Generala HVO-a Vladu antica ubio Hamdija Abdic?!
-
violentjack
ok je u Bihacu i u toku rata i sad moguce vidjeti u "Zegaru", naselju Bihaca s hrv. vecinom sahovnicu!
Naravno kao i u Pljesevickim selima..a oni jos uvijek traze da se izdvoje iz Bosne
Naravno kao i u Pljesevickim selima..a oni jos uvijek traze da se izdvoje iz Bosne
-
HRVojeVukcicHRVATinic
Treba uzeti u obzir da su i sami Turci sve do 1878 taj kraj(Bihać, Cazin, Kladuša) zvali "Turska Hrvatska"violentjack wrote:sne. Turci su naselili pravoslavne Vlase na podrucje krajine, te vas ( cazinjane, biščane) teritorijalno odvojili od matice. Na kraju su vas odvojili i kulturno, vjerski a što je najpogubnije i ETNIČKI.
Zapravo incijativa o naseljavanju Vlaha je posla od Njemaca ili Habsburgovaca od Karla Habsburskom koji izgradi posadu Karlovac 1579..kasniej nasta grad..on je i Karlobag ustanovio
On je zagovarao naseljavanje Vlaha na prostore oko Karlovca i ostalog da se ti dijeovii brane od ratobornih vlaha ..a 100 godina kasnije nakon Beckog rata 1683-1699 Vlasi se naseljavaju na onaj uzeti dio Turske imperije
Veci dio ljudi iz danasnje Cazinske Krajine je porijeklom iz Like Dreznik..Udbina i tako
Sav Dreznik je iseljen i nastalo je selo Mala Kladusa od muslimana izbjeglica nakon Beckog rata 1683-1699
tada dolazi i vlasi ali da ne pricam dalje..iako naravno na prazne prostore vlasi su doseljavani i u Bosni od Turaka
-
violentjack
Turci su sav taj kraj zvali Otomanska imperija i nikako drugacije..za njih nije bilo Hrvatske tada

-
spiel4
#29 Re: Generala HVO-a Vladu antica ubio Hamdija Abdic?!
http://hrw.org/press/bosnia2.htmToozla wrote:...ne mogu vjerovati da je tako lako reci za nekoga "Zasluzio da ga ubiju"....almassy wrote:Zasluzio da ga ubiju!?!?Liska wrote:to vi mislite o ovome? Je li antić zasluio da ga ubiju i da se do dananjeg dana ne zna gdje mu je tijelo? Kakva je uloga generala Dudakovića i zato nikad nije sproveo istragu?
http://www.pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=25818Mozes to i bolje formulisati!
Tipicni mafijaski obracun, eto sta mislim. Na zalost, slucaj nije rijesen kao i hiljade drugih u BIH. Mozda se istraga i sprovede jednog finog dana kada sudstvo bude radilo svoj posao, ako...
...mozel' barem malo argumenata....ima nas koji i nismo bas naj bolje upoznati sa Bihackom ratnom situacijom???????
-
spiel4
zato ste imali svoj medjusobni sukobCazinjanin wrote:Ja bih zelio reci, da na podrucju Bihaca, Cazina... gdje sam i ja bio u ratu nije bilo sukoba izmedju HVO i Armije BiH. HVO je ovdje imao 400 pripadnika dok je Armija BiH (5 Korpus) imala 45,000 vojnika. I nije bilo sukoba... dok je u mjestima gdje su Hrvati imali jacu vojnu silu sve sto se bosnjacko moglo unistavati unistavano! Pogledaj Ahmice i sl.
-
elijas
Dok si ti pusio Dudakovicu do jaja,normalno da on nije znao sta mu se desava u neposrednoj blizinicrni321 wrote:Napusio se covjekkazu popusio na linijama bez metka
odnosno pustio marticeve cetnike da im pusi lulu mira, helem purgerima se to nije nimalo svidjelo,te oni posalju neke tipove da im popusi
stas bilo mu previse crkooo. Dudak se normalno nije htjeo mijesati u pederska posla..
-
zlata
Violentjack...i ti si mi neki historicar. Kad govoris o Hrvatskoj...onda ti je to nekakva "Kninska drzava", "umjetna tvorevina", kao da Hrvatska nikad nije postojala. Kakva je razlika izmedju tebe...i onih...koji poricu Bosansku drzavnost...Nikakva.HRVojeVukcicHRVATinic wrote:Dobro da si priznao da je Cazin bio nekada dio tzv "kninske države", samo to ti nije bila krajina....upiši na http://www.google knin vladari ili knin kraljevi, pa vidi šta će google dati. A isto tako priznao si da sve do početka 17 st. nikad nije Cazin bio ni dio Bosne. Turci su naselili pravoslavne Vlase na podrucje krajine, te vas ( cazinjane, biščane) teritorijalno odvojili od matice. Na kraju su vas odvojili i kulturno, vjerski a što je najpogubnije i ETNIČKI.Cazinjanin wrote:Cazin nekad jeste bio dio neke kninske drzave, al nije Hrvatske. Hrvatska je umjetna tvorevina Dalmacije, uze hrvatske, slavonije, Dubrovnika i sta ja znam...
i, kad tad ce ako bog da Dalmacija, Istra i Dubrovnik zatraziti autonomiju od Hrvatske i onda bi se Hrvatska trebala raspasti a Bosna ce to iskoristiti i vratiti svoj teritorij koji nam historijski pripada tj. vratiti Bosni granice koje je utemeljio bosanski kralj Tvrtko I!
Neka nam zivi i napreduje nasa jedina Bosna i Hercegovina!
Osim toga...sto je tu negativno...ako je Krajina bila jedan od glavnih dijelova stare Hrvatske drzave? Jeste. Pa sta sad? Nije vise. Sad imaju Istru...Slavoniju do Dunava...jug do Kotora. Jos je veca...i bez Krajine.
Hrvatinic smatra da je "pogubno" sto smo muslimani. Opet...moj bi did Saban rek'o..."sucur Allahu" i povuk'o se ze bradu.
-
violentjack
Rekao sam nije postojala od 1102..de lijepo Zlato
CITAJ IZMEDU REDOVA
Dekretom paxa conventa 1101 dinastija Koloman Madari su zavladali Hrvatskom u borbi za prijestolje koje je naslijedilo nakon smrti Petra Svacica
Nisam ja nista rekao ili negirao Hrvatsku drzavu za Petra Kresimira..ili eto Tomislava..samo sam spomenuo nesto sto ili ne mozes shvatiti ili ne razumijes
Uostalom..ako i dalje ne razumijes procitaj koju knjigicu vezano za to
CITAJ IZMEDU REDOVA
Dekretom paxa conventa 1101 dinastija Koloman Madari su zavladali Hrvatskom u borbi za prijestolje koje je naslijedilo nakon smrti Petra Svacica
Nisam ja nista rekao ili negirao Hrvatsku drzavu za Petra Kresimira..ili eto Tomislava..samo sam spomenuo nesto sto ili ne mozes shvatiti ili ne razumijes
-
violentjack
zato ste imali svoj medjusobni sukob
Nije tacno Fikret Abdic je par puta dolazio u Beograd za vrijeme rata sa 5 korpusom..i vodeci oficiri vojske Jugoslavije su dolazili kod Fikreta i pomagali autonomasima sto se tice strategija..cak su i '''dobrovoljci iz Srbije dolazili..pisali se po dzamijama Trzca..Sturlica i jebali balijsku mamu. po selima..iako su bili cudno saveznici Babe Fikreta Abdica
Autonomija je bila uglavnom rasirena po sjevernim dijelovima Cazinske opcine Sturlic i Kladusoj..u Buzimu je bilo Fikretovaca par..dovoljno da se prebroje na prste..a u Bihacu nimalo
Nije tacno Fikret Abdic je par puta dolazio u Beograd za vrijeme rata sa 5 korpusom..i vodeci oficiri vojske Jugoslavije su dolazili kod Fikreta i pomagali autonomasima sto se tice strategija..cak su i '''dobrovoljci iz Srbije dolazili..pisali se po dzamijama Trzca..Sturlica i jebali balijsku mamu. po selima..iako su bili cudno saveznici Babe Fikreta Abdica
Autonomija je bila uglavnom rasirena po sjevernim dijelovima Cazinske opcine Sturlic i Kladusoj..u Buzimu je bilo Fikretovaca par..dovoljno da se prebroje na prste..a u Bihacu nimalo
-
violentjack
Sad imaju Istru...Slavoniju do Dunava...jug do Kotora. Jos je veca...i bez Krajine.
Zapravo stara Hrvatska se protezala do danasnjeg Novog Sada..tacnije dijela grada pod nazivom PETROVARADIN
Istra nikad nije bila u Hrvatskoj..sem jednog malog dijela za Tomislava 926 godine

Zapravo stara Hrvatska se protezala do danasnjeg Novog Sada..tacnije dijela grada pod nazivom PETROVARADIN
Istra nikad nije bila u Hrvatskoj..sem jednog malog dijela za Tomislava 926 godine
-
spiel4
ja mislim da ti uopste nisi kompetentan za to podrucje i zbivanja koja su se tamo odigralaviolentjack wrote:zato ste imali svoj medjusobni sukob
-
zlata
Pa cak i kad je Hrvatska kruna pripojena Madjarskoj....narod je ost'o Hrvatski. Bosna se je sirila ka sjeverozapadu...(Donji Kraji)..ali narod je bio identican (u etnickom smislu). Nit'se muslimani...niti katolici razlikuju...od Kljuca...do Bihaca...mada je Kljuc bio dio Bosne...a Bihac...stari Hrvatski grad.violentjack wrote:Rekao sam nije postojala od 1102..de lijepo Zlato
CITAJ IZMEDU REDOVA
Moj did je potomak Lickih muhadzira. Nane je Krajiski domorodac...iz mjesta gdje je nekad bio i poznati samostan...a danas dvije dzamije. Ljudi ne ceprkaju po korjenjima...eto mene zanima. Imam i kopije Osmanlijskih teftera...iz mog mjesta. Sa izvornim imenima ljudi...i njihove islamizirane dijece.
Napr. otac...Bartul...sin...Kurt...itd. Eto...nije bas slucajno...da je u nasoj carsiji...do nedavno...zensko ime Gospe...bilo ime starih muslimanki...generacije moje nane. Toboze..."staro muslimansko ime".A did se sjec'o svog starog rodjaka Dragana...(did je bio rodjen 1880). Bilo je jos starih muslimanskih Dragana...do nedavno...mladjih od didovog rodjaka.
-
violentjack
Naravno a ti jesi..ja sam bio na tim podrucjima..a Krajisnik sam porijeklom..dok si ti sta?
Hrvat..Srbin..koji si ti faktor..sta ti znas?
ja znam svaki cumez do Gnjilavca i Otoke..a sta ti znas?
Nista zato suti..znam svalo selo..i mentalitet Krajisnika..znao sam dosta ljudi iz Cazina .a..Kladusa je bila najnepismeniji kraj u Bosni do pocetka rata..pa skopcj sada
Lako je biti Babin sa zavrsenom osnovnom
Nista zato suti..znam svalo selo..i mentalitet Krajisnika..znao sam dosta ljudi iz Cazina .a..Kladusa je bila najnepismeniji kraj u Bosni do pocetka rata..pa skopcj sada
-
violentjack
Dreznik je imao 2 dzamija isto..pa sad tamo nema Muslimana..svi su se naselili u Malu Kladusu..kao i tvoj dido u Krajinu odakle
Pircao sam sa dosta krajisnika..koji znaju svoje korijene i 300 godina unazad ..bas je Dreznik aktuelan..iako je bilo dosta i iz Udbine..ali tako je to
Samostan je bio..ne poricem ja to..kao i da je tamo bilo najmanje 20 katolickih samostana do Turaka..ali sta ces sada..glavom kroz zid..pa nekad je bilo..sad je drugacije
Mozda nece biti 2 dzamije u Drezniku kako je bilo prije ..ali ni samostan u tvom mjestu

Pircao sam sa dosta krajisnika..koji znaju svoje korijene i 300 godina unazad ..bas je Dreznik aktuelan..iako je bilo dosta i iz Udbine..ali tako je to
Samostan je bio..ne poricem ja to..kao i da je tamo bilo najmanje 20 katolickih samostana do Turaka..ali sta ces sada..glavom kroz zid..pa nekad je bilo..sad je drugacije
Mozda nece biti 2 dzamije u Drezniku kako je bilo prije ..ali ni samostan u tvom mjestu
-
spiel4
suzdrzi se smradu od tvojih "lijepih" komentaru,ispravnije bi bilo cuti misljenje ljudi iz tog kraja,a ne edukovati se na Bosnjackom kongresu i citati njihove kvazi-izvjestaje.violentjack wrote:Naravno a ti jesi..ja sam bio na tim podrucjima..a Krajisnik sam porijeklom..dok si ti sta?
pricaj nam malo o svom Prijedoru i kako ste hrabro pobjegli
-
violentjack
Jel ti to tvoja pamet glupi zutokljunce..jeste iz Prijedorske sam opcine idiote jedan glupi..ne znam sta si pa cu te zvati imbecil
-
violentjack
pricaj nam malo o svom Prijedoru i kako ste hrabro pobjegli
Ne znam glupane..moga rodaka je rat docekao na Rasavcima kad je potpisan Dayton to ti je selendra blizo Prijedora sa Sanske strane glupi gmizavce
Jeste mi Bosnjaci smo bas najebali tamo..misli se na civile oko 4000 Pogotovo moja neki moji rodaci..koji onako bijase ubijeni samo sto su Muslimani imbecilu
E sad smrdljivi misu..jer vidim da patis od necega..nedostatka pravopisa ili znanja Spsko- Hrvatskog pa ga mjesas u pokusaju da budes nesto sto nisi
Tad usiti i zakopaj se u Nisu ili Odakle si vec..vidim da si kompleksas..sad koje si marke..svejedno mi je inace
Ne znam glupane..moga rodaka je rat docekao na Rasavcima kad je potpisan Dayton to ti je selendra blizo Prijedora sa Sanske strane glupi gmizavce
Jeste mi Bosnjaci smo bas najebali tamo..misli se na civile oko 4000 Pogotovo moja neki moji rodaci..koji onako bijase ubijeni samo sto su Muslimani imbecilu
E sad smrdljivi misu..jer vidim da patis od necega..nedostatka pravopisa ili znanja Spsko- Hrvatskog pa ga mjesas u pokusaju da budes nesto sto nisi
Tad usiti i zakopaj se u Nisu ili Odakle si vec..vidim da si kompleksas..sad koje si marke..svejedno mi je inace
-
spiel4
veoma cijenim sarajlije jer su izdrzali skoro cetverogodisnju srpsko-crnogorsko-cetnicku agresiju,cijenim sve koji su se branili kako-tako,ali ti si bio mis i pobjegao si cim je prva pukla a sad ovdje nama vazis o svom patriotizmu i herojstvu.violentjack wrote:pricaj nam malo o svom Prijedoru i kako ste hrabro pobjegli
-
violentjack
Krajisnici dosli..malkice tada Srbi bjezase samo tako
Vidim da ti je i mozak zakrzljao..a ceto ti na licu pise..zna se gdje ti je odraz kulture..nestao na traktoru
Ja sam bio malo mladi tada za rata misu..ali da sam imao 20 ili 25 godina..ako neki koji su i mozda tada lezili vani ukljucio bih se davno
Ali stas..nadam se da ce i mene docekati tura da gonim cetnike..kao sto je i moga dida partizana koji se borio na Kozari..
Sad misasti govnasti zakrzljali imbecilu ne obracaj mi se vise.ne disi ni isti internet zrak..usuti kad spomenes mene
Cetnik si teske vrste..a ako si Bosnjo u sta sumnjam..ali svugdje ima izuzetaka..rado cu ti dokazati sta ce biti ako rat krene
Ja ga nesto sanjam od 1995
-
violentjack
la a sad ovdje nama vazis o svom patriotizmu i herojstvu.
Imbecilu nazalost ako si Bosnjak..tj ti si vise Musliman zalim te..jedino su Bosnje takve po pitanju nacije
Mene smrt ne plasi..cekam je otvoreno..rasireno i stalozeno
Danas..sutra ja sam mrtav i samo mi je izbor sta ce sa mnom kad umrem..preferiram kremiranje idiote
Za Bosnu sam spreman sutra umrijeti..jer vjerujem u nesto za sta nisi nikad ni cuo idiote u Bosnjastvo
Sutra kad bi se zaratilo bio bih najsretniji covjek na svijetu..znat cu da je moj dida ratnik bio u pravu kad je rekao da vlasima ne vjerujem,..znat cu da nikad vise Bosnje nece ostati bez imovine a mojoj familiju su krali od 1 Jugoslavije do danas
Samo za toliku nepravdu bi rado dao zivot
Idiote za takvo nesto moj zivot je bezvrijedan...jer radije cu umrijeti tako da neki novi klinci budu zivjeli u miru..nego imali neki novi rat..koji ce doci..samo je pitanje vremena ili godina..u ovoj situaciji
Nek mi stave spomenik i dan kad sam roden i umro..nek mi otpjevaju Thug Life od Tupaca i pepeo pospu po sred Bosne..jer ja sam neopagan za tebe idiote ako bas zelis a lud sam odavno
Ako si bas u Bosni Sarajevu i ostavit cu ti adresu..tako da me mozes javno prozvati kukavicom u sred cijelog www ako se ne ukljucim u rat a pazi sam sam rekao
Rado cu ti dostaviti sve svoje podatke ako si u Sarajevu.kad dodem tamo
Cak su te i potraziti..ako treba
Sad idiote popij tu zutu tabletu i ne vadi mi zivce

Imbecilu nazalost ako si Bosnjak..tj ti si vise Musliman zalim te..jedino su Bosnje takve po pitanju nacije
Mene smrt ne plasi..cekam je otvoreno..rasireno i stalozeno
Danas..sutra ja sam mrtav i samo mi je izbor sta ce sa mnom kad umrem..preferiram kremiranje idiote
Za Bosnu sam spreman sutra umrijeti..jer vjerujem u nesto za sta nisi nikad ni cuo idiote u Bosnjastvo
Sutra kad bi se zaratilo bio bih najsretniji covjek na svijetu..znat cu da je moj dida ratnik bio u pravu kad je rekao da vlasima ne vjerujem,..znat cu da nikad vise Bosnje nece ostati bez imovine a mojoj familiju su krali od 1 Jugoslavije do danas
Samo za toliku nepravdu bi rado dao zivot
Idiote za takvo nesto moj zivot je bezvrijedan...jer radije cu umrijeti tako da neki novi klinci budu zivjeli u miru..nego imali neki novi rat..koji ce doci..samo je pitanje vremena ili godina..u ovoj situaciji
Nek mi stave spomenik i dan kad sam roden i umro..nek mi otpjevaju Thug Life od Tupaca i pepeo pospu po sred Bosne..jer ja sam neopagan za tebe idiote ako bas zelis a lud sam odavno
Ako si bas u Bosni Sarajevu i ostavit cu ti adresu..tako da me mozes javno prozvati kukavicom u sred cijelog www ako se ne ukljucim u rat a pazi sam sam rekao
Rado cu ti dostaviti sve svoje podatke ako si u Sarajevu.kad dodem tamo
Cak su te i potraziti..ako treba
Sad idiote popij tu zutu tabletu i ne vadi mi zivce
-
Toozla
violentjack wrote:![]()
Glupane ako nisi znao iz mog kraja su ljd isli i spasavati Sarajevo..upitaj ljude na IGmanu ko ih je vadio iz govana 1993
![]()
Bile 7 muslimanska i 17 krajiska....drzale polozaje desno od Igmanske ceste(brdo na kojem su bile skakaonice)
sa lijeve strane igmanske ceste bile sarajevske brigade (moja malenkost takodje, kao oficirski kadar jedne od brigada)...jedino 101 dobila ime rasprskavajuca....
da su pomogli, jesu....al' nas nisu izvadile iz govana dak smo mi priglavke pleli na carsiji![]()
![]()
![]()
rado cu ti dokazati sta ce biti ako rat krene
Ja ga nesto sanjam od 1995
nemoj valjat gluposti![]()
-
violentjack
-
violentjack
Mene nece primiti u pjesadiju zbog moje fizicke sposobnosti i tjelesne
Ako treba da vucem Vbr-ove ..ionako se zagrjavam sa 100 kila na benchu
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Pa znate li vi koliko je sati u Bosni
...6:07 a.m. De se preshaltajte na neke vesele teme da imamo neshto veselo citati za dobro jutro
.