Gdje upoznati ljubav svog zivota??!
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Svemirski_Jebach
#1 Gdje upoznati ljubav svog zivota??!
ponekad mi se cini (kako rece moj drug) da zenu svog zivota nikad necu upoznati u kafani (kafana u smislu mjesta gdje ljudi izlaze kao kafici, diskoteke, klubovi i slicno).
ne znam gdje ce se to dogoditi ali u kafani nece sigurno zbog jedne jedine cinjenice a to je da se upoznavanje u kafani shvata prilicno neozbiljno...ili je ovo moj pogresan dojam.
ne znam gdje ce se to dogoditi ali u kafani nece sigurno zbog jedne jedine cinjenice a to je da se upoznavanje u kafani shvata prilicno neozbiljno...ili je ovo moj pogresan dojam.
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Mislim da ne treba na to gledati sirovo, Space.
Nego pocni da dolazis u jednu kafanu i gledaj koje od osoba zenskog spola dolaze ili odlaze u isto vrijeme kada i ti.To je pocetna stepenica, dalje istrazuj sam.
Inace, ne bira mjesto nego srce, onda okolnosti, nesto...
Ja sam jedne godine upoznao curu na novogodisnjoj proslavi, bili zajedno jednu noc, full service i rastali se.Sve je izgledalo klasicno i obicno.Sreli se nekih 15 dana poslije i ostali zajedno skoro tri godine.
Nego pocni da dolazis u jednu kafanu i gledaj koje od osoba zenskog spola dolaze ili odlaze u isto vrijeme kada i ti.To je pocetna stepenica, dalje istrazuj sam.
Inace, ne bira mjesto nego srce, onda okolnosti, nesto...
Ja sam jedne godine upoznao curu na novogodisnjoj proslavi, bili zajedno jednu noc, full service i rastali se.Sve je izgledalo klasicno i obicno.Sreli se nekih 15 dana poslije i ostali zajedno skoro tri godine.
- sojka
Pitanje bi trebalo da glasi kako prepoznati osobu nasheg zhivota,a ne gdje upoznati.
Ima mozhda i zrno istine u toj izjavi, ali po meni nije pravilo. Pitam se zbog chega je to tako.. zato shto vecina njih trazhe (htjeli oni priznati ili ne) neshto.. Chesto sam mislila da vecina trazhi samo avanturu i shvatila da i tu ima sivkastih varijanti i da i nije bash tako, sve zavisi od nashe postavke.
Spontana upoznavanja su najbolja ...jer su lishena "ochekivanja", pa samim tim i pritiska..
Skromno bih rekla >>Chini sve shto treba, doci ce ono shto mora i mozhe.<<
Ima mozhda i zrno istine u toj izjavi, ali po meni nije pravilo. Pitam se zbog chega je to tako.. zato shto vecina njih trazhe (htjeli oni priznati ili ne) neshto.. Chesto sam mislila da vecina trazhi samo avanturu i shvatila da i tu ima sivkastih varijanti i da i nije bash tako, sve zavisi od nashe postavke.
Spontana upoznavanja su najbolja ...jer su lishena "ochekivanja", pa samim tim i pritiska..
Skromno bih rekla >>Chini sve shto treba, doci ce ono shto mora i mozhe.<<
-
Svemirski_Jebach
ovo u vezi sa sivkastim varijantama je tacno...
npr izadjes, upoznas curu koja je sudeci po prvom dojmu sasvim ok i mozda bi htio da je podrobnije upoznas ali ako pridjes curi u kafani vecina te dozivi kao nekoga ko hoce avanturu a ne eventualno dublje upoznavanje...i to je prica uglavnom zavrsava. ok ljudi prilaze jer im se neko svidi fizicki ali nakon nekog vremena u razgovoru shvatis da bi htio da je vidis i sutra ili prekosutra...
ili ponavljam: mozda ja imam pogresan dojam
npr izadjes, upoznas curu koja je sudeci po prvom dojmu sasvim ok i mozda bi htio da je podrobnije upoznas ali ako pridjes curi u kafani vecina te dozivi kao nekoga ko hoce avanturu a ne eventualno dublje upoznavanje...i to je prica uglavnom zavrsava. ok ljudi prilaze jer im se neko svidi fizicki ali nakon nekog vremena u razgovoru shvatis da bi htio da je vidis i sutra ili prekosutra...
ili ponavljam: mozda ja imam pogresan dojam
- sojka
Zapadamo u stereotipna razmishljanja..vecina njih tako misle...shto ne znachi da je tako;)
Pa da analaziramo: pridje (mi recimo tip) da se upoznamo, treba cijeniti prvo njegovu hrabrost. Tu treba biti veoma oprezan, ne biti nametljiv..ako ti prija drushtvo druzhite se, nastavljate... Mislim da ima tu dosta pritiska kad vidish nekog novog kako se dokazati i ostaviti dobar dojam etc..tako da chesto pogrijeshimo(pod pritiskom)..
Opet kazhem ne mora da znachi, nije vazhno gdje, vec kako.
(Pisala sam nekad na sax-u na tu temu i doshla do zakljuchka da niko od nas ne trazhi samo prolaznu avanturu, vec trajniju bazu, ukoliko je ne nadje on i dalje nastavi za traganjem(chesto nesvjesno))
Pa da analaziramo: pridje (mi recimo tip) da se upoznamo, treba cijeniti prvo njegovu hrabrost. Tu treba biti veoma oprezan, ne biti nametljiv..ako ti prija drushtvo druzhite se, nastavljate... Mislim da ima tu dosta pritiska kad vidish nekog novog kako se dokazati i ostaviti dobar dojam etc..tako da chesto pogrijeshimo(pod pritiskom)..
Opet kazhem ne mora da znachi, nije vazhno gdje, vec kako.
(Pisala sam nekad na sax-u na tu temu i doshla do zakljuchka da niko od nas ne trazhi samo prolaznu avanturu, vec trajniju bazu, ukoliko je ne nadje on i dalje nastavi za traganjem(chesto nesvjesno))
-
Svemirski_Jebach
draga sojkice,
nije da ja zelim generalizirat ali govorimo o stereotipu koji je rasiren...
a sto se tice prilaska to je sasvim nova tema...ali pored hrabrosti decka koji pridje tu naravno mora biti jos mnogo toga, kako bi rekao" Ne mozes 4 dobra sastavit nikako"
a pritisak dokazivanja je nekad unistavajuci
nije da ja zelim generalizirat ali govorimo o stereotipu koji je rasiren...
a sto se tice prilaska to je sasvim nova tema...ali pored hrabrosti decka koji pridje tu naravno mora biti jos mnogo toga, kako bi rekao" Ne mozes 4 dobra sastavit nikako"
a pritisak dokazivanja je nekad unistavajuci
- sojka
Ma znam, ali i ja sama izbjegavam da razmishljam stereotipno. Evo kravica tvrdi suprotno..
Shodno tome (bar ja) dolazim opet do zakljuchka kako upoznati,a ne gdje.
Definitvno posebna tema.
(onda kad se najvishe trudimo da ispadnemo cool, pametni etc, mi ispadamo smijeshni i glupi)
(SRETNO!)
Shodno tome (bar ja) dolazim opet do zakljuchka kako upoznati,a ne gdje.
Definitvno posebna tema.
(onda kad se najvishe trudimo da ispadnemo cool, pametni etc, mi ispadamo smijeshni i glupi)
(SRETNO!)
Last edited by sojka on 26/03/2004 13:45, edited 1 time in total.
- sojka
Na vratima srce moga,
upoznah ljubav zhivota svoga,
tiho, jedvachujno,
misao se roji bujno.
Tu na mojim vratima,
njegov osmjeh prozhima
se u mojim venama,
poglavar mog plamena.
Tu na mojim usnama,
cutim ime njegovo,
cutim, slutim, uzhivam
snagu toga imena,
cutim , slutim, uzhivam,
tu pred mojim vratima.
(just now)
upoznah ljubav zhivota svoga,
tiho, jedvachujno,
misao se roji bujno.
Tu na mojim vratima,
njegov osmjeh prozhima
se u mojim venama,
poglavar mog plamena.
Tu na mojim usnama,
cutim ime njegovo,
cutim, slutim, uzhivam
snagu toga imena,
cutim , slutim, uzhivam,
tu pred mojim vratima.
(just now)
-
kiki_bombona
ma nije ni nama zenama lako, naletis na par kretena koji samo zele avanturu, ne zanimas ih zapravo ti, onda se pojavi jedan normalan a ti ne mozes vjerovat da je stvarno normalan pa ga odjebes
i tako uvijek uradis pogresnu stvar
a opet i to sto muskarci misle da mogu svaku imati, to je opet krivica pojedinih zena, sto dovodi do zakljucka da se definitivno ne moze generalizirati
uvijek ima pojedinaca
malo sam se zapetljala cini mi se
a opet i to sto muskarci misle da mogu svaku imati, to je opet krivica pojedinih zena, sto dovodi do zakljucka da se definitivno ne moze generalizirati
uvijek ima pojedinaca
- horns&drums
kiki_bombona wrote:ma nije ni nama zenama lako, naletis na par kretena koji samo zele avanturu, ne zanimas ih zapravo ti, onda se pojavi jedan normalan a ti ne mozes vjerovat da je stvarno normalan pa ga odjebes
uvijek ima pojedinaca
Ni najmanje, cisto kao kap rose
-
dinash
krava wrote:dinash ima pravo sto se tice workshopova, seminara, kurseva...nekad imam osjecaj da na seminare idu samo da bi barili
![]()
dobro ti se cini. BILIV MI!!!
sretno. ne zaboravi zastitu.btw. idem na jedan seminar u ponedeljak
- horns&drums
kao npr. pojas nevinosti

- horns&drums
krava wrote:pojas nevinosti nije izdrzao udare![]()