Gimnazija Obala
- wall3
#1 Gimnazija Obala
Tema o ovoj Sarajevskoj gimnaziji, mišljenja, iskustva, savjeti, komentari...
-
casanova123
#2 Re: Gimnazija Obala
cujem da vas unistise poznavanjem likovne kulture u prvom razredu 
Inace, takodjerr cujem a je ove godine najvise bilo aplikanata u Sestoj Gimn odnosno Gimn Obala.. sto li to? jesu li to sva djeca dosla tobe i skontala da je najbolj da uzmu najlakse u srednjoj?
Inace, takodjerr cujem a je ove godine najvise bilo aplikanata u Sestoj Gimn odnosno Gimn Obala.. sto li to? jesu li to sva djeca dosla tobe i skontala da je najbolj da uzmu najlakse u srednjoj?
- wall3
#3 Re: Gimnazija Obala
Samo ti provocirajcasanova123 wrote:cujem da vas unistise poznavanjem likovne kulture u prvom razredu
-
rizi-bizi
#4 Re: Gimnazija Obala
profesori su super, svi do hemije i fizike
doduse zavisi koje profe dobijes... za hemiju ti je svejedno u oba slucaja si najeb.... a za fiziku ima nade
ako dobijes mevludina.... covjek je lud i ne brini nista, dobit ces kod njega i keca i osmijeh
(i zapamti da je frtalj pite = 250 grama
)
- wall3
#5 Re: Gimnazija Obala
Ma hemija i biologija su teške jer su profesori
, fizika kod Mevludina smijesna i laksa kad skontaš princip rada. Informatika- Profesorica , ponekad zna biti dosadna, ali volim informatiku , dok profesor to radi malo zanimljivije, ali traži malo više znanja.
Last edited by wall3 on 22/08/2012 11:45, edited 1 time in total.
-
rizi-bizi
#6 Re: Gimnazija Obala
a to ti vec u obali.... ja mislila tak se upisao pa se raspitujes....
mevlo je mevlo
i zbog njega ne prelazim nikada na crveno
obalci se po tome poznaju sto prelaze samo kada je zeleno
a za frtalj pite sam napisala jer prvacice svake godine uzima na tu foru
svaki cas vjezbamo likovno izrazavanje sminkajuci se
i gimnazija obala nema broj, vec je to bivsa ucitaljska
mevlo je mevlo
informaticarka i geograficarka su najdosadnije u skoli, a informaticarka me je jos uzela na zub jer joj malo spavam na casovimawall3 wrote:Ma hemija i biologija su teške jer su profesori, fizika kod Mevludina zabavna i lagana kad skontaš princip rada. Informatika- Profesorica itekako zna znanje, ponekad zna biti dosadna, ali volim informatiku pa joj je oprošteno, dok profesor to radi zanimljivije, ali traži malo više znanja.A Frtalj je uvijek bio 250 g.
a likovno razvaljujemocasanova123 wrote:cujem da vas unistise poznavanjem likovne kulture u prvom razredu
i gimnazija obala nema broj, vec je to bivsa ucitaljska
- Mračajski proto
#7 Re: Gimnazija Obala
Bivša mi je išla ovdje. Ko i svi ostali njeni iz te škole, totalno drugačiji od drugih srednjoškolaca iz drugih škola. Metalska i mašinska su za ovu školu Oxford. 
-
zvrk
#8 Re: Gimnazija Obala
po necemu ?Sarajevo_Grad wrote:Bivša mi je išla ovdje. Ko i svi ostali njeni iz te škole, totalno drugačiji od drugih srednjoškolaca iz drugih škola. Metalska i mašinska su za ovu školu Oxford.
zavrsila sam uciteljsku.
prvi razred (moja je generacija ona: nije vise rat, nema ocjena na lijepe oci) - prvo polugosite: 32 u razredu, 29 palo iz fizike hahahahahahaha
u osnovnoj naravno svi bili odlični
izvukli smo se kasnije i postali vrsni fizicari :p
nisam, je voljela i bilo je smradova od profesora, ali sam je zavrsila odlicnim
Zbog profesora poput Gordane (engleski), Mejreme (psihološka grupa predmeta), profesorice bosanskog (ubij me, zaboravih ime), Jadranke (matematika) - vrijedilo je ostati.
od njih i jos nekolicine covjek nauci da nisu svi profesori iskompleksirana go_na
nego samo neki
uciti i to je to
isto tako, moja je generacija prva od onih: ako zavrsite 5 godina - ne mozete raditi. sreca ozbiljno ih shvatih pa zavrsih 4 dobih zanimanje u diplomi: - i odoh na fakultet.
edit: nemam pojma kakva je sada garnitura profesora gore
- wall3
#9 Re: Gimnazija Obala
E cuj drugaciji od ostalihSarajevo_Grad wrote:Bivša mi je išla ovdje. Ko i svi ostali njeni iz te škole, totalno drugačiji od drugih srednjoškolaca iz drugih škola. Metalska i mašinska su za ovu školu Oxford.
hahahahh, samo ti spavajinformaticarka i geograficarka su najdosadnije u skoli, a informaticarka me je jos uzela na zub jer joj malo spavam na casovima![]()
-
delirium.sa
#10 Re: Gimnazija Obala
Izgleda da su ucenici iz Obale cijenjeni samo u Obali 
- Petit_Beurre
#12 Re: Gimnazija Obala
Sarajevo_Grad wrote:Bivša mi je išla ovdje. Ko i svi ostali njeni iz te škole, totalno drugačiji od drugih srednjoškolaca iz drugih škola. Metalska i mašinska su za ovu školu Oxford.
S obzirom na niz uspjeha na kulturno - umjetničkim smotrama i sportskim natjecanjima, bar kada sam ja išao tu, ne bih se uopšte složio. Ali Bože moj...
- brad90
- Location: DVASPORTA.BA DALEKO NAJOZBILJNIJI FORUM NA NEBU INTERNETA
#13 Re: Gimnazija Obala
JENA JE DZEVADA GADZO !!! SAMO NJE NEMA VISE !!! ANKICA I ENIDA HEMICARKA CE DA VAS GUZE TO DA ZNATE
JA IMO PETICE KOD NJIHAN JER SAM GENIJE. BELINDA CE BITI LUDJA OD VAS NA MATURSKOM PUTOVANJU, A FAHRO CE DA VAS NAZIVA STRUCNJACIMA, GORDANA DA GLUMI STARU LEJDI BRITANKU, MAJA DA TRAZI GENIJALCE KOJIH U OBALI NEMA, A LEKI TUCE CE BITI KLEMPAVA ...------ DABOME I DAKAKO
MEHAN

MEHAN
- uglavnomja
#14 Re: Gimnazija Obala
rizi-bizi wrote: i gimnazija obala nema broj, vec je to bivsa ucitaljska
to je bila 5. gimnazija do rata, ili citav naziv srednjoskolski centar pero kosoric, poznata kao kaubojska gimnazija
-
zvrk
#15 Re: Gimnazija Obala
ima negdje na temi koju srednju skolu upisati - dobro tabirenje uciteljske tj sadasnje gimnazije obala
ne znam kakva je sad struktura nastavnika, u moje doba je bilo svega na svim frontovima
ne znam kakva je sad struktura nastavnika, u moje doba je bilo svega na svim frontovima
-
mynchy
#16 Re: Gimnazija Obala
Šta se desilo sa prof. Bosanskog jezika Niazom i prof. Njemačkog jezika Editom? Koliko znam ne predaju više...
I zanimaju me iskustva sa prof. Amrom Gagricom i prof. Rijadom ?
- Individualism18
#17 Re: Gimnazija Obala
Profesorica Edita sada predaje u Drugoj gimnaziji.mynchy wrote:Šta se desilo sa prof. Bosanskog jezika Niazom i prof. Njemačkog jezika Editom? Koliko znam ne predaju više...
- Afanasi_94
#18 Re: Gimnazija Obala
Tako je, kolegaSarajevo_Grad wrote:Bivša mi je išla ovdje. Ko i svi ostali njeni iz te škole, totalno drugačiji od drugih srednjoškolaca iz drugih škola. Metalska i mašinska su za ovu školu Oxford.
-
Vademecum
#20 Re: Gimnazija Obala
Ma sve zavisi od tebe. Za likovnu kulturu je istina
Ubit' će te za 3 da dobiješ barem dok sam ja išla
Samo mu reci da ćeš ići na pedagoško-psihološki smjer već imaš ocjenu veću
Profesori bosanskog jezika, svake godine su mi se mijenjali i svi su mi bili okej uglavnom samo lektira i lektira ! Ankica ( biologija )je opasna ali i realna
Kod Enide nije vala nešto teško samo nauči napamet definicije i to je to
A matematika je živa muka kod Rijane, Maje ni Mirzeta nije šala a ostali su manje-više okej
Biljana predaje engleski, žena je uvijek vesela i pozitivna i sa njom se uvijek možeš dogovoriti ali brzo dosade njeni časovi. A vidiš ja sam kod Mevludina imala problema, nešto mu nisam bila draga ( nisam se smijala njegovim šalama, meni nisu bile zanimljive ) pa mi nije ni bilo veselo. Knjigu sam čitavu napamet učila za 2
A meni je Rabija super bila mada je mnogima muke zadavala. A kod Belinde ako si sportista onda će te i voljeti
I tako dalje hahaha
A škola kao škola, nije lagana, moraš učiti prve dvije godine i to baš
A nije ni teška da se ne može završiti
I uglavnom, mnogi profesori gotive učenike sa pedagoško-psihološkog smjera, uvijek sam ih mrzila zbog toga haha 
A škola kao škola, nije lagana, moraš učiti prve dvije godine i to baš
-
lima02
#21 Re: Gimnazija Obala
Ljudi, ako vam nije isla matematika u osnovnoj a zelite gimnaziju, upisite ovu 
Ja evo sad idem u drugi razred druge gimnazije i imam jedva 3 iz matematike dok sam jarana koji je u osnovnoj imao jedva 4 malo "poducio" i evo ga sad najbolji matematicar u razredu, ostali ga smatraju genijalcem xD
Ja evo sad idem u drugi razred druge gimnazije i imam jedva 3 iz matematike dok sam jarana koji je u osnovnoj imao jedva 4 malo "poducio" i evo ga sad najbolji matematicar u razredu, ostali ga smatraju genijalcem xD
-
lajlica
#22 Re: Gimnazija Obala
a ko ti je predavao matematiku 
-
FemaleMe
#24 Re: Gimnazija Obala
Predaje li jos Mirko, muzicko, ja imala uvijek petice iz harmonike, najbolje znala, hehhe...To je za vrijeme Uciteljske skole (poslj generacija 2002 - 2006).
- Afanasi_94
#25 Re: Gimnazija Obala
Otišao je prof. Mirko u penziju prije neke 2 godine.FemaleMe wrote:Predaje li jos Mirko, muzicko, ja imala uvijek petice iz harmonike, najbolje znala, hehhe...To je za vrijeme Uciteljske skole (poslj generacija 2002 - 2006).