Nakon prezivljenih problema u Sarajevu, nekad zbog imena, a nekad zbog prezimena, prilicno sam iznenadjena "naglim" prihvatanjem moje malenkosti, i to opet ili zbog imena ili zbog prezimena, ovdje u Svedskoj. Od istog naroda, tj. gradjana BiH.
Kako su se priblizavali Izbori u Svedskoj sve mi se vise nas narod obracao za "nako, jedan kratki" razgovor. Svi su, nekako, za ovog Persson-a, hebiga on se brine za: "djecu, bolesne, socijalu, svako ima stan, a Boga mi ne fali nam ni para...sta ti (ko biva ja) mislis?...ho's i ti glasat' za njega?"
I na ovim Izborima, kao do sada, idemo mi, Svedi bosanskog porijekla ZAJEDNO, da glasamo, uglavnom za istu partiju!
TAKO NAS JE LIJEPO VIDJETI JEDINSTVENE I SLOZNE KADA GLASAMO ZA NASE U SVEDSKOJ!
Eeeee, onda dolaze Izbori u BiH. Oooonda dolazi do izrazaja moje ime ili prezime. I jedni i drugi me svojataju, ali ovaj put u 4 oka:"ipak si ti nasa!
eto, ja imam stan u BL, ma kupih i jedan plac, ne glasa mi se za njih, al' ako dodje neko drugi mogu sve to opet izgubiti...hebiga, ne znam sta da radim!"
onaj drugi kaze:"znas i sama kako nas gledaju Sarajevu (ovo je zbog mog prezimena), sve sto sam stek'o/la je u SA, ja cu glasat za "njihove", bar cu sacuvati ono malo sto imam"...sta ti mislis?"
A JA NISTA NE MISLIM NITI ME TI IZBORI ZANIMAJU! NE GLASAM U BIH, JER ZIVIM U SVEDSKOJ! NE MOGU SJEDITI NA DVIJE STOLICE, JER CE MI SE OBJE IZMACI!
A moze lako biti da grijesim! Hebiga, vidim mnogi sjede na dvije stolice i nijedna im ne izmice! Al' ja ne mogu! Ne mogu protiv sebe!
Izbori kod nas prodjose i sve se izvrnu! Izgubi Persson! Dobismo novog Predsjednika vlade i nove ministre ciji ciljevi su PROMIJENITI DRUSTVO IZ TEMELJA NA BOLJE! Oni ce da smanje nezaposlenost smanjivanjem troskova za vlasnike preduzeca, oni ce da natjeraju ljude koji su dugo na bolovanju DA RADE, prijevremeni penzioneri ce DA RADE, socijalna pomoc ce drasticno da se smanji, jer ce se svi, iole sposobni za rad, natjerati DA RADE, doseljenici i izbjeglice NECE vise moci TAKO LAKO (kaze nova vlada) dobivati boravisne vize i drzavljanstvo!
Evropa iznenadjena, po drugi put! Prvi je bio neprihvatanje zajednicke valute.
Svedi ostali PAF! Dobice IDEALNU drzavu, koja nigdje ne postoji! Samo se pitaju KAKO? Vrijeme ce pokazati!
Od jucer eto opet mojih Bosanaca:"aj, sta nam ovo rade!...cuvacu ja ovaj moj bosanski pasos k'o oci u glavi!...odoh, draga, dole da probam izganjat penziju!"
hajde, rekoh, sretno ti bilo!
Ja ostajem u mojoj Svedskoj!
GLASALI SMO ZA NASE, SAD IDEMO U BOSNU NA GLASANJE
-
vesela
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Simpatichno i iskreno...
.
-
mr__bosnjak
Sto je moja poruka brisana? 
- Arminovski
Oduvijek je bilo najlakse zabiti glavu u pijesak. Na ovim izborima je glasalo oko 5000 Bosanaca u Svedskoj. Sve zajedno u Svedsku je doslo oko 50 000. Ako oduzmemo one sto su umrli, one sto i danas nemaju pravo na glasanje itd ja mislim da ima barem pola od te pocetne sume ima pravo da glasa sto znaci da je izlaznost oko pisljivih 20%. I onda se pitamo kako to da u rs Dodikova partija ima absolutnu vecinu... Blago nama...
I jos nesto. Nisam ja Sved bosanskog porijekla. Ja sam Bosanac koji zivi u Svedskoj. Velika razlika. Ti promijeni ime u Persson ako mislis da ces sa tim prezimenom proci bolje u Svedskoj i Bosni. Ja dok crknem glasacu protiv onih koji su danas na vlasti tamo u onom selu odakle sam ja i koji su zasluzni da tamo nema vise takvih kao sto sam ja. A ti nemoj.
I jos nesto. Nisam ja Sved bosanskog porijekla. Ja sam Bosanac koji zivi u Svedskoj. Velika razlika. Ti promijeni ime u Persson ako mislis da ces sa tim prezimenom proci bolje u Svedskoj i Bosni. Ja dok crknem glasacu protiv onih koji su danas na vlasti tamo u onom selu odakle sam ja i koji su zasluzni da tamo nema vise takvih kao sto sam ja. A ti nemoj.