Generali OSLOBOĐENI!!
- Pasiflora
#101 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
@poznanice, ti stvarno vjerujes da milion puta ponovljena laz postaje istina?
Na tvoju zalost - to je prica za malu djecu.
Na tvoju zalost - to je prica za malu djecu.
- Veliko Stopalo
#102 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
chuj kakve veze ima mrkonjic grad sa olujom!?ultima_palabra wrote: Vučeliću, ša mai?![]()
Kakve veze ima Mrkonjić Grad sa Olujom? Premještanje masovnih grobnica je specijalnost nekih drugih...
Čuj za Jasenovac nije niko odgovarao
http://www.e-novine.com/mobile/region/r ... Gradu.html
ko je odgovarao za jasenovac? andrija artukovich?
- tataćusak
#103 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Pasiflora wrote:Ma *ebo Master card! Ovo je neprocjenjivo!
-
itekako
#104 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Alfons Kauders wrote:Oko 100,000 Srba napustilo je Grbavicu, Vogoscu, Ilidzu nakon i prije reintegracije.poznanik wrote: A ovaj narod sa fotografije - nije hrvatski? Uprkos činjenici da na ovim područjima živi stotinama godina...![]()
Pa nije li to onda očit primjer genocidne namjere i etničkog čišćenja "hrvatske teritorije" od srpskog stanovništva?
I sad tvrde da su protjerani.
Je li i to genocid?
bas sam to htio spomenuti....
-
muniza
#105 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Ovdje ti se krije i dogovor, muslimani u istočnoj Bosni dočekaše Srbe pa čitav svijet zna šta se desilo. Naivni ljudi, misle nismo ništa skrivili neće nam se ništa ni desiti, dok se za Srbe u HR to ne može reći. Imali su 4 godine da pokažu svoje lice i to su dobro iskoristili i u HR i u BiH i zato su bježali glavom bez obzira kada je pravda došla po svoje;)poznanik wrote:Trolaš bezze @Alfons, porediš neuporedivo, i sam znaš da su "sarajevski" Srbi otišli po pozivu Krajišnika u toku i nakon reintegracije, ali - nakon uspostavljenog mira...Alfons Kauders wrote:Oko 100,000 Srba napustilo je Grbavicu, Vogoscu, Ilidzu nakon i prije reintegracije.poznanik wrote: A ovaj narod sa fotografije - nije hrvatski? Uprkos činjenici da na ovim područjima živi stotinama godina...![]()
Pa nije li to onda očit primjer genocidne namjere i etničkog čišćenja "hrvatske teritorije" od srpskog stanovništva?
Je li i to genocid?Oluja je ratna akcija, sa očitim etničkim posljedicama očišćenih teritorija Like, Banije i Korduna, sa hiljadama izbjeglica u BiH koji i danas ne mogu ili ne smiju da se vrate na svoje prijeratno, koji su uzurpirali "bosanske" kuće u koje sada ne mogu da se vrate Hrvati i Bošnjaci, zbog čega, djelomično, i ne može biti ispunjen Anex 7 "Daytona"...što je BiH odnijelo milione i milione maraka, itd.
Da hrvatski Srbi nisu formirali zbjegove, koliko bi ih preživjelo?
- LBVIEW
#106 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Poznanik je rekao:
A ovaj narod sa fotografije - nije hrvatski? Uprkos činjenici da na ovim područjima živi stotinama godina...![]()
Za ovu tragediju bi racun prvo trebalo isporuciti Milosevicu & co koji su ih i nahuskali na zlocinacki rat protiv dojuserasnjih susjeda i komsija. Zlo ciniti u onoj mjeri, kako s ove kako s one strane Une, a dobru se nadati ne ide.Sta mislis sta bi, da su zajedno sa bracom iz Bosanske Krajine, nedaj Boze usli u BIhac, napravili? Pa "ljudi" se dobrovoljno prijavljivali da idu batinati po krajiskim logorima, a ono smece -"knindze" s Korduna i Banovine namjenski prelazilo Unu da idu klati "balije" 92-e.
Uz duzno postovanja prema zrtvama -logican kraj jedne agresivne i zlocinacke politike koja je imala plebiscitarnu podrsku tamosnjeg naroda.
- ultima_palabra
#107 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Sa konkretnom optužnicom nema veze. Treba podići novu.Veliko Stopalo wrote:chuj kakve veze ima mrkonjic grad sa olujom!?ultima_palabra wrote: Vučeliću, ša mai?![]()
Kakve veze ima Mrkonjić Grad sa Olujom? Premještanje masovnih grobnica je specijalnost nekih drugih...
Čuj za Jasenovac nije niko odgovarao![]()
![]()
http://www.e-novine.com/mobile/region/r ... Gradu.html
ko je odgovarao za jasenovac? andrija artukovich?
Odgovarao je svako ko nije bio pod zemljom ili u zemljama španskog govornog područja... a pun ih je i Bleiburg
- Alfons Kauders
#108 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Bullshit.poznanik wrote: Trolaš bezze @Alfons, porediš neuporedivo, i sam znaš da su "sarajevski" Srbi otišli po pozivu Krajišnika u toku i nakon reintegracije, ali - nakon uspostavljenog mira...Oluja je ratna akcija, sa očitim etničkim posljedicama očišćenih teritorija Like, Banije i Korduna, sa hiljadama izbjeglica u BiH koji i danas ne mogu ili ne smiju da se vrate na svoje prijeratno, koji su uzurpirali "bosanske" kuće u koje sada ne mogu da se vrate Hrvati i Bošnjaci, zbog čega, djelomično, i ne može biti ispunjen Anex 7 "Daytona"...što je BiH odnijelo milione i milione maraka, itd.
Nije bilo zbjegova u Istocnoj Slavoniji. Eno Srba i dan danas gore, a ti putas "koliko bi ih prezivjelo"?!
Isto kao i oko Sarajeva, svoja ognjista su napustili organizovano, po naredjenju svojih vodja i Beograda. Isto ne vazi za Hrvate koje su prethodno protjerali s tih podrucja - zato se vjerovatno i nisu libili da spakuju kofere, jer su znali da se vracaju, i da ih ceka odmazda. To se i desilo, vecina zlocina je pocinjena mimo borbe, nakon sto je vojska prosla.
-
Djuro
#109 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Srbi - zbog ustrajnog forsiranja nacionalizma politički gledano, imaju ozbiljan problem orijentacije u vremenu i prostoru.
U svim raspravama s njima uvijek potežu godinu 1995., zaboravljajući da je to završna godina rata - koji su ONI inicirali godine 1991. Od Slovenije, preko Vukovara, Šibenika, Zadra pa preko jadne Bosne od Sarajeva do Srebrenice.
Rijetko se neki Srbin osvrne na to da su ovakve kolone išle 1991. iz Iloka i Vukovara te koju godinu kasnije u pola Bosne. Niti jedan ne spominje to. Tuđa bol i suze njih ne zanimaju.
A baš tada su posijali sjeme koje je niklo 1995.
"Oluja" je samo dokaz da batina ima dva kraja.
I da kolone mogu ići u dva pravca.,
Šteta da srpska agresivna politika nije do kraja poražena 1995. A bila bi da je nestala RS.
Možda bi se Srbi tada osvijestili - kao Njemci 1945. jer je poterbno da doživiš totalni poraz da te prođe ludilo.
Ovako, ostala je RS kao dokaz njihove trajne želje da pređu Drinu...nadam se da nikad više neće biti u situaciji da to i pokušaju...
U svim raspravama s njima uvijek potežu godinu 1995., zaboravljajući da je to završna godina rata - koji su ONI inicirali godine 1991. Od Slovenije, preko Vukovara, Šibenika, Zadra pa preko jadne Bosne od Sarajeva do Srebrenice.
Rijetko se neki Srbin osvrne na to da su ovakve kolone išle 1991. iz Iloka i Vukovara te koju godinu kasnije u pola Bosne. Niti jedan ne spominje to. Tuđa bol i suze njih ne zanimaju.
Šteta da srpska agresivna politika nije do kraja poražena 1995. A bila bi da je nestala RS.
Možda bi se Srbi tada osvijestili - kao Njemci 1945. jer je poterbno da doživiš totalni poraz da te prođe ludilo.
Ovako, ostala je RS kao dokaz njihove trajne želje da pređu Drinu...nadam se da nikad više neće biti u situaciji da to i pokušaju...
- poznanik
#110 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
poznanik wrote:A ovaj narod sa fotografije - nije hrvatski? Uprkos činjenici da na ovim područjima živi stotinama godina...![]()
Alfons Kauders wrote:Oko 100,000 Srba napustilo je Grbavicu, Vogoscu, Ilidzu nakon i prije reintegracije.
Je li i to genocid?
poznanik wrote:Trolaš bezze @Alfons, porediš neuporedivo, i sam znaš da su "sarajevski" Srbi otišli po pozivu Krajišnika u toku i nakon reintegracije, ali - nakon uspostavljenog mira...Oluja je ratna akcija, sa očitim etničkim posljedicama očišćenih teritorija Like, Banije i Korduna, sa hiljadama izbjeglica u BiH koji i danas ne mogu ili ne smiju da se vrate na svoje prijeratno, koji su uzurpirali "bosanske" kuće u koje sada ne mogu da se vrate Hrvati i Bošnjaci, zbog čega, djelomično, i ne može biti ispunjen Anex 7 "Daytona"...što je BiH odnijelo milione i milione maraka, itd.
Moram na džumu, odgovoriću ti poslije.micki125 wrote: više nego Bošnjaka u Srebrenici. Misliš li da ste od Hrvata bolje zaslužili?
-
Lex77
#111 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Zašto bih ja žalio Srbe izbjegle iz Hrvatske?
Tko žali nas Bošnjake i Hrvate koje su Srbi protjerali iz Posavine?
Ili Bošnjake protjerane iz istočne Bosne, Hercegovine, Višegrada? Pa etnički su očistili pola Bosne i sebe smatraju žrtvama i kukaju zbog jebene krajine'? I još lažu da su to sve bile općine sa apsolutnom srpskom većinom. FUJ
Tko žali nas Bošnjake i Hrvate koje su Srbi protjerali iz Posavine?
Ili Bošnjake protjerane iz istočne Bosne, Hercegovine, Višegrada? Pa etnički su očistili pola Bosne i sebe smatraju žrtvama i kukaju zbog jebene krajine'? I još lažu da su to sve bile općine sa apsolutnom srpskom većinom. FUJ
- Pasiflora
#112 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Sjedni 5Djuro wrote:Srbi - zbog ustrajnog forsiranja nacionalizma politički gledano, imaju ozbiljan problem orijentacije u vremenu i prostoru.
- Gojeni H
#113 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Generalu Gotovini zelim da se sto prije vrati svojoj porodici i da uziva u zdravlju i veselju.
Svim rodoljubima Hrvatske cestitam.
Od mene mu svako dobro zelim i hvala za fantasticnu vojnu akciju kojom je slomljeno par prsljenova kicme rasisticke velikosrpske masinerije.
Svim rodoljubima Hrvatske cestitam.
Od mene mu svako dobro zelim i hvala za fantasticnu vojnu akciju kojom je slomljeno par prsljenova kicme rasisticke velikosrpske masinerije.
- jasko_ba
#114 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
poznanik wrote:Politička i interesna odluka haškog Suda.
Svima je jasno da je "Oluja" genocidna akcija.
- Skijaš
#115 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Da imam nekog u USK, možda bih i ja tako razmišljao.ultima_palabra wrote:Zahvaljujući tome što se nije još neko vrijeme tražio kompromis, ja još uvijek imam rodbine za obići u USK.Skijaš wrote:Ako sud u Hagu odluči da su krivi, onda su krivi. Ako sutra odluči da nisu krivi, onda nisu krivi. Onaj ko dovodi u pitanje integritet suda u Hagu, dovodi u pitanje sve presude tog suda koji je ustvari uspostavljen da bi se došlo do istine koju niti jedna strana neće osporavati.
Lično, mislim da je Oluja bila preuranjena i da se trebalo još neko vrijeme tražiti kompromis, pošto je cijena stabilizacije po srpski narod bila katastrofalna i takvo se rješenje trebalo odlagati dok je god to bilo moguće. To je moja jedina zamjerka, a ako sud kaže da generali nisu krivi za ratni zločin, onda generali nisu krivi za ratni zločin.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#116 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
:jahpoznanik wrote:poznanik wrote:A ovaj narod sa fotografije - nije hrvatski? Uprkos činjenici da na ovim područjima živi stotinama godina...![]()
Pa nije li to onda očit primjer genocidne namjere i etničkog čišćenja "hrvatske teritorije" od srpskog stanovništva?Alfons Kauders wrote:Oko 100,000 Srba napustilo je Grbavicu, Vogoscu, Ilidzu nakon i prije reintegracije.
Je li i to genocid?poznanik wrote:Trolaš bezze @Alfons, porediš neuporedivo, i sam znaš da su "sarajevski" Srbi otišli po pozivu Krajišnika u toku i nakon reintegracije, ali - nakon uspostavljenog mira...Oluja je ratna akcija, sa očitim etničkim posljedicama očišćenih teritorija Like, Banije i Korduna, sa hiljadama izbjeglica u BiH koji i danas ne mogu ili ne smiju da se vrate na svoje prijeratno, koji su uzurpirali "bosanske" kuće u koje sada ne mogu da se vrate Hrvati i Bošnjaci, zbog čega, djelomično, i ne može biti ispunjen Anex 7 "Daytona"...što je BiH odnijelo milione i milione maraka, itd.
Da hrvatski Srbi nisu formirali zbjegove, koliko bi ih preživjelo?Moram na džumu, odgovoriću ti poslije.micki125 wrote: više nego Bošnjaka u Srebrenici. Misliš li da ste od Hrvata bolje zaslužili?
- It_is_a_Leclerc
#117 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Moj grad (Cazin) nisu gađale artiljerijske granate vojske RS-a, već su nas svakodnevno granatirali iz tzv. "Srpske Krajine". Gađana su igrališta, škole, tereni, fabrike... O tome kako su 1994. Martićevci pomogli povratak Fikreta Abdića u Kladušu i kako su mu zdušno pomagali u njegovim bolesnim fantazijama i zločinicima, da i ne govorimo.
Kad su se sastale HV i A RBiH ljudi su ih dočekali cvijećem.
Eto zašto većina Bošnjaka pozdravlja ovakvu odluku.
-
muniza
#118 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Ovim je sve rečeno!!! Posebno mi se sviđa ova usporedba sa Njemačkom, ljudi se i dan danas kaju i stide dok se Srbi istim ponose, absurd totalni.Djuro wrote:Srbi - zbog ustrajnog forsiranja nacionalizma politički gledano, imaju ozbiljan problem orijentacije u vremenu i prostoru.
-
oglo
#119 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
cemu sad polemisanje,neturalno tijelo je donijelo odluku o kojoj se rasprava vodila 8 godina dakle nit su hrvati nit su srbi imali uticaj na presudu,sad je sve politika ove izjave mi smo znali da cmeo bit oslobodjeni,ili mi smo znali da su krivi,
-
DesertWind
#120 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
poznanik wrote:
Moram na džumu, odgovoriću ti poslije.
- Paranoid
#121 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
poznanik wrote:
I od ovakvog? :

-
CungaLunga
#122 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Alfons Kauders wrote:
E da mi je sada biti negdje u Dalmaciji, da se radujem i grlim sa dalmatinkama
- mO k3
#123 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Pa bre on ima da ih sve ukine ...Micaha wrote:Imas li neki link, na poslu sam i TV mi nije dostupan? Najinteresantnija ce biti Dodikova reakcijaPartijaner wrote:Gledajte RTRS i uzivajte, koje su sege ovi Srbi.![]()
![]()
![]()
-
palermo
#124 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
ne vidim kako bi i zašto bi ova presuda poremetila odnose Dodika i Čovića.Rock Flock wrote:Hoce li Dodik cestati Covicu i hrvatskom narodu u Sirokom Brijegu kojeg on toliko voli i stalno spominje u kontekstu neke hrvatske jedinice u BiH .![]()
![]()
Ljubav Srba i Hrvata preko ledja Bosne i Hercegovine
![]()
Ta ce ljubav tek poluciti svoje rezultate .Zivi bili pa vidili . opet su sve igre u opciji . Puca tikva iz Kardjordjeva a Hrvatska umjesto da ima granicu sa normalnom Bosnom sada granici sa Dodikom i rs om . Veselo nema sta ! U Karadjordjevu se pravio racun bez krcmara u Gratzu takodjer . Krcmar sada pored racuna moze i hoce podnijeti kamate . Veselo , veselo ....Ko drugom jamu kopa bla bla bla Zivjela Republika BOSNA . Nemam ljiljane da mahnem
Za BiH će biti mnogo značajnija presdua herceg-bosanskoj šestorci, jer će ( barem bi tako moralo biti) postaviti limite hrvatskoj (generalno, dakle i u Hrvatskoj i BiH) spram države Bosne i Hercegovine.
- zeleni xy
#125 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
U pravu si, malo njih zna da su nama u bihaćkom okrugu veliko zlo nanosili pobunjeni hrvatski srbi i njihova paravojska.It_is_a_Leclerc wrote:Moj grad (Cazin) nisu gađale artiljerijske granate vojske RS-a, već su nas svakodnevno granatirali iz tzv. "Srpske Krajine". Gađana su igrališta, škole, tereni, fabrike... O tome kako su 1994. Martićevci pomogli povratak Fikreta Abdića u Kladušu i kako su mu zdušno pomagali u njegovim bolesnim fantazijama i zločinicima, da i ne govorimo.
Ponosan sam što sam lično učestvovao u Oluji kao pripadnik 5. Korpusa i ova pravedna presuda je i dio naše pobjede jer smo vojnički časno porazili one koji su učestvovali u opsadi našeg okruga i koji su konstantno napadali i granatirali Bihać, Cazin i ostala mjesta .