http://www.imdb.com/title/tt1194263/?re ... lmg_act_17
Moderator: _BataZiv_0809
takvim rezonovanjem nalazite se samo s druge strane zida od hejtera. umjesto argumentacije nudite, u pauzama otrcanih fraza o hejterima i citata, ad hominem, po mahalskom receptu. priča o ukusima je neprihvaltjiva, ako ćemo pričati o filmu kao umjetnosti, a ne pukoj zabavi ili uzbudljivoj zabavi. imaju neke norme na osnovu kojih se određuje kvalitet djela, plus neizbježna subjektivnost, koja dođe kao torta sa šlagom ili bez.jasko_ba wrote:"Kao hejter kad recenzira filmove, pardon hejtcenzira filmove budući da je pozitivna kritika od hejtera rjeđa nego kvalitetan tekst Davora Butkovića. Naravno, osim ako se ne radi o francuskom art-noir krimiću iz 1918. u kojem glumi manje poznat, ali jednako talentiran polubrat od Audrey Hepburn."Point. wrote:Jebo te Tito evo jos jednog. Zasto se na svakom dobrom filmu mora zakaciti neki baja koji ce to popljuvati, biti izvan mase da pokaze kako je on cool da je za njega to tesko sranje jer ko biva on se razumije u dobru glumu, dobar scenario, dialoge, kliseje i ostale gluposti? Znaci ti znas bolje od Nolana i hiljade drugih dusa sto ocijenise film kao malo remek djelo?tanjush wrote:interstellar mi je teška prevara, žali bogo vremena. film za tinejdžerski nivo poimanja svijeta i sebe. umjesto 9.3. realnije je da ima 3.9 na imdb. i ovo nešto porede s odsijeom wtf? čak je i gravitacija bolji film, ako ništa, vizuelno je efektniji. jbt, bar se kluni nije vratio, nakon patetičnog oproštaja s astronautkinjom, za razliku od metjuana stranu sad naučna strana priče, to mi ne smeta previše, sama priča je jednostavno površna, jeftina, kliše za klišeom, neuvjerljivo, brbljavo, pretenciozno, a la independent day, ima čak i usa zastava, vijori, da ne govorim o spašavanju svijeta, gluma očaj, od one male kćeri pa do MM, koji, kao po inerciji, nastavlja glumu iz true detectiv, usporen, pije pivo na isti način, nešto kao filozofira, za razliku od serije i konteksta gdje mu to stoji, ovdje jedva da mi je podnošljiv...nek se ljuti ko hoće, ali nolan me je definitivno uvjerio da je prevara, poput cronenberga, pa i arnofskog, obične dobre zanatlije.
od sinoć, od izlaska iz kina mi gorak okus. odmah povlačim paralelu s carpenterovim escape in new york, koji neku veče išao na hrt3 i ne mogu se porediti, koliko god i tmao banalna priča bila, iskrenije sve urađeno, pravi mali slatki uvod u blade runner...
Ima li gdje prevod ili si bez istog gledao?
pa dje si videotekavideo wrote:Btw, poZz za crnca, dugo te nije bilo sheki
black wrote:pa dje si videotekavideo wrote:Btw, poZz za crnca, dugo te nije bilo shekima provrtim se na fotografskim temama
neću! drž' se ti ocjena na imdb i broja oskarovaca po filmu.Point. wrote:Seres ko foka brate. Pa jebote ti se posra po filmu u kojem glumi 4 oskarovaca. Da ga je rezisirao Faruk Fazlinovic, dobar bi ispo sa tom postavom. Seres o filmu na kojeg filmski kriticari (koji inace seru haman po svemu) izdrkavaju. Nemoj vise, 'ljeba ti.
Ja makar ne serem po filmovima samo da bi bio mimo mase i contra tutti, ko vidi mene ja nesto znam. Drzi se ti filmova iz hiljadudevestoceterestineke.tanjush wrote:neću! drž' se ti ocjena na imdb i broja oskarovaca po filmu.Point. wrote:Seres ko foka brate. Pa jebote ti se posra po filmu u kojem glumi 4 oskarovaca. Da ga je rezisirao Faruk Fazlinovic, dobar bi ispo sa tom postavom. Seres o filmu na kojeg filmski kriticari (koji inace seru haman po svemu) izdrkavaju. Nemoj vise, 'ljeba ti.
WORD!Point. wrote:Klasicno preseravanje dvojice pametnjakovica. Imas takvih par i na ovom forumu. Recept je uzeti neki novi film o kojem se prica, koji je hvaljen i od kriticara ciji se glas racuna i od publike, pa se utrkavati kako ga vise popljuvati sve u cilju da ispanes cool a jos malo i dodas jeftinog humora i doskocica, jer to trebe jel volU. Kao slag na tortu uzmes jedan klasik iz davnina i na to konstantno izdrkavas, jer to je vrh vrhovskih vrhova zaboga, i onda trebas da ispanes jos vise cool, jer sad je in gotiviti "ha sto starije to bolje" i hejtati sve sto valja a da je novije gradje.
Tacku na i stavis time sto omlazavas nekog glumca zbog prijasnjih uloga a kladim se da gosn Aleksa ili kako mu bijase ime, nije ni pogledao Mud ili True Detective, da ojaca argument. Naravno, Metju nije Brando ali ni ne pokusava to biti.
Amaterski kobajagi filmski kriticari, cudna li ste vi sorta.
sizifinho wrote:WORD!Point. wrote:Klasicno preseravanje dvojice pametnjakovica. Imas takvih par i na ovom forumu. Recept je uzeti neki novi film o kojem se prica, koji je hvaljen i od kriticara ciji se glas racuna i od publike, pa se utrkavati kako ga vise popljuvati sve u cilju da ispanes cool a jos malo i dodas jeftinog humora i doskocica, jer to trebe jel volU. Kao slag na tortu uzmes jedan klasik iz davnina i na to konstantno izdrkavas, jer to je vrh vrhovskih vrhova zaboga, i onda trebas da ispanes jos vise cool, jer sad je in gotiviti "ha sto starije to bolje" i hejtati sve sto valja a da je novije gradje.
Tacku na i stavis time sto omlazavas nekog glumca zbog prijasnjih uloga a kladim se da gosn Aleksa ili kako mu bijase ime, nije ni pogledao Mud ili True Detective, da ojaca argument. Naravno, Metju nije Brando ali ni ne pokusava to biti.
Amaterski kobajagi filmski kriticari, cudna li ste vi sorta.
Meni bas djeciji i prediktivan . Imam osjecaj da sam u svakom trenutku znao radnju par minuta unaprijed ukljucujuci i fraze koje ce koristiti .Tyke wrote:Guardians of the Galaxy (2014)
http://www.imdb.com/title/tt2015381/?ref_=fn_al_tt_1
Odusevio sam se, dosta humora, bas da se nasmijes, pravo osvjezenje. Izgleda cu se nacekati do nastavka.
Black swan wrote:razaranje interstelara by gulo doktor za horor i njegov aprentis asistent apsolvnet apstinencije harvi neću da se ženim
http://cultofghoul.blogspot.com/2014/11 ... -2014.html
nisam gledo ali eto ako nekog zanima čini mi se da nema mnogo spojlera
Jesu predvidive situacije, ali sam se od srca nasmijao nebrojeno puta. Neke fore me bas vratile na stare filmove i fazone. Ah, djecije bude gledati crtice pa mi se cura ibreti kad pustim i pocnem se smijati.gnjev wrote:Meni bas djeciji i prediktivan . Imam osjecaj da sam u svakom trenutku znao radnju par minuta unaprijed ukljucujuci i fraze koje ce koristiti .Tyke wrote:Guardians of the Galaxy (2014)
http://www.imdb.com/title/tt2015381/?ref_=fn_al_tt_1
Odusevio sam se, dosta humora, bas da se nasmijes, pravo osvjezenje. Izgleda cu se nacekati do nastavka.