GLASAJMO ZA.................

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
Post Reply
clan2
Posts: 123
Joined: 14/06/2006 02:19

#1 GLASAJMO ZA.................

Post by clan2 » 05/07/2006 08:33

--------------------------------------------------------------------------------

Republika Bosna i Hercegovina

--------------------------------------------------------------------------------


Pocetna Vasi Clanci Vijesti Chat Aktuelno O Daytonu O UstavuPOZIV GRAĐANIMA REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE

( 04. juni, 2006, Republikabih.net)


IZAĐIMO MASOVNO NA IZBORE 2006Poštovani građani Republike Bosne i Hercegovine

Vrijeme je da stavimo tačku na 15 najtežih godina. Vrijeme je da smjenimo sa vlasti agente tuđih interesa, iste one koji su se bogatili i obogatili ubijajući nas, ponižavajući nas, djeleći nas i pljačkajući nas. Vrijeme je da pošaljemo na smetljište sve one koji su složno, u koaliciji sa silama mraka i zločina, krčmili našu Jednu i Jedinu, prodavali je i doveli skoro do uništenja pokašavajući da čak i u Parlamentu BiH daju sve potrebne papire sljedbenicima zločinca Slobodana Miloševića da upišu pola Republike BiH u grunt Velike Srbije. Vrijeme je da svi masovno izađemo na izbore i jednom zauvjek maknemo sa vlasti te nemani u ljudskom obliku. Vrijeme je da vratimo našim građanima Republiku BiH, pravnu državu u kojoj će život biti dostojanstven, građani suvereni i ravnopravni na svakoj stopi njene teritorije, bez obzira na vjersku i etničku pripadnost i u kojoj će život biti u skladu sa najboljim tradicijama hiljadugodišnje bosanske države.
MI TO MOŽEMO - IZAĐIMO SVI MASOVNO NA IZBORE!


GLASAJMO SVI ZA HRABRU GRUPU PARLAMETARNIH STRANAKA, KOJI SU SVOJIM GLASOVIMA SPRIJEČILI LEGALIZACIJU CILJEVA I METODA NAJVEĆIH ZLOČINACA U NOVIJOJ HISTORIJI SVIJETA.


GLASAJMO ZA STRANKE KOJE SU NAM VRATILE VIZIJU REPUBLIKE BIH, DRŽAVE SLOBODNIH I RAVNOPRAVNIH GRAĐANA I NARODA, VLADAVINU PRAVA, KONTINUITET SA LEGALNIM USTAVNO-PRAVNIM SISEMOM REPUBLIKE BiH, PROGRES I PROSPEITET DOSTOJAN ŽIVLJENJA. GLASAJMO ZA:

SDU i BOSS

GLASAJMO I ZA SVE OSTALE KOJI SE ZALAŽU ZA POVRATAK REPUBLIKE BiH.

AKO NE ŽELITE DA VAS I DALJE LAŽU, PLJAČKAJU I RUŠE DOMOVONU NE GLASAJTE ZA:

SDS, SDA, HDZ, SDP, SNDS I PDP, STRANKE KOJI SU NAM ZAMALO UKINULI DRŽAVU SLIJEDEĆI VELIKOSRPSKI PROJEKAT RADOVANA KARADŽIĆA TE BJELOSVJETSKIH HOHŠTAPLERA IZ BUŠ-OVE I BLER-OVE ADMINISTRACIJE.


AKO SE JOŠ UVIJEK NISTE REGISTROVALI ZA IZBORE, URADITE TO JOŠ DANAS. SVA UPUTSTVA I SVE FORMULARE MOŽETE NAĆI NA WEB STRANICI: http://WWW.IZBORI.BA


KORISNI LINKOVI:

UPUTSTVO ZA IZBORE
OBRAZAC ZA PRIJAVU ZA GLASANJE IZVAN BiH

Dodatna Pitanja: Tel: 387 33 251 331, 387 33 251 332, e-mail: [email protected]ZAŠTO TREBA GLASATI ZA PATRIOTSKE STRANKE?


Pozicija države Bosne i Hercegovine je u stalnim i stvarnim institucijama internacionalnog prava zasnovana upravo na čvrstom principu zaštite kontinuiteta državnosti kao uvjetu svjetskog mira, odnosno zabrane ustavnog diskontinuiteta agresivnim ratom ili priznavanjem rezultata agresije, genocida, pritiska.

Internacionalni zakoni ne priznaju ugovore koji su rezultat rata, nelegitimnosti pregovarača (u slučaju Dejtona, predsjednika susjednih država!) ili obmane i nelegitimne volje bh. pregovarača (po Ustavu RBiH, pregovarači nisu imali mandat da pregovaraju o Ustavu RBiH). Zbog ovih osnovnih normi, kreatori Dejtonskog ustava su morali unijeti odredbu da se samo suspenduje Republika BiH dok se u institucijama Dejtonske BiH ne ukinu svi zakoni jedinstvene Republike BiH, uz dobrovoljni pristanak bošnjačkih političara. Tek kada se završi taj proces, tj. tek kada se Dejton provede do kraja, trajno će prestati postojati Republika BiH, a Republika srpska će postati legalna i neupitna država.

Iz ovih činjenica proizlazi da reintegracija BiH ima mnogo jače uporište u pravu na kontinuitet sa Republikom BiH nego u novim prijedlozima koji se zasnivaju na potvrdi Dejtona i predstavljaju nepotrebno priznanje diskontinuiteta sa Republikom BiH u jednom bitnom domenu – pravnom. Država BiH kao pravni problem ima pravo na pravni lijek i zaštitu, umjesto prijedloga o međusobno ravnopravnim dogovorima sa RS. Ovo je sličan slučaj kao u građanskom pravu, gdje onaj ko je istjeran iz svog stana ne može polagati pravo na bilo koji drugi stan nego na onaj iz koga je istjeran. Zato jedino zahtjev za vraćanje jedinog legalnog i internacionalno priznatog ustava Republike Bosne i Hercegovine iz 1992. godine (koji je bio u funkciji prije početka spoljnje agresije na RBiH) ima osnova. Dakle, jedino gdje imamo zakonsko uporište je u insistiranju na kontinuitetu i nepristajanju na Dejtonski ustav – odnosno nepristajanju na Dejton kao diskontinuitet državnosti.

Podsjećamo da je na Internacionalnom sudu pravde u Den Haag-u, vrhovnom pravnom organu UN-a poznatom kao i Svjetski sud, u toku legalan i na pravu i pravdi zasnovan sudski proces koji je Republika Bosna i Hercegovina pokrenula protiv ostatka bivše Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, prije potpisivanja Dejtonskog sporazuma. To znači da su osporive sve radnje i njihove eventualne posljedice nastale kasnije. Tužba se odnosi na kršenje Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida iz 1948. godine, a to znači i na proces protiv posljedica tog genocida, kakve su i RS i Dejtonski ustav (na koji se RS poziva kao izvor svog legaliteta).

Prema objavljenim memoarima i izjavama samih svjedoka «Dejtona» i tadašnjeg predsjednika S.A.D., Bill Clintona: «u tom ustavu je ostvareno pet do šest ciljeva agresora». To je značajno svjedočenje o osporivosti Dejtonskog ustava i Dejtonskih tvorevina – entiteta, po osnovu Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida i nepriznavanju rezultata agresije i genocida.

Insistiranje na kontinuitetu državnosti BiH i zadnjeg legalnog ustava iz 1991. godine, nije pozivanje na sukobe sa kvazi argumentacijom «jer se RS neće sa time složiti». Suprotno toj argumentaciji, ovo insistiranje je uslov mira – jer nepristajanje na rezultate primjene sile i nagodbi, i insistiranje na primjeni prava šalje jasnu poruku eventualnim budućim agresorima o nepristajanju da se ustavi u BiH prave ratom, te da se ni protekli ni budući ratovi neće isplatiti. Insistirajmo na sudskom pristupu – sto je provjeren metod dostizanja pravde, u koji je zajednička svjetska civilizacija akumulirala dvije hiljade godina iskustva o tome kako sporove i sukobe rješavati i posljedice kršenja zakona neutralizirati.

Najvažnije ljudsko pravo - pravo na kontinuitet državnosti – u Dejtonskom ustavu je sakriveno u gomili ¨ljudskih prava¨ koja obično traže zatvorenici u zatvorima (sloboda vjeroispovijesti, zaštita od fizičkog zlostavljanja, itd.)

Pored svih navedenih činjenica, pro-dejtonski karijeristi ljudima protjeranim iz RS nude povratak u Republiku srpsku pomoću konvencija o ljudskim pravima. Rezultat je da žrtve – i samo da bi vidjele svoju kuću – moraju priznati institucije RS. Ovaj svirepi projekt ima za cilj da žrtve genocida same legalizuju ratni cilj agresora: nezakoniti Dejtonski projekt.

Podsjećamo političare Dejtonske BiH koji ubjedjuju protjerane iz RS da se vrate u Republiku srpsku jer, navodno, ¨nema Bosne bez povratka izbjeglica¨, da je upravo suprotno tačno: ¨nema povratka izbjeglica bez Bosne¨, odnosno Republike Bosne i Hercegovine.

Pored prevare sa ljudskim pravima, BiH. političari u Federaciji, korumpirani dejtonskim platama i pozicijama, nastavljaju obmanjivati birače da državu cine političke elite – dakle, oni sami – te da se o budućnosti BiH ¨treba dogovoriti¨, to jest, neutralisati pravo RBiH na sudski put, sudsku presudu i pravni kontinuitet, a sve u korist njihovih karijera u službi Dejtona. Jedan od najmoćnijih instrumenata njihove prevare dao im je OHR predstavljajući zajedničke institucije Federacije i RS kao ¨jedinstvene¨ institucije BiH.

¨Navikavanje žrtve genocida da prihvati rezultate genocida takodjer predstavlja genocid¨ (Visental).

U vid genocida spada i zahtjev za individualizaciju genocida, odnosno pretvaranje genocida u obično krivično djelo, ¨zločinački poduhvat¨ pojedinca – što je prevara u funkciji amnestije kompletnih država i zločinaćkih orgnizacija.

Blanko ponuda Republici srpskoj da ¨njen opstanak zavisi od isporučenja pojedinaca, ratnih zločinaca¨, jasan je signal zločinačkim projektima da ni u budućnosti neće biti kažnjeni ukoliko budu dovoljno mudri da nakon izvršenog genocida isti individualiziraju. To je najveća opasnost miru u regiji. To će omogućiti da i RS u budućnosti ponovi što i Srbija, koja je isporučila Miloševića u Haag a zatim donijela zakon o rehabilitaciji srpskog nacističkog, kvislinškog četničkog pokreta. Pitamo se kako bi svijet danas izgledao da je Treći Rajh dobio priliku da opstane ako isporuči pojedine zločince a da mu se za uzvrat garantira opstanak.

Prevara se sastoji u snažnom poturanju lažne dileme da ne postoje loši narodi, nego da postoje samo loši pojedinci. Sama dilema je lažna – jer postoje i loše države i sud za njih, Svjetski sud u Haag-u, koji se (za razliku od Tribunala u Haag-u) ne bavi narodima ni pojedincima, nego državama. Na tom sudu vrijede iste one norme po kojima danas, na primjer, Švicarska plaća odštetu Jevrejima, žrtvama holokausta – iako Švicarska nije izbrusila genocid, nego su neke njene firme samo trgovale sa nacističkom Njemačkom kao državom, a ne sa npr., Adolfom Eichmanom kao pojedincem.

Republika srpska će automatski presudom suda o nepriznavanju posljedica genocida postati ništavna i svaki njen akt će postati nezakonit, njene institucije i vojska ilegalni kao sto su i bile prije Dejtonskih potpisa. Jedini uslov za to je da BH. pravnički tim upravo to i zahtjeva, te da se ne zadovoljava novčanom odštetom. Kao što je poznato, kvinsliško rukovodstvo SDA to nije naložilo pravničkm timu BH. Ne smijemo dozvoliti da za genocid budemo isplačeni parama. Životi i čast se ne mogu nadoknaditi parama. Jedina adekvatna kazna za genocid je nestanak Republike srpske. Novčane odštete će se tražiti u budućim sudskim procesima, koje će pojedinci i grupe voditi protiv svih onih koji su doprinijeli genocidu, upravo onako kako još i danas razne jevrejske organizacije tuže i dobijaju odštetu od svih onih koji su saradjivali sa nacističkom Njemačkom.

Nestankom Republike srpske i Federacije, ukinut će se etnički aparthejdi kreirani u Dejtonu i vratit će se uslovi da svaki državljanin Republike Bosne i Hercegovine bude suveren na svakoj njenoj stopi. Stranke okupljene oko patriotskog bloka su nagovjestile da će se založiti za očuvanje državnosti Bosne i Hercegovine kroz žestoku borbu u Parlamentu BiH, ne pristajući na legalizaciji ciljeva i metoda ostavernih zločinima i genocidom. S toga im treba dati šansu i mandat da se izbore i za suverenitet Republie BiH, države za čiju nezavisnost i suverenitet smo se izjasnili još 1992 godine na referendumu sa 64.4% glasova ZA.

REFERENCE I OBRAZLOŽENJA

Dejtonski ustav je nezakonit po osnovu Internacionalnog prava, povelje UN, Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida, ugovornog prava i tada važećeg Ustava Republike BiH koji je pod zaštitom Internacionalnog prava i ugovornog prava.

1. Član II Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida definira internacionalni zločin ¨genocid¨ na slijedeći način:

¨U trenutnoj Konvenciji, genocid znači akt počinjen sa namjerom da uništi, u cijelosti ili djelomično, određenu nacionalnu, etničku, rasnu ili vjersku grupu, na način:

(a) Ubijanjem članova te grupe;

(b) Prouzrokovanja ozbiljnih tjelesnih ili mentalnih povreda članovima te grupe;

(c) Namjernim prouzrokovanjem uvjeta života za neku grupu, sračunatim sa ciljem da se dovede do fizičkog uništenja cijele grupe ili jednog njenog dijela;

(d) Nametanjem mjera sa namjerom da se spriječi rađanje djece u okviru te grupe;

(e) Prevođenjem djece silom iz jedne grupe u drugu grupu.¨

Tokom 1993. godine, Republika Bosna i Hercegovina je pokrenula sudski postupak na Internacionalnom sudu pravde u Hagu optužujući bivšu Jugoslaviju (Srbiju i Crnu Goru) da je počinila akt genocida, definiranim pod (a), (b), (c) i (d) spomenutog Člana 2 Konvencije. Do danas, Bosna i Hercegovina je dobila svaku fazu ovog, još uvijek otvorenog sudskog procesa i sa zakazanim usmenim dijelom te predstojećom konačnom presudom.

Državljani Bosne i Hercegovine imaju u rukama pravo za koje ne treba pristanak RS u nezakonitim dejtonskim institucijama -- da zahtijevaju da se Republika Srpska, kreirana genocidom, proglasi ilegalnom i da se Ustav Republike Bosne i Hercegovine ponovo stavi u funkciju.

2. Po osnovu Povelje UN, suverenitet Republike BiH je zaštićen kao nedjeljiv, neprenosiv i neupitan (nediskutabilan)

U Članu 2.1 Povelje UN se kaže:

¨Medu članicama UN odnosi se moraju zasnivati na načelu poštivanja suverene jednakosti.¨

To znači da prema Povelji UN presudnu ulogu imaju internacionalni zakoni, a ne postoje ¨velike sile¨, kontakt grupe, ili bilo kakvi staratelji nad članicom ili žrtvom agresije.

Pošto je ustav jedne zemlje izraz suverene jednakosti zemalja članica UN, jasno je da je pregovaranje o Ustavu RBiH od strane susjednih zemalja, SRJ i RH, direktno kršenje Člana 2. Povelje UN, kao imperativne norme internacionalnog prava.

Činjenica da su SRJ i Tuđmanova Hrvatska postali sudionici pregovora o Ustavu Republike Bosne i Hercegovine, pri čemu su izmjenu Ustava RBiH te dvije države upravo prokušavale realizirati putem rata i agresije, je u suprotnosti sa Članom 2. Povelje UN.

Savjet sigurnosti Ujedinjenih nacija svojom je Rezolucijom broj 752 iz 1992. godine proglasio SR Jugoslaviju (Srbiju i Crnu Goru) agresorom na Republiku BiH zahtjevom da se vojne snage SRJ povuku iz RBiH, a u Rezoluciji broj 757 iz 1992. godine počeo kažnjavati agresora, SRJ, uvodeći mu ekonomske sankcije zbog nepridržavanja naredbi iz Rezolucije broj 752. Tada je Republika BiH, a ne Republika srpska, postala predmet obvezujuće zaštite njenog Ustava od strane svih članica UN, te i samih institucija i organa UN.

3. Ukoliko je Dejtonski ugovor ustavni ugovor, Dejtonski ustav je nezakonit.

Prema tada važećem Ustavu Republike BiH, u Dejtonu se mogao dogovarati prekid vatre, ali ne i Ustav države. Pregovaranje Ustava Republike BiH (koji je bio pod zaštitom Povelje UN i na šta su se pregovarači mogli uvijek pozvati) i prihvaćanje Dejtonskog ustava je krivično djelo veleizdaje, što dejtonske potpise ništavnim i po osnovu Internacionalnog prava. To se može ponajbolje vidjeti iz Člana 155. Ustava R BiH koji glasi:

Član 155.

Niko nema pravo da prizna ili potpiše kapitulaciju, niti da prihvati ili prizna okupaciju Republike Bosne i Hercegovine ili pojedinog njenog dijela. Niko nema pravo da spriječi građane Republike Bosne i Hercegovine da se bore protiv neprijatelja koji je napao Republiku. Takvi akti su protuustavni i kažnjavaju se kao izdaja Republike. Izdaja Republike je najteži zločin prema narodu i kažnjava se kao teško krivično djelo.¨

Aneks 4 finalne verzije mirovnog sporazuma, Pariški sporazum, koji se danas koristi kao ustav dejtonske Bosne i Hercegovine, nikada nije ratifikovan od jedinog ovlaštenog tijela, Skupštine Republike Bosne i Hercegovine, čime je dokazana nelegitimna volja sadržana u dejtonskom potpisu i od strane potpisnika Pariškog sporazuma. To znači da Aneks 4 nikada nije prošao kroz legalnu proceduru promjene Ustava, propisanu prethodnim, a tada važećim, Ustavom Republike BiH.

4. Ukoliko je Dejtonski ugovor samo ugovor u kojem je sadržan i ustav, ilegalan je sa aspekta konvencija o međudržavnim ugovorima.

Za međudržavne ugovore referentna Bečka konvencija iz 1969. godine, pridružena Povelji UN, smatra ništavnim ugovore suprotne Internacionalnom pravu, dakle suprotne Povelji UN. Za državu BiH je bitno da Član 53. spomenute Konvencije smatra ništavnim čak i ugovore koji su dobrovoljno doneseni ako su suprotni Internacionalnom pravu. Osim toga, kao ugovor je Dejtonski ustav suprotan referentnoj konvenciji za međudržavne ugovore, po kojoj se ugovorom smatraju sporazumi između država, pri čemu je isključena mogućnost da ti ugovori sadrže i ustav neke države.

Dakle, Dejtonski ustav je akt ilegalne ¨ustavne kapitulacije¨ koji su potpisale i garantirale dvije susjedne države – i to države koje su kao jedan od osnovnih ratnih ciljeva imale upravo izmjenu Ustava RBiH. Ovim je RBiH odvedena od primjene Povelje UN i Internacionalnog prava protiv država krivaca za rat i genocid.

Na osnovu svega navedenog, jasno je da zastupnici Tužbe države BiH pred Internacionalnim sudom pravde u Hagu ne trebaju prvenstveno tražiti materijalnu naknadu, nego po osnovu Konvencije o genocidu i po osnovu Amandmana na tužbu iz 1994. godine -- po kojem se i tzv. RS tereti da je rezultat genocida -- te po osnovu činjenica da su u Dejtonskom ustavu nezakonito sadržani i ratni ciljevi nezakonitog rata i genocida, trebaju prvenstveno tražiti ništavnost Dejtonskog ustava, odnosno svih procesa koji su u suprotnosti sa Poveljom UN, navedenim referentnim konvencijama i principima zadnjeg legalnog Ustava Republike BiH i pravnog kontinuiteta državnosti koji je počeo slobodnim udruživanjem u Jugoslaviju 1943. i nastavljen legalnim razdruživanjem od Jugoslavije 1992. godine.

Važno je podsjetiti se da Republika BiH nije u trenutku agresije bila nikakva tzv. socijalistička republika u bivšoj Jugoslaviji - nego je ustavnim promjenama 1991. godine postala demokratska zemlja. Mnogo prije priznanja Republike BiH i prijema u UN, uveden je višestranački sistem i viševlasnički oblik vlasništva. Na zahtjev internacionalne zajednice, kao uvjet za priznanje, promijenjen je oblik vlasti, uveden višestranački sistem i viševlasnički oblik vlasništva. Uvedena je ravnopravnost privatnog i tzv. društvenog vlasništva. Takozvano društveno vlasništvo je u RBiH bilo po sadržaju i po svjetskim standardima, korporativno vlasništvo -- a ne državno kao u zemljama istočnog bloka. Zaštita tog vlasništva je također garantirana odgovarajućim konvencijama te bi primjena istih značila obnavljanje privrednog prostora RBiH na zakonitim osnovama, -- a ne onima koje su omogućile stvaranje ekonomskih osnova dva entitetska državna vlasništva, što je nezakonit, tj. zabranjen čin po odgovarajućim konvencijama koje se bave zaštitom korporativnog vlasništva kao suvremenog oblika privatnog vlasništva.


--------------------------------------------------------------------------------


User avatar
Novi_Nick
Posts: 1917
Joined: 24/08/2003 00:00
Been thanked: 2 times

#2

Post by Novi_Nick » 05/07/2006 15:17

Odlican prilog :-D

Evo ja cu prvi glasati za PATRIOTSKI BLOK ili BH PATRIOTSKE STRANKE SDU i BOSS.

Lijep pozdrav!

Dendrlix
Posts: 921
Joined: 09/05/2005 14:14
Location: Sarajevo
Has thanked: 18 times

#3

Post by Dendrlix » 05/07/2006 17:37

Pa zar onaj blok u kojem je Silajdžić, danas u BiH a sutra ko zna gdje. I onaj Mirnes Ajanović, koji bez imalo stida u sred parlamenta kaze svojoj uvazenoj koleginici da ima SIDU???

Ja cu za liberale i Lamiju Tanović!

Nismo krali, nismo srali, al' smo LIBERALI!!!

zavrzlama
Posts: 9260
Joined: 15/01/2006 18:35
Has thanked: 22 times
Been thanked: 75 times

#4

Post by zavrzlama » 05/07/2006 17:56

GLasam za SDP...s nadom da je Zlaja doso tobe i da nece dozvolit da ga opet nasankaju stari nacionalisti na tanak led.

spongebob
Posts: 1101
Joined: 05/10/2005 17:43
Location: Bikini Bottom

#5

Post by spongebob » 05/07/2006 19:28

Vizavi uvodnog posta: gomila populisticko-propagandnog smeca i slatkorjecivih fraza, potaman za one koji babi vjeruju na rijec.... U oci upada da se pored preporuke za glasanje za SDU-stranke krajnje minornog znacaja koja se u toku 2 godine svog postojanja vec razbila u dvije ili tri- i za BOSS - zar je potrebno trositi o toj stranci-COVJEKU- TITU (upuceni u predizborna desavanja prije desetak godina znaju o cemu pricam) :D - u dijelu gdje se govori o antibosanskim strankama- GLE CUDA- ne spominje SBIH i "karizmaticni" DOKTOR :D
Kako ste providni :-)

nego..ko vas ustvari placa?

Grom iz vedra neba
Posts: 1485
Joined: 25/06/2006 03:05

#6

Post by Grom iz vedra neba » 05/07/2006 19:38

spongebob wrote:
nego..ko vas ustvari placa?
Na dobrom si tragu Sherlock. Jos jedna belosvetska zavera :D

edinbug
Posts: 737
Joined: 04/02/2006 21:49
Location: Bugojno

#7

Post by edinbug » 05/07/2006 20:45

Jeli to onaj "patriota" Mirnes (BOSS) što je pisao "manifest bošnjačke republike" u kojoj je zagovarao podjelu BiH na tri dijela, dok su PATRIOTE ginule za nedjeljivu BiH.

koridor
Posts: 108
Joined: 06/07/2005 07:26
Location: SA

#8

Post by koridor » 05/07/2006 20:53

Da sam državljanin BiH glasao bih za liberale (ako postoje) kao što ću najvjerovatnije glasati za njih na izborima u RCG

zavrzlama
Posts: 9260
Joined: 15/01/2006 18:35
Has thanked: 22 times
Been thanked: 75 times

#9

Post by zavrzlama » 05/07/2006 21:06

koridor wrote:Da sam državljanin BiH glasao bih za liberale (ako postoje) kao što ću najvjerovatnije glasati za njih na izborima u RCG
Da ste vi kojim slucajem glasali za te liberale onih 90-tih...i mi u BIH bi sad lakse disali i glasali :D

forUMASH
Posts: 2181
Joined: 24/01/2006 04:12
Location: Razjedinjene Drzave BIH

#10

Post by forUMASH » 05/07/2006 22:22

....ufffff....znao sam da Novi_Nick ovdje nastupa u ime "kongresa" ali ovo mi je prvi put da upratim Clan(a)2.......
.....gospodo, ovo je marketing i za ovo se u normalnim drzavama, a vi se za takvu zalazete, placa.....

ps- necu glasat' jer nemam za koga

clan2
Posts: 123
Joined: 14/06/2006 02:19

#11

Post by clan2 » 06/07/2006 01:53

evo DOKTORA, stze pravo iz Strazbura :D :D :D :D

Haris Siladzic, now President of SBosnia and Herzegovina, whom we saw in April, considered in particular that the international community, by calling upon Parliament to adopt the amendments as a first step in the process of constitutional reform, was in fact giving legitimacy to Republika Srpska, according to him an entity based on aggression and genocide.

User avatar
Novi_Nick
Posts: 1917
Joined: 24/08/2003 00:00
Been thanked: 2 times

#12

Post by Novi_Nick » 06/07/2006 02:04

forUMASH wrote:....ufffff....znao sam da Novi_Nick ovdje nastupa u ime "kongresa" ali ovo mi je prvi put da upratim Clan(a)2.......
.....gospodo, ovo je marketing i za ovo se u normalnim drzavama, a vi se za takvu zalazete, placa.....

ps- necu glasat' jer nemam za koga
Prijatelju
fulio si :D

Nemam nista sa "kongresom" o kojem pises. Ali podrzavam sve pojedince, udruzenja, saveze, nezavisne organizacije, politicke predstavnike i stranke koje se u BiH i dijaspori bore da ukinu obadva Entiteta. Da se drzava BiH teritorijalno podijeli iskljucivo na decentralizovane Regije, te da u njoj svi gradjani budu konstitutivni na svakom pedlju teritorije.

Nadam se da sam bio dovoljno jasan :oops: :D

clan2
Posts: 123
Joined: 14/06/2006 02:19

#13

Post by clan2 » 06/07/2006 02:16

.........nego..ko vas ustvari placa?..........

ja dobra pitanja :-) :-) :-) :-) ama zabogatili smo , bolan, pa trosimo nemilice :D :D vozimo mercedes, suncamo guz..u na Hawaii-ma, i pomalo tebi j...mo zivce 8-) 8-) 8-) 8-)

clan2
Posts: 123
Joined: 14/06/2006 02:19

#14

Post by clan2 » 06/07/2006 02:18

te da u njoj svi gradjani budu konstitutivni na svakom pedlju teritorije.

bravo novi_nick, pravi odgovor

sanjo18
Posts: 138
Joined: 03/07/2006 19:43

#15

Post by sanjo18 » 06/07/2006 13:40

ma svejedno za koga god glasali pobjedit ce nacionalisticke stranke...
uvjek ima vise budala nego razumnih i pametnih. nas narod je glup. ja najradije ne bih glasao jer su mi svi bezze ali cu glasat da ne pobjede nacionalisti. i veoma je bitno da podrzimo organizaciju GROZD tako sto ce mo potpisat peticiju a oni ce za nas vrsiti pritisak na one koje mi izaberemo..
pozdrav svima

Post Reply