General Podžić o prisustvu prijemu povodom Dana RS

DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

Prenj wrote:A zasto bi sad vojnik ispastao zbog politike?
Zasto da se kola lome na onima koji ovu gadnu kasu nit'su spremali nit' ih je ko ista tada pitao.
Treba kritikovati prvenstveno onog politicara koji je priznao RS - rezultat genocida i agresije.
Ko je kriv sto je RS priznata?
To je pravi krivac koji zasluzuje prezir naroda!
Reci nam konacno sta bi ti uradio da si bio na njegovom mjestu...je li mislis da je bilo moguce rastjerati sve srbe iz BiH...jer drugog nacina nije bilo,i nece jos dugo biti,da napravimo BiH onakvu kakvu je vecina nas zeli da vidi jednog dana.
Ili mislis da smo mogli vojno dobiti rat(ne mislim da si toliko glup)
zzzzz

Post by zzzzz »

Mahalac wrote::roll:

Nije da niste u pravu ali malo historijske i danasnje realnosti ne bi skodilo :(
Upravo tako, sva se prica okrene zasto su potpisali Dejton umjesto da se usmjeri energija za njegovu izmjenu. Sifet Podzic nije morao otici na taj skup
Sto se onda nije desila "osuda naroda, a da ne spominjem druge mjere"?
Zato sto je taj narod zelio kraj rata i sta sad, moraju se pomiriti sa cinjenicom da je RS legitimna???
gavrilo

Post by gavrilo »

DiplomataSaSela wrote:je li mislis da je bilo moguce rastjerati sve srbe iz BiH...jer drugog nacina nije bilo,i nece jos dugo biti,da napravimo BiH onakvu kakvu je vecina nas zeli da vidi jednog dana.

vecina "vas"... slozices se da je to malo opsiran i apstraktan pojam

da je bilo moguce rastjerati sve srbe iz BiH
nebitno da li se tako nesto treba uciniti...

da napravimo BiH onakvu kakvu je vecina nas zeli

rastjerati sve srbe... bih onakva kakva je vecina "vas" zeli...

pa kakvu je to vecina "vas" zeli?
DiplomataSaSela

gavrilo wrote:
DiplomataSaSela wrote:je li mislis da je bilo moguce rastjerati sve srbe iz BiH...jer drugog nacina nije bilo,i nece jos dugo biti,da napravimo BiH onakvu kakvu je vecina nas zeli da vidi jednog dana.

Procitaj jos jednom i komentar od prenja i moj odgovor pa ces mozda bolje shvatiti....a vecina ili svi je zele bez entiteta...ne bez srba nego bez entiteta
gavrilo

Post by gavrilo »

DiplomataSaSela wrote:Procitaj jos jednom i komentar od prenja i moj odgovor pa ces mozda bolje shvatiti....a vecina ili svi je zele bez entiteta...ne bez srba nego bez entiteta

slozices se da su ta vecina bosnjaci. da li dobro po bih ciniti nesto bez saglasnosti ostala dva konstitutativna naroda?

ps. ja sam protiv entiteta ... ali nebitno sada
DiplomataSaSela

gavrilo wrote:
DiplomataSaSela wrote:Procitaj jos jednom i komentar od prenja i moj odgovor pa ces mozda bolje shvatiti....a vecina ili svi je zele bez entiteta...ne bez srba nego bez entiteta

slozices se da su ta vecina bosnjaci. da li dobro po bih ciniti nesto bez saglasnosti ostala dva konstitutativna naroda?

Pa zato i pitam Prenja je li misli da je moglo drugacije...
Drugo je sta bi ko zelio
zzzzz

Post by zzzzz »

gavrilo wrote:

Ne SAMO Bosnjaci, pitaj mostarske Srbe jesu li za ovakvo uredjenje BiH ili bilo kojeg Srbina iz veceg entiteta.....jesu li za to da u svom entitetu budu gradjani drugog reda a u onom drugom izdajnici (za Srbe sa "slobodnih" teritorija oni su izdajnici te se nije vrijedno boriti za njih)

Nazalost Dejton je napravio da se samo pitaju Srbi iz Banja Luke, Bosnjaci iz Sarajeva ili Hrvati iz Zapadne Hercegovine....oni dijelovi nacionalnog korpusa koji ne zive u svom toru nemaju nikakvo znacenje niti se sta pitaju...ni kod "svojih"
gavrilo

Post by gavrilo »

zzzzz wrote:Nazalost Dejton je napravio da se samo pitaju Srbi iz Banja Luke, Bosnjaci iz Sarajeva ili Hrvati iz Zapadne Hercegovine....oni dijelovi nacionalnog korpusa koji ne zive u svom toru nemaju nikakvo znacenje niti se sta pitaju...ni kod "svojih"

nije dejton nego rat... ne pitaju se zato sto vecina zivi sa "svojima" a manjina sa "njima"
digger

Post by digger »

zzzzz wrote:Zato sto je taj narod zelio kraj rata i sta sad, moraju se pomiriti sa cinjenicom da je RS legitimna???
Zar se mora narod pomiriti sa legitimnoscu zvanoj "entiteti" i "Federacija?" Ja prvi ne. Daj to izmjeni.
Last edited by digger on 12/01/2006 17:59, edited 1 time in total.
senada

Post by senada »

zzzzz wrote:Nazalost Dejton je napravio da se samo pitaju Srbi iz Banja Luke, Bosnjaci iz Sarajeva ili Hrvati iz Zapadne Hercegovine....oni dijelovi nacionalnog korpusa koji ne zive u svom toru nemaju nikakvo znacenje niti se sta pitaju...ni kod "svojih"
trazili smo demokrate uzivajmo u...

....demokraciji.

ili su mozda nezamjenjivi :?
zzzzz

Post by zzzzz »

gavrilo wrote:

nije dejton nego rat... ne pitaju se zato sto vecina zivi sa "svojima" a manjina sa "njima"
Nije Gavrilo rat, vec Dejton...taj ugovor je doveo do toga da je jedini legitimni srpski glas onaj iz manjeg entiteta
Zar se mora narod pomiriti sa legitimnoscu zvanoj "entiteti" i "Federacija?" Ja prvi ne. Daj to izmjeni.
Ja ga ne mogu izmjeniti ali ako postoji vjera i dugorocna strategija dosta toga se moze postici. Najgore se pomiriti sa tom cinjenicom.

Rimljani su u trecem vijeku raselili Jevreje diljem svijeta , svake godine od tada na proslavi, mislim da je Pesah, govorili su "do godine u Jerusalemu" i tako sedamnest vijekova.....Sifet Podzic ide na proslavu protjerivanja svoga naroda deset godina nakon sto je potpisan Dejton.

Da postoji strategija i da "vodje" u Sarajevu zaista zele promjenu danasnjeg stanja, danas bi u Kozarcu bila otvorena neka fabrika ili pogon kao znak podrske najmasovnijem povratku u BiH. Oni nikad nisu nista uradili da ohrabre te ljude da se vrate i da im omoguce opstanak u izuzetno neprijateljskom okruzenju.
Najlakse je ocekivati da nam neko u Wasingtonu sve odradi za nas....nemaju oni drugog posla nego rjesavati nase probleme
dizZaster

Post by dizZaster »

nije primjereno da nacelnik Zajednickog staba BiH general S.P.
bude prisutan na "krsnoj slavi" genocidne tvorevine.
Neka ga je sram svih zrtava protekle agresije na BiH.
da pamtis

Post by da pamtis »

davno smo MI prodali narod za veceru.....
1234

Post by 1234 »

DiplomataSaSela wrote:
gavrilo wrote:

Znas mi smo bolje fasiste od onih Srba fasista Oni su bili fasidte u ratu a mi smo u miru 1|1

Procitaj jos jednom i komentar od prenja i moj odgovor pa ces mozda bolje shvatiti....a vecina ili svi je zele bez entiteta...ne bez srba nego bez entiteta
1234

Post by 1234 »

Ovaj komentar 1234 je greska trebalo je da stoji
Mi smo bolje fasiste od Srba Oni su bili fasisti u ratu a mi u miru 1|1
Prenj

Post by Prenj »

DiplomataSaSela wrote:
Zasto da se kola lome na onima koji ovu gadnu kasu nit'su spremali nit' ih je ko ista tada pitao.
Treba kritikovati prvenstveno onog politicara koji je priznao RS - rezultat genocida i agresije.
Reci nam konacno sta bi ti uradio da si bio na njegovom mjestu...je li mislis da je bilo moguce rastjerati sve srbe iz BiH...jer drugog nacina nije bilo,i nece jos dugo biti,da napravimo BiH onakvu kakvu je vecina nas zeli da vidi jednog dana.
Jedna stvar je jasna, mir u jesen 1995. se ne bi desio da nije bilo aktivnog ucesca USA. Rat se morao zavrsiti sporazumom, bez totalne pobjede jedne od strana. Znaci, podjela na dva entiteta je bila nuzna.
Ali to niposto ne znaci da je bilo nuzno priznanje imena "Republika Srpska", na kojem se zasniva sav apartheid koji danas postoji u manjem entitetu.
Fair Life

Post by Fair Life »

da pamtis wrote:davno smo MI prodali narod za veceru.....
Image
Superbalija

Post by Superbalija »

1234 wrote:Ovaj komentar 1234 je greska trebalo je da stoji
Mi smo bolje fasiste od Srba Oni su bili fasisti u ratu a mi u miru 1|1
zanima me na osnovu cega si donio zakljucak da smo mi uopste fasisti a pogotovo veci od srba?!
makondo

Post by makondo »

odvojite samo trenutak i pokusajte nesto razmotriti bez strasti, sagledavajuci realno stanje.
general podzic je komandant u zajednickoj vojsci bih. zajednickoj - znaci onoj koju su formirale nekadasnje vojske fbih i rs. jedna od komponenti zajednicke vojske je srpska. jedan od dva entiteta proslavlja svoj praznik i poziva komandanta zajednicke vojske. nije li prirodno da on i prisustvuje?
napominjem, pokusajte ovo sagledati bez emocija. ne ulazim u to kako je nastala republika srpska. cinjenica je da postoji i da ju je kao entitet ozvanicio medjunarodni sporazum potpisan od strane svih relevantnih faktora. isto tako, upravo bosnjaci insistiraju na stvaranju zajednickih ustanova na bih nivou pa su tako snazno podrzavali i zajednicku vojsku. ona sad postoji. oni koji su odlucili da budu u njoj lijepo ce postovati praznike sva tri konstitutivna naroda. fair enough.
p.s. sadasnji predsjednik sda, sulejman tihic, ne tako davno bio je potpredsjednik narodne skupstine republike srpske.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

DiplomataSaSela wrote:
´92. podjela na kantone-NE! ´95. podjela na 2(3) drzave-DA!?
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Najgore od svega je, sto Sifet Podzic ima za reverom dovoljno unistenih tenkova, da ga treba, nazvati narodnim herojem, umjesto toga, postade covjek kum RS-u. Nego, ako cemo na giljotinu, daj vjencane kumove i njihove famalije prvo. Da ne prolaze s kezom na ruci, pored Bosnjackih mezarja. Jer znaju, da niko njihov, tu zalegao nije do vijeka, za njihov isprazni vaz koji nas odvede na dno dna, iz kojeg nas trebaju drugi vaditi, a treci su krivi....

Znas nas.....
DiplomataSaSela

Vodenjak wrote:
DiplomataSaSela wrote:
Ne znam zasto si ovo boldiro...
i je li mislis da su srbi spremali rat tolike godine da bi dobili par kantona po Bosni...da bi se s tim zadovoljili i ne bi trazili dalje...
Ne budali :oops:
DiplomataSaSela

Prenj wrote:
DiplomataSaSela wrote:
Jedna stvar je jasna, mir u jesen 1995. se ne bi desio da nije bilo aktivnog ucesca USA. Rat se morao zavrsiti sporazumom, bez totalne pobjede jedne od strana. Znaci, podjela na dva entiteta je bila nuzna.
Ali to niposto ne znaci da je bilo nuzno priznanje imena "Republika Srpska", na kojem se zasniva sav apartheid koji danas postoji u manjem entitetu.
Ne znam je li bilo izbora i je li moglo bolje samo znam svi koji su tada bili na Treskavici su molili Boga da se potpise bilo sta...
Ako cemo vjerovati Hoolbrucku i njegovoj knjizi onda nije moglo bolje...barem tada
Vodenjak

Post by Vodenjak »

DiplomataSaSela wrote:
Vodenjak wrote:
DiplomataSaSela wrote: Reci nam konacno sta bi ti uradio da si bio na njegovom mjestu...je li mislis da je bilo moguce rastjerati sve srbe iz BiH...jer drugog nacina nije bilo,i nece jos dugo biti,da napravimo BiH onakvu kakvu je vecina nas zeli da vidi jednog dana.
Ne znam zasto si ovo boldiro...
i je li mislis da su srbi spremali rat tolike godine da bi dobili par kantona po Bosni...da bi se s tim zadovoljili i ne bi trazili dalje...
Ne budali :oops:

Dobro, necu...
Dovoljno su se drugi izbudalesali..
Izmedju ostalog i preko mojih ledja!
I preko ledja generala koji je otisao u legalni entitet na proslavu istog!

Krivo mi je samo sto ispada da legalnost istog vise smeta tebi koji ne prihvatas da je napravljen uz svesrdnu pomoc i saglasnost onih koji danas kritikuju generala nego meni koji niti sam toliko mlad niti toliko naivan da ne znam sta su radili i jedni i drugi i treci od 90. do 92!

Kao sto znam i koji su im ciljevi bili, naravno!

Uostalom, to pokazuju vec 15 godina, drzeci se ruku pod ruku, u pocetku sa Karadzicem i Tudjmanom, a zadnjih godina sa njihovim pjetlicima.

Drugo je to sto vas je i dalje toliko slijepih pored ociju!
sanjica

Post by sanjica »

car-x wrote:na mjestu ovog generala, ne bih otiso na prijem. kad bi me poslije u najgorem slucaju ministar prozvao i pozvao na raport, i jos dao otkaz, napravio bi frku oko toga, a mislim da do tog ne bi doslo..

elem, dostojanstva nam fali i fali nam razmisljanja svojom sopstvenom glavom..
Fali nam osnovne politicke kulture.
Ovo sto ti zagovaras je da oficiri, dakle drzavni sluzbenici, biraju koji dio ustava i koji dio zakona ce postovati.
Postojanje Republike Srpske je regulisano istim dokumentima kojima je definisano i postojanje Bosne i Hercegovine, ustavom i zakonima, i svidjalo se nekome to ili ne, onaj ko ne postuje postojanje Republike Srpske ne postuje ustav i zakone BiH.
Razmisli malo na sta bi to licilo kada bi svi dopustili sebi da postuju one dijelove ustava i zakona koje im se svidjaju, a posebno politicari ili drzavni sluzbenici iz reda hrvatskog ili srpskog naroda.
Post Reply