GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#76 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!
A sta ocekivati drugo od stranke i njenih placenika koja ni trunke ne postuje borce svog nacionalnog korpusa a kamo li ljude koji su mogli birati strane a izabrali su onu za kaju svi znamo da je najcasnija bar sto se tice obicnog covjeka i obicnog vojnika. Medjedi nikada nece shvatiti da ubravo to "multi" nije nikada dozvolilo kod ostatka svijeta da popusi pricu o islamskoj drzavi koji su plasirali raznorazni Djoge i slicni majmuni. Bez tih ma koliko bilo "multi" samo slijepac nije svjestan od BiH ne bi bilo ni B jer bilo sta totalno islamsko u srcu Evrope tesko da bi moglo proci. To je odlicno znalo i rukovodstvo i SDA i BiH pa se makar jednom dnevno gadjalo sa oni multinacionalna...multietnicka itd itd jer u tome je jedino lezao spas BiH. Ali kako to objasniti polupismenim idopoklonicima SDA koji su jedno vece nakon pisanja ispod sljive se probudili pored neke rupe okruzene bijelim plocicama i vodom koja curi iz cijevi. Bez takvih SDA je mrtva i nema je ni na mapi a koliko su ocajni pokazuje instalacija porodice Campara koja treba da im obezbjedi mir i spokoj neko vrijeme samo sto ne postoji porodica ili klan nigdje na svijetu koja moze sprijeciti ocajne ljude da dodju do istine i svojih elementarnih prava a kad tad ce ih zatraziti.
Jovo je bio ljudina u ratu i ostao je ljudina i poslije rata pomazuci BH djeci a celnici SDA su bili smece u ratu a jos vece poslije rata pomazuci samo sebi i do svog 50-tog koljena.....
Jovo je bio ljudina u ratu i ostao je ljudina i poslije rata pomazuci BH djeci a celnici SDA su bili smece u ratu a jos vece poslije rata pomazuci samo sebi i do svog 50-tog koljena.....
- zateznistub
#77 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!
Za ono sto bih napisao o SDA i ovoj temi dobio bih ban sa interneta a ne sa forum...zato bolje da sutim...
- nosara
#78 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!
Zasto se, na osnovu "vijesti" iz '93. otvaraju kvazibombasticne teme...?
Multikulti u metropoli vise nije in...
Multikulti u metropoli vise nije in...
- Lokman
#79 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!
Buđenje iz dogmatskog sna je bolan proces. U jednoj boljoj i plemenitijoj fazi shvatićeš zašto je SDA zaslužna za državotvorne tekovine bošnjačkog opstanka. Ipak ti nisi bitan nego forumska javnost koja mora prepoznati simptome samoobmane i kolektivne disfunkcionalnosti koju nam nameće medijska i politička peta kolona. Ja ne sporim da je Divjak dobar čovjek i da je svojom pojavom doprinio boljem imidžu BiH. Ja pišem o fenomenu kulta ličnosti "Ćika Jove" koji se planski i sistematski njeguje od strane sarajevske medijske pete kolone, mimo i samog Divjaka koji se nezainteresiran bavi svojim poslovima, dok se istovremeno kriminaliziraju arapski borci ili sandžaklije, koji su jedno hiljadu puta više doprinijeli odbrani od Divjaka. To je suština ove teme.hrasno38 wrote:A sta ocekivati drugo od stranke i njenih placenika koja ni trunke ne postuje borce svog nacionalnog korpusa a kamo li ljude koji su mogli birati strane a izabrali su onu za kaju svi znamo da je najcasnija bar sto se tice obicnog covjeka i obicnog vojnika. Medjedi nikada nece shvatiti da ubravo to "multi" nije nikada dozvolilo kod ostatka svijeta da popusi pricu o islamskoj drzavi koji su plasirali raznorazni Djoge i slicni majmuni. Bez tih ma koliko bilo "multi" samo slijepac nije svjestan od BiH ne bi bilo ni B jer bilo sta totalno islamsko u srcu Evrope tesko da bi moglo proci. To je odlicno znalo i rukovodstvo i SDA i BiH pa se makar jednom dnevno gadjalo sa oni multinacionalna...multietnicka itd itd jer u tome je jedino lezao spas BiH. Ali kako to objasniti polupismenim idopoklonicima SDA koji su jedno vece nakon pisanja ispod sljive se probudili pored neke rupe okruzene bijelim plocicama i vodom koja curi iz cijevi. Bez takvih SDA je mrtva i nema je ni na mapi a koliko su ocajni pokazuje instalacija porodice Campara koja treba da im obezbjedi mir i spokoj neko vrijeme samo sto ne postoji porodica ili klan nigdje na svijetu koja moze sprijeciti ocajne ljude da dodju do istine i svojih elementarnih prava a kad tad ce ih zatraziti.
-
KENJAC
#80 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!
Dragi Jovo ! Valjda si i ti shvatio da "ko sa djecom spava popisan ustaje" !
-
moke_31
#81 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!
Pročitao sam na par mjesta, možda čak i na ovom forumu, da su ga uhapsili pa sklonili radi njegovih dobrih veza sa Francuzima tokom rata, odnosno sumnjali da je bio njihov špijun, završio je neku Štabnu školu u Francuskoj prije rata i sl. Svi znamo koliko su nam Francuzi "valjali" tokom rata, bukvalno nas špijunirali za četnike, pa dolazak Miterana itd. Nije njega rahmetli Alija tek tako sklonio, ono u folu ne trebaš nam više. Isto tako u to vrijeme je bilo kontraproduktivno govoriti o razlozima njegovog sklanjanja.It_is_a_Leclerc wrote:Alija Izetbegović je 1993. godine naredio hapšenje generala Divjaka i pratnje, u Konjicu. Poslije toga je Divjak "očišćen" sa položaja, gurnut u stranu, jer nije musliman. Tu negdje je u Armiji RBiH krenula gradnja mesdžida, selam kao zvanični pozdrav, bradati goatfuckeri su postali važniji od katolika i pravoslavaca koji su od prvog dana slali u odbranu države...
Kasnije ga je Alija, zajedno sa Šiberom, na kraju rata ispratio poklonivši im neki jadni sat.
Govoriti o tome kako je SDA, kao permenantno najjača bošnjačka stranka, tek danas odbacila Divjaka je smiješno. Dapače, odbacila ga je onog dana u Dobrovoljačkoj kad su "elitni odredi" SDA vikali u vezu - "Ne slušajte Divjaka. Izdao je svoje. Izdat će i nas".
Mislim da su Francuzi također pomagali ono njegovo udruženje Obrazovanje gradi BiH posle rata a i puno su se zalagali za njegovo oslobađanje kad je uhapšen u Beču.
- hrasno38
#82 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!
Pa kad cete shvatiti da nije SDA zasluzna za ovo sto imamo od BiH nego ljudi koji su je branili svojim zivotima dok su se vodje SDA skrivali po trezorima, punili svoje racunem varali svoj narod i prodavali svoju zemlju!!!!Lokman wrote:Buđenje iz dogmatskog sna je bolan proces. U jednoj boljoj i plemenitijoj fazi shvatićeš zašto je SDA zaslužna za državotvorne tekovine bošnjačkog opstanka. Ipak ti nisi bitan nego forumska javnost koja mora prepoznati simptome samoobmane i kolektivne disfunkcionalnosti koju nam nameće medijska i politička peta kolona. Ja ne sporim da je Divjak dobar čovjek i da je svojom pojavom doprinio boljem imidžu BiH. Ja pišem o fenomenu kulta ličnosti "Ćika Jove" koji se planski i sistematski njeguje od strane sarajevske medijske pete kolone, mimo i samog Divjaka koji se nezainteresiran bavi svojim poslovima, dok se istovremeno kriminaliziraju arapski borci ili sandžaklije, koji su jedno hiljadu puta više doprinijeli odbrani od Divjaka. To je suština ove teme.hrasno38 wrote:A sta ocekivati drugo od stranke i njenih placenika koja ni trunke ne postuje borce svog nacionalnog korpusa a kamo li ljude koji su mogli birati strane a izabrali su onu za kaju svi znamo da je najcasnija bar sto se tice obicnog covjeka i obicnog vojnika. Medjedi nikada nece shvatiti da ubravo to "multi" nije nikada dozvolilo kod ostatka svijeta da popusi pricu o islamskoj drzavi koji su plasirali raznorazni Djoge i slicni majmuni. Bez tih ma koliko bilo "multi" samo slijepac nije svjestan od BiH ne bi bilo ni B jer bilo sta totalno islamsko u srcu Evrope tesko da bi moglo proci. To je odlicno znalo i rukovodstvo i SDA i BiH pa se makar jednom dnevno gadjalo sa oni multinacionalna...multietnicka itd itd jer u tome je jedino lezao spas BiH. Ali kako to objasniti polupismenim idopoklonicima SDA koji su jedno vece nakon pisanja ispod sljive se probudili pored neke rupe okruzene bijelim plocicama i vodom koja curi iz cijevi. Bez takvih SDA je mrtva i nema je ni na mapi a koliko su ocajni pokazuje instalacija porodice Campara koja treba da im obezbjedi mir i spokoj neko vrijeme samo sto ne postoji porodica ili klan nigdje na svijetu koja moze sprijeciti ocajne ljude da dodju do istine i svojih elementarnih prava a kad tad ce ih zatraziti.
- hrasno38
#83 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!
Jest jest Alija je inace bio veliki vizionar i oprezan covjek toliko da se sve okruzio bivsim a u to vrijeme i aktuelnim KOS-ovcima od Muslimovica pa nadalje!!!moke_31 wrote:Pročitao sam na par mjesta, možda čak i na ovom forumu, da su ga uhapsili pa sklonili radi njegovih dobrih veza sa Francuzima tokom rata, odnosno sumnjali da je bio njihov špijun, završio je neku Štabnu školu u Francuskoj prije rata i sl. Svi znamo koliko su nam Francuzi "valjali" tokom rata, bukvalno nas špijunirali za četnike, pa dolazak Miterana itd. Nije njega rahmetli Alija tek tako sklonio, ono u folu ne trebaš nam više. Isto tako u to vrijeme je bilo kontraproduktivno govoriti o razlozima njegovog sklanjanja.It_is_a_Leclerc wrote:Alija Izetbegović je 1993. godine naredio hapšenje generala Divjaka i pratnje, u Konjicu. Poslije toga je Divjak "očišćen" sa položaja, gurnut u stranu, jer nije musliman. Tu negdje je u Armiji RBiH krenula gradnja mesdžida, selam kao zvanični pozdrav, bradati goatfuckeri su postali važniji od katolika i pravoslavaca koji su od prvog dana slali u odbranu države...
Kasnije ga je Alija, zajedno sa Šiberom, na kraju rata ispratio poklonivši im neki jadni sat.
Govoriti o tome kako je SDA, kao permenantno najjača bošnjačka stranka, tek danas odbacila Divjaka je smiješno. Dapače, odbacila ga je onog dana u Dobrovoljačkoj kad su "elitni odredi" SDA vikali u vezu - "Ne slušajte Divjaka. Izdao je svoje. Izdat će i nas".
Mislim da su Francuzi također pomagali ono njegovo udruženje Obrazovanje gradi BiH posle rata a i puno su se zalagali za njegovo oslobađanje kad je uhapšen u Beču.
- cyprus
#84 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!
Jovo je prije svega moralna i ljudska veličina... Vojna haj manje više... Zbog toga ja njega posmatram prvenstveno kao velikog čovjeka... To što je bio general, apsolutno mi nije prva asocijacija... Ali je činjenica da je Bosna i Hercegovina trebala i još treba Jovana Divjaka...
-
privremeni
#85 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!
Tako ti rekli u City pub-u ili je to vec "urbana familijarna legenda" koja se mora znati da bi se dobila autobusna karta Novi Pazar-Sarajevo ??Lokman wrote:
Šta ti znaš o Trusini i koje bio pod čijom komandom?"Ćika Jovo" heroj a Zuka je "Sandžaklija". Samo zbog jedne činjenice od Divjaka se pravi kult ličnosti, a to je jer je Srbin, da je kojim slučajem Bošnjak, ne bi ga ni primjetili. To je taj kompleks jugonostalgičara i islamofoba. Jedan Zuka je donio milione iz Frankfurta gdje je bio najveći mangup među jugoslovenima, investirao kapital u jedinicu i četiri godine ratovao po Hercegovini i Igmanu, rasturio ustaše gdje god se sreo sa njima. Šta je to uradio Jovo pa da ga više cijenim od Zuke?
Zuka je krimos koji je dosao iz Spanije, jedan od mnogih kojima je rat bio dobar izgovor, a ujedno i nacin zivota koji su preferirali. Imao dobre veze sa Izetbegovicem starijim (otkud, nikad nisam dokucio), toliko da i danas ima dobro zasticena ledja.
Sto se tice optuzbi za zlocin u Hercegovini, jedino znam sigurno da je oslobodio neprijateljsku vikendicu sa svim popratnim sadrzajima, u kojoj danas ponekad provede slobodno vrijeme.
Sto se tice te 4 godine ratovanja, mozda pise na papiru kojim mu se dodjelju posljednji cin, kao i posljednji (vojni) stan na Malti, al je cinjenica da je dobar dio od pomenute 4 godine proveo u Turskoj, gdje mu je bila cijela porodica sa Sandzaka, na ime rata u Bosni. A mozda i grijesim, mozda mislimo na razlicite ljude, posto je u duhu nasih patrijahalnih vrijednosti uobicajeno da se mijenjaju imena i prezimena, da braca od istih roditelja nose razlicita prezimena. U tom slucaju, sve povlacim. Ovaj na kojeg ja mislim, svoju odbranu zasniva na tome da nije bio u zemlji, kad je u pitanju odgovornost. Za cin i stan je druga prica....
I "to" da se pominje u istoj recenici sa J.Divljakom je previse.
- zateznistub
#86 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!
uh uh uhLokman wrote:Buđenje iz dogmatskog sna je bolan proces. U jednoj boljoj i plemenitijoj fazi shvatićeš zašto je SDA zaslužna za državotvorne tekovine bošnjačkog opstanka. Ipak ti nisi bitan nego forumska javnost koja mora prepoznati simptome samoobmane i kolektivne disfunkcionalnosti koju nam nameće medijska i politička peta kolona. Ja ne sporim da je Divjak dobar čovjek i da je svojom pojavom doprinio boljem imidžu BiH. Ja pišem o fenomenu kulta ličnosti "Ćika Jove" koji se planski i sistematski njeguje od strane sarajevske medijske pete kolone, mimo i samog Divjaka koji se nezainteresiran bavi svojim poslovima, dok se istovremeno kriminaliziraju arapski borci ili sandžaklije, koji su jedno hiljadu puta više doprinijeli odbrani od Divjaka. To je suština ove teme.hrasno38 wrote:A sta ocekivati drugo od stranke i njenih placenika koja ni trunke ne postuje borce svog nacionalnog korpusa a kamo li ljude koji su mogli birati strane a izabrali su onu za kaju svi znamo da je najcasnija bar sto se tice obicnog covjeka i obicnog vojnika. Medjedi nikada nece shvatiti da ubravo to "multi" nije nikada dozvolilo kod ostatka svijeta da popusi pricu o islamskoj drzavi koji su plasirali raznorazni Djoge i slicni majmuni. Bez tih ma koliko bilo "multi" samo slijepac nije svjestan od BiH ne bi bilo ni B jer bilo sta totalno islamsko u srcu Evrope tesko da bi moglo proci. To je odlicno znalo i rukovodstvo i SDA i BiH pa se makar jednom dnevno gadjalo sa oni multinacionalna...multietnicka itd itd jer u tome je jedino lezao spas BiH. Ali kako to objasniti polupismenim idopoklonicima SDA koji su jedno vece nakon pisanja ispod sljive se probudili pored neke rupe okruzene bijelim plocicama i vodom koja curi iz cijevi. Bez takvih SDA je mrtva i nema je ni na mapi a koliko su ocajni pokazuje instalacija porodice Campara koja treba da im obezbjedi mir i spokoj neko vrijeme samo sto ne postoji porodica ili klan nigdje na svijetu koja moze sprijeciti ocajne ljude da dodju do istine i svojih elementarnih prava a kad tad ce ih zatraziti.
- zateznistub
#87 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!
cyprus wrote:Jovo je prije svega moralna i ljudska veličina... Vojna haj manje više... Zbog toga ja njega posmatram prvenstveno kao velikog čovjeka... To što je bio general, apsolutno mi nije prva asocijacija... Ali je činjenica da je Bosna i Hercegovina trebala i još treba Jovana Divjaka...
- Banksy
#88 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!
Ma, četnik, 100% ...moke_31 wrote:
Pročitao sam na par mjesta, možda čak i na ovom forumu, da su ga uhapsili pa sklonili radi njegovih dobrih veza sa Francuzima tokom rata, odnosno sumnjali da je bio njihov špijun, završio je neku Štabnu školu u Francuskoj prije rata i sl. Svi znamo koliko su nam Francuzi "valjali" tokom rata, bukvalno nas špijunirali za četnike, pa dolazak Miterana itd. Nije njega rahmetli Alija tek tako sklonio, ono u folu ne trebaš nam više. Isto tako u to vrijeme je bilo kontraproduktivno govoriti o razlozima njegovog sklanjanja.
- Banksy
#89 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!
Treb'o je na Pale, jelde, među ''odrasle'' ljude ...KENJAC wrote:Dragi Jovo ! Valjda si i ti shvatio da "ko sa djecom spava popisan ustaje" !
-
moke_31
#90 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!
O salonski ... ,e nek si se ti javioBodkin wrote:E gledaj ti bosnjackih patriJOta na temi. Smeta sto se jovo srbin dize u zvijezde. Sta kazu, bosnjacka armija. Pa maloumnici da onda stavimo srpsku i hrvatsku verziju historije u knjige pa da bude da su bosnjaci ratovali za bosnjacku bih, srbi za srpsku i hrvati za hrvatsku a?
- cyprus
#91 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!
Bodkin jebote, tako bi trebali formirat nevladinu organizaciju salonaca... Ono projekti, pare, guzovača
Potencijalni članovi i interesna grupa već postoje 
-
KENJAC
#92 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!
Gdje je trebo , ne znam! U slucaju nekih novih pizdarija , a bit ce ih dok je tebe i takvih gdje postoji ili tekbir il Pale imat cete potrebu za Jovama i slicinim! Ne vjerujem da cete ovaj put skupit Jovana koliko ih skupiste 92' ! Ko ce na Pale u tom slucaju ne mogu znat. Mislim da ja necu !Banksy wrote:Treb'o je na Pale, jelde, među ''odrasle'' ljude ...KENJAC wrote:Dragi Jovo ! Valjda si i ti shvatio da "ko sa djecom spava popisan ustaje" !
- zateznistub
#93 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!
obozavam teme gdje napđuju oni koji su u ratu pelene nosali ili su u tatinim mudima čole igrali sa ostalim spermijima...
- Banksy
#94 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!
Neće, ne brini. Nema više JNA.KENJAC wrote:Gdje je trebo , ne znam! U slucaju nekih novih pizdarija , a bit ce ih dok je tebe i takvih gdje postoji ili tekbir il Pale imat cete potrebu za Jovama i slicinim! Ne vjerujem da cete ovaj put skupit Jovana koliko ih skupiste 92' ! Ko ce na Pale u tom slucaju ne mogu znat. Mislim da ja necu !Banksy wrote:Treb'o je na Pale, jelde, među ''odrasle'' ljude ...KENJAC wrote:Dragi Jovo ! Valjda si i ti shvatio da "ko sa djecom spava popisan ustaje" !
- zateznistub
#95 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!
Ne znam, nisam bas siguran...nije da pacijenata ne fali...Banksy wrote: Neće, ne brini. Nema više JNA.
- travnik
#96 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!
Sviđalo se eto nekom ili ne, Jovan Divjak je trebao tadašnjoj politici SDA za pokazivanja u funkciji neke "multi-kulti" slike. Bio je ikebana. Kasnije kada se ta multi-kulti priča raspala (ako je ikada i bilo) i kada su to više-manje svih shvatili (samo što neki ne priznaju jer brkaju javu i san), Jovan Divjak u podijeljenom bh društvu, bez obzira na svoje kvalitete, humanost i sl., je samo smetnja. B politici više ne treba zbog upravo navedenog, S ga smatraju izdajicom, a H ga ne doživljavaju.
- zateznistub
#97 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!
mozda u nekim vukojebinama i među kozojebima i nije bila ali u vecim gradovima itekako jeste, ali da joj sda bratija i slicne bratije nisu jebale mater...jesu.travnik wrote:Sviđalo se eto nekom ili ne, Jovan Divjak je trebao tadašnjoj politici SDA za pokazivanja u funkciji neke "multi-kulti" slike. Bio je ikebana. Kasnije kada se ta multi-kulti priča raspala (ako je ikada i bilo) i kada su to više-manje svih shvatili (samo što neki ne priznaju jer brkaju javu i san), Jovan Divjak u podijeljenom bh društvu, bez obzira na svoje kvalitete, humanost i sl., je samo smetnja. B politici više ne treba zbog upravo navedenog, S ga smatraju izdajicom, a H ga ne doživljavaju.
- Banksy
#98 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!
Neće, u oružju je ravnoteža,zateznistub wrote:Ne znam, nisam bas siguran...nije da pacijenata ne fali...Banksy wrote: Neće, ne brini. Nema više JNA.
a i što neko nedavno reče, nakon što su se primirili desetak godina, tek su nekidan izašli na sunce i počeli uživati u plodovima ratne krađe, taman posla da sad počinju ratove.
- zateznistub
#99 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!
Gluho bilo da ga zelim ili prizivam, ali...Banksy wrote: Neće, u oružju je ravnoteža,
a i što neko nedavno reče, nakon što su se primirili desetak godina, tek su nekidan izašli na sunce i počeli uživati u plodovima ratne krađe, taman posla da sad počinju ratove.
- Lokman
#100 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!
Istinu treba reči u kratkim crtama. Suština zadnjeg rata bila je u namjeri Srba i Hrvata da potpuno unište bošnjake i bosansku državnost. Gdje god su mogli Srbi i Hrvati su ubijali i pljačkali muslimane. I opet bi to radili da im se ukaže prilika. Divjak je kao kosmopolita i humanista odabrao pravednu stranu u ratu i svojom pojavom doprinio propagandnoj pobjedi bosanske strane. Niko ne negira njegovu historijsku ulogu nego demaskiram motive sarajevske medijske pete kolone koja neiskreno gradi kult "Ćika Jove" da bi bošnjake zarobili u paralizi samoobmane.travnik wrote:Sviđalo se eto nekom ili ne, Jovan Divjak je trebao tadašnjoj politici SDA za pokazivanja u funkciji neke "multi-kulti" slike. Bio je ikebana. Kasnije kada se ta multi-kulti priča raspala (ako je ikada i bilo) i kada su to više-manje svih shvatili (samo što neki ne priznaju jer brkaju javu i san), Jovan Divjak u podijeljenom bh društvu, bez obzira na svoje kvalitete, humanost i sl., je samo smetnja. B politici više ne treba zbog upravo navedenog, S ga smatraju izdajicom, a H ga ne doživljavaju.