Geodezija u Sa.

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
NMLL

#1 Geodezija u Sa.

Post by NMLL »

pozdrav forumaši...

Jel neko od vas studira geodeziju u Sarajevu?
Kakvi su dojmovi, kakvi su profesori, koje gradivo iz matematike je najbitnije da se zna?
Kakvi su predmeti koji se tiču geometrije, jel moraš biti ekspert što se tiče crtanja kao za arhitekturu?

Je li za curu da upiše geodeziju, ili je više za muške? :|
kritichar

#2 Re: Geodezija u Sa.

Post by kritichar »

ja kao geolog ti mogu reći da niko ne traži da crtaš olovkom po papiru. Danas se na poslu traži da znaš raditi sa odredjenim softverima, vodeći je AutoCAD, instaliraj sebi taj program i uči radit na njemu.
Ja ne znam kakav je plan i prognam na tvom fakultetu i kako ćeš ti crtati da li na papiru ili pomoću softvera, ali znam da ti niko na poslu neće tražit da crtaš kartu olovkom, za to postoji CAD.
Postoji i Surfer8 jednostavniji softver na kojem možeš radit neke stvari ali CAD je CAD.
NMLL

#3 Re: Geodezija u Sa.

Post by NMLL »

kritichar wrote:ja kao geolog ti mogu reći da niko ne traži da crtaš olovkom po papiru. Danas se na poslu traži da znaš raditi sa odredjenim softverima, vodeći je AutoCAD, instaliraj sebi taj program i uči radit na njemu.
Ja ne znam kakav je plan i prognam na tvom fakultetu i kako ćeš ti crtati da li na papiru ili pomoću softvera, ali znam da ti niko na poslu neće tražit da crtaš kartu olovkom, za to postoji CAD.
Postoji i Surfer8 jednostavniji softver na kojem možeš radit neke stvari ali CAD je CAD.

U redu, hvala, nabavit ću taj program.. :)
Post Reply