gdje živite

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
addy_sa

#1 gdje živite

Post by addy_sa »

pozz svima..

ovih dana veoma cesto slusam od svojih poznanika i prijatelja price o tome gdje ko zivi..i kako..i kako je doslo do toga da zivi tu gdje zivi..

na sta konkretno mislim..
pa evo npr. poznajem nekoliko mladih ljudi koji su obrazovani, rade, ali nemaju rjeseno stambeno pitanje,pa se snalaze u smislu - cimeri, iznajmljivanje, neki zive i dalje s roditeljima, neki su kupili stan na kredit (pa sad ne spavaju od brige, a ima i onih koji se ne sekiraju previse jer kontaju otplatice ga kad -tad i kako-tako, sto i ima logike)..
odmah da kazem da sam svjestan da ima mladih ljudi kojima su roditelji kupili stan pa sad zive u njemu..ili onih koji su isti naslijedili..ili onih koji imaju roditelje koji ,opet, imaju negdje neku kucu ili zemlju pa su istu prodali da bi djetetu kupili stan..i slicno..takodje znam da ima i mladje raje koja su fino zaradila i kupila stan ( doduse , iskreno, ovakvih situacija je nekako najmanje)

da jos vise konkretizujem pricu....ja imam 26 godina, zavrsio fax, radim, ali i dalje zivim s roditeljima..i nije mi to nikakav blam nekome reci, jer zivim i radim posteno, i sta sad sto nemam stan, nije da je to propast svijeta i nije da sad to znaci da sam nesto nesposoban ( ne kazem da oni sto ga imaju, da je to nesto neposteno, naprotiv)..

ali da malo frustrira i nervira situacija - istina je.. ipak biti stalno sa svojima nekada zna biti bas ono.... ne kaze se bezveze da se ide od kuce da bi se vise voljeli :)
nekako mislim da treba to pitanje da rijesim..ali ne znam jos kako :D
pa eto malo da cujem iskustva .. savjete... ozbiljne i dobronamjerne , dakako :)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2 Re: gdje živite

Post by PipiDugaDevetka »

Fuke wrote:-Halo, čuješ,...Nije važno gdje živiš, nego s kim živiš. Eto, to sam ti htio reći.
http://www.youtube.com/watch?v=lWq9UY9BaoI wrote:P-ptica leti preko sveta, cvece cveta. Poletarac
O-oblak leti preko neba, bice leba. Poletarac
L-lopta leti preko plota, (ovo ne znam, ako neko zna, nek dopise, bicu mu zahvalna)
E-eho leti preko klanca, glas neznanca. Poletarac.
T-torta leti preko stola, slatka slova. Poletarac
A-akrobata leti snazno, vrlo vazno. Poletarac
R-roda leti preko krova, deca nova.Poletarac
A-avion leti iznad glava, neko spava. Poletarac
C-cela zemlja let. leti, a i zimi kad se seti. Crep, cipela, cucla, car. Poletarac prava stvar.
Kvar je negdje u sistemu, duboko u sistemu(Stojadina).
Otac ti mogu biti, moj ti, @addy_sa, a još uvijek živim sa roditeljkom i
ostalim iz primarne porodice (U međuvremenu razvod).

Komšiju imam, znam ga još iz djetinjstva, pa se on ''udao'' i sa njenim proživjeli dosta godina. Prije 1,5 godinu puk'o mu film, pa otišao + razvod, a sin veliki, tako kao ti-možda koju godinu mladji.

Kap ''veselja'' što preli čašu punu grke žuči:
Nadogradjeni komšija kaže da on ne plaća upravitelja (Nije da nema para) jer ovi što su kupili stanove to ne trebaju plaćati, a mi koji smo ''dobili'' stanove, biva, moramo plaćati odrzavanje i upravljanje zgradom. Hoću reći, i kada imaš stan u zgradi, nije baš 100% tvoj.

Nego, budućnost je pred tobom, stekneš to malo iskustva pa, ili inostranstvo ili kao i ostali,...zaradi radom u bh. paralelnim privrednim gibanjima.

Forumašice, ledične, useljive, gdje ste da ste, htio bih da znam!?
Post Reply