Glasajmo za Makedoniju
-
pure_love
#26 Re: Glasajmo za Makedoniju
Alfa,eto vidis da muslimana ima preko 30%
albanci+turci+bosnjaci+torbesh,pomak+makedonski muslimani(ima i njih)
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#27 Re: Glasajmo za Makedoniju
for d rekord kaže se neoficijelno...pure_love wrote:33% oficijalna brojka,ima ih vise inoficijalno
-
pure_love
#28 Re: Glasajmo za Makedoniju
oko toga se dogovaramo na onoj temiandrija2007 wrote:Hebo Makedoniju, glasaj buraz za mene!pure_love wrote:33% oficijalna brojka,ima ih vise inoficijalno
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#29 Re: Glasajmo za Makedoniju
muslimani svih zemalja, ujedinite sepure_love wrote:Alfa,eto vidis da muslimana ima preko 30%
-
pure_love
#30 Re: Glasajmo za Makedoniju
izvinjavam seChmoljo wrote:for d rekord kaže se neoficijelno...pure_love wrote:33% oficijalna brojka,ima ih vise inoficijalno
- Erzsebet
#31 Re: Glasajmo za Makedoniju
Bilo bi lijepo da pogledate na potforumu istorije reportaže iz Makedonije koje su radili neki novinari Slobodne Dalmacije. Bio sam mnogo puta tamo i mogu reći da su to najbolji ljudi koje sam upoznao. Jednostavno, nisam upoznao lošeg čovjeka tamo, za ukupno 4-5 mjeseci koje sam bio, ne znam koje bio susretljiviji i ugodniji za druženje.
- Jazz_Junkie
#32 Re: Glasajmo za Makedoniju
Nisam (jos) glasao, jer ne znam koliko ima smisla ucestvovati u nevaznim online anketama, ali ako se ipak odlucim, definitivno NO! Niti moderni Grci imaju puno veze sa antickim Helenima, niti Makedonija stoji u bilo kojem kulturnom ili politickom kontinuitetu sa Filipom, Aleksandrom ili helenskim Makedoncima opcenito. Zbilja ne razumijem zasto su grcki nacionalisti toliko opsjednuti banalnostima i zasto im je jedno obicno ime susjedne republike toliko trn u oku, ali isto tako ocekujem eksplicitno distanciranje slavenskih Makedonaca od anticke Makedonije. Povijest danasnjih Makedonaca pocinje mnogo kasnije, pod sasvim drukcijim politickim i kulturnim okolnostima.
Postoji jos nekoliko razloga zasto bi stao u obranu Makedonije. Kao sto su vec neki sami napisali, Makedonci su veoma pijatan, druzeljubiv i gostoprimljiv narod. Imaju najljepsu etnoglazbu na Balkanu, a postoje i mnoge politicke i historijske paralele sa Bosnom i Hercegovinom. Ni Makedonija nije toliko politicki i drustveno stabilna drzava kao BiH i tu mislim na one snage separatisticke snage medju Albancima. S druge strane im bugarski nacionalisti osporavaju poseban makedonski jezik, kao i samu nacionalnost. Slicno ih tretiraju i srpski nacionalisti, a sada su im na vrat uzjahali i Grci.
Ta je zemlja bogata kulturom, ljudskoscu i nacionalnim manjinama (Turci, Srbi, Torbesi, Bosnjaci, Romi, Bugari, Vlasi).
Postoji jos nekoliko razloga zasto bi stao u obranu Makedonije. Kao sto su vec neki sami napisali, Makedonci su veoma pijatan, druzeljubiv i gostoprimljiv narod. Imaju najljepsu etnoglazbu na Balkanu, a postoje i mnoge politicke i historijske paralele sa Bosnom i Hercegovinom. Ni Makedonija nije toliko politicki i drustveno stabilna drzava kao BiH i tu mislim na one snage separatisticke snage medju Albancima. S druge strane im bugarski nacionalisti osporavaju poseban makedonski jezik, kao i samu nacionalnost. Slicno ih tretiraju i srpski nacionalisti, a sada su im na vrat uzjahali i Grci.
Ta je zemlja bogata kulturom, ljudskoscu i nacionalnim manjinama (Turci, Srbi, Torbesi, Bosnjaci, Romi, Bugari, Vlasi).
-
pure_love
#33 Re: Glasajmo za Makedoniju
zaboravio si albance,ili smatras da su vise od manjine s obzirom na njihov veliki broj ?Ta je zemlja bogata kulturom, ljudskoscu i nacionalnim manjinama (Turci, Srbi, Torbesi, Bosnjaci, Romi, Bugari, Vlasi
- Jazz_Junkie
#34 Re: Glasajmo za Makedoniju
Albance nisam naveo zato sto nisu manjina nego konstitutivni narod, mada mi nije poznato da li kao takvi uzivaju pravni status.pure_love wrote:zaboravio si albance,ili smatras da su vise od manjine s obzirom na njihov veliki broj ?Ta je zemlja bogata kulturom, ljudskoscu i nacionalnim manjinama (Turci, Srbi, Torbesi, Bosnjaci, Romi, Bugari, Vlasi
- BiH-x
#35 Re: Glasajmo za Makedoniju
Jazz_Junkie wrote:Postoji jos nekoliko razloga zasto bi stao u obranu Makedonije. Kao sto su vec neki sami napisali, Makedonci su veoma pijatan, druzeljubiv i gostoprimljiv narod. Imaju najljepsu etnoglazbu na Balkanu, a postoje i mnoge politicke i historijske paralele sa Bosnom i Hercegovinom. Ni Makedonija nije toliko politicki i drustveno stabilna drzava kao BiH i tu mislim na one snage separatisticke snage medju Albancima. S druge strane im bugarski nacionalisti osporavaju poseban makedonski jezik, kao i samu nacionalnost. Slicno ih tretiraju i srpski nacionalisti, a sada su im na vrat uzjahali i Grci.
- 8. sekretar SKOJ-a
#36 Re: Glasajmo za Makedoniju
Ja i danas glasao za Makedonce, odnosno, kliknuh NO!
Znači, dva glasa od mene, za sada, vidjeću sutra mogu li opet glasati.
Znači, dva glasa od mene, za sada, vidjeću sutra mogu li opet glasati.