Glavobolja

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Muhicz

#1 Glavobolja

Post by Muhicz »

Ima li neko iskustva sa cervikogenom glavoboljom?

Imam glavobolju već 4 sedmice samo u desnom dijelu glave.
Počelo je od vrata, činilo mi se kao da je blago natečen, tih dana sam pretjerano visio za računarom.
Sutradan sam osjećao nešto kao gorenje/toplinu i ukočenost u desnom dijelu vrata i ramenu.
Zatim je prešlo na potiljak pa se širilo naprijed.
Sedmicu dana su mi ta desna strana glave i oko bili osjetljivi na hladan zrak i oko je suzilo nakon što sam jednog hladnog jutra bio vani i osjetio nešto kao tupu bol od hladnog zraka, i sada osjetim da oko nije baš čisto.
Osjetim i neko kvrckanje pri pomjeranju vrata u samom vrhu, a inače imam i krivu kičmu, lijekovi ne djeluju koliko mi se čini. Ovo se baš i ne može nazvati glavoboljom, više nekakvim pritiskom koji varira, kako mjestom tako i intenzitetom.
walter kurtz

#2 Re: Glavobolja

Post by walter kurtz »

Obrati se lokalnom dileru :zoka:
zijancer

#3 Re: Glavobolja

Post by zijancer »

muhicz, imam ja takve glavobolje, samo sa lijeve strane..vjerovatno zato sto sam ljevoruka..
probaj dexomen u prahu protiv tih bolova, ili u ambulanti voltaren + apaurni/bosaurin injekciju

ako imas mogucnost, nastoj da cim osjetis grcenje misica u predjelu lopatice zamolis nekoga da te izmasira
ne mora to biti profesionalna masaza.. nego samo lezi, uzmi neko bejbi ulje i neka ti neko kruznim pokretima 'odgrči' taj misic ili misice
i da, neko ko ima tople dlanove, jer ako je hladno onda je opet problem
trebalo bi da signali za pocetak glavobolje nestanu nakon jedne takve dobre masaze
a, najbolje bi bilo da ojacas misice leda
:zoka:
Empedokles

#4 Re: Glavobolja

Post by Empedokles »

Muhicz wrote:Ima li neko iskustva sa cervikogenom glavoboljom?

Imam glavobolju već 4 sedmice samo u desnom dijelu glave.
Počelo je od vrata, činilo mi se kao da je blago natečen, tih dana sam pretjerano visio za računarom.
Sutradan sam osjećao nešto kao gorenje/toplinu i ukočenost u desnom dijelu vrata i ramenu.
Zatim je prešlo na potiljak pa se širilo naprijed.
Sedmicu dana su mi ta desna strana glave i oko bili osjetljivi na hladan zrak i oko je suzilo nakon što sam jednog hladnog jutra bio vani i osjetio nešto kao tupu bol od hladnog zraka, i sada osjetim da oko nije baš čisto.
Osjetim i neko kvrckanje pri pomjeranju vrata u samom vrhu, a inače imam i krivu kičmu, lijekovi ne djeluju koliko mi se čini. Ovo se baš i ne može nazvati glavoboljom, više nekakvim pritiskom koji varira, kako mjestom tako i intenzitetom.
javi mi se u pp što prije. imam isti problem i jos brdo problema i vec se lijecim.
CherryLips

#5 Re: Glavobolja

Post by CherryLips »

Sta pijete za glavobolje , migrene?
Filter

#6 Re: Glavobolja

Post by Filter »

CherryLips wrote:Sta pijete za glavobolje , migrene?
prvo pokusaj sa dosta vode i hrane, vrlo cesto to zna biti uzrok glavobolje
ali ako me sinusi meze onda mi brufen ili paracetamo pomogne, ako je do pritiska tu imam svoju kombinaciju i to mi je jedini lijek.
CherryLips

#7 Re: Glavobolja

Post by CherryLips »

Filter wrote:
prvo pokusaj sa dosta vode i hrane, vrlo cesto to zna biti uzrok glavobolje
ali ako me sinusi meze onda mi brufen ili paracetamo pomogne, ako je do pritiska tu imam svoju kombinaciju i to mi je jedini lijek.[/quote
U zadnje vrijeme su se od trajanja 2-3 dana produzilo na 3-5 dana . Otprilike 2 puta mjesecno. Pijem Kafetin , Brufen , Paracetamol , ali rijetko i slabo pomaze. Ocito cu morati na nesto jace preci.
Neurolog mi je za ovaj problem propisao antidepresive??
Filter

#8 Re: Glavobolja

Post by Filter »

CherryLips wrote: U zadnje vrijeme su se od trajanja 2-3 dana produzilo na 3-5 dana . Otprilike 2 puta mjesecno. Pijem Kafetin , Brufen , Paracetamol , ali rijetko i slabo pomaze. Ocito cu morati na nesto jace preci.
Neurolog mi je za ovaj problem propisao antidepresive??
da li ti pomaze to sto je prepisao doktor?
ako ne pomaze, trazi dalje. koristenje jacih analgetika ili povecanje doze nije rjesenje
mozda si meteoropata, meni, na primjer, smeta kad se vrijeme poboljsava i raste atmosferski pritisak.
dobar prijatelj se patio godinama i jedva skontao da od masne hrane ima uzasne glavobolje, konkretno zuti sir

pokusaj skontati sta radis, jedes, pijes prije glavobolja...

ps da li si probala uzeti nomigran?
Rugafet

#9 Re: Glavobolja

Post by Rugafet »

Ja drmnem analgin, najbolje mi se pokazao nema sta nisam probao. Brufen haman napravi vise stete nego koristi
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#10 Re: Glavobolja

Post by Velkoski »

četiri sedmice te boli glava i ti došao/la na forum da pitaš šta ti je?
Rugafet

#11 Re: Glavobolja

Post by Rugafet »

A to je od prosle godine valjda je do sad otisao doktoru
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#12 Re: Glavobolja

Post by Velkoski »

a more biti i da je rahmetlija
Rugafet

#13 Re: Glavobolja

Post by Rugafet »

:lol:
gluho bilo
MarlboroGold

#14 Re: Glavobolja

Post by MarlboroGold »

Image

Nema boljeg lijeka... pio sam od kafetina, andola pa sve do aspirina. Ove su daleko najbolje, jer migrena ili obična glavobolja popuste u roku od pola sata ili prije. Ako imate nekog svog u americi, neka vam ovo kupe i donesu ili naručite. Sadrži i brufen, pa se može koristiti i za povišenu temperaturu.
mali_balon

#15 Re: Glavobolja

Post by mali_balon »

Kafetin gutam ko bobe haman svakodnevno.....kontam da sam se navuko........za migrenu nomigren
Zejnep

#16 Re: Glavobolja

Post by Zejnep »

Velkoski wrote:a more biti i da je rahmetlija
Tbjrb :lol: :lol: :lol:
moonca

#17 Re: Glavobolja

Post by moonca »

MarlboroGold wrote:
Image

Nema boljeg lijeka... pio sam od kafetina, andola pa sve do aspirina. Ove su daleko najbolje, jer migrena ili obična glavobolja popuste u roku od pola sata ili prije. Ako imate nekog svog u americi, neka vam ovo kupe i donesu ili naručite. Sadrži i brufen, pa se može koristiti i za povišenu temperaturu.
Advil nije ok ko ima problema s osjetljivim stomakom. Ja uzimam,excedrin- vrlo je jak i takodje jak za stomak- uzmem nesto hrane...i bolje mi djeluje nego li advil, kojeg opet pijem kada imam neku upalu.

Image
travar

#18 Re: Glavobolja

Post by travar »

Kafetin. Reče mi jedna sestra na neurologiji da je to čisto smeće, ali kad prituži, ne biram sta pijem.

Tako da, ruke mu se pozlatile ko ga izmisli :lol:
aurora313

#19 Re: Glavobolja

Post by aurora313 »

Ma da ja donesem iz Kanade Alive ili Tylenol, Dexomen 25 je super protiv bolova a djeluje za desetak minuta.
Nego, mora se početi sa vježbama.
Svi oni koji su uz kompjuter treba da nauče da rade vježbe svakih sat za relaksaciju vratnih i leđnih mišića. Inače, najebaćete u starosti. A znam jer mi osam banki kuca na vrata. :D
Rugafet

#20 Re: Glavobolja

Post by Rugafet »

E da vidis na Dexomen 25 sam skroz zaboravio, odlicne su za glavobolju.
Post Reply