golf mi je dobar i zdrav i zadovoljan sam sa njim zato vjerujem da se isplati raditi gen osim ako nije bas neka zara mada sumnjam jer djelovi za nega nisu bas toliko ni skupi, zato ga i vozim
unaprijed hvala svim forumasima koji budu pomogli
Moderators: _BataZiv_0809, anex
hvala ti puno na opsirnom objasnjenju, uglavnom ja sada prikupljam informacije i gledam gdje bih to mogao uraditi. jako mi je bitna garancija da je majstor dobar naravno kao i svakom sto jeDobitak wrote:Prijatelju posto mi je to posao.Doduse ne radim privatno ali i sam imam dvicu na kojoj sam radio generalku.Neko je napisao da se mjenjaju karike,lezajevi(leteci i lezeci) itd da ne nabrajam .To ti je osvjezenje motora i kad ti se to uradi miran si jedno 50 000 km.
U pravu generalku spada:busenje cilindara bloka na 1,2 ili 3 specijalu u zavisnosti od istrosnesoti isti.Prema broju specijale uzimaju se obavezno KLIPOVI s odgovarajucom dimenzijom karika prema uradjenoj specijali,citav motor se predihtuje odnosno mjenjaju se svi zaptivachi,semerizni,ventili ako su istroseni,difoni,vodjice ventila,filteri goriva,ulja,zraka,mjenjanje letecih,lezecih lezajeva,brusenje glave motora i bloka motora(ovde strogo obratiti paznju poslje brusenja koliko klip kad je u gornjoj mrtvoj tacki izlazi i to se mijeri sublerom prema kojem se uzima dihtung glave motora s bez ijedne,1,2 ili 3 rupe) ,spaneri,zupcasti remen,remen kaisevi.Uz ovo nabrojano bih ti preorucio i da lamelu s potisnom uzmes kad je sve promjenjeno.S ovim motorom si miran 200 000 km s nekim normalnim rezimom rada motora bez forsiranja prvih 20 000 istog.
Mene je ovo dijelova drug doslo oko 750 stoja s tim da sam imao popust kod lika kog kojeg sam uzimao iste ali otprilike prava generalka u sta spada ovo gore nabrojano ti je za TD1.6 oko 1000 do 1200 zavisnosti od mjastora.
Eh da i prava generalka minimalno 3 dana jer uvijek se moze podrjepiti kakav belaj odnosno da se napati kod skidanja pojedinih djelova motora.
Bjezi od majstora koji zavrsava generalku za dan ili dva moj topli prijedlog.