gavrilo wrote:zzzzz wrote:Nazalost Dejton je napravio da se samo pitaju Srbi iz Banja Luke, Bosnjaci iz Sarajeva ili Hrvati iz Zapadne Hercegovine....oni dijelovi nacionalnog korpusa koji ne zive u svom toru nemaju nikakvo znacenje niti se sta pitaju...ni kod "svojih"
nije dejton nego rat... ne pitaju se zato sto vecina zivi sa "svojima" a manjina sa "njima"
Nije Gavrilo rat, vec Dejton...taj ugovor je doveo do toga da je jedini legitimni srpski glas onaj iz manjeg entiteta
Zar se mora narod pomiriti sa legitimnoscu zvanoj "entiteti" i "Federacija?" Ja prvi ne. Daj to izmjeni.
Ja ga ne mogu izmjeniti ali ako postoji vjera i dugorocna strategija dosta toga se moze postici. Najgore se pomiriti sa tom cinjenicom.
Rimljani su u trecem vijeku raselili Jevreje diljem svijeta , svake godine od tada na proslavi, mislim da je Pesah, govorili su "do godine u Jerusalemu" i tako sedamnest vijekova.....Sifet Podzic ide na proslavu protjerivanja svoga naroda deset godina nakon sto je potpisan Dejton.
Da postoji strategija i da "vodje" u Sarajevu zaista zele promjenu danasnjeg stanja, danas bi u Kozarcu bila otvorena neka fabrika ili pogon kao znak podrske najmasovnijem povratku u BiH. Oni nikad nisu nista uradili da ohrabre te ljude da se vrate i da im omoguce opstanak u izuzetno neprijateljskom okruzenju.
Najlakse je ocekivati da nam neko u Wasingtonu sve odradi za nas....nemaju oni drugog posla nego rjesavati nase probleme