Gdje vam je bolje skijati?
Moderator: anex
-
nineac
Ja sam djete vlasica pa ce mi vlasic biti uvjek prvi. Ipak kao skijas dajem prednost stazama na bjelasnici, sto se tice svega ostalog vlasic je ispred bjelasnice a pogotovo igmana. Jahorina je po meni uvjek bila najljepsa planina, a volim jahorinu i zbog divljeg vremena. Inace, sada s obzirom na strukturu biznismena nepada mi na pamet na jahorinu otici!
-
The_Fluid
A wrote:Ih, i Frane a boga mi i Brege, sa jatom Beogradjanki u poznim 17-tim, 18-tim godinamaVingo wrote:E da se i ja izjasnim. Meni je bolja J. jer sam malo kilava skijasica, pa mi je lakse (Po planine predjem kosim smukom)
Onda, na Jahorini mi je nekako toplije i duzi je dan.
Gdje je sad A da se zajedno prisjetimo predratne Jahorine, te Frane Lasica u punom cvatu...![]()
Kod onog kioska pred Kosutom - kao pred Bankom da stojis - sve poznata raja vascijeli dan prolaze
A koga je Meho vozio na Jahorinutaj zna sta je hrabrost
A dnevno pice pred Dolce Vitom
-
xygirl
slazem se sa ovim da je dosta sredjeno poslije rata... eh sad cjene su vec nesto drugo ali generalno Vlasic je super...Pusur wrote:Ma ljudi Vlasic je zakon, pitoma planina sa dosta sadrzaja, staze fine i dobro se odrzavaju....ma svega, mislim pravo je napucano sve na Vlasicu poslije rata...uglavnom ako zelite vise infromacija posjetite http://www.travnik.ba i tamo ima dosta linkiva i informacija o Vlasicu.
-
whow
Kada smo vec kod skijanja evo i jedno , dva ili mozda tri pod pitanja:
a.) kakav ste smucar
b.) sta najradije skijate : powder, groomed , moguls , threes ili sve skupa c.) imate li preference kada se radi u ski opremi .
Evo da pocnem: smucar type 8 sto ce reci mogu skijati sve staze ukljucujuci double black diamonds i bumps, ali ne previse graciozno. Sve ostalo ukljucujuci black diamods skijam graciozno ( carving )
Omiljeni teren : ujutro : powder , poslijepodene bumps , i pred kraj groomed .
Omoljena oprema : upravo kupio treci par skija
Number 1- Elan Fusion S12 - I love it
Number 2- Salomon Screem 8 Pilot - solidna skija za cijelca .
Number 3- Atomic Metron M:8 - jos neotpakovane.
Skijam off and on nekih dvadesetak godina od toga mozda nekih 8 ,9 godina redovno kroz citavu sezonu , a sada razmisljam da pocnem snowboaring , danas sam kupio Elan Venture snowboard. Eto toliko od mene.
a.) kakav ste smucar
b.) sta najradije skijate : powder, groomed , moguls , threes ili sve skupa c.) imate li preference kada se radi u ski opremi .
Evo da pocnem: smucar type 8 sto ce reci mogu skijati sve staze ukljucujuci double black diamonds i bumps, ali ne previse graciozno. Sve ostalo ukljucujuci black diamods skijam graciozno ( carving )
Omiljeni teren : ujutro : powder , poslijepodene bumps , i pred kraj groomed .
Omoljena oprema : upravo kupio treci par skija
Number 1- Elan Fusion S12 - I love it
Number 2- Salomon Screem 8 Pilot - solidna skija za cijelca .
Number 3- Atomic Metron M:8 - jos neotpakovane.
Skijam off and on nekih dvadesetak godina od toga mozda nekih 8 ,9 godina redovno kroz citavu sezonu , a sada razmisljam da pocnem snowboaring , danas sam kupio Elan Venture snowboard. Eto toliko od mene.
-
whow
Moracu da repliciram. Debela , dozvoli da konstatujem da nisi u pravu kada tvrdis da Bosanska realnost ne poznaje : kvalitet proizvoda vec jednostavno uzima cijenu kao jedini faktor. Ja sam iz Bosne , ja sam progurao citav rat u Bosni , u BiH dolazim svake godine te znam da je Bosanac vrlo zahtjevan kupac. Ono sto Bosanac hoce da dobije pri svakoj trznoj transakciji je najbolji odnos : ulozeno - dobiveno. Dakle Bosanac itekako gleda sto kupuje. Cinjenica de se kupuje na pijaci nista ne mjenja . Je sam prosle godine u Martu na Stupskoj pijaci u Sarajevu " razgledao skije i dosao da zakljucka da je izbor solidan a cijne pristupacne. Primjera radi prodavale su se ocuvane Voliki g3 skije sa marker vezovima za 300 km vjerovatno bi se mogle dobiti i nesto jeftinije , sto je izvrsna cijena za opremu vrijednu preko 1000 km. Jos nesto skijanje je lifestyle, dakle nema puno veze sa imovnim stanjem.debela wrote:ti si whow izgubio vezu sa bosanskom realnoscu. ovdje se skije kupuju na pijaci a jedina preferenca je cijena
Takoder znam da skijase koji stede na opremi nazalost ponekad plate vise kroz cijenu "medicinskih usluga" . Jos jedna digresija ako moze; tvrdis da Bosanci jedino gledaju na cijenu . Ljudi na ulicama Sarajeva su bolje odjeveni i obuceni negom u mnogim drugim Europskim / Svjetskim gradovoma, dakle ne gleda se samo cijena nego mnogo sto sta drugo : kvalitet , marka, modni trend , prprodajna vrijednost , cijena , itd. Eto tolika . Nego debala dali ti skijas ili si se samo onako javila?
-
Vozdra_123
evo i ja da se ukljucim u temu
skijam od olimpijade u SA
bio klinjo od 5 godina kad sam poceo...
bjelasnica mi je bila najbolja... zivili na ilidzi i gore si za 20ak minuta i hvata zice....
staze duze imas sumu kao orjentir... staza za pocetnike pa za najbolje skijase... a onda jos mozes skijati na vrhu u aprilu
na jahorini mi je praca bila najbolja zica...
skijao sam i na vlasicu i svidjela mi se planina...
u kanadi sam se vozao u banffu na sve 3 planine... whow ako ikad opet budem isao tim putem nadjemo se... isto tako skijao sam na mt. garceau kod montreala...
sada u americi skijam loon, waterville, sunday river itd....
@whow
odgovori
a) na skali od 4 (naj) sebi bih dao 3....
b) volim najvise groomed... skijam sve ali ibjegavam previse rizika... hebiga kad se razvalis i povrijedis ko ce raditi i placati racune... kad sam bio balavac radilo se raznih gluposti... proslo vrijeme toga
c) skijam na atomic carve 8
skijam od olimpijade u SA
bio klinjo od 5 godina kad sam poceo...
bjelasnica mi je bila najbolja... zivili na ilidzi i gore si za 20ak minuta i hvata zice....
staze duze imas sumu kao orjentir... staza za pocetnike pa za najbolje skijase... a onda jos mozes skijati na vrhu u aprilu
na jahorini mi je praca bila najbolja zica...
skijao sam i na vlasicu i svidjela mi se planina...
u kanadi sam se vozao u banffu na sve 3 planine... whow ako ikad opet budem isao tim putem nadjemo se... isto tako skijao sam na mt. garceau kod montreala...
sada u americi skijam loon, waterville, sunday river itd....
@whow
odgovori
a) na skali od 4 (naj) sebi bih dao 3....
b) volim najvise groomed... skijam sve ali ibjegavam previse rizika... hebiga kad se razvalis i povrijedis ko ce raditi i placati racune... kad sam bio balavac radilo se raznih gluposti... proslo vrijeme toga
c) skijam na atomic carve 8
-
_galaksija
ama mani to gdje je najbolje,gdje je najjeftinije ...mislim na prenocista i iznamljivanj ski opreme.....
-
tataratira
karta dnevna 26 KM_galaksija wrote:pa jel jeftino na jahorini?
poludnevna 20
i parking par maraka
ostalo pojma nemam, sem da mi treba i goriva jos 10 KM
što se tiče ovih šminkera na karbonskim skijicima i šarenim kombinezonima
nemam komentar dok se ne sretnemo na stazi ...
prepoznaćete me po 205 cm dugim RC G titanium i M 48 titanium na njima
sve staro 15ak godina i dan danas bolje od svake PVC skije
-
_galaksija
ejs odo ja na Majevicu....ta Majevica mi je najbliza.....a sem toga toliko sam dobra u skijanju da mi bolje i ne treba
Ne ozbiljno,kako je na Ozrenu,jel neko bio?
- Alfons Kauders
Samo 205 ? Kratko brate, iznad 100-110 km/h nestabilne...tataratira wrote:karta dnevna 26 KM_galaksija wrote:pa jel jeftino na jahorini?
poludnevna 20
i parking par maraka
ostalo pojma nemam, sem da mi treba i goriva jos 10 KM
što se tiče ovih šminkera na karbonskim skijicima i šarenim kombinezonima
nemam komentar dok se ne sretnemo na stazi ...
![]()
prepoznaćete me po 205 cm dugim RC G titanium i M 48 titanium na njima
sve staro 15ak godina i dan danas bolje od svake PVC skije
- Alfons Kauders
Gdje li si to ti kad ti je majevica najbliza ?_galaksija wrote:ejs odo ja na Majevicu....ta Majevica mi je najbliza.....a sem toga toliko sam dobra u skijanju da mi bolje i ne treba![]()
Ozren - nemam pojma, ali ove godine obnavljaju stazu u Kladnju, nista posebno, oko 1,5 km duzine, al' valja od necega krenuti...
-
tataratira
¸Alfons Kauders wrote: Samo 205 ? Kratko brate, iznad 100-110 km/h nestabilne...
zakrivio sam repove za bolji "daunfors"
jurim ko bemve
- Alfons Kauders
tataratira wrote:¸Alfons Kauders wrote: Samo 205 ? Kratko brate, iznad 100-110 km/h nestabilne...
jurim ko bemve
Ugradi jos i plavu neonku s donje strane, zalijepi "pit bull" ledja i to je to...
Ma ja sam, sto se tice opreme, stovatelj buvljaka, 50tak maraka par, razvalim ih za sezonu i tako vazda...
-
_galaksija
Ma joj shuti ne pitaj gdje samAlfons Kauders wrote:Gdje li si to ti kad ti je majevica najbliza ?_galaksija wrote:ejs odo ja na Majevicu....ta Majevica mi je najbliza.....a sem toga toliko sam dobra u skijanju da mi bolje i ne treba![]()
Ne ozbiljno,kako je na Ozrenu,jel neko bio?![]()
Ozren - nemam pojma, ali ove godine obnavljaju stazu u Kladnju, nista posebno, oko 1,5 km duzine, al' valja od necega krenuti...
Ma Tuzlanski kanton prijatelju,zar nisi skontao
- Alfons Kauders
Skonto sam, ja oslobadjo Majevicu, dje ne skonto..._galaksija wrote:Ma joj shuti ne pitaj gdje samAlfons Kauders wrote:Gdje li si to ti kad ti je majevica najbliza ?_galaksija wrote:ejs odo ja na Majevicu....ta Majevica mi je najbliza.....a sem toga toliko sam dobra u skijanju da mi bolje i ne treba![]()
Ne ozbiljno,kako je na Ozrenu,jel neko bio?![]()
Ozren - nemam pojma, ali ove godine obnavljaju stazu u Kladnju, nista posebno, oko 1,5 km duzine, al' valja od necega krenuti...ovo mjesto nema ni na karti...
![]()
-
tataratira
kad me neko prestigne na tim skijama i ja ima da ih kupimAlfons Kauders wrote:tataratira wrote:¸Alfons Kauders wrote: Samo 205 ? Kratko brate, iznad 100-110 km/h nestabilne...
jurim ko bemve![]()
Ugradi jos i plavu neonku s donje strane, zalijepi "pit bull" ledja i to je to...![]()
Ma ja sam, sto se tice opreme, stovatelj buvljaka, 50tak maraka par, razvalim ih za sezonu i tako vazda...
a do tada možda samo te plave sijalice ugradim
jaran i ja idemo ovako na skijanje...
tamo smo u 9, kupimo karte i skijamo do 12
u nedelju napravili 9 zica na Prači i jednu Ogorjelice...bila mećava na vrhu
i tušnemo dvije karte za 30 i koštalo nas tih 10 zica na neoguljenoj stazi
po 15 Km sa prevozom, odakle mi 50 KM za svaki odlazak na skijanje
nema smisla otići par puta u godini...ko hadzija
znači samo skijanje, nikakve kafe i paunisanje
- Alfons Kauders
nisam gore bio od rata, i vjerovatno i necu uskoro...tataratira wrote:kad me neko prestigne na tim skijama i ja ima da ih kupimAlfons Kauders wrote:tataratira wrote:¸
jurim ko bemve![]()
Ugradi jos i plavu neonku s donje strane, zalijepi "pit bull" ledja i to je to...![]()
a do tada možda samo te plave sijalice ugradim![]()
jaran i ja idemo ovako na skijanje...
tamo smo u 9, kupimo karte i skijamo do 12
u nedelju napravili 9 zica na Prači i jednu Ogorjelice...bila mećava na vrhu
i tušnemo dvije karte za 30 i koštalo nas tih 10 zica na neoguljenoj stazi
po 15 Km sa prevozom, odakle mi 50 KM za svaki odlazak na skijanje
nema smisla otići par puta u godini...ko hadzija
znači samo skijanje, nikakve kafe i paunisanje
vlasic je smijesan po pitanju broja zica... ja i buraz prosle godine od 9 do 17 napravili preko 40... kratko brate, za to je praca zakon...
-
_galaksija
De mi onda reci iz prve ruke dze ima mina da ne idem tamo skijati.Samo nemoj pogresno da mi das informacije pa da mi bude zadnji putAlfons Kauders wrote:Skonto sam, ja oslobadjo Majevicu, dje ne skonto..._galaksija wrote:Ma joj shuti ne pitaj gdje samAlfons Kauders wrote: Gdje li si to ti kad ti je majevica najbliza ?![]()
Ozren - nemam pojma, ali ove godine obnavljaju stazu u Kladnju, nista posebno, oko 1,5 km duzine, al' valja od necega krenuti...ovo mjesto nema ni na karti...
![]()
- Alfons Kauders
gjde god vidis medjeda na stakama il vuka na tri noge - ne zalazi_galaksija wrote:De mi onda reci iz prve ruke dze ima mina da ne idem tamo skijati.Samo nemoj pogresno da mi das informacije pa da mi bude zadnji putAlfons Kauders wrote:Skonto sam, ja oslobadjo Majevicu, dje ne skonto..._galaksija wrote: Ma joj shuti ne pitaj gdje samovo mjesto nema ni na karti...
![]()