Gdje upisati dijete od pet godina, a da nije ples?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
caniggia

#1 Gdje upisati dijete od pet godina, a da nije ples?

Post by caniggia »

Ima li iko ikakav konstruktivan prijedlog o tome gdje da upisem malu kojoj je pet godina, kao poslije-vrticnu aktivnost?

Kao prava curica, ona bi najradije na balet... mada ne iskljucujem ni druge opcije... Jedino za sto ja znam da se nudi za taj uzrast je ples i karate, kao najpopularnije.

Ako imate ikakvu ideju, i lokaciju ili kontakt telefon, unaprijed vam se zahvaljujem...
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#2 Re: Gdje upisati dijete od pet godina, a da nije ples?

Post by arman1 »

Sačekaj još godinu i upiši gdje djete želi. Predškolski uzrast skoro nigdje ne žele da primaju. Djeca su suviše mala i teško ih je nagovoriti da stanu u vrstu, a kamoli da svi rade zadane pokrete.
swirl

#3 Re: Gdje upisati dijete od pet godina, a da nije ples?

Post by swirl »

Imam prijatelja koji je svoju kcerku bio upisao na casove crtanja/slikanja. Dijete bilo odusevljeno, jedva cekala da ide.
drekalica28

#4 Re: Gdje upisati dijete od pet godina, a da nije ples?

Post by drekalica28 »

Moja rodica vodi svoje dječake (4 i 5god) na "trening" u Sferu. Oduševljena je trenerima. Mlada djevojka koja se od malih nogu bavi borilačkim vještinama i još jedan momak koji se isto bavi sportom i borilačkim vještinama. Zašto sam stavila trening pod "....zato što se za tih sat vremena dok su djeca tu ne bave pravim treningom borilačkih vještina. Čak naprotiv, rade kružni trening, a sve sa ciljem da djeca steknu osjećaj za svoje tijelo, upotpune ravnotežu, izgrade osjećaj samopouzdanja, da se ludo zabave i nadasve dooooobroooo iskaču :D Koliko znam grupa nije nešto velika, ima i curica, pa ako te zanima javi da ti br telefona i adresu pošaljem na PP.
HAVANA

#5 Re: Gdje upisati dijete od pet godina, a da nije ples?

Post by HAVANA »

Moja ide na gimnastiku u FIS.Super,možeš otići pon,sri,pet oko 6h kod trenera i raspitati se za upis.
opet ja

#6 Re: Gdje upisati dijete od pet godina, a da nije ples?

Post by opet ja »

A plAvanje?! ustvari, vjerovatno je jos premala :?
stochar

#7 Re: Gdje upisati dijete od pet godina, a da nije ples?

Post by stochar »

caniggia wrote:Ima li iko ikakav konstruktivan prijedlog o tome gdje da upisem malu kojoj je pet godina, kao poslije-vrticnu aktivnost?

Kao prava curica, ona bi najradije na balet... mada ne iskljucujem ni druge opcije... Jedino za sto ja znam da se nudi za taj uzrast je ples i karate, kao najpopularnije.

Ako imate ikakvu ideju, i lokaciju ili kontakt telefon, unaprijed vam se zahvaljujem...
pa zar ne bi bilo pametno dijete upisati na nesto sto ga zanima? ako se njoj svidja balet i zeli tamo da ide, zasto je onda tjerati da ide negdje drugo? mislim da je u svemu najbitniji djeciji afinitet. da je i djecak a da mu se svidja balet, zasto da ne? najgore je djecu tjerati tamo gdje ne zele. mnogi vrhunski sportisti (posebno plesaci) upravo su pocinjali s pet-sest godina (teniserka Maria Kirilenko se tenisom pocela baviti s pet godina, danas je medju prvih 20 na svijetu).

mada, ako je nista posebno ne zanima, najbolje poslusati staru: pustite djecu neka se igraju!

p.s. sto se baleta tice, tu sam pobornik da se ne ide po raznoraznim privatnim ksolama koje drze nerealizovani baletani i baletanke, tu je najbolje otici u Narodno pozoriste pa ili-ili, a sto se tice plesnih skola, ja sam nekad is'o u PK Romantik, tamo su bas fino radili s najmladjima (ja se kasno upis'o k'o stari konj, ali umalo da zavrsim na takmicneju. da su me odveli s pet godina, ko zna...)

#8 Re: Gdje upisati dijete od pet godina, a da nije ples?

Post by location »

Mejtef
bpsang

#9 Re: Gdje upisati dijete od pet godina, a da nije ples?

Post by bpsang »

tekvando. karate...
bar da se zna odbraniti od napasti...u buducnosti
HAVANA

#10 Re: Gdje upisati dijete od pet godina, a da nije ples?

Post by HAVANA »

location wrote:Mejtef

To ima već kod Arzije :-)
caniggia

#11 Re: Gdje upisati dijete od pet godina, a da nije ples?

Post by caniggia »

stochar wrote:
caniggia wrote:Ima li iko ikakav konstruktivan prijedlog o tome gdje da upisem malu kojoj je pet godina, kao poslije-vrticnu aktivnost?

pa zar ne bi bilo pametno dijete upisati na nesto sto ga zanima? ako se njoj svidja balet i zeli tamo da ide, zasto je onda tjerati da ide negdje drugo? mislim da je u svemu najbitniji djeciji afinitet. da je i djecak a da mu se svidja balet, zasto da ne? najgore je djecu tjerati tamo gdje ne zele. mnogi vrhunski sportisti (posebno plesaci) upravo su pocinjali s pet-sest godina (teniserka Maria Kirilenko se tenisom pocela baviti s pet godina, danas je medju prvih 20 na svijetu).

mada, ako je nista posebno ne zanima, najbolje poslusati staru: pustite djecu neka se igraju!

p.s. sto se baleta tice, tu sam pobornik da se ne ide po raznoraznim privatnim ksolama koje drze nerealizovani baletani i baletanke, tu je najbolje otici u Narodno pozoriste pa ili-ili, a sto se tice plesnih skola, ja sam nekad is'o u PK Romantik, tamo su bas fino radili s najmladjima (ja se kasno upis'o k'o stari konj, ali umalo da zavrsim na takmicneju. da su me odveli s pet godina, ko zna...)
naravno da bih je upisala najradije na balet, ali ne moze prije septembra...:(
caniggia

#12 Re: Gdje upisati dijete od pet godina, a da nije ples?

Post by caniggia »

drekalica28 wrote:Moja rodica vodi svoje dječake (4 i 5god) na "trening" u Sferu. Oduševljena je trenerima. Mlada djevojka koja se od malih nogu bavi borilačkim vještinama i još jedan momak koji se isto bavi sportom i borilačkim vještinama. Zašto sam stavila trening pod "....zato što se za tih sat vremena dok su djeca tu ne bave pravim treningom borilačkih vještina. Čak naprotiv, rade kružni trening, a sve sa ciljem da djeca steknu osjećaj za svoje tijelo, upotpune ravnotežu, izgrade osjećaj samopouzdanja, da se ludo zabave i nadasve dooooobroooo iskaču :D Koliko znam grupa nije nešto velika, ima i curica, pa ako te zanima javi da ti br telefona i adresu pošaljem na PP.
cula sam za takvo nesto, i super mi izgleda... ako nije problem, samo posalji adresu i broj telefona... hvala puno...
drekalica28

#13 Re: Gdje upisati dijete od pet godina, a da nije ples?

Post by drekalica28 »

Poslala sam ti sve na PP :D
caniggia

#14 Re: Gdje upisati dijete od pet godina, a da nije ples?

Post by caniggia »

Hvala...:)
hadzinicasa

#15 Re: Gdje upisati dijete od pet godina, a da nije ples?

Post by hadzinicasa »

imaš super radionicu u Radićevoj, imaju razne programe. Francuski pored Predsjedništva,
Imaš i školu sporta na Zetri 4x sedmično. Super je djeca se igraju, trče, zezaju a ako pokažu talenat za neki sport, treneri roditeljima skrenu pažnju.
Post Reply