Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi???

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
jasko__

#1 Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi???

Post by jasko__ »

Čije vam se gorivo najbolje pokazalo...ja forsiram Petrol u Crkvicama...ne znam ni ja vala zašto...ne da mi se da promijenim.. :shock:
jasko__

#2 Re: Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi??

Post by jasko__ »

To niko u Zenici ne toči gorivo!!!

Ili je mozda zabranjeno indirektno reklamirati a da ja ne znam za to.... :-)
Warashii

#3 Re: Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi??

Post by Warashii »

Energopetrol kod stanice :roll: .
Mah sve ti je to u pet deka.
jasko__

#4 Re: Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi??

Post by jasko__ »

Warashii wrote:Energopetrol kod stanice :roll: .
Mah sve ti je to u pet deka.
Čuo sam i ja da je taj kod stanice kao pouzdano dobar...ali ne vidim razliku od Energopetrola na magistrali ili kod Starog sata...pa ista je firma valjda....
Warashii

#5 Re: Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi??

Post by Warashii »

A eto raja se nesto fura na rezervoare, kao postavljeni novi rezervoari mada su i na magistrali novi a cini mi se i na Mokusnicama.
jefferson

#6 Re: Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi??

Post by jefferson »

jasko__ wrote:Čije vam se gorivo najbolje pokazalo...ja forsiram Petrol u Crkvicama...ne znam ni ja vala zašto...ne da mi se da promijenim.. :shock:
Da ne ulazim u detalje, ali da si vidio ono sto sam ja vidio sta se desilo sa automobilom sa te pumpe, te jos neki "incidenti" sa drugih Petrolovih pumpi, ne bi prosao pored te pumpe a ne nasuo gorivo tamo!
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#7 Re: Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi??

Post by Bobi »

Rezervoari na EP kod Meokušnica su stari preko 40 godina :D, ta pumpa se trebala josh u to vrijeme srushiti zbog blizine skole al` eto..ostala. EP na stanici kao eto toce svi taxisti pa kao dobro gorivo.Ja na Hifi tocim :P.Petrol...nema shanse :-) .
motorola01

#8 Re: Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi??

Post by motorola01 »

jasko__ wrote:Čije vam se gorivo najbolje pokazalo...ja forsiram Petrol u Crkvicama...ne znam ni ja vala zašto...ne da mi se da promijenim.. :shock:
Ja sam jednom nasuo na Petrolu i nikad vise. Slabija vuca, malo trese. Samo sipam na EP pumpi na stanici.
talić

#9 Re: Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi??

Post by talić »

samo na EP na stanici od kad je renovirana i zadovoljan.
Ljudi tvrde da je dizel iz Mađarske.
Na petrolu u Crkvicama nikad više, prije tri godine mi je smrzlo gorivo na -8, kad mi ne crče pumpa u rezervoaru, jedva je ispljuvala to smeće.
Hifa je bila dobra dok nije proradila rafinerija Brod a onda je počelo da smrdi gorivo kad točim i sad je zaobilazim.
Warashii

#10 Re: Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi??

Post by Warashii »

Bobi wrote:Rezervoari na EP kod Meokušnica su stari preko 40 godina :D, ta pumpa se trebala josh u to vrijeme srushiti zbog blizine skole al` eto..ostala. EP na stanici kao eto toce svi taxisti pa kao dobro gorivo.Ja na Hifi tocim :P.Petrol...nema shanse :-) .
Nisam ni ja siguran oko njenih rezervoara, znam da su nedavno nesto radili na njoj e sad da li su mjenjali pumpe ili nesto drugo ne znam, al kod ove druge dvije su novi rezervoari, mada djaba ti rezervoar ako sama kvaliteta goriva nije ok.
Tocio sam i na drugim pumpama al da kazem da sam osjetio aman za aman razliku nisam vala.
Nedavno ne EP veli pumpadzija "hos ovaj novi?" "haj reko daj al u cemu je razlika?" a veli on "pa ovaj je bolji", kontam ja a to onaj losiji :-) i pitam ga u cemu je reko fazon ovaj onaj kaze on meni "vit ces" reko ja "aditivi ovo ono jel?" on kao potvrdo odgovori :roll:. Ja razliku nisam neku osjetio :) i sad sipam opet ovaj obicni dizel.
jasko__

#11 Re: Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi??

Post by jasko__ »

Warashii wrote:
Bobi wrote:Rezervoari na EP kod Meokušnica su stari preko 40 godina :D, ta pumpa se trebala josh u to vrijeme srushiti zbog blizine skole al` eto..ostala. EP na stanici kao eto toce svi taxisti pa kao dobro gorivo.Ja na Hifi tocim :P.Petrol...nema shanse :-) .
Nisam ni ja siguran oko njenih rezervoara, znam da su nedavno nesto radili na njoj e sad da li su mjenjali pumpe ili nesto drugo ne znam, al kod ove druge dvije su novi rezervoari, mada djaba ti rezervoar ako sama kvaliteta goriva nije ok.
Tocio sam i na drugim pumpama al da kazem da sam osjetio aman za aman razliku nisam vala.
Nedavno ne EP veli pumpadzija "hos ovaj novi?" "haj reko daj al u cemu je razlika?" a veli on "pa ovaj je bolji", kontam ja a to onaj losiji :-) i pitam ga u cemu je reko fazon ovaj onaj kaze on meni "vit ces" reko ja "aditivi ovo ono jel?" on kao potvrdo odgovori :roll:. Ja razliku nisam neku osjetio :) i sad sipam opet ovaj obicni dizel.
Ma koji drug aditivi...ja bi mu mozda i povjerovao da je skuplji od obicnog bar 20kf a ne samo 5kf...slabo nesto naplacuju te kvalitetne aditive...a razlika se naravno ne osjeti...sipam otada samo klasicni dizel...bez aditiva... :D
lenanimra

#12 Re: Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi??

Post by lenanimra »

BP,Petrol,Hifa izbjegavam davno nekad tocio na Hifi pušilo ko sam vrag,na Petrolu odma pri kretanju sa benzinske upalila mi se lampica za vodu,pretežno točim na EP kod stanice,primjeti se razlika dosta bolje vuče i nema cadji iza mene.
motorola01

#13 Re: Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi??

Post by motorola01 »

Ne znam da li sam dobro vidio, ali izgleda da je BMB 95 na Hifi skuplji za 5 feninga nego na EP :shock: . Cini mi se da je tako vec 2-3 dana, a obicno je EP skuplji ili je ista cijena.
lenanimra

#14 Re: Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi??

Post by lenanimra »

jutros na EP kod stanice
EuroDizel Premiumclass 2,55 km
EuroDizel5 2,50 km

na Hifi
D5 2,40 km
Prije nekih 10ak dana
bilo D5 2,40 a ovaj premium 2,45
SA2

#15 Re: Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi??

Post by SA2 »

Ja točim samo na hifi već duže vrijeme, više od god dana. Prije 2-3 mjeseca sam malo ekperimentisao i primjetio sam da pređem negdje 30-ak km više sa hifinom D5 nego sa dizelom na drugim pumpama u Zenici.
jasko__

#16 Re: Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi???

Post by jasko__ »

Ljudi znate li kakvo je gorivo na ovoj Tioil pumpi na magistralnom putu??
Usput mi je da točim tu al sve se nesto premišljam jer je jeftiniji dizel 15kf nego na Hifi ili Energopetrolu.. Pa sumnjam u kvalitet goriva
condy

#17 Re: Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi??

Post by condy »

jasko__ wrote:
Warashii wrote:
Ma koji drug aditivi...ja bi mu mozda i povjerovao da je skuplji od obicnog bar 20kf a ne samo 5kf...slabo nesto naplacuju te kvalitetne aditive...a razlika se naravno ne osjeti...sipam otada samo klasicni dizel...bez aditiva... :D
Na EP koliko sam vidio imaju samo jedan dizel D5, sa navodno nekim aditivima. Ja ne bih sipao D4 dizel koje imaju neke pumpe. Dobar dizel ima svoju cijenu i u odnosu na klasicni je dosta skuplji, i tu si upravu. Sve je to na EP marketing jer je to samo nesto cisci dizel u odnosu na druge.

Usporedbe. U Njemackoj je klasicni d5 dizel 1.20 eura koji u sebi ima malo i biodizela a dok je v power dizel kao najbolji u ponudi 1.55 eura odnosno oko 3 KM, kojeg jos tamo zovu ljuti dizel. Razlika je primjetna od rada motora, vuce ali ima svoju cijenu.
condy

#18 Re: Gdje u Zenici točite gorivo...i zašto baš na toj pumpi???

Post by condy »

jasko__ wrote:Ljudi znate li kakvo je gorivo na ovoj Tioil pumpi na magistralnom putu??
Usput mi je da točim tu al sve se nesto premišljam jer je jeftiniji dizel 15kf nego na Hifi ili Energopetrolu.. Pa sumnjam u kvalitet goriva
Sipao nedavno. Vise manje sve mi je ok. Mozda malo bucnije radi motor a mozda i grijesim.
Post Reply