Jesu vala, najvolim kad se istekerim na leđa i hvorumašim dok mala sama obavlja sav poso...dpjokala26 wrote:sto se hrane tice,jedem sto volim, a ono drugo....mogu ti reci da su neke poze bas iscrpljujuceL u c i f e r wrote:Još jedna od budalaština za koje možemo zahvaliti religijama, ne jedi ovo, ne pij ono, ne guzi vako, ne guzi nako...a život jedan i kratak...
Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
-
L u c i f e r
#176 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
-
dpjokala26
#177 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
L u c i f e r wrote:Jesu vala, najvolim kad se istekerim na leđa i hvorumašim dok mala sama obavlja sav poso...dpjokala26 wrote:sto se hrane tice,jedem sto volim, a ono drugo....mogu ti reci da su neke poze bas iscrpljujuceL u c i f e r wrote:Još jedna od budalaština za koje možemo zahvaliti religijama, ne jedi ovo, ne pij ono, ne guzi vako, ne guzi nako...a život jedan i kratak...
-
L u c i f e r
#178 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Hnnngghhhhhh...
- dječak sa šibicama
#179 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Sto jest jest, slanine i bijelog luka, i nema prehlade, garantovano
izadjes na snijeg, sve s otopi oko tebe kad puhnes
Za pluca je i svinjska mast dobra, ne mora se jesti, na gazu se namaze pa se stavi na gola prsa. To izvlaci bolest.
Za pluca je i svinjska mast dobra, ne mora se jesti, na gazu se namaze pa se stavi na gola prsa. To izvlaci bolest.
- Muskarac From Odakle
#180 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Dobra je pašćetina nemojte zajebavat 
- Bloo
- Globalna šefica
#181 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
zakon za bronhitisdječak sa šibicama wrote:Sto jest jest, slanine i bijelog luka, i nema prehlade, garantovanoizadjes na snijeg, sve s otopi oko tebe kad puhnes
![]()
-
Alkos
#182 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Posmatra vas.

- homega
#183 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Mario979 wrote:Ima li neki grli u Sarajevu gdje se može naruciti svinjski roštilj ili pečenje?
U Sarajevu, čim se svinjetina spomene, uzbudi se pola grada
Koja smo tranzicijska provincija postali, sve zahvaljujući SDA eliti
- uglavnomja
#184 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Alkos wrote:Posmatra vas.
Jah
Ruke i glave othranjene na svinjetini, izmedju ostalog su:
Napravile komp na kojem gleda
Izmislile komp
Izmislile internet
Soc mreze
Windows, linux itd
Cak i sijalicu iznad glave
A za struju je kriv i nikola iz smiljana, ono kad nije jeo kavijar i jastoge, licke specijalitete, naslo se i ovog bljedunjavog, jeftinog i nekvalitetnog mesa
Auto u kojem se vozi ...
Manje vise sve
A da i vlasnici foruma
-
L u c i f e r
- mayab
#186 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Ovoga , a i ostalog rostilja od toliko omrazenog jadnog klempe, ima u I S , mesara GRICKO, u sklopu koje je i pečenjara , na trznici u IS ,pa eto , ko voli , 43°49'35"N 18°22'3"E , http://wikimapia.org/20307556/sr/Tržnic ... a-LukavicaMario979 wrote:Ćevapi su dobri ali su tri puta sočniji kad se roluju u slaninu.![]()
![]()
![]()
![]()
-
FreakyStyley
#187 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Uvijek kontroverzna tema koja uzburka strasti. Sta vam to govori?
Moja preporuka, ako smijem:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Filozofija_palanke
Ljudi, radi se o mesu.
Niti je svinjetina jedinica mjere europeJizma (ne, ne mora znaciti da je grad primitivan, konzervativan, ksenofoban i zaostao ako konzumacija svinjskog mesa nije u njemu uobicajena).
Niti je svinjetina sotona (svinja je svinja, zivotinja cije ljudi meso jedu. Zasto je to tabu? Nije uredu ni alkohol, ni kocka, ni sex prije braka, da ne nastavljam, bas me zanima da li se vecina ovih kojima je svinja=sotona s time slaze).
A sad, nastavite. Dopustite autoru da ignorise svaki post u kojem mu je zaista dat odgovor na pitanje: "Gdje u Sarajevu pojesti svinjski rostilj?", dok replicira na ostale.
Moja preporuka, ako smijem:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Filozofija_palanke
Ljudi, radi se o mesu.
Niti je svinjetina jedinica mjere europeJizma (ne, ne mora znaciti da je grad primitivan, konzervativan, ksenofoban i zaostao ako konzumacija svinjskog mesa nije u njemu uobicajena).
Niti je svinjetina sotona (svinja je svinja, zivotinja cije ljudi meso jedu. Zasto je to tabu? Nije uredu ni alkohol, ni kocka, ni sex prije braka, da ne nastavljam, bas me zanima da li se vecina ovih kojima je svinja=sotona s time slaze).
A sad, nastavite. Dopustite autoru da ignorise svaki post u kojem mu je zaista dat odgovor na pitanje: "Gdje u Sarajevu pojesti svinjski rostilj?", dok replicira na ostale.
Last edited by FreakyStyley on 26/11/2014 00:52, edited 1 time in total.
- homega
#188 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
FreakyStyley wrote:Uvijek kontroverzna tema koja uzburka strasti. Sta vam to govori?
... Niti je svinjetina jedinica mjere europejizma (ne, ne mora znaciti da je grad primitivan, konzervativan, ksenofoban i zaostao ako konzumacija svinjskog mesa nije u njemu uobicajena).
Teoretski - da, ali "sarajevski" - znači
-
iTo
#189 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
pa kad vas toliko voli svinjski rostilj nije mi jasno sto nema nigdje u gradu...
potraznja stvara ponudu u normalnom svijetu...
-
dpjokala26
#190 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
jednostavno,ako stavi svinjetinu na meni bosnjaci ce ga bojkotovati. tu svaka rasprava prestaje.iTo wrote:pa kad vas toliko voli svinjski rostilj nije mi jasno sto nema nigdje u gradu...
kad smo ljetos organizovali svadbu,nisam nasla ni jedan restoran u sarajevu koji bi imao na ponudi bilo sta sto je svinjskog porijekla.nije mi bilo pravo,al sam razumjela. otisli na more pa se vjencali po nasim obicajima.hebes svadbu bez prsute,kulena, sira iz mjeha.
u tc svaki box sa svinjskim suhim mesom je urdno oznacen.obicno je to meso koje dugo stoji i ne izgleda primamljivo. friskog mesa gotovo da i nema(koliko znam imaju tri prodavnice, u trznici,na grbavici i stupu-ja za vise ne znam) jedino je bio izuzetak merkator cija je ponuda suhovine bila kvalitetna a od friskog imali su pakovane krmenadle.
- dječak sa šibicama
#191 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Pola njih sto vole pojesti, ne smiju na glas reci, "da mahala ne prica".iTo wrote:pa kad vas toliko voli svinjski rostilj nije mi jasno sto nema nigdje u gradu...
Nisam jednom u Tomu vidio raju kako krisom i brzinski trpaju slaninu u kolica, osvrcuci se oko sebe da neko poznat slucajno ne naidje.
Poslije rata, bjese kod mene u mahali jos uvijek visocka prodavnica, ime sam zaboravio predratna cuvena trgovacka kuca, i imali su onaj vakumirani spek za dorucak. To nestane cim dodje, sjecam se kad mi je prodavac pricao da su najcesci kupci, oni sto najvise kenjaju protiv krmetine. Ali njemu dosapnu da im "sakrije ispod pulta pa ce oni kasnije naletiti".
- dobar osjecaj
#192 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Slično iskustvo sam imala kad sam tokom ljetnog raspusta radila u trgovini koja je imala bogat asortiman raznih prerađevina od svinjskog mesa. Sve se prodavalo dobro, slanina, vrat, razni špekovi, kulen, čajna, zimska...Pikova mortadela sa ili bez maslina se prodavala kao luda za doručak. Kupovali su je mahom radnici koji bi mi šapatom rekli "daj mi 150 gr one moje". Nekad bi samo narezala šta traže a nekad mi je bilo zabavno praviti da ne čujem dobro, da mi ponove glasnije šta žele da im narežemdječak sa šibicama wrote:Pola njih sto vole pojesti, ne smiju na glas reci, "da mahala ne prica".iTo wrote:pa kad vas toliko voli svinjski rostilj nije mi jasno sto nema nigdje u gradu...
Nisam jednom u Tomu vidio raju kako krisom i brzinski trpaju slaninu u kolica, osvrcuci se oko sebe da neko poznat slucajno ne naidje.
Poslije rata, bjese kod mene u mahali jos uvijek visocka prodavnica, ime sam zaboravio predratna cuvena trgovacka kuca, i imali su onaj vakumirani spek za dorucak. To nestane cim dodje, sjecam se kad mi je prodavac pricao da su najcesci kupci, oni sto najvise kenjaju protiv krmetine. Ali njemu dosapnu da im "sakrije ispod pulta pa ce oni kasnije naletiti".
- Hemera
#193 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
To je onda ona otvorena potraznja a ne zatvorena tj.tajna potraznjaiTo wrote:pa kad vas toliko voli svinjski rostilj nije mi jasno sto nema nigdje u gradu...
- Op3r4t0r
#194 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Meni ovo izgleda fakat odvratno, cuj cevapi umotani u krmece salo, bljakmayab wrote:Ovoga , a i ostalog rostilja od toliko omrazenog jadnog klempe, ima u I S , mesara GRICKO, u sklopu koje je i pečenjara , na trznici u IS ,pa eto , ko voli , 43°49'35"N 18°22'3"E , http://wikimapia.org/20307556/sr/Tržnic ... a-LukavicaMario979 wrote:Ćevapi su dobri ali su tri puta sočniji kad se roluju u slaninu.![]()
![]()
![]()
![]()
- Muskarac From Odakle
#195 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Jesi gledao tamo u hrasnom kod starog robota kod vehabija?Mario979 wrote:Ima li neki grli u Sarajevu gdje se može naruciti svinjski roštilj ili pečenje?
- General_Jackson
#196 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
A jesi li uzela u obzir i da je svinja jedina multiparna životinja od svih koje si nabrojala? pa je logično da će biti jeftinija od teletine, janjetine, kozletine.SaraFina wrote:Svinjetina da je zdrava ne bi bila upola jeftinije meso od govedine a da je ne poredim sa teletinom.
Znači nikakvi nacionalni interesi a ni vjerski me ne uzdizu protiv svinjetine nego jednostavno mi nije jestiva a pogotovo mora biti zilava na rostilju.
Sad sve ovisi, o nacinu pripreme i podneblju gdje se sto forsira..o ovim leskovackim pljeskavicama sam slušala da su dobre..
A po nekim pecenjarama ne bi se ni vode napila iskreno.
-
dpjokala26
#197 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
nemoj mi komsije.cim zamandale radnju, svi znaju, eto porezne pa sredjuju papire.Muskarac From Odakle wrote:Jesi gledao tamo u hrasnom kod starog robota kod vehabija?Mario979 wrote:Ima li neki grli u Sarajevu gdje se može naruciti svinjski roštilj ili pečenje?
-
Mario979
#198 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Op3r4t0r wrote:Meni ovo izgleda fakat odvratno, cuj cevapi umotani u krmece salo, bljakmayab wrote:Ovoga , a i ostalog rostilja od toliko omrazenog jadnog klempe, ima u I S , mesara GRICKO, u sklopu koje je i pečenjara , na trznici u IS ,pa eto , ko voli , 43°49'35"N 18°22'3"E , http://wikimapia.org/20307556/sr/Tržnic ... a-LukavicaMario979 wrote:Ćevapi su dobri ali su tri puta sočniji kad se roluju u slaninu.![]()
![]()
![]()
![]()
Opet greška salo i panceta ( slanina) nije isto.
A što se tiče arome, ako nisi probala slnaninu sigurno si jela neke grickalice sa 'bacon' ukusom.
Last edited by Mario979 on 26/11/2014 21:28, edited 1 time in total.
- Op3r4t0r
#199 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Mozes ti to zvati kako hoces ali i ja i ti znamo da je to nista drugo do salo a ti ga nazivaj i sebi uljepsavaj kako zelis ako ti je vec tesko pogledati istini u ociMario979 wrote:Opet greška salo i parčeta ( slanina) nije isto.
- dječak sa šibicama
#200 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Ima li ista ljepse od raznjica sa mladom teletinom, lukom i dimljenom slaninom
Kako to mirise, kad napravis homemade.
Kako to mirise, kad napravis homemade.