Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi???
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
jasko__
#1 Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi???
Čije vam se gorivo najbolje pokazalo...ja forsiram Petrol u Crkvicama...ne znam ni ja vala zašto...ne da mi se da promijenim.. 
-
jasko__
#2 Re: Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi??
To niko u Zenici ne toči gorivo!!!
Ili je mozda zabranjeno indirektno reklamirati a da ja ne znam za to....
Ili je mozda zabranjeno indirektno reklamirati a da ja ne znam za to....
- Warashii
#3 Re: Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi??
Energopetrol kod stanice
.
Mah sve ti je to u pet deka.
-
jasko__
#4 Re: Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi??
Čuo sam i ja da je taj kod stanice kao pouzdano dobar...ali ne vidim razliku od Energopetrola na magistrali ili kod Starog sata...pa ista je firma valjda....Warashii wrote:Energopetrol kod stanice.
- Warashii
#5 Re: Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi??
A eto raja se nesto fura na rezervoare, kao postavljeni novi rezervoari mada su i na magistrali novi a cini mi se i na Mokusnicama.
-
jefferson
#6 Re: Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi??
Da ne ulazim u detalje, ali da si vidio ono sto sam ja vidio sta se desilo sa automobilom sa te pumpe, te jos neki "incidenti" sa drugih Petrolovih pumpi, ne bi prosao pored te pumpe a ne nasuo gorivo tamo!jasko__ wrote:Čije vam se gorivo najbolje pokazalo...ja forsiram Petrol u Crkvicama...ne znam ni ja vala zašto...ne da mi se da promijenim..
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#7 Re: Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi??
Rezervoari na EP kod Meokušnica su stari preko 40 godina
, ta pumpa se trebala josh u to vrijeme srushiti zbog blizine skole al` eto..ostala. EP na stanici kao eto toce svi taxisti pa kao dobro gorivo.Ja na Hifi tocim
.Petrol...nema shanse
.
-
motorola01
#8 Re: Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi??
Ja sam jednom nasuo na Petrolu i nikad vise. Slabija vuca, malo trese. Samo sipam na EP pumpi na stanici.jasko__ wrote:Čije vam se gorivo najbolje pokazalo...ja forsiram Petrol u Crkvicama...ne znam ni ja vala zašto...ne da mi se da promijenim..
-
talić
#9 Re: Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi??
samo na EP na stanici od kad je renovirana i zadovoljan.
Ljudi tvrde da je dizel iz Mađarske.
Na petrolu u Crkvicama nikad više, prije tri godine mi je smrzlo gorivo na -8, kad mi ne crče pumpa u rezervoaru, jedva je ispljuvala to smeće.
Hifa je bila dobra dok nije proradila rafinerija Brod a onda je počelo da smrdi gorivo kad točim i sad je zaobilazim.
Ljudi tvrde da je dizel iz Mađarske.
Na petrolu u Crkvicama nikad više, prije tri godine mi je smrzlo gorivo na -8, kad mi ne crče pumpa u rezervoaru, jedva je ispljuvala to smeće.
Hifa je bila dobra dok nije proradila rafinerija Brod a onda je počelo da smrdi gorivo kad točim i sad je zaobilazim.
- Warashii
#10 Re: Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi??
Nisam ni ja siguran oko njenih rezervoara, znam da su nedavno nesto radili na njoj e sad da li su mjenjali pumpe ili nesto drugo ne znam, al kod ove druge dvije su novi rezervoari, mada djaba ti rezervoar ako sama kvaliteta goriva nije ok.Bobi wrote:Rezervoari na EP kod Meokušnica su stari preko 40 godina, ta pumpa se trebala josh u to vrijeme srushiti zbog blizine skole al` eto..ostala. EP na stanici kao eto toce svi taxisti pa kao dobro gorivo.Ja na Hifi tocim
.Petrol...nema shanse
.
Tocio sam i na drugim pumpama al da kazem da sam osjetio aman za aman razliku nisam vala.
Nedavno ne EP veli pumpadzija "hos ovaj novi?" "haj reko daj al u cemu je razlika?" a veli on "pa ovaj je bolji", kontam ja a to onaj losiji
-
jasko__
#11 Re: Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi??
Ma koji drug aditivi...ja bi mu mozda i povjerovao da je skuplji od obicnog bar 20kf a ne samo 5kf...slabo nesto naplacuju te kvalitetne aditive...a razlika se naravno ne osjeti...sipam otada samo klasicni dizel...bez aditiva...Warashii wrote:Nisam ni ja siguran oko njenih rezervoara, znam da su nedavno nesto radili na njoj e sad da li su mjenjali pumpe ili nesto drugo ne znam, al kod ove druge dvije su novi rezervoari, mada djaba ti rezervoar ako sama kvaliteta goriva nije ok.Bobi wrote:Rezervoari na EP kod Meokušnica su stari preko 40 godina, ta pumpa se trebala josh u to vrijeme srushiti zbog blizine skole al` eto..ostala. EP na stanici kao eto toce svi taxisti pa kao dobro gorivo.Ja na Hifi tocim
.Petrol...nema shanse
.
Tocio sam i na drugim pumpama al da kazem da sam osjetio aman za aman razliku nisam vala.
Nedavno ne EP veli pumpadzija "hos ovaj novi?" "haj reko daj al u cemu je razlika?" a veli on "pa ovaj je bolji", kontam ja a to onaj losijii pitam ga u cemu je reko fazon ovaj onaj kaze on meni "vit ces" reko ja "aditivi ovo ono jel?" on kao potvrdo odgovori
. Ja razliku nisam neku osjetio
i sad sipam opet ovaj obicni dizel.
-
lenanimra
#12 Re: Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi??
BP,Petrol,Hifa izbjegavam davno nekad tocio na Hifi pušilo ko sam vrag,na Petrolu odma pri kretanju sa benzinske upalila mi se lampica za vodu,pretežno točim na EP kod stanice,primjeti se razlika dosta bolje vuče i nema cadji iza mene.
-
motorola01
#13 Re: Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi??
Ne znam da li sam dobro vidio, ali izgleda da je BMB 95 na Hifi skuplji za 5 feninga nego na EP
. Cini mi se da je tako vec 2-3 dana, a obicno je EP skuplji ili je ista cijena.
-
lenanimra
#14 Re: Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi??
jutros na EP kod stanice
EuroDizel Premiumclass 2,55 km
EuroDizel5 2,50 km
na Hifi
D5 2,40 km
Prije nekih 10ak dana
bilo D5 2,40 a ovaj premium 2,45
EuroDizel Premiumclass 2,55 km
EuroDizel5 2,50 km
na Hifi
D5 2,40 km
Prije nekih 10ak dana
bilo D5 2,40 a ovaj premium 2,45
-
SA2
#15 Re: Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi??
Ja točim samo na hifi već duže vrijeme, više od god dana. Prije 2-3 mjeseca sam malo ekperimentisao i primjetio sam da pređem negdje 30-ak km više sa hifinom D5 nego sa dizelom na drugim pumpama u Zenici.
-
jasko__
#16 Re: Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi???
Ljudi znate li kakvo je gorivo na ovoj Tioil pumpi na magistralnom putu??
Usput mi je da točim tu al sve se nesto premišljam jer je jeftiniji dizel 15kf nego na Hifi ili Energopetrolu.. Pa sumnjam u kvalitet goriva
Usput mi je da točim tu al sve se nesto premišljam jer je jeftiniji dizel 15kf nego na Hifi ili Energopetrolu.. Pa sumnjam u kvalitet goriva
-
condy
#17 Re: Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi??
Na EP koliko sam vidio imaju samo jedan dizel D5, sa navodno nekim aditivima. Ja ne bih sipao D4 dizel koje imaju neke pumpe. Dobar dizel ima svoju cijenu i u odnosu na klasicni je dosta skuplji, i tu si upravu. Sve je to na EP marketing jer je to samo nesto cisci dizel u odnosu na druge.jasko__ wrote:Ma koji drug aditivi...ja bi mu mozda i povjerovao da je skuplji od obicnog bar 20kf a ne samo 5kf...slabo nesto naplacuju te kvalitetne aditive...a razlika se naravno ne osjeti...sipam otada samo klasicni dizel...bez aditiva...Warashii wrote:Nisam ni ja siguran oko njenih rezervoara, znam da su nedavno nesto radili na njoj e sad da li su mjenjali pumpe ili nesto drugo ne znam, al kod ove druge dvije su novi rezervoari, mada djaba ti rezervoar ako sama kvaliteta goriva nije ok.Bobi wrote:Rezervoari na EP kod Meokušnica su stari preko 40 godina, ta pumpa se trebala josh u to vrijeme srushiti zbog blizine skole al` eto..ostala. EP na stanici kao eto toce svi taxisti pa kao dobro gorivo.Ja na Hifi tocim
.Petrol...nema shanse
.
Nedavno ne EP veli pumpadzija "hos ovaj novi?" "haj reko daj al u cemu je razlika?" a veli on "pa ovaj je bolji", kontam ja a to onaj losijii pitam ga u cemu je reko fazon ovaj onaj kaze on meni "vit ces" reko ja "aditivi ovo ono jel?" on kao potvrdo odgovori
. Ja razliku nisam neku osjetio
i sad sipam opet ovaj obicni dizel.
Usporedbe. U Njemackoj je klasicni d5 dizel 1.20 eura koji u sebi ima malo i biodizela a dok je v power dizel kao najbolji u ponudi 1.55 eura odnosno oko 3 KM, kojeg jos tamo zovu ljuti dizel. Razlika je primjetna od rada motora, vuce ali ima svoju cijenu.
-
condy
#18 Re: Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi???
Sipao nedavno. Vise manje sve mi je ok. Mozda malo bucnije radi motor a mozda i grijesim.jasko__ wrote:Ljudi znate li kakvo je gorivo na ovoj Tioil pumpi na magistralnom putu??