio minut-dva filma, vazda sam na iste dvije scene. ili nesta sjede u sobi ili chachkaju oko bojlera.
ne moras crtati. veoma si jasan, savrseno.
Eh da si odmah rekao da si gledao minut-dva od cijelog filma ne bi bilo potrebe uopste komentarisati nista s tobom u vezi tog filma. :thumbup:
Rinzler

#27775 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Rinzler »

samkoF wrote:
karanana wrote:reko sam da nema direktne veze sa ratom kao sto to ima savrseni krug gdje je radnja u sred rata.
iskreno, u amidzi nisam ni znao da ima ta veza sa poginulim sinom. kad god sam uhvatio minut-dva filma, vazda sam na iste dvije scene. ili nesta sjede u sobi ili chachkaju oko bojlera.
ne moras crtati. veoma si jasan, savrseno.
Eh da si odmah rekao da si gledao minut-dva od cijelog filma ne bi bilo potrebe uopste komentarisati nista s tobom u vezi tog filma. :thumbup:
Shuti bolan dobro nije reko da je zaspo u to minut dva. Frajer inače jal stavi film kakav odma se ponasa ko kakav padavicar i padne u bandak. To bolan po 15 puta film prekida i nastavlja jer ga san prenese. Fenomen definitivno :)
Post Reply