Glasanje dijaspore na izborima u BiH
- Point.
#151 Re: Glasanje dijaspore na izborima u BiH
Upravo tako.
-
konami666
#152 Re: Glasanje dijaspore na izborima u BiH
Ma sve si objasnio, svaka ti je na mjestu.Point. wrote: ↑23/05/2026 21:04Ti fakat imaš problema sa kontanjem izgleda, no to nije razlog da se srdiš. Ne razumijem što ti je teško shvatiti moje poentiranje da je praksa svugdje u svijetu da državljani x države koji ne žive na tlu te države imaju pravo da glasaju a i da ti njihovi glasovi, gledajući brojke, ne utiču ni na kakav način na konačni rezultat. Tim pada u vodu tvoja teza da glasovi iz dijaspore na bilo koji način utiču na tvoj život.konami666 wrote: ↑23/05/2026 13:39O čemu bolan ti pričaš, skačeš sa jedne teme na drugu. Opet ti po istom i onda sada o nekom potencijaluPoint. wrote: ↑23/05/2026 11:39
Ako je praksa u cijelom svijetu onda očigledno nije glupost. Uzimajući suhe brojke dijaspore bilo koje države kojo glasaju jedina glupost je tvrdnja da neko iz inostranstva bira nekome vlast, jer brojke glasača iz dijaspore su zanemarive, da ne kažem bezezlene u odnosu na čitav zbir glasova. Ovo je argument brojki.
Elem, u dijaspori ima toliko neiskorištenog potencijala, školovanih ljudi iz raznih sektora i šteta je to ne iskoristiti za dobrobit cijele države.![]()
Sa takvima kao ti je najbolje ovako: jes jerane, sve si upravu i svaka ti je zlatna, sve se slažem!![]()
Kontaš?
- Point.
#153 Re: Glasanje dijaspore na izborima u BiH
Naravno da jesam jer si se pogubio, ne znaš jesi li poš'o ili doš'o.konami666 wrote: ↑23/05/2026 23:01Ma sve si objasnio, svaka ti je na mjestu.Point. wrote: ↑23/05/2026 21:04Ti fakat imaš problema sa kontanjem izgleda, no to nije razlog da se srdiš. Ne razumijem što ti je teško shvatiti moje poentiranje da je praksa svugdje u svijetu da državljani x države koji ne žive na tlu te države imaju pravo da glasaju a i da ti njihovi glasovi, gledajući brojke, ne utiču ni na kakav način na konačni rezultat. Tim pada u vodu tvoja teza da glasovi iz dijaspore na bilo koji način utiču na tvoj život.
Kontaš?
-
konami666
#154 Re: Glasanje dijaspore na izborima u BiH
Jes jerane, sve si upravu, kako si ti samo pametan i sve mi objasnio.Point. wrote: ↑24/05/2026 00:16Naravno da jesam jer si se pogubio, ne znaš jesi li poš'o ili doš'o.konami666 wrote: ↑23/05/2026 23:01Ma sve si objasnio, svaka ti je na mjestu.Point. wrote: ↑23/05/2026 21:04
Ti fakat imaš problema sa kontanjem izgleda, no to nije razlog da se srdiš. Ne razumijem što ti je teško shvatiti moje poentiranje da je praksa svugdje u svijetu da državljani x države koji ne žive na tlu te države imaju pravo da glasaju a i da ti njihovi glasovi, gledajući brojke, ne utiču ni na kakav način na konačni rezultat. Tim pada u vodu tvoja teza da glasovi iz dijaspore na bilo koji način utiču na tvoj život.
Kontaš?
- Point.
#155 Re: Glasanje dijaspore na izborima u BiH
I drugi put kad uletiš ko skakavac na temu i bubneš nešto, otićeš podvijena repa.
-
konami666
#156 Re: Glasanje dijaspore na izborima u BiH
Jes vala, sve do upravu.
Eh sada za ostatak ekipe: ja nikada neću glasati iz inostranstva na izborima u Bosni jer prije svega ne živim dole i mislim da oni koji dole zive bi trebali odrediti sebi sta im je prioritet u zivotu i kakvu budućnost žele. A ima i jedna posebna kategorija ovih sto glasaju iz inostranstva, oni sto su im usta puna Bosne i Bosna im je najbolja a dodju dvije sedmice godišnje da pojedu ćevape, poprave zube i daju djeci u porodici cvaju. A ne bi se vratili nema šanse. I onda vani se druže po nekakvim klubovima preko ambasade tipa dijaspora days i tako to. I onda kofole organizuju neke skupove tipa kako pomoći Bosni i onda se skupe tu da prde a ništa ustvari konkretno se ne odigra, samo malo slike za fejsbuk i instagram da se tagaju. Teški krindž.
I onda na kraju zaokruže nacionaliste