Gel na noktima...
Moderator: anex
- luksica
#1 Gel na noktima...
jedan od novijih senzacija manikire je i gel na noktima nakon ugradnje plasticnih noktiju...koliko steti gel na noktima....??da li stavljate gel na nokte i koliko dugo vec??
-
Bero Rakun
Jao to je katastrofa.Kada jednom pocnes s tim to je krug iz kojeg nema izlaza. Prvi put su nokti super. Jos ako je to profesionalno napravljeno.Ali nakon 1 mjeseca maximalno moras ici da ti se taj gel nadopuni jer su nokti izrasli. I onda tako stalno. A kada se toga hoces rijesiti to su muke i nokti su ful ruzni i onda hodas sa ruznim noktima na rukama. U svakom slucaju ja to nebih preporucila. Umjetni su umjetni a prirodni su ljepsi. 
- Abu FEED el-Castro
A i abdest ne mozes uzeti preko toga 
- In_side
Sve je to divno krasno prvi mjesec ali kasnije morac ici da ti nadopunjuju, pa ti opet turpijaju i sve tako u nedogled.
Jos ako ti slucajno pukne ( i to se desi ) a ti trebas negdje ici , nema te sanse da ga sredis
Ja sam ih imala super su bili jedno vrijeme , na kraju sam ih sama skinula ( nepitaj kako) i evo vec treci mjesec rezem nokte i moj jos nije ozdravio tj izrastao.
Imas mali milion salona za to i cjene ti idu od 20 KM pa do 100 prvi put a kasnije nesto jeftinije.
Ako se odlucis , pazi koji salon ces izabrati jer sam procitala da u dosta salona su nasli bakterije na turpijama.
Moj ti je savjet , toliko imas preparata za njegu noktiju - exstra, tako da ti nebi trebalo biti tesko to uraditi kuci
Sretno

Jos ako ti slucajno pukne ( i to se desi ) a ti trebas negdje ici , nema te sanse da ga sredis
Ja sam ih imala super su bili jedno vrijeme , na kraju sam ih sama skinula ( nepitaj kako) i evo vec treci mjesec rezem nokte i moj jos nije ozdravio tj izrastao.
Imas mali milion salona za to i cjene ti idu od 20 KM pa do 100 prvi put a kasnije nesto jeftinije.
Ako se odlucis , pazi koji salon ces izabrati jer sam procitala da u dosta salona su nasli bakterije na turpijama.
Moj ti je savjet , toliko imas preparata za njegu noktiju - exstra, tako da ti nebi trebalo biti tesko to uraditi kuci
Sretno
- nebojeplavo
Meni to stvarno ruzno izgleda...oni nokti zadebljani, vidi se da je vjestacko, fuj..pogotovo na noznim prstima 
- Drvosjeca iz Dejcica
Mozel to muskadija imati? 
-
dia81
prvo 6 sedmica ne moras se brinuti o laku i uopste o noktima...drugo jaaako lijepo izgleda jer su ljudi od toga napravili umjestnost...trece kad neko ima jaako tanke nokte koji pucaju, poput mene ljudi to stavljaju da zastite nokte i da na nesto lice... eto
-
misha
pa taj gel je kao neka nova nazovimo 'tehnika' za umjetne nokte.
ne rade se vise oni kadf ti ljepilom zalijepe plastični nokta, vec se stavi kalup i ulije gel koji se stvrdne i puno je bolje od ovih plastičnih...bar sam tako čula, plastične sam imala ( jednom i NIKAD više) a ovi gelovski su kazu puno puno bolji a i vidjela sam , super izgledaju kad su fino uradjeni
ne rade se vise oni kadf ti ljepilom zalijepe plastični nokta, vec se stavi kalup i ulije gel koji se stvrdne i puno je bolje od ovih plastičnih...bar sam tako čula, plastične sam imala ( jednom i NIKAD više) a ovi gelovski su kazu puno puno bolji a i vidjela sam , super izgledaju kad su fino uradjeni
- In_side
seka wrote:In_side wrote:debela wrote:sta je svrha tog gela, zbog cega se stavlja na nokte?
TO je ljenost .
Mana : nikad , ama bas nikad ( i to ne nemoze niko ubjediti ) nemozes ocistiti ispod nokta .Jedino da drzis ruke u lavoru po citav dansta ti radis
![]()
na umivaoniku imam cetkicu koju koristim pri pranju ruku.
kopam kanale
- cHupjahalic@
na 1. tacku ne zelim nista pisatidia81 wrote:1. prvo 6 sedmica ne moras se brinuti o laku i uopste o noktima... 2. drugo jaaako lijepo izgleda jer su ljudi od toga napravili umjestnost...3. trece kad neko ima jaako tanke nokte koji pucaju, poput mene ljudi to stavljaju da zastite nokte i da na nesto lice... eto
na 2. tacku
na 3.: pa draga @dia81 ako ti nokti pucaju i ako su tanki onda uzimaj kremice sa vitaminima, izvadi krv i provjeri da li je tvoja krvna slika u redu (ovo najozbiljnije).
imam slicne probleme, al` kad uzimam vitamine redovno onda nikakvih problema i nokte (vlastite) mogu srediti da budu 10x bolji od umjetnih.
zbog posla koji radim ne mogu (i da hocu) imati umjetne... licno mislim da ni higijenski nisu sigurno naj, naj (bez obzira koliko ih ribas).
ko zna, mozda kad imala odmor isprobam