Generala HVO-a Vladu antica ubio Hamdija Abdic?!
-
Liska
#1 Generala HVO-a Vladu antica ubio Hamdija Abdic?!
to vi mislite o ovome? Je li antić zasluio da ga ubiju i da se do dananjeg dana ne zna gdje mu je tijelo? Kakva je uloga generala Dudakovića i zato nikad nije sproveo istragu?
http://www.pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=25818
-
almassy
#4 Re: Generala HVO-a Vladu antica ubio Hamdija Abdic?!
Zasluzio da ga ubiju!?!?Liska wrote:to vi mislite o ovome? Je li antić zasluio da ga ubiju i da se do dananjeg dana ne zna gdje mu je tijelo? Kakva je uloga generala Dudakovića i zato nikad nije sproveo istragu?
Tipicni mafijaski obracun, eto sta mislim. Na zalost, slucaj nije rijesen kao i hiljade drugih u BIH. Mozda se istraga i sprovede jednog finog dana kada sudstvo bude radilo svoj posao, ako...
-
Toozla
#5 Re: Generala HVO-a Vladu antica ubio Hamdija Abdic?!
...ne mogu vjerovati da je tako lako reci za nekoga "Zasluzio da ga ubiju"....almassy wrote:Zasluzio da ga ubiju!?!?Liska wrote:to vi mislite o ovome? Je li antić zasluio da ga ubiju i da se do dananjeg dana ne zna gdje mu je tijelo? Kakva je uloga generala Dudakovića i zato nikad nije sproveo istragu?
http://www.pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=25818Mozes to i bolje formulisati!
Tipicni mafijaski obracun, eto sta mislim. Na zalost, slucaj nije rijesen kao i hiljade drugih u BIH. Mozda se istraga i sprovede jednog finog dana kada sudstvo bude radilo svoj posao, ako...
...mozel' barem malo argumenata....ima nas koji i nismo bas naj bolje upoznati sa Bihackom ratnom situacijom???????
-
Liska
Ironično sam mislio. to drugo da mislim kad se već 10 godina uti o tome, a jedan od najviih zapovjednika je u najmanju ruku bio svjedok. Po čemu znate da je bio mafijaki obračun a ne neto drugo? Zamjenite uloge i postavite antića na Dudakovićevo mjesto i zapitajte se je li mafijako ili političko ubojstvo?!
-
almassy
Mafijasko-politicko, ako ti vise odgovara! Ubistvo je ubistvo, bilo koji motiv je u pitanju! Za osudu! To je svakom normalnom jasno!Liska wrote:Ironično sam mislio. to drugo da mislim kad se već 10 godina uti o tome, a jedan od najviih zapovjednika je u najmanju ruku bio svjedok. Po čemu znate da je bio mafijaki obračun a ne neto drugo? Zamjenite uloge i postavite antića na Dudakovićevo mjesto i zapitajte se je li mafijako ili političko ubojstvo?!
-
Liska
Svako ubojstvo bi trebalo biti samo i nista vise nego ubojstvo. Svi znamo da to bas i nije tako. Imamo ljude oko sebe koji su heroji i bogatasi jer su nekoga ubili. Mene ovdje interesira kako je moguce da se nitko previse ne interesira za sudbinu jednog generala? Ovo je skoro pa jedini slucaj da je neki general iz neke od tri vojske u ratu ubijen i da slucaj nije razrijesen. Cudno mi je da se Dudakovic nikada nije oglasio i pokusao nesto objasniti, jer je po meni odgovoran. Zovnes covjeka na veceru, dozvolis da ga tvoj covjek odvede s vecere i onda se pravis naivan i glup i mislis da se nista nije dogodilo samo ako ti nisi vidio. Ako je bio kriminalac, onda su ga trebali zatvoriti. Ovako mogu zakljuciti da je covjek mozda bio ispravan ali svjestan mozda Tigrovih ili Dudakovicevih lopovluka, ili je mozda radio s njima pa ih zeznuo, ili su odlucili da im vise nije potreban.
-
Cazinjanin
Ja bih zelio reci, da na podrucju Bihaca, Cazina... gdje sam i ja bio u ratu nije bilo sukoba izmedju HVO i Armije BiH. HVO je ovdje imao 400 pripadnika dok je Armija BiH (5 Korpus) imala 45,000 vojnika. I nije bilo sukoba... dok je u mjestima gdje su Hrvati imali jacu vojnu silu sve sto se bosnjacko moglo unistavati unistavano! Pogledaj Ahmice i sl.
-
kub lajkan
Elem, poenta bi bila ...Cazinjanin wrote:Ja bih zelio reci, da na podrucju Bihaca, Cazina... gdje sam i ja bio u ratu nije bilo sukoba izmedju HVO i Armije BiH. HVO je ovdje imao 400 pripadnika dok je Armija BiH (5 Korpus) imala 45,000 vojnika. I nije bilo sukoba... dok je u mjestima gdje su Hrvati imali jacu vojnu silu sve sto se bosnjacko moglo unistavati unistavano! Pogledaj Ahmice i sl.
-
Cazinjanin
Poenta je da Bosnjaci kad imaju vlast nisu genocidni kao sto su Hrvati bili u mjestima poput Stoca, Sirokog Brijega i sl. gdje ni dan danas se moraju vijoriti samo Sahovnice, dok je u Bihacu i u toku rata i sad moguce vidjeti u "Zegaru", naselju Bihaca s hrv. vecinom sahovnicu!kub lajkan wrote:Elem, poenta bi bila ...Cazinjanin wrote:Ja bih zelio reci, da na podrucju Bihaca, Cazina... gdje sam i ja bio u ratu nije bilo sukoba izmedju HVO i Armije BiH. HVO je ovdje imao 400 pripadnika dok je Armija BiH (5 Korpus) imala 45,000 vojnika. I nije bilo sukoba... dok je u mjestima gdje su Hrvati imali jacu vojnu silu sve sto se bosnjacko moglo unistavati unistavano! Pogledaj Ahmice i sl.![]()
![]()
-
HRVojeVukcicHRVATinic
Eh moj Caizinjaninu ti si vrlo vjerovatno porijeklom više Hrvat nego Bošnjak. Malo se sudbina poigrala...Cazinjanin wrote:Poenta je da Bosnjaci kad imaju vlast nisu genocidni kao sto su Hrvati bili u mjestima poput Stoca, Sirokog Brijega i sl. gdje ni dan danas se moraju vijoriti samo Sahovnice, dok je u Bihacu i u toku rata i sad moguce vidjeti u "Zegaru", naselju Bihaca s hrv. vecinom sahovnicu!kub lajkan wrote:Elem, poenta bi bila ...Cazinjanin wrote:Ja bih zelio reci, da na podrucju Bihaca, Cazina... gdje sam i ja bio u ratu nije bilo sukoba izmedju HVO i Armije BiH. HVO je ovdje imao 400 pripadnika dok je Armija BiH (5 Korpus) imala 45,000 vojnika. I nije bilo sukoba... dok je u mjestima gdje su Hrvati imali jacu vojnu silu sve sto se bosnjacko moglo unistavati unistavano! Pogledaj Ahmice i sl.![]()
![]()
-
Cazinjanin
Cazin nekad jeste bio dio neke kninske drzave, al nije Hrvatske. Hrvatska je umjetna tvorevina Dalmacije, uze hrvatske, slavonije, Dubrovnika i sta ja znam...
i, kad tad ce ako bog da Dalmacija, Istra i Dubrovnik zatraziti autonomiju od Hrvatske i onda bi se Hrvatska trebala raspasti a Bosna ce to iskoristiti i vratiti svoj teritorij koji nam historijski pripada tj. vratiti Bosni granice koje je utemeljio bosanski kralj Tvrtko I!
Neka nam zivi i napreduje nasa jedina Bosna i Hercegovina!
i, kad tad ce ako bog da Dalmacija, Istra i Dubrovnik zatraziti autonomiju od Hrvatske i onda bi se Hrvatska trebala raspasti a Bosna ce to iskoristiti i vratiti svoj teritorij koji nam historijski pripada tj. vratiti Bosni granice koje je utemeljio bosanski kralj Tvrtko I!
- Fair Life
More bit' bidne da je general Santic sam sebi muke prekratio...kub lajkan wrote:Elem, poenta bi bila ...Cazinjanin wrote:Ja bih zelio reci, da na podrucju Bihaca, Cazina... gdje sam i ja bio u ratu nije bilo sukoba izmedju HVO i Armije BiH. HVO je ovdje imao 400 pripadnika dok je Armija BiH (5 Korpus) imala 45,000 vojnika. I nije bilo sukoba... dok je u mjestima gdje su Hrvati imali jacu vojnu silu sve sto se bosnjacko moglo unistavati unistavano! Pogledaj Ahmice i sl.![]()
![]()
-
crni321
Napusio se covjek
kazu popusio na linijama bez metka
odnosno pustio marticeve cetnike da im pusi lulu mira, helem purgerima se to nije nimalo svidjelo,te oni posalju neke tipove da im popusi
stas bilo mu previse crkooo. Dudak se normalno nije htjeo mijesati u pederska posla.. 
-
Toozla
Fair....ti ko malo dijete, pa zar nisi skontao do sad.....trebao si ovo staviti pod navodnike i navesti izvor citata....Fair Life wrote:More bit' bidne da je general Santic sam sebi muke prekratio...
ovako nemas nacina da se branis kad te optuze za uvredu
-
HRVojeVukcicHRVATinic
Dobro da si priznao da je Cazin bio nekada dio tzv "kninske države", samo to ti nije bila krajina....upiši na http://www.google knin vladari ili knin kraljevi, pa vidi šta će google dati. A isto tako priznao si da sve do početka 17 st. nikad nije Cazin bio ni dio Bosne. Turci su naselili pravoslavne Vlase na podrucje krajine, te vas ( cazinjane, biščane) teritorijalno odvojili od matice. Na kraju su vas odvojili i kulturno, vjerski a što je najpogubnije i ETNIČKI.Cazinjanin wrote:Cazin nekad jeste bio dio neke kninske drzave, al nije Hrvatske. Hrvatska je umjetna tvorevina Dalmacije, uze hrvatske, slavonije, Dubrovnika i sta ja znam...
- Fair Life
Qualis rex, talis grex.Toozla wrote:Fair....ti ko malo dijete, pa zar nisi skontao do sad.....trebao si ovo staviti pod navodnike i navesti izvor citata....Fair Life wrote:More bit' bidne da je general Santic sam sebi muke prekratio...
ovako nemas nacina da se branis kad te optuze za uvredu
-
violentjack
Santic je uveliko surovao sa cetnicima..njegova Bihacka Hvo Brigada je stalno gubla linije prema cetnicma na juznom prilazu Bihaca Zegar i Pljesevicka sela..on je bio zasluzan jednim dijelom kad su cetnici dolazili pred Bihac..
Kad je Armija pokrenula 1 ofanzivu prema cetnicima..Santic je rekao ovo nije nas rat.,.iako su tamo Hrvati u maloj manjini..ali eto tako bijase

Kad je Armija pokrenula 1 ofanzivu prema cetnicima..Santic je rekao ovo nije nas rat.,.iako su tamo Hrvati u maloj manjini..ali eto tako bijase
-
kub lajkan
Sto bi, pretpostavljam, bio konkretan odgvor na pitanje koje je postavljeno skroz gore na vrhu ???Cazinjanin wrote:Poenta je da Bosnjaci kad imaju vlast nisu genocidni kao sto su Hrvati bili u mjestima poput Stoca, Sirokog Brijega i sl. gdje ni dan danas se moraju vijoriti samo Sahovnice, dok je u Bihacu i u toku rata i sad moguce vidjeti u "Zegaru", naselju Bihaca s hrv. vecinom sahovnicu!kub lajkan wrote:Elem, poenta bi bila ...Cazinjanin wrote:Ja bih zelio reci, da na podrucju Bihaca, Cazina... gdje sam i ja bio u ratu nije bilo sukoba izmedju HVO i Armije BiH. HVO je ovdje imao 400 pripadnika dok je Armija BiH (5 Korpus) imala 45,000 vojnika. I nije bilo sukoba... dok je u mjestima gdje su Hrvati imali jacu vojnu silu sve sto se bosnjacko moglo unistavati unistavano! Pogledaj Ahmice i sl.![]()
![]()
-
violentjack
Dobro da si priznao da je Cazin bio nekada dio tzv "kninske države", samo to ti nije bila krajina....upiši na http://www.google knin vladari ili knin kraljevi, pa vidi šta će google dati. A isto tako priznao si da sve do početka 17 st. nikad nije Cazin bio ni dio Bosne. Turci su naselili pravoslavne Vlase na podrucje krajine, te vas ( cazinjane, biščane) teritorijalno odvojili od matice. Na kraju su vas odvojili i kulturno, vjerski a što je najpogubnije i ETNIČKI.
Prvo Hrvatska nije postojala kao drzava od 1102 godine..neki to zovu dualizam i pakt Madara i Hrvata..ali u tom paktu Hrvatski se bas nije spominjao..i posade su uglavnom cinili ljudi koji pricase Madarski koji stitise gradove
A vecina Hrvatska gradova imadse madarske predznake Varazdin ili Njemacke poput Karlovca po Karlu Habsburskom..tako glupo je poricati o nekoj drzavi Hrvati tada mnogo prije dolaska Turaka na ove prostore
Zadnji Hrvatski kraj je bio Petar Svacic poginuo u lovu 1092 godine..10 godina kasnije Hrvatska ce se raspasti
Nije bilo to dio ''Kninske drzave..jer ''Kninska drzava'' nije ppstojala..nego Kninski biskupi..po sjedistu u Kninu..tada je Hrvatska bila podijeljena na biskupije..tj Madarska..kasnije od toga nastaju zupanije..kao 64 zupanije Madarske do 1919..koje se cijepaju i neki dijelovi ulaze u Hrvatsku..Srbiju..Slovacku..Rumuniju ali o tome kasnije
Nadalje Hrvati su mozda bili veci dio tadasnjih stanovnika Cazina..napominjem nacionalna svijest je ucinila svoje od 1102 godine..ali nikad se ne treba reci da su svi bili Hrvati i svi su izgubili svoje porijeklo
Pa neki dijelovi Zagorja su do 1919 bili Madarski i neki su se izjasnjavali kao Madarima sve do tada i sada su to sve veliki Hrvati..kao i Strosmajer..Tudman bas onako Hrvatsko zvuci..iako mu je djed ili pradid bio poslan da izdrzava kaznu u tadasnjoj Ah monarhiji
Prvo Hrvatska nije postojala kao drzava od 1102 godine..neki to zovu dualizam i pakt Madara i Hrvata..ali u tom paktu Hrvatski se bas nije spominjao..i posade su uglavnom cinili ljudi koji pricase Madarski koji stitise gradove
A vecina Hrvatska gradova imadse madarske predznake Varazdin ili Njemacke poput Karlovca po Karlu Habsburskom..tako glupo je poricati o nekoj drzavi Hrvati tada mnogo prije dolaska Turaka na ove prostore
Zadnji Hrvatski kraj je bio Petar Svacic poginuo u lovu 1092 godine..10 godina kasnije Hrvatska ce se raspasti
Nije bilo to dio ''Kninske drzave..jer ''Kninska drzava'' nije ppstojala..nego Kninski biskupi..po sjedistu u Kninu..tada je Hrvatska bila podijeljena na biskupije..tj Madarska..kasnije od toga nastaju zupanije..kao 64 zupanije Madarske do 1919..koje se cijepaju i neki dijelovi ulaze u Hrvatsku..Srbiju..Slovacku..Rumuniju ali o tome kasnije
Nadalje Hrvati su mozda bili veci dio tadasnjih stanovnika Cazina..napominjem nacionalna svijest je ucinila svoje od 1102 godine..ali nikad se ne treba reci da su svi bili Hrvati i svi su izgubili svoje porijeklo
Pa neki dijelovi Zagorja su do 1919 bili Madarski i neki su se izjasnjavali kao Madarima sve do tada i sada su to sve veliki Hrvati..kao i Strosmajer..Tudman bas onako Hrvatsko zvuci..iako mu je djed ili pradid bio poslan da izdrzava kaznu u tadasnjoj Ah monarhiji
-
violentjack
sne. Turci su naselili pravoslavne Vlase na podrucje krajine, te vas ( cazinjane, biščane) teritorijalno odvojili od matice. Na kraju su vas odvojili i kulturno, vjerski a što je najpogubnije i ETNIČKI.
Zapravo incijativa o naseljavanju Vlaha je posla od Njemaca ili Habsburgovaca od Karla Habsburskom koji izgradi posadu Karlovac 1579..kasniej nasta grad..on je i Karlobag ustanovio
On je zagovarao naseljavanje Vlaha na prostore oko Karlovca i ostalog da se ti dijeovii brane od ratobornih vlaha ..a 100 godina kasnije nakon Beckog rata 1683-1699 Vlasi se naseljavaju na onaj uzeti dio Turske imperije
Veci dio ljudi iz danasnje Cazinske Krajine je porijeklom iz Like Dreznik..Udbina i tako
Sav Dreznik je iseljen i nastalo je selo Mala Kladusa od muslimana izbjeglica nakon Beckog rata 1683-1699
tada dolazi i vlasi ali da ne pricam dalje..iako naravno na prazne prostore vlasi su doseljavani i u Bosni od Turaka

Zapravo incijativa o naseljavanju Vlaha je posla od Njemaca ili Habsburgovaca od Karla Habsburskom koji izgradi posadu Karlovac 1579..kasniej nasta grad..on je i Karlobag ustanovio
On je zagovarao naseljavanje Vlaha na prostore oko Karlovca i ostalog da se ti dijeovii brane od ratobornih vlaha ..a 100 godina kasnije nakon Beckog rata 1683-1699 Vlasi se naseljavaju na onaj uzeti dio Turske imperije
Veci dio ljudi iz danasnje Cazinske Krajine je porijeklom iz Like Dreznik..Udbina i tako
Sav Dreznik je iseljen i nastalo je selo Mala Kladusa od muslimana izbjeglica nakon Beckog rata 1683-1699
tada dolazi i vlasi ali da ne pricam dalje..iako naravno na prazne prostore vlasi su doseljavani i u Bosni od Turaka
-
violentjack
Naravnocrni321 wrote:Napusio se covjekkazu popusio na linijama bez metka
odnosno pustio marticeve cetnike da im pusi lulu mira, helem purgerima se to nije nimalo svidjelo,te oni posalju neke tipove da im popusi
stas bilo mu previse crkooo. Dudak se normalno nije htjeo mijesati u pederska posla..