---------------------------------------------------------------------------------idic wrote:Misli globalno - djeluj lokalno, stara dobra krilatica koja kaže sve. Kućni odgoj je presudan faktor u životu svakog čovjeka. Ono što naučiš od svojih roditelja do puberteta ostaje za cijeli život.ragib wrote:dugom bradom
-----------------------------------------------------------
Po Islamu je pozeljno u najmanju ruku(tako kazu islamski ucenjaci) da muskarac nosi bradu i ako nije farz(stroga duznost). Ako ti draga idic to ne postujes onda barem nemoj se rugati. Bolje je da vise vodis racuna o omladini koja se drogira, pije alkohol, pusi cigare, prostitutkama, dzeparosima, kriminalcima......
Obzirom kako dotični sa bradama tretiraju ženski rod, od mene zaslužuju jedino prezir. Porodica i roditelji su svetinja u svim monoteističkim religijama ovog svijeta. Znam lično par primjera djece koja su se priklonila vehabijama pa su onda tukli i kinjili svoje roditelje zato što nisu prihvatali njihovu "novu religiju". Nestajali po kampovima za obuku. Prijavljivali se maloljetni za odlazak na ratište u Čečeniji. Roditelji im se razveli zbog problema s njima jer jedno od roditelja nije moglo izdržati pritisak itd. itd.
Narkomane i kriminalce stvore prvenstveno roditelji, a ulica i loše okruženje dokrajče. Svi smo mi imali priliku postati dobri ili loši, ovakvi ili onakvi. Stvar ličnog izbora i sklonosti.
Ja sam uvjek za dame i džentlmene, uredne čiste i dobro odgojene ljude, koji se kuturno i lijepo izražavaju i ophode sa svojom okolinom.
Znam ja nijh dosta. Moram ti reci da su u jako dobrim odnosima sa svojim roditeljima i zenama(kao sto vjera nalaze). A to da ima izuzetaka tacno je.