Gerila marketing
Moderator: anex
-
dzamadan
#1 Gerila marketing
Da li ima neko zanimljive primjere vezane za "gerila marketing", a da je korišten od strane domaćih firmi ili firmi iz susjednih država !?
-
quarterback
#2 Re: Gerila marketing
hayat je prije par godina bojio pjesacke prelaze u dugine bojedzamadan wrote:Da li ima neko zanimljive primjere vezane za "gerila marketing", a da je korišten od strane domaćih firmi ili firmi iz susjednih država !?
lutrija je prosle godine vjesala prmotivne letke u obliku novcanica po drvecu i kacila ih na brisace
toyota je prosle zime "brandirala" snjezne nanose po sarajevu
...
-
dzamadan
#3 Re: Gerila marketing
Sa ovim prvim vezano za Hayat sam upoznat, njega sam cak i naveo u svom diplomskom.. a za ove ostale nisam znao, hvala puno, morat cu to istraziti.
-
quarterback
#4 Re: Gerila marketing
nista drugar, IMO regularni kanali komunikacije su tako zaguseni i ljudi ih toliko ignorisu da je koristenje gerila marketinga neophodno da bi se danas uspjela privuci paznjam, drago mi je da se neko za to raspituje
sve najbolje !
sve najbolje !
- duspi
#5 Re: Gerila marketing
joj toyota! 
da kojim slučajem imam te pare, zimus bih stvarno kupio taj rav4 hahah
a hayatovi pješački su bili odlična ideja isto, samo mislim da ih niko živ nije povezao s hayatom već je svima bila 'jao kul, šareno' reakcija
da kojim slučajem imam te pare, zimus bih stvarno kupio taj rav4 hahah
a hayatovi pješački su bili odlična ideja isto, samo mislim da ih niko živ nije povezao s hayatom već je svima bila 'jao kul, šareno' reakcija
-
Latara
#6 Re: Gerila marketing
Koliko znam nije se radilo o hayatu. U pitanju je bila kampanja Invento media group
- Zox
#7 Re: Gerila marketing
Bila je i Raiffeisenova "najveca stopa" sa ogromnim stopama na asfaltu.
-
mirzarb
#8 Re: Gerila marketing
Hayat je to radio, ne bitno koja je agencija za njih radila isto kao sto je Markin radio za Toyotu i jos par brendiranje na snijegu.
Definitivno najjaci oblik marketinga .
Definitivno najjaci oblik marketinga .
-
quarterback
#9 Re: Gerila marketing
hayatovo predstavljanje nove programske seme prije oko 3-4 godine, pjesacki prelazi, drvece omotano tkaninom u duginim bojama i cini mi se obojene klupeLatara wrote:Koliko znam nije se radilo o hayatu. U pitanju je bila kampanja Invento media group
- aleckovic
#10 Re: Gerila marketing
Lutrija BiH - ZAMISLI DOBIJ3Squarterback wrote:hayat je prije par godina bojio pjesacke prelaze u dugine bojedzamadan wrote:Da li ima neko zanimljive primjere vezane za "gerila marketing", a da je korišten od strane domaćih firmi ili firmi iz susjednih država !?
lutrija je prosle godine vjesala prmotivne letke u obliku novcanica po drvecu i kacila ih na brisace
...
- aleckovic
#11 Re: Gerila marketing
Jedno te isto.Latara wrote:Koliko znam nije se radilo o hayatu. U pitanju je bila kampanja Invento media group
-
quarterback
#12 Re: Gerila marketing
duhovito ? trebao si najaviti, umalo nisam pao sa stolice od tvog gerila marketingaaleckovic wrote:Lutrija BiH - ZAMISLI DOBIJ3Squarterback wrote:hayat je prije par godina bojio pjesacke prelaze u dugine bojedzamadan wrote:Da li ima neko zanimljive primjere vezane za "gerila marketing", a da je korišten od strane domaćih firmi ili firmi iz susjednih država !?
...
- cyprus
#14 Re: Gerila marketing
Oni šareni trotoari su bili Hayatovo maslo?

-
emirolini
#15 Re: Gerila marketing
sareni pjesacki su bili vrh
-
Latara
#16 Re: Gerila marketing
koliko mi je poznato nisu. cak se nije radilo o istim bojama kao u hayatovom logu, medjutim dosta je podsjecalo na taj logo.cyprus wrote:Oni šareni trotoari su bili Hayatovo maslo?![]()
- cyprus
#17 Re: Gerila marketing
Al ako jesu, šta me je trebalo navest da pomislim da se radi od Hayatu?Latara wrote:koliko mi je poznato nisu. cak se nije radilo o istim bojama kao u hayatovom logu, medjutim dosta je podsjecalo na taj logo.cyprus wrote:Oni šareni trotoari su bili Hayatovo maslo?![]()
-
Latara
#18 Re: Gerila marketing
nije ni meni. ipak, ispostavilo se da vecini jeste
cak mislim da oni nikada i nisu dali saopcenje da se nije radilo o njima.
-
quarterback
#19 Re: Gerila marketing
bilo je objavljeno u jednom momentu nakon sto je teaser kampanja zavrsena, koliko se sjecam tadasnja pr i art direktorica su govorili o toj akciji
-
dzamadan
#20 Re: Gerila marketing
Da li se sjecate otvorenja McDonaldsa i čevabdžinice Mrkva !?
Ja mislim da je to jedan idealn primjer gerile marketinga, jer na otvorenje McDonaldsa iz Mrkve su kao lijep gest na samo otvorenje, odnosno kako se kaze u narodu na "naselje" donijeli poklon cevape i ostale proizvode koje nude. Ovo je bilo zanimljivo pa je tako i popraceno sa svim medijima, od web portala do tv kuca, na taj nacin Mrkva je napravila jednu izvanrednu reklamu bez skoro ikakvih troskova. Cak i klix.ba je pratio ovaj gest.
Sta vi mislite o ovome, da li je ovo pravi primjer gerile marketinga ?
Ja mislim da je to jedan idealn primjer gerile marketinga, jer na otvorenje McDonaldsa iz Mrkve su kao lijep gest na samo otvorenje, odnosno kako se kaze u narodu na "naselje" donijeli poklon cevape i ostale proizvode koje nude. Ovo je bilo zanimljivo pa je tako i popraceno sa svim medijima, od web portala do tv kuca, na taj nacin Mrkva je napravila jednu izvanrednu reklamu bez skoro ikakvih troskova. Cak i klix.ba je pratio ovaj gest.
Sta vi mislite o ovome, da li je ovo pravi primjer gerile marketinga ?
-
quarterback
#21 Re: Gerila marketing
meni je to odlican primjer
- pringless
#22 Re: Gerila marketing
Toyota je isto zakupljivala parking prostore po gradu i tu osavljala reklamu "rezervisano a novi yaris" ili tako nesto sl.
- Magarece_godine
#23 Re: Gerila marketing
Jedna od ubjedljvio najjacih ideja poslije rata: KO POZNAJE ŠEJLU GRATZ ?
- GandalfSivi
-
Eborg
#25 Re: Gerila marketing
quarterback wrote:nista drugar, IMO regularni kanali komunikacije su tako zaguseni i ljudi ih toliko ignorisu da je koristenje gerila marketinga neophodno da bi se danas uspjela privuci paznjam, drago mi je da se neko za to raspituje
sve najbolje !