I to necu ni pokusati. Samo cu skrenuti paznju na neke meni zanimljive pojave na ovom forumu:
- svi vec dugo vremena zamjeraju SDP-u da je pretezno bosnjacka stranka
- i kada taj isti SDP kandiduje Komsica za predsjednistvo, to je opet zamjereno,ugrozit ce se Hrvati u Grudama, a za Hrvate u Sarajevu koga boli ku... (pardoniram na izrazu
- pojava u glavama koja su pristala na podjele, cime bi se moglo reci da su Karadzic, Tudjman, i predsjednik fildzan drzave Izetbegovic uspjeli u svojim namjerama
- nepostojanje realnih kriterija kandidata, ocjenjivanja njihovog programa, planova, nastupa, prethodnih uspjeha i neuspjeha
- svodjenje politicke debate na debatu o torovima i licnostima, ne opet programima i planovima
- pokusaje ubjedjivanja suprotne strane u sopstveno misljenje, iako je ocigledno da su obje strane zadrte u svojim stavovima.
Na kraju svega se pitam, kome ovo ja pisem. Hocu li ista promjeniti?Necu. Ja cu glasati za Komsica, zato sto nudi odgovore na moja pitanja. Hocete li vi...ne zanima me. Samo prestanite s pametovanjem i dana D mucnite glavom, svojom, sopstvenom i zapitajte se: Ko je taj, gdje je do sad bio, sta ja hocu, sta necu, na sta ne pristajem, za sta se borim, zalazem, jesam li zaveden, ili i sam zavodim i sta ja, ali i svi mi imamo od mog krizica na glasackom listu. I glasajte za koga mislite da moze ponuditi odgovore na vecinu vasih pitanja. Samo nemojte da bude "Ujede me ruka koju hranim". Jer zalihe hrane su na izmaku