Ovo sve sto si naveo su elementi nekakve krupne politike koja jeste u velikoj mjeri diktirana i od strane medjunarodne zajednice.addem wrote:Ti recimo blejis ovdje za SDP, drugi bleje za SDA, siguran sam da je na forumima po RS slicno izmedju SNSD i SDS. Ja se potpuno slazem da nama trebaju promjene, i na narednim izborima cu glasati vjerovatno za SDP, ali oni ako dobiju mandat nista nece uradit od onoga sto im medjunarodna zajednica ne odobri. Dakle sad je terza uveo PDV zato sto su mu tako izvana rekli, a siguran sam da ni on sam taj PDV ne konta kako treba. Sa vana su rekli da bude reforma policije, i evo SDS se bori za reformu policije (dodje ti da places od smijha). Sa vana su rekli da RS ostaje kao entitet i moze Tihic da prica sta hoce i koliko hoce RS ce ostati entitet dokle god to stranci zele. Da ne pricam kad su Ameri trazili da im isporuce alzirsku grupu a Lagumdzija ih sutradan zapakovo i DHL-om poslo u Guantanamo. Nasi politicari su nebitne pojave isto koliko smo i mi jedna mala i nebitna nacija. Svi nam govore sta treba da radimo i mi moramo da slusamo.senada wrote:Jesmo li blejali za svojim pastirima i za svojim torovima?addem wrote: Dakle mi NAROD smo obicne OVCE.
Svi mi zelimo da nam bude bolje i normalno da zelimo promjenu vlasti, al sljedeci mandat ko god da ga dobije bice mnogo tezi od ovog proslog, jer BH nema ni teoretske sanse da u iducem mandatu udje u EU, u najboljem sluacaju ce nam u naredne 4 godine ukinuti vize. Pdv ce siromasne napraviti jos siromasnijima, firme ce se i dalje privatizirati sa malu lovu, a opozicija ma ko god da to bude optuzivace vlast da su za stanje krivi oni. A mi cemo i dalje pisati po ovome forumu pred lokalne izbore i kontati sta to valja i ne valja.
A sta cemo sa svim ostalim stvarima koje zivot cine, u koje se stranci bas i ne petljaju previse, od skola, univerziteta, preko privatizacije, do korupcije, zdravstva i sudova?