Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Valjaš klade sine, idi gledati Sulejmana Veličanstvenog, a filmove ostavi nama koji znamo šta valja.
Pa meni se ne sviđa, nema ga na mapi u novijim popularnim filmovima a ne sjećam se da je dobio Oskara ili neku značajniju nagradu..uglavnom fino je neko rekao ranije-to je se stvar ukusa, al forum i služi da razmjenjujemo mišljenja tako da "ti koji znaš šta valja" ne možeš nikog tjerati s foruma- srećom
prilicno niska ocjena na IMDB, ali meni je u svom zanru (postapokalipsa, recimo tako) jedan od najboljih.
Postujem svaciji ukus, ali ovaj sam film pogledao nekad prosle ili pretprosle godine i jedan je od najgorih filmova koje sam ogledao u svom zivotu, a odgledao sam ih stvarno mnogo. Sscena pada meteora je nesto sto valja i prelijepa Lauren German... Inace, od kostima, scenarija, osvjetljenja, pa nadalje - cista nula. Film ima nevjerovatne paradokse, da sam tok radnje zapamtio po tome.
"Degustibus non est disputandum." Ali ne znam kako neko ovo moze preporuciti. Cak nije ni razbibriga jer je tezak za gledati, bez ikakve poruke. 1/10 samo zbog Lauren. Ako hoce neko da baci pogled na film pun paradoksa i nelogicnosti, slobodno. Ja bih u zatvor slao za ovakve preporuke.
Slažem se! Ovo je jedno od većih sranja koje je filmska vrpca zabilježila
drag_gost wrote:
Postujem svaciji ukus... Ja bih u zatvor slao za ovakve preporuke.
Hvala Bogu pa ti o tome ne odlucujes
Ne sjecam se da sam te pitao za misljenje, uostalom.
Kako si sujetan, to je strasno... Isto kao da ja tebi kazem: "Ne sjecam se da sam te pitao da stavis link za film koji preporucujes.".
Izvukao si ovaj komentar iz konteksta i ja nisam rekao u tom sljedu stvari. Komentarisemo filmove valjda, pozdravljam tvoj izbor, ali meni je to veoma los film, tebi nije. Opusteno, necemo biti sujetni. Tebi je sigurno neki moj film veoma los i paradoksalan, prihvatam odmah tu nasumicnu cinjenicu.
drag_gost wrote:
Postujem svaciji ukus... Ja bih u zatvor slao za ovakve preporuke.
Hvala Bogu pa ti o tome ne odlucujes
Ne sjecam se da sam te pitao za misljenje, uostalom.
Kako si sujetan, to je strasno... Isto kao da ja tebi kazem: "Ne sjecam se da sam te pitao da stavis link za film koji preporucujes.".
Izvukao si ovaj komentar iz konteksta i ja nisam rekao u tom sljedu stvari. Komentarisemo filmove valjda, pozdravljam tvoj izbor, ali meni je to veoma los film, tebi nije. Opusteno, necemo biti sujetni. Tebi je sigurno neki moj film veoma los i paradoksalan, prihvatam odmah tu nasumicnu cinjenicu.
Ovo je teško iz konteksta izvući:
drag_gost wrote:Ja bih u zatvor slao za ovakve preporuke.
Best Picture: "12 Years a Slave"
Best Actress: Cate Blanchett, "Blue Jasmine"
Best Actor: Matthew McConaughey, "Dallas Buyers Club"
Best Supporting Actor: Jared Leto, "Dallas Buyers Club"
Best Supporting Actress: Lupita Nyong'o, "12 Years a Slave"
Best Adapted Screenplay: "12 Years a Slave," John Ridley
Best Original Screenplay: "Her," Spike Jonze
Best Director: Alfonoso Cuaron, "Gravity"
Achievement in Costume Design: "The Great Gatsby," Catherine Martin
Achievement in Makeup and Hairstyling: "Dallas Buyers Club," Adruitha Lee and Robin Mathews
Best Animated Short Film: "Mr. Hublot" Laurent Witz and Alexandre Espigares
Best Animated Feature Film: "Frozen"
Achievement in Visual Effects: "Gravity," Tim Webber, Chris Lawrence, David Shirk and Neil Corbould
Best Live Action Short Film: "Helium," Anders Walter and Kim Magnusson
Best Documentary Short Subject: "The Lady in Number 6: Music Saved My Life," Malcolm Clarke and Nicholas Reed
Best Documentary Feature: "20 Feet from Stardom," Morgan Neville, Gil Friesen and Caitrin Rogers
Best Foreign Language Film: "The Great Beauty," Italy
Achievement in Sound Mixing: "Gravity" Skip Lievsay, Niv Adiri, Christopher Benstead and Chris Munro
Achievement in Cinematography: "Gravity," Emmanuel Lubezki
Achievement in Film Editing: "Gravity," Alfonso Cuaron and Mark Sanger
Achievement in Production Design: "The Great Gatsby," Catherine Martin; Set Decoration: Beverley Dunn
Best Original Score: "Gravity" Steven Price
Best Original Song: "Let It Go" from "Frozen," Music and Lyric by Kristen Anderson-Lopez and Robert Lopez and performed by Idina Menzel
12 years a slave.. nevjerovatno lose uradjen i napravljen film dobi oskara.. iz petog pokusaja sam ga tek odgledao do kraja. nevjerovatna kolicina dosade i neglediljivosti.. od 2 sata, mozda 20 minuta ima paznju gledaoca. ostalo haos lose.
3.5/10
spinel_ wrote:12 years a slave.. nevjerovatno lose uradjen i napravljen film dobi oskara.. iz petog pokusaja sam ga tek odgledao do kraja. nevjerovatna kolicina dosade i neglediljivosti.. od 2 sata, mozda 20 minuta ima paznju gledaoca. ostalo haos lose.
3.5/10
i sam se tako izjasnih...da je nivo jednog TV filma...al me tako nareziliše da bi, čini mi se, lakše prošo da na sred džume ustanem i kažem da sam peder
spinel_ wrote:12 years a slave.. nevjerovatno lose uradjen i napravljen film dobi oskara.. iz petog pokusaja sam ga tek odgledao do kraja. nevjerovatna kolicina dosade i neglediljivosti.. od 2 sata, mozda 20 minuta ima paznju gledaoca. ostalo haos lose.
3.5/10
3.5/10
i sam se tako izjasnih...da je nivo jednog TV filma...al me tako nareziliše da bi, čini mi se, lakše prošo da na sred džume ustanem i kažem da sam peder
ja ne mogu da kazem da mi se film svidio, ali ne mogu da kazem ni da mi se nije svidio... ali *ebo film nakon kojeg cu biti nasekiran... tema filma je bolna, bar sam je ja tako dozivio, i nije mi bilo lako odgledati ga do kraja... pripremio sam se da opusteno odgledam film, a nakon filma cijeli dan ostao s*eban