Pozdrav!
Molio bih za informaciju gdje se može uraditi privatno RTG kičme i koja je cijena.
Ovo je katastrofa, otac mi ima bolove u donjem djelu ledja, svaku noć ga vozim u hitnu.
Napisali mu da uradi ovaj RTG na Ilidži, naručli ga tek u avgustu.
Gdje uraditi privatno RTG kičme
Moderator: anex
-
tesla_001
-
drekalica28
#2 Re: Gdje uraditi privatno RTG kičme
Radiološki centar prekoputa ulaza u Robot u Hrasnom (onaj sa garažom na sprat). Moja mama je isto išla slikala kičmu i platila je 30.- KM, ali je slikala samo donji dio leđa. Evo ti i broj telefona. Dovoljno je da nazoveš sat vremena prije dolaska, nije im neka gužva. 033/656-743
Ista je stvar i sa domom zdravlja na Vojničkom. Moja mama je čak trebala čekati 5,5 mjeseci da dođe na red i to samo da slika kičmu. KATASTROFA!!!!!!!!!!
Ista je stvar i sa domom zdravlja na Vojničkom. Moja mama je čak trebala čekati 5,5 mjeseci da dođe na red i to samo da slika kičmu. KATASTROFA!!!!!!!!!!
Last edited by drekalica28 on 20/05/2009 10:36, edited 1 time in total.
- hadzinicasa
#3 Re: Gdje uraditi privatno RTG kičme
Možeš i u kliniku Sunce - oni rade čak i Magnetnu rezonancu.
-
laguna84
#4 Re: Gdje uraditi privatno RTG kičme
daaa oni su trenutno najsavremeniji sto se tice aparature, a magnetnu ako ko treba moze i kod bosmala evo i broj 033/712-300, ja sam 2 puta slikao koljeno i cijena je oko 300 KM koliko se ja sjecma po pregledu ne znam koliko je za kicmu i sto se tice magnetne bitno je da ti neko kako treba tumaci tu sliku jer dosta doktora ne zna bas pa traze misljenje specijaliste...hadzinicasa wrote:Možeš i u kliniku Sunce - oni rade čak i Magnetnu rezonancu.
-
tesla_001
#5 Re: Gdje uraditi privatno RTG kičme
Puno hvala na informacijama.
Ja sam dva puta radio magnetnu rezonancu LS kičme na KCU Koševo, čeka se dva i pol mjeseca. To je nekako i prihavatljivo, ali RTG 3 mjeseca ili ct 9 mjeseci za LS kičme
.
Sad sam posjetio stranicu klinike sunce imaju MR aparat jačine od 1,5 Tesla, za razliku od ovoga na Koševu koji je od 3 Tesle, što je jako bitno kod odluke za operaciju.
Ja sam dva puta radio magnetnu rezonancu LS kičme na KCU Koševo, čeka se dva i pol mjeseca. To je nekako i prihavatljivo, ali RTG 3 mjeseca ili ct 9 mjeseci za LS kičme
Sad sam posjetio stranicu klinike sunce imaju MR aparat jačine od 1,5 Tesla, za razliku od ovoga na Koševu koji je od 3 Tesle, što je jako bitno kod odluke za operaciju.