Glasajmo za Makedoniju

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

pure_love

#26 Re: Glasajmo za Makedoniju

Post by pure_love »

Alfa,eto vidis da muslimana ima preko 30%

albanci+turci+bosnjaci+torbesh,pomak+makedonski muslimani(ima i njih)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#27 Re: Glasajmo za Makedoniju

Post by Chmoljo »

pure_love wrote:33% oficijalna brojka,ima ih vise inoficijalno
for d rekord kaže se neoficijelno...
pure_love

#28 Re: Glasajmo za Makedoniju

Post by pure_love »

andrija2007 wrote:
Hebo Makedoniju, glasaj buraz za mene!
oko toga se dogovaramo na onoj temi :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#29 Re: Glasajmo za Makedoniju

Post by Chmoljo »

pure_love wrote:Alfa,eto vidis da muslimana ima preko 30%

albanci+turci+bosnjaci+torbesh,pomak+makedonski muslimani(ima i njih)
muslimani svih zemalja, ujedinite se :-)
pure_love

#30 Re: Glasajmo za Makedoniju

Post by pure_love »

Chmoljo wrote:
for d rekord kaže se neoficijelno...
izvinjavam se :oops: :D
Erzsebet

#31 Re: Glasajmo za Makedoniju

Post by Erzsebet »

Bilo bi lijepo da pogledate na potforumu istorije reportaže iz Makedonije koje su radili neki novinari Slobodne Dalmacije. Bio sam mnogo puta tamo i mogu reći da su to najbolji ljudi koje sam upoznao. Jednostavno, nisam upoznao lošeg čovjeka tamo, za ukupno 4-5 mjeseci koje sam bio, ne znam koje bio susretljiviji i ugodniji za druženje.
Jazz_Junkie

#32 Re: Glasajmo za Makedoniju

Post by Jazz_Junkie »

Nisam (jos) glasao, jer ne znam koliko ima smisla ucestvovati u nevaznim online anketama, ali ako se ipak odlucim, definitivno NO! Niti moderni Grci imaju puno veze sa antickim Helenima, niti Makedonija stoji u bilo kojem kulturnom ili politickom kontinuitetu sa Filipom, Aleksandrom ili helenskim Makedoncima opcenito. Zbilja ne razumijem zasto su grcki nacionalisti toliko opsjednuti banalnostima i zasto im je jedno obicno ime susjedne republike toliko trn u oku, ali isto tako ocekujem eksplicitno distanciranje slavenskih Makedonaca od anticke Makedonije. Povijest danasnjih Makedonaca pocinje mnogo kasnije, pod sasvim drukcijim politickim i kulturnim okolnostima.
Postoji jos nekoliko razloga zasto bi stao u obranu Makedonije. Kao sto su vec neki sami napisali, Makedonci su veoma pijatan, druzeljubiv i gostoprimljiv narod. Imaju najljepsu etnoglazbu na Balkanu, a postoje i mnoge politicke i historijske paralele sa Bosnom i Hercegovinom. Ni Makedonija nije toliko politicki i drustveno stabilna drzava kao BiH i tu mislim na one snage separatisticke snage medju Albancima. S druge strane im bugarski nacionalisti osporavaju poseban makedonski jezik, kao i samu nacionalnost. Slicno ih tretiraju i srpski nacionalisti, a sada su im na vrat uzjahali i Grci.
Ta je zemlja bogata kulturom, ljudskoscu i nacionalnim manjinama (Turci, Srbi, Torbesi, Bosnjaci, Romi, Bugari, Vlasi).
pure_love

#33 Re: Glasajmo za Makedoniju

Post by pure_love »

Ta je zemlja bogata kulturom, ljudskoscu i nacionalnim manjinama (Turci, Srbi, Torbesi, Bosnjaci, Romi, Bugari, Vlasi
zaboravio si albance,ili smatras da su vise od manjine s obzirom na njihov veliki broj ? ;)
Jazz_Junkie

#34 Re: Glasajmo za Makedoniju

Post by Jazz_Junkie »

pure_love wrote:
Ta je zemlja bogata kulturom, ljudskoscu i nacionalnim manjinama (Turci, Srbi, Torbesi, Bosnjaci, Romi, Bugari, Vlasi
zaboravio si albance,ili smatras da su vise od manjine s obzirom na njihov veliki broj ? ;)
Albance nisam naveo zato sto nisu manjina nego konstitutivni narod, mada mi nije poznato da li kao takvi uzivaju pravni status.
BiH-x

#35 Re: Glasajmo za Makedoniju

Post by BiH-x »

Jazz_Junkie wrote:Postoji jos nekoliko razloga zasto bi stao u obranu Makedonije. Kao sto su vec neki sami napisali, Makedonci su veoma pijatan, druzeljubiv i gostoprimljiv narod. Imaju najljepsu etnoglazbu na Balkanu, a postoje i mnoge politicke i historijske paralele sa Bosnom i Hercegovinom. Ni Makedonija nije toliko politicki i drustveno stabilna drzava kao BiH i tu mislim na one snage separatisticke snage medju Albancima. S druge strane im bugarski nacionalisti osporavaju poseban makedonski jezik, kao i samu nacionalnost. Slicno ih tretiraju i srpski nacionalisti, a sada su im na vrat uzjahali i Grci.
Ta je zemlja bogata kulturom, ljudskoscu i nacionalnim manjinama (Turci, Srbi, Torbesi, Bosnjaci, Romi, Bugari, Vlasi).
:thumbup: Slazem se
8. sekretar SKOJ-a

#36 Re: Glasajmo za Makedoniju

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

Ja i danas glasao za Makedonce, odnosno, kliknuh NO!
Znači, dva glasa od mene, za sada, vidjeću sutra mogu li opet glasati.
Post Reply