p.s. postavila bih pitanje u virtualnoj ordinaciji ali je ne mogu naci
hvalaa
Moderator: anex
zanima me trebam li se brinuti prije nego sto odem doktoruhakazvaka wrote:Brinuti se trebas poceti odmah, i posjetiti doktora cim prije.
Molim i ostale forumase da ovom djetetu kazu isto!
a tako normalno izgledas na prvi pogledSunrise00 wrote:zanima me trebam li se brinuti prije nego sto odem doktoruhakazvaka wrote:Brinuti se trebas poceti odmah, i posjetiti doktora cim prije.
Molim i ostale forumase da ovom djetetu kazu isto!( http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=83349 )
![]()
razmisli dvaput prije nego sto kazes tako nestohakazvaka wrote:a tako normalno izgledas na prvi pogledSunrise00 wrote:zanima me trebam li se brinuti prije nego sto odem doktoruhakazvaka wrote:Brinuti se trebas poceti odmah, i posjetiti doktora cim prije.
Molim i ostale forumase da ovom djetetu kazu isto!( http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=83349 )
![]()
hvalamaajaa wrote:za pocetak, provjeri vid.
Ne znam koliko imas godina ,ali mozda trebas provjeriti krvni pritisak.Meni tablete protiv bolova ne djeluju ako mi se pritisak malo povisi iznad mog uobicajenog 120..ako je 124 glava razvaljujePoison_Ivy wrote:Da ne otvaram novu temu, izvadih ovu iz naftalina.
Mene glava boli već danima, bukvalno ne prestaje i taman kad mi se učini da je smanjilo a ono opet zatutnji. Isprobala sve caffetin, panadol extra, kofan instant, aspirin.... i ništa, boli kako boli.
Ima li iko ikakav prijedlog da zaustavim ovo?
Eto probaj izmjeriti pritisak,ako je otisao malo gore iznad uobicajenog moze doci do glavobolje koja se ne lijeci anelgetikom.Poison_Ivy wrote:hvala astrid, nije mi ni palo na pamet da mjerim pritisak ovih dana, inace mi je uvijek nizak, a doktoru mi se bas I ne ide zbog glavobolje, barem ne zasad
Nek' je prestalo,nije bitno kakoPoison_Ivy wrote:@astrid, hvala
nije bilo do pritiska, rjesenje je ipak bilo otici u hitnu nakon nekoliko dana patnje i dobiti injekciju
Ne prepisujPooll wrote:Moja dugogodisnja iskustva za nezgodnim glavoboljama i ispitivanje samog sebe zasto me boli kazu sljedece:
1. Vrlo cesto je do dehidracije, nesvjesno se 'isusimo' - 2-3 case vode i paracetamol... glavobolja prolazi
2. Ukocenost vrata i vratnih zila - loša cirkulacija vrata- masaza, masaza sa voltaren gelom ili deep r.
3. Problemi sa sinusima (posebno u zimskim danima, kad vas dobro 'napuše')
4. Hronican umor, nedovoljno sna
5. Stres (tačke 4+5 idealna kombinacija)
6. Kada pregladnite
7. Nagle promjene vremena, pritiska
Nekad se neke od ovih stvari vjerovatno kombinuju i onda boli neopisivo - na kraju kad se više izdrzati ne moze, neki nesteroidni analgetik (iako ih ne podnosim najbolje)
a da provjeris vid?Poison_Ivy wrote:Da ne otvaram novu temu, izvadih ovu iz naftalina.
Mene glava boli već danima, bukvalno ne prestaje i taman kad mi se učini da je smanjilo a ono opet zatutnji. Isprobala sve caffetin, panadol extra, kofan instant, aspirin.... i ništa, boli kako boli.
Ima li iko ikakav prijedlog da zaustavim ovo?