Gentlemen jel' ih ima?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

ragib

Post by ragib »

idic wrote:
ragib wrote:dugom bradom
-----------------------------------------------------------
Po Islamu je pozeljno u najmanju ruku(tako kazu islamski ucenjaci) da muskarac nosi bradu i ako nije farz(stroga duznost). Ako ti draga idic to ne postujes onda barem nemoj se rugati. Bolje je da vise vodis racuna o omladini koja se drogira, pije alkohol, pusi cigare, prostitutkama, dzeparosima, kriminalcima......
Misli globalno - djeluj lokalno, stara dobra krilatica koja kaže sve. Kućni odgoj je presudan faktor u životu svakog čovjeka. Ono što naučiš od svojih roditelja do puberteta ostaje za cijeli život.
Obzirom kako dotični sa bradama tretiraju ženski rod, od mene zaslužuju jedino prezir. Porodica i roditelji su svetinja u svim monoteističkim religijama ovog svijeta. Znam lično par primjera djece koja su se priklonila vehabijama pa su onda tukli i kinjili svoje roditelje zato što nisu prihvatali njihovu "novu religiju". Nestajali po kampovima za obuku. Prijavljivali se maloljetni za odlazak na ratište u Čečeniji. Roditelji im se razveli zbog problema s njima jer jedno od roditelja nije moglo izdržati pritisak itd. itd.

Narkomane i kriminalce stvore prvenstveno roditelji, a ulica i loše okruženje dokrajče. Svi smo mi imali priliku postati dobri ili loši, ovakvi ili onakvi. Stvar ličnog izbora i sklonosti.

Ja sam uvjek za dame i džentlmene, uredne čiste i dobro odgojene ljude, koji se kuturno i lijepo izražavaju i ophode sa svojom okolinom.
---------------------------------------------------------------------------------
Znam ja nijh dosta. Moram ti reci da su u jako dobrim odnosima sa svojim roditeljima i zenama(kao sto vjera nalaze). A to da ima izuzetaka tacno je.
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Image
The_Fluid

Post by The_Fluid »

A,
ode nivo. Ode nivo.
Ccc,...
zoka

Post by zoka »

horns&drums wrote:Image
:lol:
Gdje ovo izvuce.

Ma ja sam vec naglasio gentleman kao metafora a ne ti glupi cilindri.
Engram::X

Post by Engram::X »

idic wrote:Jeki / Engram-u ostaje da se diči dugom bradom i kratkim pantolonama, jer drugih kvaliteta nema. Već dugo se otimam želji da ispričam priču o dotičnom gospodinu, jer njegova je majka zajedno radila sa mojom mamom. Međutim iz poštovanja prema toj simpatičnoj i dragoj ženi neću reći ništa.
Drago moja Idic, XY puta sam rekao da nosim pantalone koje mogu biti primjecene samo po urednosti ili stilu a nikada po duzini :D

Takode sam mnogo puta rekao da ne nosim bradu... :D

Cisto sumnjam da me poznajes, no zahvaljujem na onome "doticnom gospodinu" pa makar je i ne bio osoba koju spomenu :oops:
The_Fluid wrote:
ragibe,
ne valjaj gluposti, kakva brada, kakve pokrivene zhene. Marama sluzhi da bi se kosa sklonila sa lica prilikom vrshenja raznih poslova shto ukljuchuje i samo klanjanje, a vrati se malo u istoriju i pogledaj kako je marama uopshte ushla u upotrebu i kako je izmijenjena svrha i upotreba iste.
Jedini koji "valja gluposti" si ti The_Fluid

Nije sramota ne znati ali svoje ne znanje koristiti u tumatjenju ma tjega je primitivizam...

http://www.hidzab.com (ovo je 150i put da dajem link... :-? :-? )

[b]Doktrina drugih konfesija[/b] wrote:...Pavlovo ,,jevandjelje'' koji u svom obracanju zenama Hriscankama im to i odredjuje ( 1. pismo Korincanima 11-5,6).
Jako interesantnu informaciju o Jevrejskim zenama sam nedavno pronasla( knjga dr.Bilal Philips - The true message of Jesus Christ) iz ,,Jewish woman in Rabbinic Literature '', stranica 239 od Rabbi dr. Menachem M. Brayer (profesor Biblijske Literature na Yeshiva Univerzitetu ) koji opisuje kako su one izlazile u javnost pokrivene i preko celog lica, ostavljajuci samo mali otvor.
Takodje jedan Hriscanski teolog Tertullian iz 3.veka je naveo u svojoj knjizi ,,O pokrivanju devica'' obavezu pokrivanja svih zena . Katolicka crkva u svom canonu je zadrzala tu obavezu, koja se specijalno odnosi na pokrivanje zena u crkvi, posebne sekte kao Amisi i Menoniti su tu obavezu svojih zena zadrzali i do dan danas.
Slicne odredbe vaze i za Pravoslavne zene, narocito pri boravku u crkvi.
Treba istaci da su sve zene Hriscanke koje su izabrale svoj zivot u manastiru duzne pokriti sve osim lica i saka.
Post Reply