melody wrote: Molim te objasni mi kako se može UZDRŽAN smatrati čovjekom sa stavom (pogotovo u smislu glasanja na izborima)? Meni je prije upravo suprotno, daklem UZDRŽAN = LEVAT!
Ili dalje: UZDRŽAN = GLIŠO = LEVAT !
Biti UZDRŽAN je isto neki STAV. Zavisno od prilike do prilike.
Na glasanju prilikom uvodjenja vanrednog stanja u SFRJ, Bogić Bogićević je mogao biti UZDRŽAN i tada bi srbočetnička JNA imala pravo da satre, i Slovence, i Hrvate,...ma sve da nas uništi kao pobunjenike.
Medjutim, on nije bio UZDRŽAN, nego PROTIV. Kasnije, dobio je Slo. odlikovanje!
Znači, biti UZDRŽAN može biti odlučujući glas za nešto, zavisno od prilike do prilike. UZDRŽAN - I TO JE NEKI STAV!
Bitno je da ne ostane kod kuće i ne bude prisutan prilikom glasanja na dan izbora. Samo prisutni mogu biti UZDRŽANI.
Evo, ja ne priznajem Dejtonski ustav BiH, ne priznajem VARTA bh. zastavu, ne priznajem bh. himnu bez riječi. Ne želim nikako da učestvujem u bilo kom procesu koje će jačati dejtonsku BiH, pa tako ne želim ni učestvovati u glasanju.
Bh. Izborni zakon me je natjerao da odustanem od principa da ne učestvujem ni u jednom procesu jačanja Dejtonske BiH. Da se već ranije nisam odlučio da ću glasati za odredjenu stranku, nacrtao bih čiča Glišu i tako načinio svoje listiće nevažećim. Ja vidim izlaz da preokret i vraćanje Republike BiH može ''odraditi'' stranka za koju ću glasati, ostali, izborno neodlučni, koji ne žele da učestvuju, t.j. hoće da budu UZDRŽANI, moraju doći na glasanje i načiniti svoje listiće nevažećim.
Ja im preporučujem crtanje čiča Gliše!