Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- drag_gost
#26076 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
http://www.imdb.com/title/tt2872718/ - Nighcrawler. Jebeni Jake Gyllenhaal! Dugo nisam vidio upecatljiviju ulogu kao njegovu u ovom filmu. Savrseno je utjelovio psihopatu, svaki njegov pokret, gestikulaciju, akciju, reakciju, proracunatost. Znao sam da kada je Dan Gilroy ovo napisao da tu fule ne moze biti. Neko ko je u stanju da napise "The Fall" tesko da moze pogrijesiti. Ali Jake..., pridobio me je definitivno onom ulogom u Enemy-u, ali ovo do sada mu je uloga zivota. Definitivno dva koplja iznad svih ostalih u filmu. Njegovu izvedbu bih uporedio sa Oldmanovom u Leonu.
-
aida25
#26077 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
He he, ma ja uopšte nisam iz Sa, samo onako kažem da ga ne možeš izgleda drugačije pogledat...karanana wrote:kontam ga i ja sutra u kinu pogledat u pola 2. vidimo se tamo aida. kad sjednes, postaj na forumu ovdje koji si red i sjediste pa da pridjem.
- ExNihilo
#26078 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Pisao je on i sranja, da se ne lažemo.drag_gost wrote:http://www.imdb.com/title/tt2872718/ - Nighcrawler. Jebeni Jake Gyllenhaal! Dugo nisam vidio upecatljiviju ulogu kao njegovu u ovom filmu. Savrseno je utjelovio psihopatu, svaki njegov pokret, gestikulaciju, akciju, reakciju, proracunatost. Znao sam da kada je Dan Gilroy ovo napisao da tu fule ne moze biti. Neko ko je u stanju da napise "The Fall" tesko da moze pogrijesiti. Ali Jake..., pridobio me je definitivno onom ulogom u Enemy-u, ali ovo do sada mu je uloga zivota. Definitivno dva koplja iznad svih ostalih u filmu. Njegovu izvedbu bih uporedio sa Oldmanovom u Leonu.
Jake Gyllenhaal je pocijepao i u Prisonersu, a u Nightcrawleru je rascijepao.
-
cassius
#26079 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
drag_gost wrote:http://www.imdb.com/title/tt2872718/ - Nighcrawler. Jebeni Jake Gyllenhaal! Dugo nisam vidio upecatljiviju ulogu kao njegovu u ovom filmu. Savrseno je utjelovio psihopatu, svaki njegov pokret, gestikulaciju, akciju, reakciju, proracunatost. Znao sam da kada je Dan Gilroy ovo napisao da tu fule ne moze biti. Neko ko je u stanju da napise "The Fall" tesko da moze pogrijesiti. Ali Jake..., pridobio me je definitivno onom ulogom u Enemy-u, ali ovo do sada mu je uloga zivota. Definitivno dva koplja iznad svih ostalih u filmu. Njegovu izvedbu bih uporedio sa Oldmanovom u Leonu.
Jesil gledao s titlovima ?
- drag_gost
#26080 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Jok kad je psiho u pitanju.ExNihilo wrote:Pisao je on i sranja, da se ne lažemo.drag_gost wrote:http://www.imdb.com/title/tt2872718/ - Nighcrawler. Jebeni Jake Gyllenhaal! Dugo nisam vidio upecatljiviju ulogu kao njegovu u ovom filmu. Savrseno je utjelovio psihopatu, svaki njegov pokret, gestikulaciju, akciju, reakciju, proracunatost. Znao sam da kada je Dan Gilroy ovo napisao da tu fule ne moze biti. Neko ko je u stanju da napise "The Fall" tesko da moze pogrijesiti. Ali Jake..., pridobio me je definitivno onom ulogom u Enemy-u, ali ovo do sada mu je uloga zivota. Definitivno dva koplja iznad svih ostalih u filmu. Njegovu izvedbu bih uporedio sa Oldmanovom u Leonu.![]()
Jake Gyllenhaal je pocijepao i u Prisonersu, a u Nightcrawleru je rascijepao.Nema pravde na ovom svijetu ako ne dobije oskara.
Ma Jake se nametnuo meni licno kao neko koga sada treba mnogo intenzivnije pratiti. Dokaz da ono u Enemy-u nije samo izuzetak. Da i Prisoners, meni nije legao kao film, ali opet je bila odlicna uloga.
- Point.
#26081 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
I u End Of Watch je bio dobar.
-
last mohicans
#26082 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Odgledah ovaj nafaljeni Fury. Solidan film,meni,ništa specijalno.
Možda ce biti koji SPOILER,PA DA UPOZORIM...
Na momente usporen,zadnja scena bespotrebno se dogadja po mraku, koji je inače u sekundi pao.Scene borbe nerealne,efekti slabi s obzirom na 2014.Dosta stvari se i ne vidi kod zadnje scene šta se ustvari zbiva,dobrim dijelom samo oni pucaju,a svabama dva dana trebaju da se pregrupisu i nikako da se organiziraju.Mislim da je zadnja scena pokušaj kopiranja scene odbrane mosta iz Saving Private Ryan,pa i oni Bredovi odlasci u osamu,također. Najviše me iznerviralo ono nazor čeličenje i maltretiranje momka,da ga za dan naprave fighterom i napraviše ga.Kostimografija..ne znam gdje nađoše one uniforme kod pješadije sa nekim čudima preko šljemova niz leđa,poput japanaca u II svjetskom.Inače formacijsko kretanje same pješadije,kao da su statisti pokupljeni sa ulice,a ne profesionalci,glumci ili vojnici.Onakve uniforme američke vojske kod pješadije u II svjetskom ratu ja ranije ne vidjeh.Elem ovaj film ne smije ići u istu rečenicu sa nekim drugim ratnim filmovima,kao što je Spašavanje vojnika Ryana.
Možda ce biti koji SPOILER,PA DA UPOZORIM...
Na momente usporen,zadnja scena bespotrebno se dogadja po mraku, koji je inače u sekundi pao.Scene borbe nerealne,efekti slabi s obzirom na 2014.Dosta stvari se i ne vidi kod zadnje scene šta se ustvari zbiva,dobrim dijelom samo oni pucaju,a svabama dva dana trebaju da se pregrupisu i nikako da se organiziraju.Mislim da je zadnja scena pokušaj kopiranja scene odbrane mosta iz Saving Private Ryan,pa i oni Bredovi odlasci u osamu,također. Najviše me iznerviralo ono nazor čeličenje i maltretiranje momka,da ga za dan naprave fighterom i napraviše ga.Kostimografija..ne znam gdje nađoše one uniforme kod pješadije sa nekim čudima preko šljemova niz leđa,poput japanaca u II svjetskom.Inače formacijsko kretanje same pješadije,kao da su statisti pokupljeni sa ulice,a ne profesionalci,glumci ili vojnici.Onakve uniforme američke vojske kod pješadije u II svjetskom ratu ja ranije ne vidjeh.Elem ovaj film ne smije ići u istu rečenicu sa nekim drugim ratnim filmovima,kao što je Spašavanje vojnika Ryana.
-
kakavdanakneiskustvu
-
BlackSnake
#26084 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Rivsa kao glumca naprosto volim gledati. Nije neko savršenstvo od glumca ali ima neku karizmu. Pogotovo Matrix, ta uloga je kao stvorena za njega.sizifinho wrote:
Kijanu Rivs se opet vraća na platna u svom grandioznom izdanju, možda i najupečatljivijeg lika još od Matrixa...
Jedan knjiški primjer i uzor režiserima, scenaristima, kamermanima, glumcima kako se ovi filmovi prave.
One "tragače realnosti" će film razočarati zato što je u potpunosti prihvatio činjenicu da je ovo fantazija, mitizacija i savršena priča čiji je cilj da spoji pulp, onaj šik osjećaj, malo noira uz podzemlje i dosta crnog humora... Apsolutno film od kojeg nisam imao očekivanja i skroz me zabavio i oduševio.
Kao da čitam strip!
Jedva čekam da pogledam ovaj film. Volio bih u kinu, ali do đavola u Zenici u kina dolaze samo crtani i loše komedije.
-
BlackSnake
#26085 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Već sam pisao o Jake Gyllenhaal-u.drag_gost wrote:http://www.imdb.com/title/tt2872718/ - Nighcrawler. Jebeni Jake Gyllenhaal! Dugo nisam vidio upecatljiviju ulogu kao njegovu u ovom filmu. Savrseno je utjelovio psihopatu, svaki njegov pokret, gestikulaciju, akciju, reakciju, proracunatost. Znao sam da kada je Dan Gilroy ovo napisao da tu fule ne moze biti. Neko ko je u stanju da napise "The Fall" tesko da moze pogrijesiti. Ali Jake..., pridobio me je definitivno onom ulogom u Enemy-u, ali ovo do sada mu je uloga zivota. Definitivno dva koplja iznad svih ostalih u filmu. Njegovu izvedbu bih uporedio sa Oldmanovom u Leonu.
Svi se ubiše hvaleći Bale-a koji je fakat dobar glumac, ali meni je Gyllenhaal puno bolji glumac. Još od Donnnie Darka me fascinirao, pa onda Source Code, Zodiac, Brothers, Prisoners, Enemy ... u svakom je genijalan. Po meni najbolje odradio Prisoners i Enemy.
Jedva čekam i ovaj film u kinu
- drag_gost
#26086 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Slazem se, sve sam te filmove pregledao nekoliko puta, Enemy vjerovatno i vise od 5BlackSnake wrote:Već sam pisao o Jake Gyllenhaal-u.drag_gost wrote:http://www.imdb.com/title/tt2872718/ - Nighcrawler. Jebeni Jake Gyllenhaal! Dugo nisam vidio upecatljiviju ulogu kao njegovu u ovom filmu. Savrseno je utjelovio psihopatu, svaki njegov pokret, gestikulaciju, akciju, reakciju, proracunatost. Znao sam da kada je Dan Gilroy ovo napisao da tu fule ne moze biti. Neko ko je u stanju da napise "The Fall" tesko da moze pogrijesiti. Ali Jake..., pridobio me je definitivno onom ulogom u Enemy-u, ali ovo do sada mu je uloga zivota. Definitivno dva koplja iznad svih ostalih u filmu. Njegovu izvedbu bih uporedio sa Oldmanovom u Leonu.![]()
Svi se ubiše hvaleći Bale-a koji je fakat dobar glumac, ali meni je Gyllenhaal puno bolji glumac. Još od Donnnie Darka me fascinirao, pa onda Source Code, Zodiac, Brothers, Prisoners, Enemy ... u svakom je genijalan. Po meni najbolje odradio Prisoners i Enemy.
- ExNihilo
#26087 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Coherence fakat odličan. 
-
kakavdanakneiskustvu
-
BlackSnake
#26089 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Dobar primjer kako niskobudžetni film može biti odličan.ExNihilo wrote:Coherence fakat odličan.
Iako sam odugovlačio da ga pogledam zbog shaky kamere, sada vidim da se radi o dobrom filmu.
Neko ga je poredio sa Triangle koji je meni ipak puno bolji.
PS. Po meni Coherence atmosferom više liči na The Man from Earth.
drag_gost
Slažem se da je Gyllenhaal sazrio za Oscara.
A ako ga je još iko zaslužio a nije dobio onda je to DiCaprio
- karanana
#26090 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Tusk.......i dont know what to think of it. U jednu ruku odron....human centipede. A u drugu ruku ok, mozda jer ja volim dijaloge koje kevin smith pise za filmove pa mi je to drzalo pozornost. Having said that ne znam bili ga preporucio ili ne bi.
- konahawaii
-
kakavdanakneiskustvu
-
Tyke
#26093 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Dying of the Light (2014)
http://www.imdb.com/title/tt1274586/?ref_=nv_sr_1
Inace sam uvijek gotivio filmove Nicolasa Cage-a, svojevrstan mi je, ali ovaj film mi i nije nesto posebno. Preporuka vise radi njega, kad su se vec gledali i ostali njegovi filmovi.
Jel' na imdb-u visoka ocjena, znam da je u pitanju zanr: DRAMA. Ne mogu se natjerati gledati film tog zanra, ali nikako. Neko ce mi reci kako ne znam sta propustam, ali nikako da prokinem.
Izgleda pod hitno moram pogledati Nightcrawler (2014), sto zbog vase preporuke, sto zbog trailera.
http://www.imdb.com/title/tt1274586/?ref_=nv_sr_1
Inace sam uvijek gotivio filmove Nicolasa Cage-a, svojevrstan mi je, ali ovaj film mi i nije nesto posebno. Preporuka vise radi njega, kad su se vec gledali i ostali njegovi filmovi.
Jel' na imdb-u visoka ocjena, znam da je u pitanju zanr: DRAMA. Ne mogu se natjerati gledati film tog zanra, ali nikako. Neko ce mi reci kako ne znam sta propustam, ali nikako da prokinem.
Izgleda pod hitno moram pogledati Nightcrawler (2014), sto zbog vase preporuke, sto zbog trailera.
-
Modest Musorgski
- Pitarrr82
#26095 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
BlackSnake wrote:Već sam pisao o Jake Gyllenhaal-u.drag_gost wrote:http://www.imdb.com/title/tt2872718/ - Nighcrawler. Jebeni Jake Gyllenhaal! Dugo nisam vidio upecatljiviju ulogu kao njegovu u ovom filmu. Savrseno je utjelovio psihopatu, svaki njegov pokret, gestikulaciju, akciju, reakciju, proracunatost. Znao sam da kada je Dan Gilroy ovo napisao da tu fule ne moze biti. Neko ko je u stanju da napise "The Fall" tesko da moze pogrijesiti. Ali Jake..., pridobio me je definitivno onom ulogom u Enemy-u, ali ovo do sada mu je uloga zivota. Definitivno dva koplja iznad svih ostalih u filmu. Njegovu izvedbu bih uporedio sa Oldmanovom u Leonu.![]()
Meni je od Zodiac-a privukao paznju glumom iako tamo ima manju ulogu u prvom dijelu filma, barem do sada je bio pomalo zapostavljen...
- Altsa
#26096 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
dobar dobarkakavdanakneiskustvu wrote:
- Altsa
#26097 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Cage je iz filma u film sve gori i gori. zaista je vrijeme da se povuce.Modest Musorgski wrote:
- Point.
#26098 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Treba platiti dugove pa sad snima na foru daj sta das. Steta, dobar glumac.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#26099 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
kažu da je moro i stripove prodat 
- johnnykola
#26100 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
NA AMC-u večeras u deset minuta iza ponoći odličan film:

Lijep pozdrav,
Gej SS-ovac

Lijep pozdrav,
Gej SS-ovac