Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Paralelni trapez ima paralelne stranice dugacke 5cm odnosno 10cm. Dijagonale su dugacke 12cm odnosno 15cm. Treba izracunati duzine (4 komada) od sjecista dijagonala prema svakom od 4 vrha paralelnog trapeza.
Znam ...ovo je za vas lako ... ja bi trebalo da stidim sto ovo ne znam privesti nekakvom rijesenju....no bilo kako bilo .....staracka ishlapljenost i godine cine svoje. Vlada totalni TILT u glavi ne znam ni kako bih poceo.
Hajte zivi bili ...od izuzetne je vaznosti...pomozite please
Joj zaboravio sam napomenuti ...da trigonometrija i tako te zezalice ...nisu dozvoljene u ovom zadatku. Smije se rijesavati samo cistim Euklidskim postulatima....inace bih ja to , vjerujte mi ....skuhao vec odavno.
Hvala na prijedlogu....manijace1. No izgleda da nece biti potrebno izgleda da sam ga prokljuvio nekako. ... Mislim fakat se ostarilo....kad ovako nesto nisam ...puna 2-3 sahata ...uspio uvidjeti....bice da sam za starog gvozdja.
Hvala vam postovani pomagaci.....Daljnja pomoc vise nije potrebna uspio sam rijesiti ovo cudo. Moderatore molim ...mozete slobodno zatvoriti temu.