Geliranje Noktiju - otvoriti Salon, Da ili Ne?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Lady_007

#1 Geliranje Noktiju - otvoriti Salon, Da ili Ne?

Post by Lady_007 »

Pozdrav svima,
E ovako, sve je počelo u kućnoj atmosferi, otprilike prije 2 godine..Oduvjek sam imala strast prema sredjivanju noktiju i kozmetici općenito..Tada sam nabavila uv gelove, uv lampu i ostali pribor potreban za geliranje noktiju. Na netu sam pronašla video tutorijale i uradila sebi prve gelirane nokte, i bili su extra :) Onda sam počela raditi prijateljicama, pa njihovim prijateljicama i sad imam otprilike svaki dan bar jednu nadogradnju noktiju ili geliranje..

Eh sad me zanima dali otvoriti salon ili nastaviti raditi kod kuće? Nakon istrazivanja po netu naišla sam na dobar članak vezan za isplativost pokretanja ovog biznisa http://www.nadogradnjanoktiju.ba/

Naravno računam da bi nakon otvaranja salona bilo još više posla, ali ipak tu je drzavni aparat i sve prateće obaveze, prikladno dekorisan poslovni prostor ( renta ), poslovne licence, osiguranje i radne dozvole, veliki spektar lakova i ostale potrepštine za manikir i pedikir, računar, knjigovodstvo i ostalo...

Sad me zanima dali se neko od vas našao u sličnoj situaciji i općenito mišljenje o pokretanju ovog biznisa ?

Hvalaaaaaaa :)
PristavilaVoduZaKafu

#2 Re: Geliranje Noktiju - otvoriti Salon, Da ili Ne?

Post by PristavilaVoduZaKafu »

Pa sve ovisi od lokacije. Recimo onima u Importane centru ide posao poprilično dobro samo zbog lokacije, a po mom mišljenju nokte i ne urade nešto dobro (duga priča). A onda sam išla u neki drugi salon i cijena geliranja noktiju je bila poprilično visoka jer je cura umislila sebi da radi predobro (ako stomatologu dam oko 40 KM za popravku zuba, sigurno ne smatram da cijena za nokte treba biti jednaka ili veća od te cijene :D ) .
Ako ne nađeš dobru lokaciju, onda se naravno više isplati da nastaviš raditi kući.
Ako znaš uraditi ovako: http://i.ytimg.com/vi/0oJ7ez_5FMc/0.jpg da ti dođem :D
GaRGa

#3 Re: Geliranje Noktiju - otvoriti Salon, Da ili Ne?

Post by GaRGa »

haj ti za pocetak od kuce pa ako bude posla siri se
Lady_007

#4 Re: Geliranje Noktiju - otvoriti Salon, Da ili Ne?

Post by Lady_007 »

Ukoliko ti se isplati iz (pretpostavljam) Sarajeva doci u Travnik na nokte...welcome ! Napravim identicne... :-D
Post Reply