Glasajmo za Komšića!

Post Reply
suncica24

Post by suncica24 »

Vec dugo se spremam napisati nesto, ali svaki put pomislim na narodnu: Ne mozes budalama pamet u glavu utjerati.
I to necu ni pokusati. Samo cu skrenuti paznju na neke meni zanimljive pojave na ovom forumu:
- svi vec dugo vremena zamjeraju SDP-u da je pretezno bosnjacka stranka
- i kada taj isti SDP kandiduje Komsica za predsjednistvo, to je opet zamjereno,ugrozit ce se Hrvati u Grudama, a za Hrvate u Sarajevu koga boli ku... (pardoniram na izrazu :D )
- pojava u glavama koja su pristala na podjele, cime bi se moglo reci da su Karadzic, Tudjman, i predsjednik fildzan drzave Izetbegovic uspjeli u svojim namjerama
- nepostojanje realnih kriterija kandidata, ocjenjivanja njihovog programa, planova, nastupa, prethodnih uspjeha i neuspjeha
- svodjenje politicke debate na debatu o torovima i licnostima, ne opet programima i planovima
- pokusaje ubjedjivanja suprotne strane u sopstveno misljenje, iako je ocigledno da su obje strane zadrte u svojim stavovima.

Na kraju svega se pitam, kome ovo ja pisem. Hocu li ista promjeniti?Necu. Ja cu glasati za Komsica, zato sto nudi odgovore na moja pitanja. Hocete li vi...ne zanima me. Samo prestanite s pametovanjem i dana D mucnite glavom, svojom, sopstvenom i zapitajte se: Ko je taj, gdje je do sad bio, sta ja hocu, sta necu, na sta ne pristajem, za sta se borim, zalazem, jesam li zaveden, ili i sam zavodim i sta ja, ali i svi mi imamo od mog krizica na glasackom listu. I glasajte za koga mislite da moze ponuditi odgovore na vecinu vasih pitanja. Samo nemojte da bude "Ujede me ruka koju hranim". Jer zalihe hrane su na izmaku
HamoSa

Post by HamoSa »

Tihic i Lagumdzija su se dogovorili da zajebu Hrvate, pa su kandidovali Komsica i to je to. Ali sa tim su najveci udarac dali Bosni, jer ce sve manje biti Bosne u Hrvatima, i kad odu stranci, a vec odlaze, sve vise ce se buditi teznje za Herceg Bosnom.
Kako bi se Bosnjaci osjecali, da im Hrvati iz zapadne Hercegovine kandiduju Bosnjaka za bosnjackog clana predsjednistva i da ga oni izaberu?
E tako se isto sad osjecaju Hrvati.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

HamoSa wrote:Tihic i Lagumdzija su se dogovorili da zajebu Hrvate, pa su kandidovali Komsica i to je to. Ali sa tim su najveci udarac dali Bosni, jer ce sve manje biti Bosne u Hrvatima, i kad odu stranci, a vec odlaze, sve vise ce se buditi teznje za Herceg Bosnom.
Kako bi se Bosnjaci osjecali, da im Hrvati iz zapadne Hercegovine kandiduju Bosnjaka za bosnjackog clana predsjednistva i da ga oni izaberu?
E tako se isto sad osjecaju Hrvati.
:shock: Ost'o ziv?
bos

Post by bos »

daduli_sa wrote:Nasao danas u sanducetu izborni letak za Željka Komšića i medju ciljevima procitah dvije interesantne stvari:

"Ukinuti pausale uposlenim poslanicima i formirati inicijalni fond za davanje 1.000 stipendija.

Sva auta i dzipove iznad klase VW Pasata (osim protokolarnih) prodati i uplatiti u novoformirani Fond za domace izdavace knjiga i Fond za nauku i tehnologiju, te uvesti moratorij na kupovinu novih takvih auta do 2010."

Ako nista - ima ideje.
Ako se zato kandidovao za clana predsjednistva onda neka se povuce odmah...zna se kakve su ovlasti predsjednistva BIH i SDP(Zeljko se toga sam nije dosjetio sigurno) namjerno to radi, znamo i zasto :)
oko_za_oko

Post by oko_za_oko »

ja kontam da drzava treba da isplati svakom ko izadje na glasanje dnevnicu u visini od 50 KM.

iskreno jos ne vidim razlog da gubim svoje vrijeme u nekakvom redu i to besplatno.

stvarno mi se to cini suluda ideja.

ipak ostajem pasivni navijac komsica i zelim mu mnogo srece na izborima.

ja sam za izmjenu procedure neka to postane placeno glasanje, mislim ono da me motivira za izlazak.

jebiga ...
forUMASH

Post by forUMASH »

oko_za_oko wrote:ja kontam da drzava treba da isplati svakom ko izadje na glasanje dnevnicu u visini od 50 KM.
iskreno jos ne vidim razlog da gubim svoje vrijeme u nekakvom redu i to besplatno.

stvarno mi se to cini suluda ideja.

ipak ostajem pasivni navijac komsica i zelim mu mnogo srece na izborima.

ja sam za izmjenu procedure neka to postane placeno glasanje, mislim ono da me motivira za izlazak.

jebiga ...
....oko_za_oko.....pasta_za_zube.... :D
...a sta mislis, ko placa drzavu da organizuje izbore....
oko_za_oko

Post by oko_za_oko »

Forumash
...a sta mislis, ko placa drzavu da organizuje izbore....
nemam pojma a i ne interesira me, vjerujem ipak da im je to ostalo od tala kojeg nisu znali podjelit.
forUMASH

Post by forUMASH »

.....cuti bolan, cuce te.... :D ....uzece ti 150 prije izbora, a ni skontat' neces, pa ce ti dati 50 da izadjes na iste....
oko_za_oko

Post by oko_za_oko »

cuti bolan, cuce te.... ....uzece ti 150 prije izbora, a ni skontat' neces, pa ce ti dati 50 da izadjes na iste....
kod mene nema bujruma za pickolizce, za njih vazi sikter.
Relax

Post by Relax »

Pa stvarno ljudi sta palamudite vise? Kako vas nije stid? Svi mi koji se rado isticemo sa svojim "pametovanjem" na ovom forumu jesmo jedna skupina od nekih 5-10% ljudi u BiH, a i pojedinih dijasporaca koji imaju ocigledno dovoljno da bi se koristili internetom. Sta je sa ostalim? Osvrnete li se oko sebe ili samo pratite divlje izivljavanje avaza, pa svako malo ponavljate vec 100 puta receno...Lagumdzija ovo ono, ovo ovako ili onako...SDA i SDP ljubavnici...Harisa ne samo za predsjednika, vec za dozivotnog predsjednika ...bla bla bla
Zapitajte se ko je sta uradio...Zasto bi SDP bio svemu kriv? Kad su to oni bili vodeci?...Dvije godine su pokusali cistiti ono sto su nacionalisti zasr... non stop se vracate na iste stvari...ko je gdje bio prije deset godina, ko je gdje ratovao, na kojoj liniji, s kim sta kako? A gdje cemo mi biti za deset godina? Dosta vise proslosti jer se ona promijeniti ne moze! Nije samo Lagumdzija SDP, niti je Haris SzBiH, Tihic SDA itd...Na ovom topicu se samo moze primjetiti politicka neobrazovanost i ispranost mozgova vjerovatno svakodnevnim citanjem i vjerovanjem u ono sto avaz pise. A ako vec prevrcete po proslosti, onda je bolje da vec sada pocnete zapisivati odredjene podatke i dogadjaje, kako za deset ili pet godina ne bi ponovo valjali neprovjerene gluposti i klevete. :x Naucite vec jednom prvo pogledati sebe u ogledalo i ocistiti ispred svog praga kako bi dali validan komentar.
branimir_s

Post by branimir_s »

Zeljko je danas napadnut u Mostaru. Ako neko zna vise informacija please...
elk

Post by elk »

moj glas je za komsica i sdp. zivim za dan kada ce avazu poslati poreznu inspekciju, nakon cega ide kljuc u bravu.
bos

Post by bos »

elk wrote:moj glas je za komsica i sdp. zivim za dan kada ce avazu poslati poreznu inspekciju, nakon cega ide kljuc u bravu.
To ti je Zeljko obecao? :-)
daduli_sa

Post by daduli_sa »

bos wrote:
daduli_sa wrote:Nasao danas u sanducetu izborni letak za Željka Komšića i medju ciljevima procitah dvije interesantne stvari:

"Ukinuti pausale uposlenim poslanicima i formirati inicijalni fond za davanje 1.000 stipendija.

Sva auta i dzipove iznad klase VW Pasata (osim protokolarnih) prodati i uplatiti u novoformirani Fond za domace izdavace knjiga i Fond za nauku i tehnologiju, te uvesti moratorij na kupovinu novih takvih auta do 2010."

Ako nista - ima ideje.
Ako se zato kandidovao za clana predsjednistva onda neka se povuce odmah...zna se kakve su ovlasti predsjednistva BIH i SDP(Zeljko se toga sam nije dosjetio sigurno) namjerno to radi, znamo i zasto :)
Gdje ti bolan izgubi jedno S, vec si post'o felericna roba...
dr.iver

Post by dr.iver »

Meni samo jedna stvar nije jasna, gdje na izbornom listicu pise glasao je bosnjak/hrvat/srbin, ili ima negdje rubrika nacionalnost na listicu? :shock: :lol:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

dr.iver wrote:Meni samo jedna stvar nije jasna, gdje na izbornom listicu pise glasao je bosnjak/hrvat/srbin, ili ima negdje rubrika nacionalnost na listicu? :shock: :lol:
Nema, ali ce raditi na uvodjenju istog :roll:
Odisej

Post by Odisej »

Eto , no ću glas dati onom kamiondžiji i podrepašu , uvlakaču , dupelizcu i kenjatoru Ajanoviću!
dr.iver

Post by dr.iver »

_BosanaC wrote:
dr.iver wrote:Meni samo jedna stvar nije jasna, gdje na izbornom listicu pise glasao je bosnjak/hrvat/srbin, ili ima negdje rubrika nacionalnost na listicu? :shock: :lol:
Eh super, jos da svi pocnemo nositi trake oko ramena, kao jevreji u 3rajhu :roll:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

dr.iver wrote:
_BosanaC wrote:
Eh super, jos da svi pocnemo nositi trake oko ramena, kao jevreji u 3rajhu :roll:
Lako je meni za one sto ce trake nositi, ali sta ce biti s nama koji odjednom postadosmo ostali u vlastitoj drzavi? :roll:
danas

Post by danas »

_BosanaC wrote:
Lako je meni za one sto ce trake nositi, ali sta ce biti s nama koji odjednom postadosmo ostali u vlastitoj drzavi? :roll:
ma nama najbolje utetovirati zig izmedju ociju, da je neunistiv, flouroscentan, da svijetli i nocu.
da nas izdaleka prepoznaju, i da svi vide da smo gori od gubavaca...
Odisej

Post by Odisej »

E , ja bih se tim žigom ponosio!!!!!! :)
Jara

Post by Jara »

danas wrote:ja mislim da je najbolje prestati se pretvarati i mastati, nego daj da jednostavno radimo onako kako jeste. zemlja je duboko podijeljena, te samo treba ozvaniciti cinjenicu da hrvati smiju i moraju da glasaju samo za hrvate; da srbi smiju i moraju da glasaju samo za srbe, te naravno, da bosnjaci smiju i moraju da glasaju samo za bosnjake. ostalih tu i nema.

pri glasackim mjestima instalirati medicinske laboratorije, te svima koji izadju na glasanje odmah uzeti krv i prebrojati krvna zrnca. u skladu sa rezultatima, dati im listic sa imenima 'njihovih' kandidata -- srba, hrvata, ili bosnjaka. svima cija krvna zrnca ne prodju prag 99% cistote, odmah oduzeti drzavljanstvo i pravo glasa. provjeriti i blize i dalje rodbinske veze, za svaki slucaj. ostaviti cistokrvnim i podobnim srbima, hrvatima, i bosnjacima da zavrse posao, te napokon prihvatiti cinjenicu da su oni pobijedili.
Krativno! :D Al' bi se mnogi "ponosni čistokrvni" iznenadili rezultatima....jadnici, ne znam kako bi to podnijeli... :lol:
Liska

Post by Liska »

kekec wrote:
Liska wrote:Sve je moguce, ali onda on nece biti kandidat iz reda hrvatskog naroda, ako ce ga birati drugi. Sve moze proci, ali nece imati baze medju Hrvatima, koje kao predstavlja. To ce mu biti problem koji nece moci rijesiti.
Jedino rjesenje, koje bi zadovoljilo vase zahtjeve, je stvaranje treceg entiteta.
A onda svako bira svoga.
Ha Liska, valja li ova varijanta ? :D

Clanovi Predsjednistva moraju po nacionalnosti biti B,H i S.
Nigdje ne pise da moraju biti iz ove ili one stranke. :)

Druga stvar je sto vam Komsic ne odgovara jer je iz SDP-a,
hoce se reci, komunjara, zar ne? :-)

A ne znam i sto se bojite Komsica. Imate svog Jovica, drugi imaju
svog jal Tihica, jal Harisa/Mirnesa, a nama ostalima preostaje Komsic.
Nas nema mnogo, znaci Komsic ne moze ugroziti obrazovanog,
demokratski/demokracijski orijentisanog Ivu Miru. :-D

I na kraju ko je to prije onih izbora znao ko je Jovic. Anonimac bio,
ali ga progurase. :D
Ja ti bas i nisam za treci entitet. Prije za BiH bez entiteta, ali nisam nesto siguran da cu to docekati, a sada mi je 35 godina. Meni ne smeta ako Komsica izaberu Hrvati, ali ce biti belaj ako se pokaze da su ga izabrali drugi. Samo se postavite u situaciju da npr. Srbi izaberu bosnjackog clana Predsjednistav. Da su se sprovele ustavne reforme, rasprave ne bi ni bilo. Imali bi jednog predsjednika i gotovo.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

branimir_s wrote:Zeljko je danas napadnut u Mostaru. Ako neko zna vise informacija please...
10.09.2006 @ 10:38:06
Željko Komšić napadnut u Mostaru!

Politika Željko Komšić, kandidat Socijaldemokratske partije za hrvatskog člana Predsjedništva, verbalno je napadnut u petak navečer ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru gdje se...

... održavao predizborni skup ove stranke. Neidentificirani mladić prekinuo je Komšićev razgovor s novinarima povicima "komunjaro, komunjaro", nakon čega su ga pripadnici mostarske policije udaljili od tog doma.

"Ovo je normalna situacija u našoj zemlji te me ovakve provokacije više ne uzbuđuju niti me nerviraju", kratko je prokomentirao Komšić.

Komšić je kazao kako je SDP multietnička stranka cijele BiH koju karakterizira to da svaki dio BiH doživljava kao svoj.

Komšić je dodao kako kao kandidat za člana Predsjedništva BiH ima malo drugačiji pogled od kandidata koji dolaze iz nacionalnih stranaka prije svega, zato što smatra da je dužnost člana Predsjedništva da vodi računa o cijeloj BiH i o svakom njenom kutku i o svakom njenom pedlju te da ispravlja sve nepravde koje može da ispravi, bez obzira bile to nepravde prema njegovom narodu, ili prema drugim narodima.

"Vaš je posao da brinete o cijeloj BiH i o svima, bez obzira kako se zovu, odakle dolaze, tko su i šta su", poručio je Komšić.

(Bljesak.info)

eto sto treba glasati za njega...
mostarac

Post by mostarac »

Liska wrote:Sve je moguce, ali onda on nece biti kandidat iz reda hrvatskog naroda, ako ce ga birati drugi. Sve moze proci, ali nece imati baze medju Hrvatima, koje kao predstavlja. To ce mu biti problem koji nece moci rijesiti.
Mislim da se ovde najbolje oslikava sva poraznost naseg politickog shvatanja.

ZELJKO KOMSIC NIJE U PREDSJEDNISTVU DA PREDSTAVLJA HRVATE LJUDI MOJI. CLANOVI PREDSJEDNISTVA PREDSTAVLJAJU KOMPLETNU DRZAVU I SVE NJENE GRADJANE, A NE POJEDINE ETNICKE SKUPINE.

Clan predsjednistva nije predstavnik pojedinog naroda (to su poslanici u domu naroda), nego je predstavnik svih gradjana ove zemlje, a sad sto se nase politicko shvatanje bazira na podjeli resora tako da Hrvat se bavi samo Hrvatima, Bosnjak Bosnjacima, Srbin Srbima, nije problem ni Zeljka Komsica ni SDP-a. Zeljko ce jednako predstavljati i Trebinje i Siroki i Bijeljinu i Livno, a mi nismo navikli da neko u vlasti predstavlja sve gradjane od Une do Drine od Save do mora, nego samo pojedine etnicke grupe, sto je apsurd. Clan predsjednistva je covjek ciji se mandat i podrucje djelovanja ne moze ograniciti samo na Grude i Listicu, ili Travnik i Zenicu, ili Prijedor i Laktase. Njegovo podrucje djelovanja je cijela zemlja, ako ce raditi ispravno i kako treba, a onda se to "predstanik naroda" gubi sa pojavljivanjem i trunke razuma.
Post Reply