GENETIKA&BIOINŽINJERING - IUS.
-
lala_23
#1 GENETIKA&BIOINŽINJERING - IUS.
Ako ima neko da studira genetiku i bioinžinjering na IUS može li mi objasniti kakav je to fakultet? Koliki je prosperitet sa tim fakultetom,kakvu matematiku imate(je li to opća ili nešto drugo),imate li dosta praktične nastave...?
-
KIseljak12
#2 Re: GENETIKA&BIOINŽINJERING - IUS.
Ja sam studirao, ali sam odustao nakon 2 godine. Dosta mi je bilo da pravimo razne mutante i nove bolesti za potrebe farmaceutske industrije. Preporucio bih svakome postenom da bjezi od toga. Kakvih sam se samo gadosti nagledao, ukljucujuci bosanskog brdskog konja genetski modifikovanog da sjedi na guzici. Prica se da su neki klonovi te jedinke odbjegli i kandiduju se za lokalne izbore.lala_23 wrote:Ako ima neko da studira genetiku i bioinžinjering na IUS može li mi objasniti kakav je to fakultet? Koliki je prosperitet sa tim fakultetom,kakvu matematiku imate(je li to opća ili nešto drugo),imate li dosta praktične nastave...?
- SmokingMan
#3 Re: GENETIKA&BIOINŽINJERING - IUS.
Jesi li bio upoznat sa CRISPR.om?KIseljak12 wrote:Ja sam studirao, ali sam odustao nakon 2 godine. Dosta mi je bilo da pravimo razne mutante i nove bolesti za potrebe farmaceutske industrije. Preporucio bih svakome postenom da bjezi od toga. Kakvih sam se samo gadosti nagledao, ukljucujuci bosanskog brdskog konja genetski modifikovanog da sjedi na guzici. Prica se da su neki klonovi te jedinke odbjegli i kandiduju se za lokalne izbore.lala_23 wrote:Ako ima neko da studira genetiku i bioinžinjering na IUS može li mi objasniti kakav je to fakultet? Koliki je prosperitet sa tim fakultetom,kakvu matematiku imate(je li to opća ili nešto drugo),imate li dosta praktične nastave...?
-
KIseljak12
#4 Re: GENETIKA&BIOINŽINJERING - IUS.
Samo u teoriji.SmokingMan wrote:Jesi li bio upoznat sa CRISPR.om?KIseljak12 wrote:Ja sam studirao, ali sam odustao nakon 2 godine. Dosta mi je bilo da pravimo razne mutante i nove bolesti za potrebe farmaceutske industrije. Preporucio bih svakome postenom da bjezi od toga. Kakvih sam se samo gadosti nagledao, ukljucujuci bosanskog brdskog konja genetski modifikovanog da sjedi na guzici. Prica se da su neki klonovi te jedinke odbjegli i kandiduju se za lokalne izbore.lala_23 wrote:Ako ima neko da studira genetiku i bioinžinjering na IUS može li mi objasniti kakav je to fakultet? Koliki je prosperitet sa tim fakultetom,kakvu matematiku imate(je li to opća ili nešto drugo),imate li dosta praktične nastave...?
- SmokingMan
#5 Re: GENETIKA&BIOINŽINJERING - IUS.
Naučnici je uskoro namjeravaju primjeniti na komarcima koji prenose zarazne bolesti.To ti je dobro poznato.KIseljak12 wrote:
Samo u teoriji.