Generali OSLOBOĐENI!!

Locked
DreamOblivion

#126 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by DreamOblivion »

a zašto se radujete ovoj odluci kad su ti isti radili zlocine nad muslimanima na jugu a oslobađanje krajine je bilo u njihovoj koristi,nisu sigurno to uradili radi nas...

mislim da nije legitimna odluka jer ipak su protjerali narod iz svojih kuca(srbe) i to je po meni etnicko ciscenje...

neka vrate imovinu protjeranim i sve ok ali to se sigurno nece desiti
mO k3

#127 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by mO k3 »

CungaLunga wrote:
Alfons Kauders wrote:Image

:D

:thumbup:

E da mi je sada biti negdje u Dalmaciji, da se radujem i grlim sa dalmatinkama :D
hahhahahahaa da prislonis koju :) ..... jure
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#128 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by prljavi Hare »

Kaže Manojlo Milovanović na šumsko-digitalnoj TV da će kada istina o svemu ugleda svjetlo dana,potomci ovih
1200 zaposlenih u Tribunalu svi od sramote promjeniti prezimena. :? :mrgreen:

P.S.PreCednik koliko danas ukida Hag! :oops:
Alfons Kauders

#129 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Alfons Kauders »

CungaLunga wrote:
Alfons Kauders wrote:Image

:D

E da mi je sada biti negdje u Dalmaciji, da se radujem i grlim sa dalmatinkama :D
Da ne radim preko vikenda, mozda bi se i spustio. Bice ludilo, vec vidim ekipu na FB kako slavi. :D
Alfons Kauders

#130 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Alfons Kauders »

prljavi Hare wrote:Kaže Manojlo Milovanović na šumsko-digitalnoj TV da će kada istina o svemu ugleda svjetlo dana,potomci ovih
1200 zaposlenih u Tribunalu svi od sramote promjeniti prezimena. :? :mrgreen:

P.S.PreCednik koliko danas ukida Hag! :oops:
Ja mislim da im je najbolje da ukinu prezimena.
Frank Sinatra

#131 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Frank Sinatra »

Cestitam Hrvatima na konacnom oslobodjenju od agresora. Poslije oruzanog, ovom presudom su dobili i politicki rat. Mozemo im samo zaviditi sto mi nismo uspjeli. Uspjeli su zaustaviti izjednacavanje agresora i zrtve i napokon staviti tacku na i.
to su ionako poholandjeni srbi :D
Toffee karamela

#132 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Toffee karamela »

JoseMujica wrote:niko od nas ne zna detalje da bi mogli pričati o ovome ali ostaje neugodna činjenica da za zločine u HR niko nije odgovarao....ako generali nisu krivi, što jeste moguće, ostaje pitanje: ko onda jeste kriv :?

Gledajući s tog aspekta, strah me je da će ovakva odluka, biti samo dodatni spin balkanskom ludilu, teoretičarima zavjera.

Ne vidim ovdje povoda niti za srpsku tugu, niti za hrvatsku radost...posebno me čudi zlurada radost ovih "pravovjernih" :shock: hebote koje su to frustracije i pitam se hoće li se radovati kada/ako budu ovako puštali "srpske heroje", a oni sami neka se sjete da li su se ovako radovali kada je iz zatvora izlazila dr. Bilja :-)
Slažem se sa svim iznesenim.

Zločini su počinjeni nakon Oluje, ako već nisu stigli da ih počine tokom trajanja 4-dnevne akcije. Ko će odgovarati za to ? Hoće li iko biti optužen ? Od strane Haga sigurno više neće niko, meni se čini da su oni sa Hrvatskom završili ovime...a ko će natjerati hrvatski sud da se pozabavi tom tematikom, sada kada su im porasla krila nakon ove presude ?

Isto ovako oslobođen je i Blaškić odgovornosti za Ahmiće! Sa 45 godina robije na slobodu, preokret kao u Grishamovim romanima. Je li nakon toga iko konkretno odgovarao za Ahmiće ?

Meni nije jasno kako jedan haški sudija može ovako obezvrijediti odluku nekog svog kolege iz prethodnog procesa ? Sad će reći "pronađeni novi dokazi". Ako jesu, ne sporim, neka ih onda predoče javnosti....mada ja ne znam šta bi to moglo biti pronađeno što bi moglo osporiti zloglasni "brionski transkript", oni koji su čitali znaju o čemu govorim.

Hag se pretvorio u bauk koga se više niko ne boji. Čak i optuženi za najgore zločine vraćaju se kući (poput spomenute baba Biljke, uskoro eto i Momčila nazad), izgleda da se samo sa Bara niko ne vraća.

Mogu zamisliti sad kad Nikola Šainović, Momčilo Perišić i ostali iz srpskog rukovodstva osuđenih zbog Kosova i indirektno BiH počnu pisati žalbe i tražiti da ih se oslobodi. I velika je vjerovatnost da će im i poći za rukom, pogotovo recimo Perišiću koji je osuđen na 27 godina za "pomaganje", a jedan od 3 sudija se protivio ikakvoj presudi osim oslobađajuće, na čemu on sada pokušava naći uporišnu tačku za dalje žalbe.
The 51st State

#133 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by The 51st State »

Frank Sinatra wrote:Cestitam Hrvatima na konacnom oslobodjenju od agresora. Poslije oruzanog, ovom presudom su dobili i politicki rat. Mozemo im samo zaviditi sto mi nismo uspjeli. Uspjeli su zaustaviti izjednacavanje agresora i zrtve i napokon staviti tacku na i.
to su ionako poholandjeni srbi :D
otkud tebe u ovim krajevima :D .
Shahab

#134 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Shahab »

Pozdravljam oslobađajuću presudu velikom ratnom heroju generalu Gotovini, koji je svojim ratovanjem pomogao da se očuva i Bihaćka krajina kojoj je bila namjenjena sudbina gora nego u Srebrenici...istovremeno sa OPTIMIZMOM I NADOM ČEKAMO HAŠKU PRESUDU IDEOLOZIMA I GLAVNIM OPERATIVCIMA HERCEGOVAČKE FAŠISTIČKE PARADRŽAVICE HERCEG-BOSNE...SRBOUSTAŠAMA POPUT SLOBODANA PRALJKA...A ČIJI PUT DANAS SLIJEDI TURBOSRBOUSTAŠA DRAGAN ČOVIĆ KOJI ZA PREZENTACIJU SVOJIH PREPREDENIH LAŽI I SPLETKI NA IZDAJNIČKIM SARAJEVSKIM BORDEL MEDIJIMA POPUT TV1, DOBIJE TRI PUTA VIŠE PROSTORA NEGO NOVOIZABRANI REIS ULEMA..
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#135 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by crysis »

DreamOblivion wrote:a zašto se radujete ovoj odluci kad su ti isti radili zlocine nad muslimanima na jugu a oslobađanje krajine je bilo u njihovoj koristi,nisu sigurno to uradili radi nas...

mislim da nije legitimna odluka jer ipak su protjerali narod iz svojih kuca(srbe) i to je po meni etnicko ciscenje...

ti izgleda nerazlikujes protjerivanje i bjezaniju. I sta ce im vratit, pa odnijeli su sve na traktorima .
oglo

#136 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by oglo »

Toffee karamela wrote:
JoseMujica wrote:niko od nas ne zna detalje da bi mogli pričati o ovome ali ostaje neugodna činjenica da za zločine u HR niko nije odgovarao....ako generali nisu krivi, što jeste moguće, ostaje pitanje: ko onda jeste kriv :?

Gledajući s tog aspekta, strah me je da će ovakva odluka, biti samo dodatni spin balkanskom ludilu, teoretičarima zavjera.

Ne vidim ovdje povoda niti za srpsku tugu, niti za hrvatsku radost...posebno me čudi zlurada radost ovih "pravovjernih" :shock: hebote koje su to frustracije i pitam se hoće li se radovati kada/ako budu ovako puštali "srpske heroje", a oni sami neka se sjete da li su se ovako radovali kada je iz zatvora izlazila dr. Bilja :-)
Slažem se sa svim iznesenim.

Zločini su počinjeni nakon Oluje, ako već nisu stigli da ih počine tokom trajanja 4-dnevne akcije. Ko će odgovarati za to ? Hoće li iko biti optužen ? Od strane Haga sigurno više neće niko, meni se čini da su oni sa Hrvatskom završili ovime...a ko će natjerati hrvatski sud da se pozabavi tom tematikom, sada kada su im porasla krila nakon ove presude ?

Isto ovako oslobođen je i Blaškić odgovornosti za Ahmiće! Sa 45 godina robije na slobodu, preokret kao u Grishamovim romanima. Je li nakon toga iko konkretno odgovarao za Ahmiće ?

Meni nije jasno kako jedan haški sudija može ovako obezvrijediti odluku nekog svog kolege iz prethodnog procesa ? Sad će reći "pronađeni novi dokazi". Ako jesu, ne sporim, neka ih onda predoče javnosti....mada ja ne znam šta bi to moglo biti pronađeno što bi moglo osporiti zloglasni "brionski transkript", oni koji su čitali znaju o čemu govorim.

Hag se pretvorio u bauk koga se više niko ne boji. Čak i optuženi za najgore zločine vraćaju se kući (poput spomenute baba Biljke, uskoro eto i Momčila nazad), izgleda da se samo sa Bara niko ne vraća.

Mogu zamisliti sad kad Nikola Šainović, Momčilo Perišić i ostali iz srpskog rukovodstva osuđenih zbog Kosova i indirektno BiH počnu pisati žalbe i tražiti da ih se oslobodi. I velika je vjerovatnost da će im i poći za rukom, pogotovo recimo Perišiću koji je osuđen na 27 godina za "pomaganje", a jedan od 3 sudija se protivio ikakvoj presudi osim oslobađajuće, na čemu on sada pokušava naći uporišnu tačku za dalje žalbe.
6-7 ljiudi je osudjeno za ahmice,neki su vec odlezali kaznu neki jos lezecitako sam to,ali pazi da za susanj koji se desio 7 dana nakon ahmica niko nije odgovarao niti sve je ostaloi na istrazi koja traje ima vec 15 godina
dječak sa šibicama

#137 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by dječak sa šibicama »

Konacno :)

slusati Dodika jutros kako unezvjereno ne zna sta reci, neprocjenjivo.
volta dzontra

#138 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by volta dzontra »

Oluja je stravična greška političkog rukovodstva RSK. Ako ti se obrana saspe u dva dana onda trebaš potpisati kapitulaciju, narediti narodu da ostane, pozvati medjunarodne snage da održavaju mir...

Sada bi ih bilo 400.000 u EU i imali bi političko-kulturnu autonomiju unutar RH. Bili bi ključni faktor u formiraju vlasti u RH.
Oni koji su poticali na pobunu i činili zločine bi kliznuli. Za ostale je davno donešen zakon o amnestiji

Slike civila, žena i djece na traktorima su potresne scene za svakog normalnog čovjeka i treba suosjećati s njima ali Oluja nije pala s neba. Znalo se da će Hrvatska krenuti. Stanje je bilo neizdrživo. Iz Splita se putovalo za Zagreb 20 sati. RH više nije mogla čekati. Obučila je i opremila vojsku, dobila podršku dobrog dijela MZ i gotovo...

Samo su trebali procijeniti ispravno
Alfons Kauders

#139 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Alfons Kauders »

skonto wrote:srpska mitomanija nema kraja,nitko nije odgovarao za zločine u Oluji;

Hrvatska službena politika nikad nije negirala da su u domovinskom ratu i s hrvatske strane, u obrani od agresije počinjeni zločini i nedjela tijekom ili nakon vojno-redarstvenih operacija, bilo od pripadnika HV-a, MUP-a ili pak civila. Podaci o takvom stavu države neumoljivi su.
Do konca 1999. Podignuto je 3 978 kaznenih prijava i procesuirano je 1 949 počinitelja samo s hrvatske strane za ubojstva, paleže, pljačke itd. Do tada, po fazama bilo je odbačeno 184 kaznene prijave, nedovršenih istraga 841, obustava 38, a postupaka u tijeku po optužbi 811. Pravosudna tijela nisu odbacila niti jednu kaznenu prijavu zbog kaznenog dijela ubojstva, a nakon provedene istrage u jednom je predmetu obustavljen postupak.
Optuženo je 26 osoba i kazneni su postupci dovršeni u 26 kaznenih predmeta donošenjem presuda. Od ukupno 1 949 presuda osuđujućih je bilo 1 492, oslobađajućih 179, a odbijajućih 278 presuda.

Štoviše, za zločine i nedjela što su ih u obrani od agresije počinili pripadnici hrvatskih snaga ili civili osuđeno je dva puta više ljudi nego za zločine počinjene u agresiji na Hrvatsku. Prema godišnjem izvješću Državnog odvjetništva Saboru RH u razdoblju 1991.-2001. za ratne zločine u agresiji na Hrvatsku osuđeno je 726 osoba.
Sve te osobe osuđene su do 2001. godine.

Cinjenicama protiv gluposti.
argyle

#140 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by argyle »

crysis wrote:
DreamOblivion wrote:a zašto se radujete ovoj odluci kad su ti isti radili zlocine nad muslimanima na jugu a oslobađanje krajine je bilo u njihovoj koristi,nisu sigurno to uradili radi nas...

ti izgleda nerazlikujes protjerivanje i bjezaniju. I sta ce im vratit, pa odnijeli su sve na traktorima .
Srbi iz Hrvatske

"Protjerani" Sarajevski Srbi

Hrvati:

Bosnjaci:
mO k3

#141 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by mO k3 »

jeli dodule pjenio jutros??
Alfons Kauders

#142 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Alfons Kauders »

volta dzontra wrote:Oluja je stravična greška političkog rukovodstva RSK. Ako ti se obrana saspe u dva dana onda trebaš potpisati kapitulaciju, narediti narodu da ostane, pozvati medjunarodne snage da održavaju mir...

Sada bi ih bilo 400.000 u EU i imali bi političko-kulturnu autonomiju unutar RH. Bili bi ključni faktor u formiraju vlasti u RH.
Oni koji su poticali na pobunu i činili zločine bi kliznuli. Za ostale je davno donešen zakon o amnestiji

Slike civila, žena i djece na traktorima su potresne scene za svakog normalnog čovjeka i treba suosjećati s njima ali Oluja nije pala s neba. Znalo se da će Hrvatska krenuti. Stanje je bilo neizdrživo. Iz Splita se putovalo za Zagreb 20 sati. RH više nije mogla čekati. Obučila je i opremila vojsku, dobila podršku dobrog dijela MZ i gotovo...

Samo su trebali procijeniti ispravno
Problem je sto je to rukovodsvo vrlo dobro znalo da ih ceka dozivotna robija ili streljacki vod ako dodju pred lice pravde. Zato su odbili i Z-4, a onda su odlucili i narod povuci sa sobom u ambis.
TheWatcher

#143 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by TheWatcher »

ZADAR wrote:U Zagori na izvoru rijeke Čikole
stala braća da obrane naše domove
goFna U :thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#144 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by JoseMujica »

skonto wrote:srpska mitomanija nema kraja,nitko nije odgovarao za zločine u Oluji;

Hrvatska službena politika nikad nije negirala da su u domovinskom ratu i s hrvatske strane, u obrani od agresije počinjeni zločini i nedjela tijekom ili nakon vojno-redarstvenih operacija, bilo od pripadnika HV-a, MUP-a ili pak civila. Podaci o takvom stavu države neumoljivi su.
Do konca 1999. Podignuto je 3 978 kaznenih prijava i procesuirano je 1 949 počinitelja samo s hrvatske strane za ubojstva, paleže, pljačke itd. Do tada, po fazama bilo je odbačeno 184 kaznene prijave, nedovršenih istraga 841, obustava 38, a postupaka u tijeku po optužbi 811. Pravosudna tijela nisu odbacila niti jednu kaznenu prijavu zbog kaznenog dijela ubojstva, a nakon provedene istrage u jednom je predmetu obustavljen postupak.
Optuženo je 26 osoba i kazneni su postupci dovršeni u 26 kaznenih predmeta donošenjem presuda.
Od ukupno 1 949 presuda osuđujućih je bilo 1 492, oslobađajućih 179, a odbijajućih 278 presuda.

Štoviše, za zločine i nedjela što su ih u obrani od agresije počinili pripadnici hrvatskih snaga ili civili osuđeno je dva puta više ljudi nego za zločine počinjene u agresiji na Hrvatsku. Prema godišnjem izvješću Državnog odvjetništva Saboru RH u razdoblju 1991.-2001. za ratne zločine u agresiji na Hrvatsku osuđeno je 726 osoba.
Sve te osobe osuđene su do 2001. godine.
nema se onda šta prigovoriti...recimo za ove podatke nikada nisam čuo
Banksy

#145 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Banksy »

Logična odluka. Ako je optužnica išla na udruženi zločinački pothvat, onda je taj pothvat trebalo i dokazati, a to je bio skoro nemoguć posao. Tuđman sigurno jeste želio Hrvatsku bez Srba, ali teško je povjerovati a još teže dokazati da je osmislio i ''udružio'' sve generale i zapovjednike na terenu, svu političku vrhušku u zvanični ''zločinački pothvat'' koji je ipak vjerovatno imao na umu. Pogotovo je bilo suludo tovariti taj navodni pothvat i cijeli teret zločina u Oluji na pleća dvojice generala koji dokazano nisu imali nikakve veze s protjerivanjima i nasiljem (to što je Gotovina, po uputi državnog vrha, budalasto i lakovjerno pristao da bježi i tako na sebe preuzme svu krivicu, posebna je priča). Ovo danas je oslobađajuća presuda cijeloj Hrvatskoj, i ratnom vodstvu i narodu, koja govori da udruživanja radi zločina i planiranja tog zločina nije bilo, ako je već bilo samih zločina. Jasno mi je zato otkud tolika radost i ushićenje, velika je to stvar. S druge strane, fakat jeste da je bilo brutalnih zločina, pljačke, paljevine, i od toga se ne može pobjeći. Zato ostaju sudovi, njihovi ili neki drugi, gdje takve zločine treba dokazivati i procesuirati, a krivce primjereno kazniti. Ovo je prije svega politička presuda koja oslobađa cijelu Hrvatsku i sve Hrvate koji sve ovo vrijeme nakon Oluje neopravdano nose stigmu sličnu onoj nakon drugog rata, gdje su se povezivali Jasenovci i Oluje, iako jedni s drugim nemaju nikakve veze. Opet, s druge strane, žao mi je što se ovakvom presudom sasvim amnestira i pokojni Tuđman koji je ipak bio vrhunski zlikovac i koji je, možda u nešto manjoj mjeri, ipak jedan od dvojice kreatora zla i mraka na ovim prostorima onih krvavih ratnih i predratnih godina. Također, bojim se da ovaj talas totalnog amnestiranja Hrvatske i Hrvata, koji, što je vrlo važno napomenuti, za koji dan postaju članovi Evropske unije, da taj talas pomilovanja ne zahvati i hercegovačke generale, nadajmo se da neće.
I još, fascinira jedinstvo i sloga cijele Hrvatske i hrvatskog naroda, njihova jaka javno i jasno izražena želja da generali budu oslobođeni, ta ogromna energija i zajedništvo koje su iskazali u ovih par dana, to je fascinantno. Naravno, ne mogu a da ne uspoređujem takvo ponašanje s našim podmetanjima, spletakama, podapinjanjima i političkim smicalicama kad su naši generali bili u pitanju ...
Tayyip

#146 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Tayyip »

Alfons Kauders wrote:

Cinjenicama protiv gluposti.

Ne bih rekao da su to gluposti. To su vrlo ozbiljne i opasne stvari, jer ono što na ovom forumu zagovara (znamo svi da mu ne spominjem ime, sam protiv svih) zorno pokazuje da takve mentalne strukture ne žive samo kao neki pojedinci tamo negdje na topčideru nego su tu pored nas, u našoj ulici. Zbog toga trebamo biti na oprezu zbog budućnosti naše djece.
Renta

#147 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Renta »

Djuro wrote:Srbi - zbog ustrajnog forsiranja nacionalizma politički gledano, imaju ozbiljan problem orijentacije u vremenu i prostoru.

U svim raspravama s njima uvijek potežu godinu 1995., zaboravljajući da je to završna godina rata - koji su ONI inicirali godine 1991. Od Slovenije, preko Vukovara, Šibenika, Zadra pa preko jadne Bosne od Sarajeva do Srebrenice.

Rijetko se neki Srbin osvrne na to da su ovakve kolone išle 1991. iz Iloka i Vukovara te koju godinu kasnije u pola Bosne. Niti jedan ne spominje to. Tuđa bol i suze njih ne zanimaju.
A baš tada su posijali sjeme koje je niklo 1995.
"Oluja" je samo dokaz da batina ima dva kraja.
I da kolone mogu ići u dva pravca.,

Šteta da srpska agresivna politika nije do kraja poražena 1995. A bila bi da je nestala RS.
Možda bi se Srbi tada osvijestili - kao Njemci 1945. jer je poterbno da doživiš totalni poraz da te prođe ludilo.
Ovako, ostala je RS kao dokaz njihove trajne želje da pređu Drinu...nadam se da nikad više neće biti u situaciji da to i pokušaju...

apsolutan potpis gornjeg posta!

Ovo je veliki dan za međunarodnu pravdu i istinu o ratu u bivšoj Jugoslaviji. Time je pravedna borba Hrvata za oslobođenjem od velikosrpske tiranije i okupacije priznata od slobodnog svijeta!
Nažalost, sad će se zaboraviti da su nevini ljudi trunuli sedam godina u haškom pritvoru.

Hvala generalima za njihovu žrtvu za domovinu!!
TheWatcher

#148 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by TheWatcher »

Ženski Dr.Med wrote:kada ce biti presuda dzukeli praljku ?? i onim iz takovane hb

ma neka nama Praljka :thumbup: neka nam opet dize mostove :lol: joj sto ne mogu ovih priglupih sto se uvlace Krvatima u paKAs :skoljka:
Banksy

#149 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Banksy »

Djuro wrote:Srbi - zbog ustrajnog forsiranja nacionalizma politički gledano, imaju ozbiljan problem orijentacije u vremenu i prostoru.

U svim raspravama s njima uvijek potežu godinu 1995., zaboravljajući da je to završna godina rata - koji su ONI inicirali godine 1991. Od Slovenije, preko Vukovara, Šibenika, Zadra pa preko jadne Bosne od Sarajeva do Srebrenice.

Rijetko se neki Srbin osvrne na to da su ovakve kolone išle 1991. iz Iloka i Vukovara te koju godinu kasnije u pola Bosne. Niti jedan ne spominje to. Tuđa bol i suze njih ne zanimaju.
A baš tada su posijali sjeme koje je niklo 1995.
"Oluja" je samo dokaz da batina ima dva kraja.
I da kolone mogu ići u dva pravca.,

Šteta da srpska agresivna politika nije do kraja poražena 1995. A bila bi da je nestala RS.
Možda bi se Srbi tada osvijestili - kao Njemci 1945. jer je poterbno da doživiš totalni poraz da te prođe ludilo.
Ovako, ostala je RS kao dokaz njihove trajne želje da pređu Drinu...nadam se da nikad više neće biti u situaciji da to i pokušaju...
Tačno ...
Kolt12

#150 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Kolt12 »

ZADAR wrote:U Zagori na izvoru rijeke Čikole
stala braća da obrane naše domove
Kao Bosnjak, cestitam hrvatskom narodu i srpskoj manjini iz Hrvatske, u vezi oslobodjenja generala.

Sa ovom presudom je sve jasno, Oluja je oslobodilacka akcija Republike Hrvatske, a ne zlocinacki pothvat!

Nazalost jos jednom se dokazuje kako je tuzilastvo iz Haga podleglo i nasjelo srpskim lazima koje nisu bile utemeljene na cinjenicama, kao u ostalom i u slucaju generala Halilovica, Alagica, Orica i mnogih drugih bosnjackih generala koje je Hag nepravedno optuzio i stavio na stub srama. Nazalost, sve te lazi na koje je "nasjelo" hasko tuzilastvo, u zelji da sve izjednaci i da na kraju kaze "svi su krivi", su proizveli i nekoliko smrtnih slucajevima nepravedno optuzenih i javno lincovanih, kao recimo u slucaju generala Alagica.

Ko ce svim tim generalima ABIH i HV vratiti izgubljene godine, zivce, novce itd?
Locked