xon_sa wrote:Sto mi vazda skolujemo trenere u reprezentacijama...
Zato sto ne mozemo dobiti provjerenog trenera za 5000 eura.
Mnogi neiskusni treneri su napravili uspjeh, kao na primjer Katanec i Bilic, ne vidim razloga zasto to ne bi poslo za rukom i nasem Kodri. Ako vec ne mozemo imati uspjesnog i provjerenog trenera onda je Kodro ponajbolji izbor, prvi kapiten bh reprezentacije, veliko ime, covjek sa karizmom i neko koga ce igraci sigurno respektovati. Dovoljno je zaradio tako da nece doci u iskusenje da prodaje svoj ugled u talu sa raznim menadzerima. Na kraju krajeva Kodro je i skolovan trener, ima trenersku licencu, radio je u Spaniji sa mladjim kategorijama i kao pomocni trener Sociedada. Velikog iskustva nema ali to ne znaci da nije skolovan.
Ne trebamo biti corave macke, do prije dvije godine mali smo tandem Pasalic - Sliskovic, gore od toga ne moze biti. Treba ovome dati sansu a ja vjerujem da cemo imati bolju atmosferu nego sto smo je imali i sa jednim prijasnjim selektorom. Ne vjerujem u plasman na SP ali to i nije primarni cilj, to bi tesko ostvarili i da nam je Capello na klupi....realno.
"Koga priželjkujete za selektora? Vjerujte, ne znam ni ko je ušao u uži izbor. Ali, ko god da dodje bice teško nešto napraviti, pa makar to bio i Oto Rehagel. Kod nas ima hiljadu struja. Muzur je napravio dobru ekipu. A šta će sada biti, hoće li se vratiti "pokajnici", hoće li igrači koji su završili minule kvalifikacije htjeti igrati ako se ispune svi uslovi "pokajnicima", šta će i kako će biti, teško je kazati u ovome momentu.
Ipak, nas sedam-osam (Misimović, Bajić, Maletić, Muslimović, Krunić, Rahimić) koji smo rekli da nećemo više igrati za reprezentaciju ako se "pokajnicima" ispune svi uslovi. To smo jasno i glasno rekli članu Predsjedništva Sulejmanu Čolakoviću, kaže Gušo"
avaz sport