Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post Reply
Challenger__

#201 Re: Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post by Challenger__ »

MuaDib wrote:Kako je američka marioneta došla na vlast u Burmi, tako su počeli i progoni muslimana. Što jasno ukazuje da je cilj ovoga svega stvaranje razdora između islamskog i budističkog svijeta. Nažalost kod nas mnogi ovo gledaju sasvim pogrešno i na osnovu toga namjerno šire predrasude o budizmu.
Upravo.

Scenario sektaške antagonizacije i depopulacije planete.
Amazingness

#202 Re: Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post by Amazingness »

Kakvo trolanje? :-) Nije mi forum život da boravim na njemu 24\7.
fatamorgana wrote:Jedan od osnovnih postulata, polazna tačka budizma je nenasilje i poštovanje prava na životsvih dahom obdarenih bića.

Svako nasilje od bilo čije strane je za osudu kako god da se zvali ili deklarisali, budisti, kršćani, muslimani , ateisti itd .... i da,žao mi je ovih ljudi, šta god da su i koje god da su vjere.
Genocid je nad muslimanima. Ovdje počinje njegovo trolanje i "tolerancija".
fatamorgana wrote:Preneseno sa pdf religija tema Burma, da li iko žali za Rohinga muslimanima, kao što se vidi sa ovog linka dobar dio ovih fotografija je lažiran ...

"ne znam šta se stvarno dešava
ali fotografije se iz nekog razloga (pogotovo na FBu) lažiraju:
http://www.pakalertpress.com/2012/07/16 ... ng-images/"

Jednom je rekao da su lažirane fotografije. Njemu treba fotografija kao dokaz a ne milion linkova gdje se priča o etničkom čišćenju.
fatamorgana wrote:Dobro, a ko onda i s kojom namjerom podmeće lažne fotografije?
Drugi put spominje slike.
fatamorgana wrote:Pored toga što si neodgojeno uvredljiv u odnosu na Dalaj Lamu čime potkrepljuš ovakvu tvrdnju
Ode sa teme.
fatamorgana wrote:Za kineski genocid na Tibetu nažalost nisu potrebni nikakvi dokazi, jeli i iza ovog genocida stoji Amerika?
Opet pisanje koje nema veze sa temom.
fatamorgana wrote:Vidi, ja nisam sljedbenik Dalaj Lame niti pratim svakodnevno šta on radi i govori. No opšte je poznato da on zagovara univerzalno nenasilje i mirno rješavanje konflikata.
Opet ni blizu teme. Znam mnoge koji zagoravaraju mir a počinju ratove radi tog "mira". Ironija.
fatamorgana wrote:“The number of deaths is not clear, and it is contradictory. It is not possible to find the bodies of the Muslims. It is said that 1,500 bodies are lost,” said Demir".
Počinje umanjivanje broja žrtava. Nešto kao što RS radi u vezi Srebrenice.
fatamorgana wrote:Međutim u ovakvim situacijama je teško znati ko je prvi počeo, ko je kriv .... sudeći po gornjem dugačkom članku na engleskom postoje sumnje da se radi o namjeri samog Birmanskog režima da izazove konflikte između dvije zajednice
Genocid a ne zna se ko je kriv?
fatamorgana wrote: Ma ko isplanira i hoće da započne genocid ne treba mu nikakav razlog, već on se služi bilo kakvim izgovorom za genocid, npr ti si meni ubio babu prije sto godina, tvoj bik je silov'o moju kravu i sl. Desilo se to nažalost i kod nas u zadnjem ratu a bogami i u onim prethodnim ....
Pa što onda napisao "u ovakvim situacijama je teško znati ko je prvi počeo, ko je kriv"
fatamorgana wrote:Ako ne možeš "garantovati vjerodostojnot fotografija" onda pobriši one koje si dosad postavio jer su iz drugih zemalja a ne iz Burme i nemoj više nekritički stavljati neprovjerene fotografije jer onda zapravo širiš lažne ili neprovjerene informacije.
Koji je ovo put da spominje fotografije, treći?
fatamorgana wrote: Eh joj ti relevantnog izvora "humanrights.iran" pa oni ne poštuju ljudska prava ni u vlastitoj zemlji, oni su isto tako jedan represivan režim slično kao i onaj Burmanski
Slika koju su oni objavili više liči kao da je iz Afrike a ne iz Burme:
Impresivan odgovor, nema šta. "Liči", jesi li to ti Horatio Cane?
fatamorgana wrote:Niko zasad ne zna tačno šta se tamo dešava i zašto ali to nije dovoljan razlog da se stavljaju LAŽNE fotografije koje nisu uopšte iz Burme te da se potura na himnjaka informacija o "milion žrtava" kao na prethodnim postovima, pa tih Rohinga nema ukupno možda niti desetina te cifre ispravite me ako griješim ....

Izgleda da ove lažirane slike i informacije dolaze iz Pakistana, Irana, što li? :roll:
Opet spominje fotografije, koji je ovo put? Sada je uz Iran kriv i Pakistan.
fatamorgana wrote:Naravno da jeste i da je u pitanju deset ljudi ali ko i s kakvima namjerama napuhuje cifre o navodnih "mIlion žrtava"?
Opet me podsjeća na one iz RS-a. Desetine???
fatamorgana wrote:"More than 80 people have been killed in the violence, with sporadic outbreaks of violence still occurring, according to the Myanmar government, which has placed the whole of Rakhine state under emergency rule".

Evo zašto treba biti oprezan sa ciframa ....
Opet on o ciframa. Pade sve sa 1.500 na 80.
fatamorgana wrote:Izgleda da je progon ovih jadnih ljudi više političke prirode, religija je kao i obično samo izgovor i prljavo oružje u rukama moćnih ....
Po postovima si samo napadao muslimane i islamske države. Sada je religija samo izgovor za genocid?
fatamorgana wrote:Naravno, a ko ih onda potura i stavlja ako nisu potrebne i sa kakvom namjerom?
Opet slike. Zabrinuo se čovjek za slike.
fatamorgana wrote: Ako je šta odvratno onda su to podmetnute fotografije koje si postavio do sada na ovoj temi služeći se propagandističkim materijalima iz Pakistana i Irana te praveći apologiju Irana, jednog od najnazadnijih i najrepresivnijih režima na svijetu, ....
Paranoja koja je počela sa prvim postom se ovdje nastavlja. Opet se pojaviše Iran i Pakistan. Iran je krivac za genocid u Mianmaru, opet bravo ti.
fatamorgana wrote: I ja sam zgrožen tim slikama, nasilje je nasilje, užas je užas, ali ovih većina slika nije iz Burme, neko (Pakistan, Iran) ih potura kao prave, s kojom namjerom? ....
Pokušaj se obratiti OBN-u, možda traže novog Milana Tarota. Opet Pakistan i Iran, opet paranoja.
fatamorgana wrote: Ovo prvo što navodiš nigdje nisam rekao nego da ne znamo zapravo koliko Rohinga ima kao naroda, da li milion ili možda desetina te cifre pa sam dodao da me neko ispravi ukoliko griješim ....

Ako je istina da je do sad poginulo ili ubijeno oko 80 ljudi to jeste zločin ali nije stravični genocid kako to ti tendenciozno i zlonamjerno napuhuješ ....

A što se tiče Irana ako ti se toliko sviđa, pa bujrum ....
Ne zna se sada broj žrtava ali hajmo opet reći 80. Opet je Iran kriv i po treći ili četvrti put se spominje na ovoj temi.
fatamorgana wrote:
Naravno i nažalost da je genocid sve ovo što nabrajaš, vršenje pritiska na jednu etničku ili vjersku grupu plansko protjerivanje, preseljavanje a da o ubijanju i ne govorimo bez obzira na broj.
Ja sam jednostavno upitao ko i zašto stavlja fotografije iz Kine , Tajlanda, Afrike kao da su iz Burme i zašto je neko već spekulisao o navodnih "milion žrtava".

U Burmi nažalost vlada jedan od najrepresivnijih vojnih režima na svijetu koji je dobro poznat po nedjelima protiv vlastitog naroda, budizam i Dalaj Lama nisu uzrok niti inspiratori ovakvog zločina prema ljudima kako pojedinci pokušavaju da insinuiraju na ovoj temi,

Dalaj Lama , čiji nisam sljedbenik je vjerski i politički vođa tibetanskog naroda a ne burmanskog naroda, a Birmanci opet nisu sljedbenici tibetanskog budizma niti Dalaj Lame.
Opet o slikama. Žrtve su nebitne ako nemaš slike kao dokaz!
fatamorgana wrote: Kakav te spopo Iran - http://www.klix.ba/vijesti/svijet/posje ... /120729106
Napisa momak koji je spomenuo Iran nekoliko puta u prijašnjim postovima. Nebitno je šta oni kažu, bitni su drugi.
fatamorgana wrote: Zar nisi već preselio u Iran?
Postavio je pitanje jednom forumašu, naravno po ko zna koji put post nije vezan za temu. Opet se spominje Iran, paranoja, kompleksi, mržnja, sve prema Iranu. Šta mu je to Iran uradio da mi je znati.
fatamorgana wrote: Ja nisam stavljao kao ti frizirane "informacije" iz Irana i Pakistana niti sam stavljao fotografije iz Kine, Tajlanda i Afrike i predstavljao ih kao da su iz Burme, ko je onda licemjer pitam?
Fotografije se opet spominju, naravno neobilazno je napisati Iran i Pakistan.
fatamorgana wrote:
Ja ga nisam nigdje minimizirao već ukazao na napuhivanje cifri na "milion žrtava" od strane neobjektivnih ili zlonamjernih forumaša kao i na činjenicu da Dalaj Lama nije ni duhovni ni politički autoritet u Burmi kao što npr Papa nije duhovni vođa pravoslavaca ili protestanata.

Paušalno i generalizirano optuživanje budista i budizma, a bez da se znaju činjenice, za ove zločine koje čini i podstiče krvava vojna hunta koja je na vlasti 50 godina može doći samo iz ideološki zatrovanih umova kao onih koji su u Afganistanu (talebani) digli u zrak statue Bude koje su bile istorijsko kulturno nasljeđe cijelog čovječanstva.
Napuhivanje? Pa ti si smanjio broj žrtava na 80. Za par mjeseci ćeš napisati da nema nikako žrtvi i da je to sve samo nesretna okolnost bila, nesretni građanski rat a ne genocid.

Pa što ti optužuješ za sve Iran i Pakistan, muslimane, propagande i ovdje i na svim temamam u vezi islama? Da mi je vidjeti da braniš islam tako kao budizam, ipak si ti tako tolerantan što bi rekli normalni ljudi, licemjeran. Uz Pakistan i Iran, se ovdje pojavljuje i Afganistan.

I onda se hvala Bogu ušutio i nije napisao post. Koje postove, za anale ljudi moji.

Rezime, Iran, Pakistan su glavni krivac za sve. Dalje, ljudi se nisu uslikali pri klanju, tako da su možda i živi!
AleksoMKD

#203 Re: Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post by AleksoMKD »

ZV Keli wrote:Cudo da neko na ovoj temi vec nije napisao da su to vehabije i da zasluzuju da ih se ubija :-)
Uglavnom na stranu ku*ve zapadnog svijeta sto ne reaguju mene brine sto nijedna muslimanska zemlja pa ni susjedni Bangladeš, jedino je Erdogan nešto protestvovao ali i to je slabo(no bolje od ignorisanja u svakom slucačaju).
Pa, nazalost te jadnike niko ne voli. Ko ni Palestince.
Koliko sam procitao, cak i pre primanja Islama su bili jedna od najproganjanijih i siromasnijih etnickih grupa tamo.

A to o zemljama koje pomazu svojoj braci po religiji vjeruju samo siromasni i to to prve opekotine.

Eno 300 Somaliskih jadnika se udavilo pokusavajuci da stignu do Italije, jer znaju da ih "braca" Arapi tu preko puta Somalije nece ni primiti.
SmokingMan

#204 Re: Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post by SmokingMan »

Nažalost etničko čišćenje,za koji zapad opet ne želi da čuje,niti da se o ovakoj nepravdi javno govori...
Avetinho

#205 Re: Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post by Avetinho »

Amazingness wrote:Kakvo trolanje? :-) Nije mi forum život da boravim na njemu 24\7.

{... evidencija fatamorganinih postova...}
Izgleda da boravis.

Pa sta ti je fata skrivio? Meni se cini da ga ti znas negdje iz djetinjstva kad ti je palio cvoke jer si bio manji od njega.
Avetinho

#206 Re: Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post by Avetinho »

z1xter wrote:Nažalost etničko čišćenje,za koji zapad opet ne želi da čuje,niti da se o ovakoj nepravdi javno govori...
Zato ima Putin u blizini. Mozda on pomogne, zajedno sa Rouhanijem, dva borca za svjetsku slobodu.
Amazingness

#207 Re: Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post by Amazingness »

Ja Sam Odavle wrote:
Amazingness wrote:Kakvo trolanje? :-) Nije mi forum život da boravim na njemu 24\7.

Izgleda da boravis.

Pa sta ti je fata skrivio? Meni se cini da ga ti znas negdje iz djetinjstva kad ti je palio cvoke jer si bio manji od njega.

To si mu ti advokat ili mu se tek tako ulizuješ. Volio bi da pišeš malo više o temi a da ne trolaš.

Ja sam citirao skoro svaki post od njega sa ove teme. Većina ih nema veze sa temom, ostali postovi su postovi mržnje nasprman nekim državama, te umanjivanje broj žrtava iako je sve to očigledni genocid. Žrtve se ne brane, agresori se brane, barem kod njega.

Pročitao sam ovu temu, ne postam na hiljade tema kao pojedinci. Neki čak imaju i pravi život, a ne samo virtualni. U dalje rasprave se ne upuštam, osim onih koji imaju veze sa temom. Licemjeri i lizaći će biti ignorirani, ne mogu oni doprinjeti kvalitetnoj diskusiji. Sve najbolje, ne zaboravi izvaditi glavu iz nekih dubina.
Avetinho

#208 Re: Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post by Avetinho »

Amazingness wrote:
Ja Sam Odavle wrote:

Izgleda da boravis.

To si mu ti advokat ili mu se tek tako ulizuješ. Volio bi da pišeš malo više o temi a da ne trolaš.

Ja sam citirao skoro svaki post od njega sa ove teme. Većina ih nema veze sa temom, ostali postovi su postovi mržnje nasprman nekim državama, te umanjivanje broj žrtava iako je sve to očigledni genocid. Žrtve se ne brane, agresori se brane, barem kod njega.

Pročitao sam ovu temu, ne postam na hiljade tema kao pojedinci. Neki čak imaju i pravi život, a ne samo virtualni. U dalje rasprave se ne upuštam, osim onih koji imaju veze sa temom. Licemjeri i lizaći će biti ignorirani, ne mogu oni doprinjeti kvalitetnoj diskusiji. Sve najbolje, ne zaboravi izvaditi glavu iz nekih dubina.
Slusaj trolu, a vjerovatno si stari klon.
Ti si zapoceo diskusiju o clanu foruma, a ne o temi, i sada se places kad neko nasjedne na tvoje trolanje i odgovori ti.

Ovaj put si dobro prosao jer nemam vremana da te prijavljujem administraciji.
Challenger__

#209 Re: Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post by Challenger__ »

Volio bi da pišeš malo više o temi a da ne trolaš.
Pa taj ništa drugo i ne radi nego zaskače tuđe komentare i trolla sa teme na temu.
Avetinho

#210 Re: Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:
Volio bi da pišeš malo više o temi a da ne trolaš.
Pa taj ništa drugo i ne radi nego zaskače tuđe komentare i trolla sa teme na temu.
A ne kao ti, koji dezuras samo na jednoj temi.

Sta je ovo, poceo si me uhoditi.
Post Reply