Novi selektor bi se trebao okrenuti reprezentaciji
Predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH Iljo Dominković vjeruje da će se novi selektor A-reprezentacije biti izabran na sjednici Izvršnog odbora N/FSBiH 28. decembra. Do tada, Predsjedništvo bi treba da predložiti kandidate za nasljednika Fuada Muzurovića, jer najboljoj selekciji predstoji prijateljska utakmica sa Japanom 30. januara naredne godine.
“Želimo da na kormilu državnog tima bude dokazani i kvalitetan stručnjak. Moraće se znati i financijske mogućnosti Saveza. Vidjećemo da li će to biti prepreka za određene stručnjake. Nisam razgovarao ni sa jednim kandidatom. U obzir za selektorsku funkciju dolaze Mehmed Baždarević, Faruk Hadžibegić, Vahid Halilhodžić, Safet Sušić, kao i Dušan Bajević. Prilikom izbora ne treba isključiti ni Srečka Kataneca, Zlatka Kranjčara, Jiržija Plišeka, Ivana Katalinića i Dragoslava Stepanovića. Pregovaraćemo sa svima. Želimo čuti njihove uslove. Ovog puta nema konkursa“, rekao je Dominković.
On je izrazio nadu da su svi spomenuti stručnjaci zainteresovani za vođenje naše najbolje selekcije. “Novi selektor bi se trebao potpuno posvetiti reprezentaciji. Prvi stručnjak državnog tima ne može istovremeno voditi još neku ekipu. To se ranije nije pokazalo dobrim rješenjem. Izvršni odbor je spreman da se počnu rješavati problemi, a sada je na igračima, navijačima i javnosti da pokažu istinsku želju za napretkom. Tako će se povećati zanimanje gledalaca i poboljšati financijska situacija u Savezu. Cilj treba biti plasman na veliko takmičenje,” izjavio je Dominković, koji se nada da predstojeći vjerski praznici neće usporiti izbor novog selektora.
Glasajte za selektora
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#1 Glasajte za selektora
Znam da ima vec jedna tema o ovome tako da ovu mozemo upotrijebiti samo za glasanje. Dodajte nekog drugog ako vec nije u ovom izboru
- fantom slobode
Samo to Vaha moze da sredi...Dusan Bajevic je car, ali mislim da je ipak malo star da se nosi sa ovim idiotima.
-
nokturno
Po mom misljenu Vahid Halilhodzic je prevelik narcis da bi bio uspjesan selektor bh reprezentacije. Imali bi fudbalskog Hareta ili Zlaju, kako kome volja.
Tu je zajebo i Mourinja, s tim da Mourinho nikad ne pripisuje pobjede samo sebi, sto sa Vahom nije slucaj...na zalost.
Tu je zajebo i Mourinja, s tim da Mourinho nikad ne pripisuje pobjede samo sebi, sto sa Vahom nije slucaj...na zalost.
- abondanzieri
Srecko Katanec je po meni pravi izbor,pogotovo kada se uzme u obzir da je "malu"Sloveniju odveo na evropsko i svjetsko prvenstvo.Ipak mislim da od toga nema nista,jer nije realno ocekivati da ce pristati da radi za platu od 5000 eura 
- DaysleepeR
Pobijediće onaj najjeftiniji kao i obično.
I kao da gledam biće neko poprilično bezveze tipa Husnije Arapovića
I kao da gledam biće neko poprilično bezveze tipa Husnije Arapovića
-
Borej
po ovom tekstu s pocetka ispada da je plisek provjeren
od navedenih vecinu je nerelano ocekivat vahu, susica, bajevica, kataneca koji koliko sam shvatio nije zainteresovan.... u ovom trenutku je cak tesko dobit i bazdarevica iako ja mislim da bi on bio odlican ima nekog iskustva i vjerujem da bi ako nista bar priblizio repki bivse reprezantivce iz svih generacija.....
iskreno se nadam da to nece biti plisek ili neki drugi anonimus upitnog kako igrackog tako i trenaskog znanja....
od navedenih vecinu je nerelano ocekivat vahu, susica, bajevica, kataneca koji koliko sam shvatio nije zainteresovan.... u ovom trenutku je cak tesko dobit i bazdarevica iako ja mislim da bi on bio odlican ima nekog iskustva i vjerujem da bi ako nista bar priblizio repki bivse reprezantivce iz svih generacija.....
iskreno se nadam da to nece biti plisek ili neki drugi anonimus upitnog kako igrackog tako i trenaskog znanja....
- bruce lee
ne kopirajsl@ven wrote:bajevic
a moze i mesa
@ borej, znam da je vecina navedenih nerealna, zato spomenuh osima.. ali totalni anonimus nama ne pomaze bojim se. selektor mora biti ime i autoritet, koliko-toliko. a selektor kao trenera moze sebi uzeti kakvog-takvog strucnjaka, sto se mene tice npr. pliseka. bolje neko sliskovic sto je imao glavasa, protiv koga sam ja par puta imao priliku igrati fudbala iz zeze ili popiti pice. al je covjek nula trenerski strucnjak, zesca taraba.
katanec bi i po meni bio dobar, ali se odavno zna da nece za te pare. otpisite. susic nece, kao sto nece ni vaha i ne bi htio idealni osim, cak i da je zdrav. hadzibegic bi bio isto dobro rjesenje, ali ceka navodno prvo hoce li mu izvjesni timovi ponuditi bolje kondicije. hebat ga, ne mozes tako pregovarati, ispade da je repka na foru: et sad nemam nista bolje, pa sam uzeo ovo. hebo onda autoritet. bazdarevic je po meni veoma perspektivan trener i odlican za mjesto selektora, ali bih ga trenutno vidio radje kako vodi mladu repku, pa onda preuzme a-selekciju: po modelu bilica.
last but not least iz ponudjenih i svestrano cijenjenih autoriteta ostaju bajevic ili kranjcar. po meni su njih dvojica negdje izmedju ideala i realnosti, a imaju selektorske kvalitete. mislim da bi prihvatili za tu lovu i te kondicije, ali da bi bili relativno autonomniji od saveza u odnosu na muzurovica ili sliskovica. bajevic zbog moralnih i cijenjenosti vrijednosti vise od kranjcara po mom misljenju, zato moja odluka za njeg!
last but reality ostaju plisek, katalinic i stepanovic. vjerovatno najjeftiniji i potencijalno najlojalniji. stepanovica sam cijenio, ali mi se cini da ce uraditi sve da udje u novine, pa tako voditi i repku. osim toga je davno imao zadnji trenerski uspjeh. koje plisek ili katalinic nisu ni imali kako treba. njih vise vidim kao operativce i u poziciji trenera neke od selekcija, ne kao selektore.
eto. zato od ponudjenih bajevic, i mesa kao ambiciozni selektor mlade repke. al sto je najgore: na kraju ce biti neko kalibra muzurovica ili sliskovica. ili cak sam sliskovic
Last edited by bruce lee on 20/12/2007 01:18, edited 4 times in total.