Gdje upisati dijete od pet godina, a da nije ples?
-
caniggia
#1 Gdje upisati dijete od pet godina, a da nije ples?
Ima li iko ikakav konstruktivan prijedlog o tome gdje da upisem malu kojoj je pet godina, kao poslije-vrticnu aktivnost?
Kao prava curica, ona bi najradije na balet... mada ne iskljucujem ni druge opcije... Jedino za sto ja znam da se nudi za taj uzrast je ples i karate, kao najpopularnije.
Ako imate ikakvu ideju, i lokaciju ili kontakt telefon, unaprijed vam se zahvaljujem...
Kao prava curica, ona bi najradije na balet... mada ne iskljucujem ni druge opcije... Jedino za sto ja znam da se nudi za taj uzrast je ples i karate, kao najpopularnije.
Ako imate ikakvu ideju, i lokaciju ili kontakt telefon, unaprijed vam se zahvaljujem...
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#2 Re: Gdje upisati dijete od pet godina, a da nije ples?
Sačekaj još godinu i upiši gdje djete želi. Predškolski uzrast skoro nigdje ne žele da primaju. Djeca su suviše mala i teško ih je nagovoriti da stanu u vrstu, a kamoli da svi rade zadane pokrete.
- swirl
#3 Re: Gdje upisati dijete od pet godina, a da nije ples?
Imam prijatelja koji je svoju kcerku bio upisao na casove crtanja/slikanja. Dijete bilo odusevljeno, jedva cekala da ide.
-
drekalica28
#4 Re: Gdje upisati dijete od pet godina, a da nije ples?
Moja rodica vodi svoje dječake (4 i 5god) na "trening" u Sferu. Oduševljena je trenerima. Mlada djevojka koja se od malih nogu bavi borilačkim vještinama i još jedan momak koji se isto bavi sportom i borilačkim vještinama. Zašto sam stavila trening pod "....zato što se za tih sat vremena dok su djeca tu ne bave pravim treningom borilačkih vještina. Čak naprotiv, rade kružni trening, a sve sa ciljem da djeca steknu osjećaj za svoje tijelo, upotpune ravnotežu, izgrade osjećaj samopouzdanja, da se ludo zabave i nadasve dooooobroooo iskaču
Koliko znam grupa nije nešto velika, ima i curica, pa ako te zanima javi da ti br telefona i adresu pošaljem na PP.
- HAVANA
#5 Re: Gdje upisati dijete od pet godina, a da nije ples?
Moja ide na gimnastiku u FIS.Super,možeš otići pon,sri,pet oko 6h kod trenera i raspitati se za upis.
-
opet ja
#6 Re: Gdje upisati dijete od pet godina, a da nije ples?
A plAvanje?! ustvari, vjerovatno je jos premala 
- stochar
#7 Re: Gdje upisati dijete od pet godina, a da nije ples?
pa zar ne bi bilo pametno dijete upisati na nesto sto ga zanima? ako se njoj svidja balet i zeli tamo da ide, zasto je onda tjerati da ide negdje drugo? mislim da je u svemu najbitniji djeciji afinitet. da je i djecak a da mu se svidja balet, zasto da ne? najgore je djecu tjerati tamo gdje ne zele. mnogi vrhunski sportisti (posebno plesaci) upravo su pocinjali s pet-sest godina (teniserka Maria Kirilenko se tenisom pocela baviti s pet godina, danas je medju prvih 20 na svijetu).caniggia wrote:Ima li iko ikakav konstruktivan prijedlog o tome gdje da upisem malu kojoj je pet godina, kao poslije-vrticnu aktivnost?
mada, ako je nista posebno ne zanima, najbolje poslusati staru: pustite djecu neka se igraju!
p.s. sto se baleta tice, tu sam pobornik da se ne ide po raznoraznim privatnim ksolama koje drze nerealizovani baletani i baletanke, tu je najbolje otici u Narodno pozoriste pa ili-ili, a sto se tice plesnih skola, ja sam nekad is'o u PK Romantik, tamo su bas fino radili s najmladjima (ja se kasno upis'o k'o stari konj, ali umalo da zavrsim na takmicneju. da su me odveli s pet godina, ko zna...)
-
- bpsang
#9 Re: Gdje upisati dijete od pet godina, a da nije ples?
tekvando. karate...
bar da se zna odbraniti od napasti...u buducnosti
bar da se zna odbraniti od napasti...u buducnosti
- HAVANA
#10 Re: Gdje upisati dijete od pet godina, a da nije ples?
location wrote:Mejtef
To ima već kod Arzije
-
caniggia
#11 Re: Gdje upisati dijete od pet godina, a da nije ples?
naravno da bih je upisala najradije na balet, ali ne moze prije septembra...stochar wrote:pa zar ne bi bilo pametno dijete upisati na nesto sto ga zanima? ako se njoj svidja balet i zeli tamo da ide, zasto je onda tjerati da ide negdje drugo? mislim da je u svemu najbitniji djeciji afinitet. da je i djecak a da mu se svidja balet, zasto da ne? najgore je djecu tjerati tamo gdje ne zele. mnogi vrhunski sportisti (posebno plesaci) upravo su pocinjali s pet-sest godina (teniserka Maria Kirilenko se tenisom pocela baviti s pet godina, danas je medju prvih 20 na svijetu).caniggia wrote:Ima li iko ikakav konstruktivan prijedlog o tome gdje da upisem malu kojoj je pet godina, kao poslije-vrticnu aktivnost?
mada, ako je nista posebno ne zanima, najbolje poslusati staru: pustite djecu neka se igraju!
p.s. sto se baleta tice, tu sam pobornik da se ne ide po raznoraznim privatnim ksolama koje drze nerealizovani baletani i baletanke, tu je najbolje otici u Narodno pozoriste pa ili-ili, a sto se tice plesnih skola, ja sam nekad is'o u PK Romantik, tamo su bas fino radili s najmladjima (ja se kasno upis'o k'o stari konj, ali umalo da zavrsim na takmicneju. da su me odveli s pet godina, ko zna...)
-
caniggia
#12 Re: Gdje upisati dijete od pet godina, a da nije ples?
cula sam za takvo nesto, i super mi izgleda... ako nije problem, samo posalji adresu i broj telefona... hvala puno...drekalica28 wrote:Moja rodica vodi svoje dječake (4 i 5god) na "trening" u Sferu. Oduševljena je trenerima. Mlada djevojka koja se od malih nogu bavi borilačkim vještinama i još jedan momak koji se isto bavi sportom i borilačkim vještinama. Zašto sam stavila trening pod "....zato što se za tih sat vremena dok su djeca tu ne bave pravim treningom borilačkih vještina. Čak naprotiv, rade kružni trening, a sve sa ciljem da djeca steknu osjećaj za svoje tijelo, upotpune ravnotežu, izgrade osjećaj samopouzdanja, da se ludo zabave i nadasve dooooobroooo iskačuKoliko znam grupa nije nešto velika, ima i curica, pa ako te zanima javi da ti br telefona i adresu pošaljem na PP.
-
drekalica28
#13 Re: Gdje upisati dijete od pet godina, a da nije ples?
Poslala sam ti sve na PP 
-
caniggia
- hadzinicasa
#15 Re: Gdje upisati dijete od pet godina, a da nije ples?
imaš super radionicu u Radićevoj, imaju razne programe. Francuski pored Predsjedništva,
Imaš i školu sporta na Zetri 4x sedmično. Super je djeca se igraju, trče, zezaju a ako pokažu talenat za neki sport, treneri roditeljima skrenu pažnju.
Imaš i školu sporta na Zetri 4x sedmično. Super je djeca se igraju, trče, zezaju a ako pokažu talenat za neki sport, treneri roditeljima skrenu pažnju.