???!!!! Geografija za osnovnu skolu

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Wind

#1 ???!!!! Geografija za osnovnu skolu

Post by Wind »

Konkreno se radi o udzbeniku za 7. razred osnovne skole. Ne mogu da vjerujem da se u udzbeniku od 250 stranica suhopranog nabrajanja podataka o evropskim zemljama Bosna i Hercegovina ne spominje ni u nekoliko rijeci!!

Ali zato djece treba na nauce zupanije u Hrvatskoj, da analiziraju spolnu piramidu Hrvatske iz 1953 i da uce sa kojim se problemima susrece privreda Srbije!!

O Bosni i Hrecegovini u CIJELOJ knjizi nema niti jedna jedina rijec!!! Jeli to moguce???

Radi se o udzbeniku Geografije za 7. razred osnovne skole, autor Greta Zupancic, izdavaci Djecija knjiga i Bosanska rijec.

Molim da me neko utjesi, mozda ce djeca u 8. razredu uciti samo o Bosni i Hrecegovini.
Last edited by Wind on 03/09/2011 12:21, edited 3 times in total.
sarajev_o

#2 Re: Geografija za osnovnu skolu

Post by sarajev_o »

fuj fuj fuj
jadna djeca svake godine ista prica
Margita81

#3 Re: Geografija za osnovnu skolu

Post by Margita81 »

Mislim da je BiH u udzbenicima 8. razreda.
Wind

#4 Re: ???!!!! Geografija za osnovnu skolu

Post by Wind »

@Bosnohercegovac, pojma nemam, ne sjecam se, ali izgleda da nisi vidio udzbenik, sve su zemlje iz okruzenja obradjene osim BiH

@Margita81, nadam se, nemam koga pitati ali opet....kakvo je znanje danasnje djece, o BiH treba uciti svake godine, sta, ucili su jedne godine i to je to....mislim da nije dovoljno, pitajte djecu da nabroje jezera u BiH a kamo li sta drugo
*didy*

#5 Re: ???!!!! Geografija za osnovnu skolu

Post by *didy* »

U osmogodisnjem sistemu, geografija osmog razreda je posvecena iskljucivo BiH, znam iz vlastitog iskustva.E sad, sto se tice devetogodisnjeg obrazovanja, nadam se da ce nas neko upoznati i sa tim... U svakom slucaju, sretno skolarci - i mali i veliki !!!
casanova123

#6 Re: ???!!!! Geografija za osnovnu skolu

Post by casanova123 »

Pa ako se u samo jednom razredu rade sve drzave to znaci da je to sve sfusereno o svakoj drzavi. Kada se bude ucilo u 8. odnosno 9. razredu o BiH vidjet cete onda knjige. Only BiH!! :D
alica.k

#7 Re: ???!!!! Geografija za osnovnu skolu

Post by alica.k »

Wind wrote:@Bosnohercegovac, pojma nemam, ne sjecam se, ali izgleda da nisi vidio udzbenik, sve su zemlje iz okruzenja obradjene osim BiH

@Margita81, nadam se, nemam koga pitati ali opet....kakvo je znanje danasnje djece, o BiH treba uciti svake godine, sta, ucili su jedne godine i to je to....mislim da nije dovoljno, pitajte djecu da nabroje jezera u BiH a kamo li sta drugo
kad sam ja bila 7. razred isto je bilo...u 8. smo radili sve o BiH. ista stvar je i sa historijom uci se o svemu osim o BiH a onda odjednom se uci samo o BiH.
cyprus

#8 Re: ???!!!! Geografija za osnovnu skolu

Post by cyprus »

Wind wrote:Konkreno se radi o udzbeniku za 7. razred osnovne skole. Ne mogu da vjerujem da se u udzbeniku od 250 stranica suhopranog nabrajanja podataka o evropskim zemljama Bosna i Hercegovina ne spominje ni u nekoliko rijeci!!

Ali zato djece treba na nauce zupanije u Hrvatskoj, da analiziraju spolnu piramidu Hrvatske iz 1953 i da uce sa kojim se problemima susrece privreda Srbije!!

O Bosni i Hrecegovini u CIJELOJ knjizi nema niti jedna jedina rijec!!! Jeli to moguce???

Radi se o udzbeniku Geografije za 7. razred osnovne skole, autor Greta Zupancic, izdavaci Djecija knjiga i Bosanska rijec.

Molim da me neko utjesi, mozda ce djeca u 8. razredu uciti samo o Bosni i Hrecegovini.
Gdje i kad si ti išo u školu? :-) Pa normalno da se ne spominje, kada se u 8. razredu obrađuje čitavu godinu...

Samo problem je što u 8. razredu ima samo 1 čas geografije sedmično... Mamu im :x
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#9 Re: ???!!!! Geografija za osnovnu skolu

Post by Entropio »

U 8. razredu se radi isključivo BiH. To je razlog zašto je nema u udžbenicima za 7. razred.
pringless

#10 Re: ???!!!! Geografija za osnovnu skolu

Post by pringless »

pa da, jos kad se sjetim onih slijepih karti, ucrtavanja rijeka, gradova... :run:
Wind

#11 Re: ???!!!! Geografija za osnovnu skolu

Post by Wind »

dobro hajd, malo ste me smirili....ali opet mi se ne svidja... :D :-)
Last edited by Wind on 03/09/2011 22:49, edited 1 time in total.
kurty

#12 Re: ???!!!! Geografija za osnovnu skolu

Post by kurty »

pringless wrote:pa da, jos kad se sjetim onih slijepih karti, ucrtavanja rijeka, gradova... :run:
il jednog nastavnika kod kojeg je svaki kontrolni u 8. razredu imao isti naziv: "Prodjoh Bosnom kroz gradove"

I onda kaze "Breza - Konjic" , "Bihac - Tuzla", "Zenica - Mostar"

I onda o svakom gradu ponesto, od geografije, historije, privrede...
johnny_blazze

#13 Re: ???!!!! Geografija za osnovnu skolu

Post by johnny_blazze »

citav 8 razred se uci samo BiH
casper_

#14 Re: ???!!!! Geografija za osnovnu skolu

Post by casper_ »

Wind wrote:Konkreno se radi o udzbeniku za 7. razred osnovne skole. Ne mogu da vjerujem da se u udzbeniku od 250 stranica suhopranog nabrajanja podataka o evropskim zemljama Bosna i Hercegovina ne spominje ni u nekoliko rijeci!!

bih se uci u 8 odnosno 9 razredu cijelu godinu
mahalik

#15 Re: ???!!!! Geografija za osnovnu skolu

Post by mahalik »

kad se sjetim
2x sedmično geografija i historija
a prof davala kontrolnw iz radne sveske SP
To su bili odlični dani
udrch

#16 Re: ???!!!! Geografija za osnovnu skolu

Post by udrch »

Glupa tema..ovako je bilo oduvijek, i u bivšoj državi se ovako raspoređivalo..
Nego tebe haman zabolila cijena knjige..
25.11

#17 osnovnu skolu

Post by 25.11 »

Cijeli 9.razred obradjuje se BiH.za ove pameynjakovice sto pametuju
Batal

#19 Re: ???!!!! Geografija za osnovnu skolu

Post by Batal »

I koliko vidim na naslovnoj stranici ucrtana neka granica posred Brčko distrikta,granica koje niđe nema osim izgleda u glavama autora naših uđbenika iz kojih bošnjačka djeca treba da uče.Neki dan gledam uđbenik za 4 razred i zapanjim se da su autori (Bošnjaci) kompletan Brčko distrikt BiH stavili u manji entitet.Sramota šta sami sebi radimo i ne mogu vjerovati da su naši "intelektualci" toliko glupi.
Post Reply