Kako neko može biti na ovom svijetu i da ga nije briga za komšije? Da gleda sebe i svoje, a da ga libo neka stvar za ostale u komšijskom susjedstvu?dortmund wrote:snaga_znanja wrote: Medjutim jako me veseli da je bar jedna drzava u regionu sazrjela politicki i da svi redom u Hrvatskoj napokon tvrde da je u Oluji bilo ratnih zlocina i da ih treba kazniti. Hoce li do toga doci pitanje je... ja sam malo naivno blesav pa mislim da hoce.
Hrvatska je na njihovu srecu odmaglila od nas svih. EU i NATO su ozbiljne institucije za malu drzavu i predstavljaju ogroman garant za Hrvatsku stabilnost.
Mi u Hrvatskoj smo već godinama svjesni da je zločina bilo i o tomu se javno govorilo i prije i danas. Neki su već procesuirani, neki su u tijeku, neki su u pripremi, jer ratni zločin ne zastarijeva.
Hrvatska je branila i odbranila svoj teritorij i u životu me nikada nije zanimala nikakva Bosna, Srbija, Jugoslavija....meni su to sve uglavnom nepoznate zemlje kompleksne povijesti.
Gledamo sebe i svoju budućnost.
Mene jeste briga za sve susjedne i komšijske države, želim im sve najbolje, da SVE udju u tu EU, da im se standard poveća, ....
Ali neće se to desiti samim ulaskom u EU, nego je važan i bitan čitav proces ulaska u EU (Prilagodjavanje zakona i ostalo).
Zar nije lijepo kada Hrvatska pokloni Bosni i Hercegovini SVE ZAKONE EU PREVEDENE NA naš bosanski=hrvatski=srpski jezik.