Generalni Štrajk ?
- uvjek dobar gost
#1 Generalni Štrajk ?
Svaki dan u našoj zemlji ljudi odvojeno štrajkuju. U krugovima svojih fabrika, ispred nadležnih institucija, na cestama ili tamo gdje oni misle da treba.
No nema nikakvih efekata, ništa se ne postiže, nigdje ne idemo naprijed već u najboljem slučaju stagniramo....
U tim gore pomenutim štrajkovima ljudi pribjegavaju sado-mazo metodama, štrajkuju glađu atakuju na sebe na svoje zdravlje.... ali ne postižu ništa konkretno.... samo se gase požari... dobiju koju stoju zakrpe par rupa i onda ponovo za germe nemaju....
To sve se zbiva na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, samo problem su entitetske i kantonalne granice, problem se granski sindikati... problem su poslušni radnici i namontirani i slijepi sindikalci.....
Sad ja Vas sve pitam... šta bi se desilo da se u jednom danu na cijeloj teritoriji raja digne na noge, svi radnici, zemljoradnici, studenti..... policajci, demobilisani borci i svi oni čija je egzistencija ugrožena postojećim konceptom privatizacije, dokapitalizacije ili obezvrjeđivanja preduzeća....da svi stupe samoinicijativno u generalni štrajk....!!!!!
Kad bi svi gore pomenuti izašli na cestu pokazali bi zube svojim bezobzirnim vladarima.... i tad definitivno stvari u mojoj zemlji bi, po mom mišljenju, krenule naprijed.....ili bar bi prepali vlastodržce i izbili im neke argumente iz ruku...
No nema nikakvih efekata, ništa se ne postiže, nigdje ne idemo naprijed već u najboljem slučaju stagniramo....
U tim gore pomenutim štrajkovima ljudi pribjegavaju sado-mazo metodama, štrajkuju glađu atakuju na sebe na svoje zdravlje.... ali ne postižu ništa konkretno.... samo se gase požari... dobiju koju stoju zakrpe par rupa i onda ponovo za germe nemaju....
To sve se zbiva na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, samo problem su entitetske i kantonalne granice, problem se granski sindikati... problem su poslušni radnici i namontirani i slijepi sindikalci.....
Sad ja Vas sve pitam... šta bi se desilo da se u jednom danu na cijeloj teritoriji raja digne na noge, svi radnici, zemljoradnici, studenti..... policajci, demobilisani borci i svi oni čija je egzistencija ugrožena postojećim konceptom privatizacije, dokapitalizacije ili obezvrjeđivanja preduzeća....da svi stupe samoinicijativno u generalni štrajk....!!!!!
Kad bi svi gore pomenuti izašli na cestu pokazali bi zube svojim bezobzirnim vladarima.... i tad definitivno stvari u mojoj zemlji bi, po mom mišljenju, krenule naprijed.....ili bar bi prepali vlastodržce i izbili im neke argumente iz ruku...
- uvjek dobar gost
Može i ta fora sa neplaćanjem računa..... samo opet potrebno je da budemo složni i da ne popustimo pritisku pa ni isključenju čak.....
To i jeste jedan od legalnih oblika građanske neposlušnosti....
-
_BosanaC
Od tih para se finansira drzava i komplet drzavni aparat, i to je jedini konkretan nacin da se izvrsi udar na drzavu koji ce birokrati da fakat osjete.uvjek dobar gost wrote:Može i ta fora sa neplaćanjem računa..... samo opet potrebno je da budemo složni i da ne popustimo pritisku pa ni isključenju čak.....
Koliko god neke od tih firmi bile jake ipak je to ogroman iznos novca... Pa puta nekoliko mjeseci... Toliko jak u BiH niko trenutno nije.
- uvjek dobar gost
Upravo tako, iz tih para se finansiraju i kampanje i sve ostalo.....
Ima ona parola... štrajk, blokada, barikada....
Ima ona parola... štrajk, blokada, barikada....
-
Vozdra_123
ja ipak mislim da bosni treba vojni udar
ali neka vanjska vojska da udje i da j*** mater svima
ali neka vanjska vojska da udje i da j*** mater svima
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
[b
Steta, kod nas se ne jede "tortilja", samo cevapi i burek!
Nista od strajka!! 
.
]Mexicans stage tortilla protest
Mexicans are angry at the rise in price of their staple food
Tens of thousands of people have marched through Mexico City in a protest against the rising price of tortillas.
The price of the flat corn bread, the main source of calories for many poor Mexicans, recently rose by over 400%.
President Felipe Calderon has said the government will clamp down on hoarding and speculation to ease the problem.
But some blame the rise on demand for corn to make environmentally-friendly biofuels in the United States. [/b]
Steta, kod nas se ne jede "tortilja", samo cevapi i burek!
.
- uvjek dobar gost
U glasanju smo tu negdje... ja mislim da moze i mora samo na taj nacin bi politicarima izbili nacionalne karte iz ruku, one karte na koje oni stalno igraju... i tad tim jednodnevnim ... pritiskom bi svi vratili povjerenje sami u sebe... ali j.ga umjesto da furume i sve nove tehnologije iskoristimo za komunikaciju i koordinaciju... mi ih koristimo za laprdanje... i kontam da su partizani imali forume i mobitele nebi nikad otisli u sumu....