Genitalni dio

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Njuber

#1 Genitalni dio

Post by Njuber »

Osjecam bol lijevog testisa tacnioje vene koja vodi do njega kao da je veca od susjedne desne(na pubicnom dijelu) .... Bol nije jak al ipak se osjeti ... povremeno osjetim i bol iznad karlice ... kao da je povezana sa ovim jer je takodje na desnoj strani...Sta bi moglo biti '??
Imam samo 18 godina
SnezanaM

#2 Re: Genitalni dio

Post by SnezanaM »

Dijete drago, kad te nesto boli odes doktoru da te pregleda :roll:
Njuber

#3 Re: Genitalni dio

Post by Njuber »

SnezanaM wrote:Dijete drago, kad te nesto boli odes doktoru da te pregleda :roll:
Ma veceras me zabolilo
zonbirile

#4 Re: Genitalni dio

Post by zonbirile »

Njuber wrote:
SnezanaM wrote:Dijete drago, kad te nesto boli odes doktoru da te pregleda :roll:
Ma veceras me zabolilo
--------------------------------u ponedjeljak po uputnicu i doktoru,nije se šaliti.
baustelac

#5 Re: Genitalni dio

Post by baustelac »

@njuber imas pp
Rauber

#7 Re: Genitalni dio

Post by Rauber »

Mene je tako znalo boliti poslije sexa, a i pretjerane desanke da se ne lazemo :D Bol nekakva tupa, cak mi je udaralo u donji dio stomaka, isprepado se ziv, otisao urologu i kaze da mi je neka vena prosirena :-)
Nekada i dan danas osjetim bol, ali sam miran jer sam se pregledao, to i tebi preporucujem, pusti se trazenja dijagnoza po internetu,samo ces se isprepadati bezveze.
Last edited by Rauber on 25/10/2009 11:03, edited 1 time in total.
Svemirco

#8 Re: Genitalni dio

Post by Svemirco »

U pitanju je vjerovatno varikocela tj prosirenje vene koja hrani testise. Osim neugodnog osjecaja i boli moze dovesti i do neplodnosti jer dovodi previse krvi u testise i pregrijava ih. Evo jedan link pa pogledaj:

http://kutak.forumotion.com/muski-steri ... la-t77.htm

Savjet, otici doktoru da se ustvrdi koliko je vena prosirena. ukoliko bude previse, vjerovatno ces morati na jednu malu operaciju da je suze. Nista strasno ne brini se.

*ups tek vidjeh datume na originalnim postovima... kako li je ovo dospjelo kao aktivni topic na home pageu portala...*
Njuber

#9 Re: Genitalni dio

Post by Njuber »

Rauber wrote:Mene je tako znalo boljeti poslije sexa, a i pretjerane desanke da se ne lazemo :D Bol nekakva tupa, cak mi je udaralo u donji dio stomaka, isprepado se ziv, otisao urologu i kaze da mi je neka vena prosirena :-)
Nekada i dan danas osjetim bol, ali sam miran jer sam se pregledao, to i tebi preporucujem, pusti se trazenja dijagnoza po internetu,samo ces se isprepadati bezveze.
Ma jok kume nisam ih praznio ima vec 7 dana ... nece da mi da majku joj
kone

#10 Re: Genitalni dio

Post by kone »

Njuber wrote:Osjecam bol lijevog testisa tacnioje vene koja vodi do njega kao da je veca od susjedne desne(na pubicnom dijelu) .... Bol nije jak al ipak se osjeti ... povremeno osjetim i bol iznad karlice ... kao da je povezana sa ovim jer je takodje na desnoj strani...Sta bi moglo biti '??
Imam samo 18 godina
I sta bi kod doktora ????
I ja imam blagu bol lijevog testisa,ali samo blagu(tacno onoliko da osjetis i da ti ide na zivce) i onda mi,da se tako izrazim,udara u donji lijevi dio stomaka(u visini lijevog kuka).Tacnije vise osjetim to "udaranje" u donjem dijelu trbuha nego ono prvo.Ali ponavljam,blaga bol.I najvise osjetim dok sjedim i mirujem,dok kad se krecem i i ne osjetim nista.Jel moze biti do prehlade,da nisam navukao sa nogu,jer pocesto mi noge budu mokre(terenski posao),pa dok dodjem kuci i presvucem se, da nisam od toga navukao...
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#11 Re: Genitalni dio

Post by Pera Trta »

Kao što žene trebaju vršiti samopregled dojke, tako i muškarci trebaju raditi samopregled testisa jednom mjesečno. Dakle, pažljivo i istovremeno prepipati oba testisa (u stojećem položaju i u zagrijanoj prostoriji, jer se pri hladnoći skrotum skupi, pa je pregled otežan). Istovremenim pipanjem oba testisa sa svih strana (između palca, kažiprsta i srednjaka) uočiti eventualnu razliku u veličini (oba testisa su normalno iste veličine), prisustvo izraslina i neravnina na njima (normalno su glatki). Obratiti pažnju na područje neposredno iznad testisa. Prisustvo vijugave crjevaste mase iznad jednog testisa, koja je veća nakon dužeg stajanja, najčešće upućuje na varikokelu. Normalno je da je jedan testis postavljen niže od drugog.
Njuber

#12 Re: Genitalni dio

Post by Njuber »

kone wrote:
Njuber wrote:Osjecam bol lijevog testisa tacnioje vene koja vodi do njega kao da je veca od susjedne desne(na pubicnom dijelu) .... Bol nije jak al ipak se osjeti ... povremeno osjetim i bol iznad karlice ... kao da je povezana sa ovim jer je takodje na desnoj strani...Sta bi moglo biti '??
Imam samo 18 godina
I sta bi kod doktora ????
I ja imam blagu bol lijevog testisa,ali samo blagu(tacno onoliko da osjetis i da ti ide na zivce) i onda mi,da se tako izrazim,udara u donji lijevi dio stomaka(u visini lijevog kuka).Tacnije vise osjetim to "udaranje" u donjem dijelu trbuha nego ono prvo.Ali ponavljam,blaga bol.I najvise osjetim dok sjedim i mirujem,dok kad se krecem i i ne osjetim nista.Jel moze biti do prehlade,da nisam navukao sa nogu,jer pocesto mi noge budu mokre(terenski posao),pa dok dodjem kuci i presvucem se, da nisam od toga navukao...
Ma isao sam .... kaze mi cojek da ga dobro gdje istresem nakupilo se iz prostate do testisa
Post Reply