Genetsko porijeklo:Boshnjaci vishe sliche Hrvatima no Srbima

The_Fluid

#1 Genetsko porijeklo:Boshnjaci vishe sliche Hrvatima no Srbima

Post by The_Fluid »

je naslov chlanka koji zagrebachki Jutarnji list najavljuje na naslovnoj stranici i u potpunosti prenosi na stranici broj 7.
------------
Najnovije istrazhivanje ministra Dragana Primorca

GENETSKO PORIJEKLO: BOSHNJACI VISHE SLICHE HRVATIMA NO SRBIMA

Temelj istrazhivanja bila je genetichka analiza genetskog biljega I (haplo grupa I) koji odredjuje razdoblje starije od 22 tisutje godina

TIM:
U istrazhivanje genetskog porijekla naroda ukljucheni su dr. Katja Drobnitj iz Ljubljane, dr. Naser Durmiski iz Skopja, dr. Rifat Hadzhiselimovitj i dr Damir Marjanovitj iz Sarajeva te dr. Stojko Vidovitj iz Banja Luke

Autor chlanka je Ivana Kalogjera Brkitj

----------
Prema preliminarnim rezultatima najnovijeg istrazhivanja ministra Dragana Primorca i njegovih suradnika o Genetskom porijeklu naroda, Boshnjaci u BiH prema jednom genetskom biljegu starijem od 22.000 godina genetski su blizhi Hrvatima nego Srbima.
Istrazhivanje je provedeno u proteklih godinu i pol dana na 260 rodbinskih nepovezanih mushkaraca koji najmanje dvoje generacije imaju isto etnichko porijeklo, a dolaze iz razlichitih dijelova Bosne. Ispitane su osobe iz sveukupno 50 razlichitih gradova i mjesta u BiH. U istrazhivanju su sudjelovali ugledni medjunarodni struchnjaci te znanstvenici iz BiH, a temelj istrazhivanja bila je genetichka analiza genetskog biljega I (haplo grupa I) koji odredjuje razdoblje starije od 22 tisutje godina. Rijech je o jednom segmentu DNA koji je specifichan za svakog pojedinca. Istrazhivanje je pokazalo da tog genetichkog biljega bosanski Hrvati imaju 73%, Boshnjaci 48%, a bosanski Srbi svega oko 30%.

--nastavit tje se--
Prenj

Post by Prenj »

Koja je svrha ovoga?

Psi su se, po genetskim istrazivanjima, razdvojili od vukova tek prije 15,000 godina. (ref. http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/2498669.stm)
JBT

Post by JBT »

hahahahahahahaha.....
Dragi Tito, marshale, zasto nisi zivio milion godina.....
horoz

Post by horoz »

Mislim da naslov teme nije dobar. Treba staviti "Hrvati više sliče Bošnjacima..."

Sjetite se samo onoga iz Čitluka što su ga "oteli u Iraku" :D
Mislili tipovi da je Turčin :lol: :lol: :lol:
The_Fluid

Post by The_Fluid »

- nastavak -
--------------

Prvi rezultati istrazhivanja

To su tek prvi rezultati genetichkog istrazhivanja i oni apriori ne pobijaju niti dokazuju nikakve teorije. Bosna je multinacionalna i multireligijska drzhava i iznimno je vazhno ovim oblicima istrazhivanja pristupiti znanstveno i ne zhuriti sa zakljuchcima prije nego shto napravimo dodatna istrazhivanja. Tek kada napravimo regionalna ispitivanja unutar etnichkih grupa te utvrdimo inter i intragrupne raznolikosti za svaku od tri etnichke skupine motji tjemo stvoriti zakljuchke - ocijenio je suzdrzhano ministar Primorac.
Dio rezultata do kojih su doshli Primorac i suradnici, a koji se odnosi na hrvatsku populaciju ovih je dana objavljen u American Journal of Human Genetics (u tom je istrazhivanju sudjelovao je prof.dr. Pavao Rudan i suradnici). Drugi dio koji se odnosi na porijeklo naroda u BiH bit tje objavljen ovih dana. Primorac kazhe kako su rezultati do kojih su doshli u istrazhivanju senzacionalni iz razloga shto pokazuju da nema etnichkih chistih naroda, i drugo shto je josh vazhnije dokazuju da je na ovim prostorima populacija postojala i prije Ledenog doba.
"To je istrazhivanje jedan od prvih indikatora koji pokazuje koliko dugo postoji odredjeni narod. Nasha je skupina prije nekoliko godina napravila analizu DNK 1007 europskih mushkaraca. Taj vrlo znachajan rad publicirali smo u chasopisu Science. Zheljeli smo utvrditi porijeklo europskog mushkarca i utvrditi kako stoje geni unutar pojedinih populacija, Ustanovili smo da vishe od 80 posto Europljana nosi jedan od najstarijih poznatih biljega, koji je star vishe od 40.000 godina.
Hrvati su pak identificirani kao narod s najvetjom uchestaloshtju, chak 45 posto, haplotipa EU7 (geni na Y kromosomu) koji je star izmedju 20 i 2 tisutja godina, a dolazi s podruchja Azije", kazhe Primorac te upozorava kako je najnovije istrazhivanje pokazalo taj genetichki biljeg u BiH vrlo prisutan i kod Hrvata i kod Boshnjaka i kod Srba, ali u razlichitim omjerima.

Zatvorena populacija

"Kod Hrvata u BiH on je chak vishi nego kod Hrvata u Hrvatskoj shto pokazuje da su Hrvati u Bosni bili josh zatvorenija populacija, a budutji da sve tri etnichke skupine u BiH imaju visoke frekvencije haplo grupe I, doshli smo do zakljuchka da je jezgre haplo grupe koja je na ovim prostorima postojala i prije Ledenog doba, kasnije dozhivjela ekspanziju prema drugim krajevima Europe. Slichna je pretpostavka i jednog od vodetjih znanstvenika koji se bavi pitanjem porijekla naroda dr Petera Underhilla, sa sveuchilishta u Stanfordu", kazhe Primorac.

Dodaje kako tje on i suradnici dodatno analizirati frekvencije koje su dobili za pojedine podgrupe za cijelo ovo podruchje. U istrazhivanje su se vetj ukljuchili znanstvenici iz Slovenije i Makedonije, a Primorac kazhe kako ochekuje da tje im se uskoro prikljuchiti i znanstvenici iz Srbije i Crne Gore.

--kraj chlanka--
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

JBT wrote:hahahahahahahaha.....
dovoljno bi bilo 95 godina da je živio i većina sranja bi se izbjegla :D
Fair Life

Post by Fair Life »

Slicna im ambalaza... Tetrapak glave.

Cime li se jos ljudi (ko biva naucnici) nece zajebavati ?
Prenj

Post by Prenj »

Ko zna sta su oni u stvari istrazivali. Kada to dopadne do saka novinarima i crno bijelo postane za cas.
Grozomoron

Post by Grozomoron »

MA glavno pitanje je: zasto hrvatski ministar istrazuje u BiH? Kad je to pitanje od prije 20,000 godina, onda nije relevantno sto su to sad Srbi, Hrvati i Bosnjaci. I naravno, sve u svrhu politike :x :x
Mi dodjemo uvijek kao neko sredstvo za potkusurivanje i nekakvi zamorcici za raznorazna ispitivanja :x
alikante

#10 APSURDNOST TEZE GOSPODINA PRIMORCA JE GIGANTSKA I SAMO KOREN

Post by alikante »

komi wrote:
JBT wrote:hahahahahahahaha.....
dovoljno bi

ilo 95 godina da je živio i većina sranja bi se izbjegla :D
Apsurdnost i opskurnost teze gospodina Primorca je gigantska i samo
potvrđuje žalosnu činjenicu da ni jedan priznati znanstvenik ne može
izbjeći zamci politikanstva u balkanskoj močvari.
Koji je to Hrvat u STOLJETNOJ BOSNI bio ekskluzivno Hrvat i nosio taj
genetski kod. Koji je to Bošnjak bio ekskluzivno Bošnjak i nosio taj
genetski kod.Koji je to Srbin bio ekskluzivno Srbin i nosio taj genetski kod. Svi su oni neopozivo bili Bosanci i u jednom se genetskom bosanskom kotlu miješali i ljubovali. Tu su se još debelo umiješali
otomanski Turci/kao i u SRBIJI I HRVATSKOJ/ , ljubeći najveći broj najljepših Bosanki/kao vlastodršci/ i tako darovali ovim prostorima dio
svoje biološke supstance.
Prenj

Post by Prenj »

Ma vjerovatno su trazili dozvolu kod Fatmira Alispahica, trenutno glavnog strucnjaka za pitanja krvi u Bosnjaka.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Sva je sushtina u sljedetjim rijechima:

Prema preliminarnim rezultatima najnovijeg istrazhivanja ministra Dragana Primorca i njegovih suradnika o Genetskom porijeklu naroda, Boshnjaci u BiH prema jednom genetskom biljegu starijem od 22.000 godina genetski su blizhi Hrvatima nego Srbima.

--
Dokaz koji sluzhi samo zaludjenim glavama u njihovim opskurnim tezama.
violentjack

Post by violentjack »

horoz wrote:Mislim da naslov teme nije dobar. Treba staviti "Hrvati više sliče Bošnjacima..."

Sjetite se samo onoga iz Čitluka što su ga "oteli u Iraku" :D
Mislili tipovi da je Turčin :lol: :lol: :lol:

Hahahahaha..tu je dosta Tatara znalo nociti..pa znas ne ispadnu fini..kad Tatar nekog obradi

Inace meni su cure razlicitih rasa Mulatkinje..Crnkinje..BIjelkinje rekle da sam lip pa se ne brinem :oops: :-)
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Ja mislim da mi Bosanci, dijelom poticemo iz Afrike.

Tako se jedino mogu objasniti odredjene karakteristike crnaca, na nekima od nas... :D :D :D
violentjack

Post by violentjack »

:D Da..ja sam sa sjevera..zato sam'' malen''..oni iz juzne afrike imaju bejzbol stapove :D
imigrant

Post by imigrant »

:D :-D :) :-) :razz: :P :lol: :o

Pa ovo je stvarno smijesno! Isti jezik, druga genetika...hm???
Jos da na rvate licimo... joj ubicu se majke mi!

e ma odo ja odavde da se ne pocnem nervirat!
Sting

Post by Sting »

ja citao sam za turke i taj gen. turci prema ispitivanju dr. hikmeta yilmaza sa istanbulskog univerziteta imaju 29,5% tog gena. to ispitivanje je vrseno sa cijelog dijela turske na 2000 ispitanika.
Sting

Post by Sting »

bosmen wrote:Kao sad ispade da se traži na koga mi Bošnjaci ličimo.
Ne ličimo mi ni na koga,mi smo sami svoji.
Zna se da su bošnjaci ovdje nastali od bogumila,a to što neko pokušava da nas Bošnjake napravi bez porijekla i bez istorije to je druga priča.
Je li to Bogom dano da mi Bošnjaci moramo ličiti na nekoga?
Zašto to neko drugi ne bi ličio na nas?
Interesantno kako se ljudi služe igrom riječi.
Ko je to od tog uvaženog Doktora tražio mišljenje na koga mi Bošnjaci ličimo?
Ovo je još jedno u nizu podmetanja Bošnjacima,
A da se pojedinci ne bi zanosili iluzijama ,nisam ja, a vjerujem ni mnogi drugi, baš ponosan na to što ličimo na njih.
Jedino ako to njima imponuje da mi ličimo na njih .eto im ,neka ličimo.

pa dobro doktor trazio i eto im ga sad. popusili su. bosnjaci lice na sami sebe tacno u sredini izmedju hrvata s jedne strane i srba i turaka sa druge strane.
winetou

Post by winetou »

A kome sliče Hrvati :? Ili su oni možda unikatni :D
Kokos palma

Post by Kokos palma »

Kao sad ispade da se traži na koga mi Bošnjaci ličimo.
Ne ličimo mi ni na koga,mi smo sami svoji.
naravno
"Ne ličimo mi ni na koga"

vi ne licite ni nasta. izuzimajuci casne iznimke. bosnjacki kod je otkio sest bitnih razlika, sest razlicitih porijekla. a sesta se verzija i trazila.
no sikiriki

Post by no sikiriki »

Zajebali su se u starosti covjecanstva.

Htjeli ili ne htjeli priznati, covjek postoji 6000 godina ni manje ni vise.
Tako kazu sveta pisma.
BECHO

Post by BECHO »

e nek si nas prosvijetlio, inace, sta bi mi bez koka palme i srpsko-hrvatskih sizofrenicara!? :-)
A sto se tice same teme, ne bi me cudilo da sutra u novostima izadje neki slican clanak gdje neki srbijanski 'Ajnstajn' tvrdi obrnuto! :D
Panasonic

Post by Panasonic »

U ledenom dobu se podrucje Balkana pocelo naseljavati.Sa Balkana se dalje sirilo u smjeru zapadne Evrope.Logicno bi bilo,posto je Hrvatska zapadnije od nas,da su oni i postali od nas odnosno da ONI lice NAMA,a ne mi njima.(Da me ne bi pogresno razumili,ako hrvati lice nama onda i mi licimo njima i obratno)
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

BECHO wrote:e nek si nas prosvijetlio, inace, sta bi mi bez koka palme i srpsko-hrvatskih sizofrenicara!? :-)
A sto se tice same teme, ne bi me cudilo da sutra u novostima izadje neki slican clanak gdje neki srbijanski 'Ajnstajn' tvrdi obrnuto! :D

nik ti je na cirilici i ekavici. bjesan si i shizofrenican sam od sebe. nisi primjetio bosnjacke sizofrenicare slucajno? naravno da nisi - jer si jedan od njih, pa se ne vidis u masi.
Post Reply