Gdje vam je bolje skijati?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

_galaksija

Post by _galaksija »

ejs....nisi ti bio na Majevici duuugo.Ne znas da je razminirana skroz?Dodji da se uvjeris :D
whow

Post by whow »

Vozdra_123 wrote:evo i ja da se ukljucim u temu
skijam od olimpijade u SA :-)
bio klinjo od 5 godina kad sam poceo...

bjelasnica mi je bila najbolja... zivili na ilidzi i gore si za 20ak minuta i hvata zice.... :D
staze duze imas sumu kao orjentir... staza za pocetnike pa za najbolje skijase... a onda jos mozes skijati na vrhu u aprilu :D
na jahorini mi je praca bila najbolja zica...
skijao sam i na vlasicu i svidjela mi se planina...

u kanadi sam se vozao u banffu na sve 3 planine... whow ako ikad opet budem isao tim putem nadjemo se... isto tako skijao sam na mt. garceau kod montreala...
sada u americi skijam loon, waterville, sunday river itd....

@whow
odgovori
a) na skali od 4 (naj) sebi bih dao 3....
b) volim najvise groomed... skijam sve ali ibjegavam previse rizika... hebiga kad se razvalis i povrijedis ko ce raditi i placati racune... kad sam bio balavac radilo se raznih gluposti... proslo vrijeme toga :-)
c) skijam na atomic carve 8
Pravo zboris , treba paziti na povrede , ja sam se prije 3 godine "docekao" na rame i trebalo mi je ravno godinu dana da se vratim u normalu . Brzne preko 100 km/hr cemo ostaviti za bolide i neseg dragog tratatatira. Posalji poruku na PP ako dolazis na skijanje u CAD.
tataratira

Post by tataratira »

od povreda...rasjecena usna, dva loma ruke...za sada

:-D
_galaksija

Post by _galaksija »

tataratira wrote:od povreda...rasjecena usna, dva loma ruke...za sada

heheheh,dobar si :-D
tataratira

Post by tataratira »

_galaksija wrote:
tataratira wrote:od povreda...rasjecena usna, dva loma ruke...za sada

heheheh,dobar si :-D

padnem ja par puta u sezoni, al' kad padnem padnem junački
Semiramida

Post by Semiramida »

Ma Bjelašnica je zakon! Bila prije 3 dana i ljudi su od 50cm snijega napravili tako dobre staze, da je to za ne povjerovati. Nije bilo gužve, radili svi liftovi osim Y koji nije ni završen. Sa heliodroma se takav merak spuštati...

Jahorina mi je prije agresije bila draža; nekako je pitomija, široka, osunčana, dosta vikendica... Al' sad, tek ponekad skoknem gore, jer me neka nelagoda drži.

Igman - samo u slučaju da trosjed na Bjelašnici ne radi.

Vlašić - bila, nisam skijala, al' planina je fenomenalna za prošetati se. Podsjeća me na Jahorinu. Skijaću tamo za Novu akobogda.
tataratira

Post by tataratira »

Semiramida wrote: Jahorina mi je prije agresije bila draža; nekako je pitomija, široka, osunčana, dosta vikendica... Al' sad, tek ponekad skoknem gore, jer me neka nelagoda drži.
ne kontam, bojiš se da četnici ne počnu iskakati iza drveća?
:-)
ja kad vidim face u redu za trosjed isto me neka nelagoda spuca
sve go papak- new age jet-set
izbor staza nikakav, preglednost istih nikakva, vrijeme pretežno nikakvo
skijaši i borderi se takmiče u guljenju staze, trosjed ide u pola sporije nego što može, staze prenatrpane....a čuo sam i da ima mudžafera :-D

ne kontam raju, i od skijanja napravi politiku
Post Reply