nisam znao da ima i nekrofilnih djevojaka u graduDead Man Walking wrote:Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim "domicilnim" Sarajlijama sto su takvi kakvi jesu. Mnogo je lakse doci do izrazaja kad ste vi takvi. A Bog dao, finih i lijepih djevojaka pun grad. I pristupacne za ne povjerovati.
Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- The Nightwatchman
#226 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?
-
sarlo
#227 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?
Za bolesne tajne si 100% u pravu. I to nije jedna tajna nego svaka lokalna cura ima mracne strane kao Mjesec. Zagledas se u magicnu siluetu na nocnom nebu a kad se popnes na nju otkrijes mrak, pustos, nekakve rupe, sto dalje ides sve je mracnije.The Nightwatchman wrote:ja sam skonto da nema normalne cure nigdje vise. svaka moja cura imala je neku bolesnu tajnu. svi su psihopate (a posebno zene). cijela ova zemlja je psihopatska (jest, ociju mi mojih). ja nemam nikakvih tajni, i bas sam ono merhametli momak, procit'o sam cijelu alternativnu knjizevnost cuo sam za alternativnu muziku za knjizevnost prvi put, jer nisam mogao podnijet da mi namecu lektiru. kad su oni citali anu karenjinu ni ja je nikad nisam volio, ja sam citao kunderu, dostojevskog, gorkog, cak i sol beloua. I kao svi slusao muziku '80-tih new vave i british pop.
Shvatis da si ti jedan fin momak, usprkos svemu i svacemu. I da je tvoja porodica gotovo idealna, i da si odrastao u relativnom bogatstvu. Pocnes cijeniti svoju skromnu figuru i licnost.
Moj Cale je jako cijenio zene, pa ih i ja cijenim, ali cesto mi se zgadi njihova mracna proslost. Njihovi zivoti su uvijek imali Od sumaraka do zore fazu. Sa demonima, vukodlacima, koji su na svjetlu bijedni, ali u mraku opasni.
Last edited by sarlo on 30/04/2009 23:37, edited 1 time in total.
- piupiu
#228 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?
black wrote:![]()
jes' to ti nachitana![]()
- 7777777
#229 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?
Boze me sacuvaj gdje vi nalazite takve cudakinje..pa ste stvorili takav stav....kako zene opisujete pomislicu da smo monstrumi neki...nemojte generalizirati...krenite od vlastite majke..ne mislite valjda i za nju takvo nesto
NISMO SVE TAKVE.......STVARNO IMA NORMALNIH CURA

NISMO SVE TAKVE.......STVARNO IMA NORMALNIH CURA
- Daphna
#230 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?
Evo imam ja jedan konstruktivan prijedlog! Da se prebroje fini i fine na forumu i organizujemo jedno forumsko druženje... Da se fina raja upozna, pa ko zna... Možda se rode i neke nove ljubavi! 
- 7777777
#231 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?
Daphna wrote:Evo imam ja jedan konstruktivan prijedlog! Da se prebroje fini i fine na forumu i organizujemo jedno forumsko druženje... Da se fina raja upozna, pa ko zna... Možda se rode i neke nove ljubavi!
napokon konstruktivna ideja
- The Nightwatchman
#232 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?
Jes' to ti raskin'o s ovom:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 11&t=58620

[/quote]
nisam jos, istrazujemo krajnosti
[/quote]
aaaaaaa....misliš
sretno![/quote]
ja sam mrtav ozbiljan. svaka djevojka s kojom sam imao kontakt i svaki prijatelj kojeg imam, jedva su docekali da mi se pozale o nekim svojim bolesnim, patoloskim zivotnim situacijama. najcesce porodicni problemi, zatim licne slabosti, kompleksi, strahovi, ceznje, neostvarene zelje, psihoze itd.
nema u ovoj zemlji normalnoga covjeka, pa analogno tome, nema ni normalne veze izmedju dvoje ljudi - bila to ljubavna ili prijateljska veza.
(naravno da ce tebi prvo na pamet pasti kako ni ja sam nisam normalan, sto je najvjerovatnije istina, medjutim imam neku bolesnu sposobnost slusanja ljudi i instantnog sticanja povjerenja, pa otuda i ove moje opservacije.)
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 11&t=58620
nisam jos, istrazujemo krajnosti
aaaaaaa....misliš
The Nightwatchman wrote:...svaka moja cura imala je neku bolesnu tajnu
sretno![/quote]
ja sam mrtav ozbiljan. svaka djevojka s kojom sam imao kontakt i svaki prijatelj kojeg imam, jedva su docekali da mi se pozale o nekim svojim bolesnim, patoloskim zivotnim situacijama. najcesce porodicni problemi, zatim licne slabosti, kompleksi, strahovi, ceznje, neostvarene zelje, psihoze itd.
nema u ovoj zemlji normalnoga covjeka, pa analogno tome, nema ni normalne veze izmedju dvoje ljudi - bila to ljubavna ili prijateljska veza.
(naravno da ce tebi prvo na pamet pasti kako ni ja sam nisam normalan, sto je najvjerovatnije istina, medjutim imam neku bolesnu sposobnost slusanja ljudi i instantnog sticanja povjerenja, pa otuda i ove moje opservacije.)
-
sarlo
#233 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?
Nema ljubavi. Samo postovanje i kvalitetna veza.
- Daphna
#234 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?
Ma dosadila mi više ova priča... Te momci kažu nema finih cura, s druge strane mi se vazda žalimo kako nema finih tipova... I sve u krug! Nekad pomislim da smo svi potajno mazohisti i uživamo u našoj tihoj patnji!
Tako da... Dogovorimo datum, vrijeme i ko koga zezne
(šalim se)! I upoznamo se!
Tako da... Dogovorimo datum, vrijeme i ko koga zezne
-
sarlo
#235 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?
Daphna wrote:Ma dosadila mi više ova priča ali je jos uvijek pricas... Te momci kažu nema finih cura, s druge strane mi se vazda žalimo kako nema finih tipova... I sve u krug! Nekad pomislim da smo svi potajno mazohisti i uživamo u našoj tihoj patnji!
Tako da... Dogovorimo datum, vrijeme i ko koga zezne(šalim se)! I upoznamo se!
- Loulou
#236 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?
Vjerovao ili ne, meni je ovo, podvučeno, prvo palo na pamet (bez ovog "bolesno")The Nightwatchman wrote:ja sam mrtav ozbiljan. svaka djevojka s kojom sam imao kontakt i svaki prijatelj kojeg imam, jedva su docekali da mi se pozale o nekim svojim bolesnim, patoloskim zivotnim situacijama. najcesce porodicni problemi, zatim licne slabosti, kompleksi, strahovi, ceznje, neostvarene zelje, psihoze itd.
nema u ovoj zemlji normalnoga covjeka, pa analogno tome, nema ni normalne veze izmedju dvoje ljudi - bila to ljubavna ili prijateljska veza.![]()
I nije to samo slučaj s ljudima u ovoj zemlji... Svuda je to tako. Većina ljudi (da ne kažem svi) imaju lične slabosti, strahove, čežnje, nesotvarene želje, pa i komplekse, neke porodicne probleme i sl.
Imaš i ti, zar ne?
Sasvim ljudski.
- The Nightwatchman
#237 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?
to je upravo ono sto ja zelim reci. nenormalno drustvo ne moze radjati normalne veze medju ljudima.Daphna wrote:Ma dosadila mi više ova priča... Te momci kažu nema finih cura, s druge strane mi se vazda žalimo kako nema finih tipova... I sve u krug! Nekad pomislim da smo svi potajno mazohisti i uživamo u našoj tihoj patnji!
svi se gadimo jedni drugima zbog nametnutog nakaradnog sistema vrijednosti. taj sistem uveden je na mala vrata i sasvim neprimjetno.
ljudi ne prepoznaju vise vrijednosti koje su nase majke i ocevi prepoznavali.
ja nisam normalan u danasnjem drustvu kao decko zato jer nisam konformista.
sta je to normalno? sta je "normalan decko"??
ma dajte ljudi molim vas. ima li u vama imalo zivotinjskog, ili vas je pojeo internet do te granice da sve gledate u nulama i jedinicama. pa i seks?
zivot je jedna najobicnija serpa u kojoj se kuha corba nepoznatog sadrzaja. ko proba, znat ce kakvog je okusa, ko ne proba postavljat ce ovakve teme po forumima.
to je sva filozofija.
- 7777777
#238 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?
A zar smo mi svi nenormalni i bolesni ako imamo strahove, neostavarene zelje ili ne daj boze poneki problem...naravno da nismo....svako ima svoj neki teret da nosi, ali ga to ne cini manje atraktivnim ili ludim vec ga cini ljudskim bicemLoulou wrote:Vjerovao ili ne, meni je ovo, podvučeno, prvo palo na pamet (bez ovog "bolesno")The Nightwatchman wrote:ja sam mrtav ozbiljan. svaka djevojka s kojom sam imao kontakt i svaki prijatelj kojeg imam, jedva su docekali da mi se pozale o nekim svojim bolesnim, patoloskim zivotnim situacijama. najcesce porodicni problemi, zatim licne slabosti, kompleksi, strahovi, ceznje, neostvarene zelje, psihoze itd.
nema u ovoj zemlji normalnoga covjeka, pa analogno tome, nema ni normalne veze izmedju dvoje ljudi - bila to ljubavna ili prijateljska veza.![]()
I nije to samo slučaj s ljudima u ovoj zemlji... Svuda je to tako. Većina ljudi (da ne kažem svi) imaju lične slabosti, strahove, čežnje, nesotvarene želje, pa i komplekse, neke porodicne probleme i sl.
Imaš i ti, zar ne?
Sasvim ljudski.
- Daphna
#239 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?
sarlo wrote:Daphna wrote:Ma dosadila mi više ova priča ali je jos uvijek pricas... Te momci kažu nema finih cura, s druge strane mi se vazda žalimo kako nema finih tipova... I sve u krug! Nekad pomislim da smo svi potajno mazohisti i uživamo u našoj tihoj patnji!
A ti opet svakom loncu poklopac!
- 7777777
#240 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?
sta je to normalno? sta je "normalan decko"??
ma dajte ljudi molim vas. ima li u vama imalo zivotinjskog, ili vas je pojeo internet do te granice da sve gledate u nulama i jedinicama. pa i seks?
zivot je jedna najobicnija serpa u kojoj se kuha corba nepoznatog sadrzaja. ko proba, znat ce kakvog je okusa, ko ne proba postavljat ce ovakve teme po forumima.
to je sva filozofija
pa ne boje se svi ovdje da probaju...upravo je to i naslov teme gdje mozemo naci ljude..muskarce u ovom slucaju...kako bi se usudili uopce probati..
NO RISK NO FUN
Last edited by 7777777 on 30/04/2009 23:56, edited 1 time in total.
-
sarlo
#241 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?
Dug jezik i druzenje sa starom tetkom
. Neamam rjesenja, samo se prilagodjavam od situacije do situacije. Ali cijenim one koji ga pokusavaju naci.
- The Nightwatchman
#242 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?
ja ti ponavljam da ja sam te iste strahove i neostvarene zelje i ceznje imam. medjutim, naglasak je na tome da danasnje bolesno drustvo tezi savrsenstvu i da je sramota reci kako si nesavrsen. shodno tome, stvaramo rasu nevjerovatno iskompleksiranih pojedinaca koji su toliko fokusirani na vlastiti ego da zaboravljaju na sustinu postojanja.7777777 wrote:A zar smo mi svi nenormalni i bolesni ako imamo strahove, neostavarene zelje ili ne daj boze poneki problem...naravno da nismo....svako ima svoj neki teret da nosi, ali ga to ne cini manje atraktivnim ili ludim vec ga cini ljudskim bicemLoulou wrote:Vjerovao ili ne, meni je ovo, podvučeno, prvo palo na pamet (bez ovog "bolesno")The Nightwatchman wrote:ja sam mrtav ozbiljan. svaka djevojka s kojom sam imao kontakt i svaki prijatelj kojeg imam, jedva su docekali da mi se pozale o nekim svojim bolesnim, patoloskim zivotnim situacijama. najcesce porodicni problemi, zatim licne slabosti, kompleksi, strahovi, ceznje, neostvarene zelje, psihoze itd.
Imaš i ti, zar ne?
Sasvim ljudski.![]()
ja sam iznenadjen cinjenicom da svako zblizavanje s ljudima rezultira njihovom potrebom da ti se izjadaju. (nebitno je jesu li to prijatelji ili ljubavnice). svi ti se u jednom trenutku "otvore" i pokazu koliko su slabi u ovome sistemu.
za mene je savrsena djevojka ona koja mi nece to pokazati. samo srce koje lupa za zivotom. to je ono sto se cijeni.
-
sarlo
#243 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?
Samo lagano zezanje i zabava.7777777 wrote:sta je to normalno? sta je "normalan decko"?? Uh pogrijesio sam temu, ne trazim normalnog decka a ni sve ostale.
to je sva filozofija
pa ne boje se svi ovdje da probaju...upravo je to i naslov teme gdje mozemo naci ljude..muskarce u ovom slucaju...kako bi se usudili uopce probati..
NO RISK NO FUN
- 7777777
#244 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?
cini mi se da se moram sada sloziti sa tobom...mislim da si upravu vezano za to jadanje i stranim i bliskim ljudima i taj dojam razocarenja koji ljudi ostavljaju..primjetila sam ja to i kod sebe..ranije nisam smatrala da je to slabost ali vidim kako to "otvaranje" djeluje na ljude...izgleda da moras oklop da stavis i da nabacis osmjeh i koracas kroz zivot..u suprotnom te ne cijene i ne vole...a sve boljke ostavi za sebe i samo sebe...ja ti ponavljam da ja sam te iste strahove i neostvarene zelje i ceznje imam. medjutim, naglasak je na tome da danasnje bolesno drustvo tezi savrsenstvu i da je sramota reci kako si nesavrsen. shodno tome, stvaramo rasu nevjerovatno iskompleksiranih pojedinaca koji su toliko fokusirani na vlastiti ego da zaboravljaju na sustinu postojanja.
ja sam iznenadjen cinjenicom da svako zblizavanje s ljudima rezultira njihovom potrebom da ti se izjadaju. (nebitno je jesu li to prijatelji ili ljubavnice). svi ti se u jednom trenutku "otvore" i pokazu koliko su slabi u ovome sistemu.
za mene je savrsena djevojka ona koja mi nece to pokazati. samo srce koje lupa za zivotom. to je ono sto se cijeni.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#245 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?
svi se preselise u SAD, a vakat je i tebi

- 7777777
#246 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?
za mene je savrsena djevojka ona koja mi nece to pokazati. samo srce koje lupa za zivotom. to je ono sto se cijeni
dodala bih samo da me to malo zabrinjava ili bolje receno cini tuznom...zar, ako nades nekoga za koga mislis da je potencijalni pravi partner za cio zivot, moras i pred njim da glumis i stavljas maske...SAD
- Daphna
#247 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?
Ovdje si donekle u pravu! Prije smo svi bili "taf"... Sad smo odjednom mekušci! Ja i dalje ne volim da me sažaljevaju, da me posmatraju kao jadnicu koja nema nikoga, koja je sama... I dalje ne volim za svaku sitnicu tražiti pomoć od drugih, već se borim sama... Savršena nisam, puna mana, uostalom kao i svaki živi stvor! No, bar znam što želim! A to ne definišem kao "fin"...The Nightwatchman wrote:
ja ti ponavljam da ja sam te iste strahove i neostvarene zelje i ceznje imam. medjutim, naglasak je na tome da danasnje bolesno drustvo tezi savrsenstvu i da je sramota reci kako si nesavrsen. shodno tome, stvaramo rasu nevjerovatno iskompleksiranih pojedinaca koji su toliko fokusirani na vlastiti ego da zaboravljaju na sustinu postojanja.
Sad tvoja priča o nakaradnosti društva i sistema dobija prave obrise i smisao! Komplaksne nam "nabiše" upravo trenutni sistem i neki nesavršeni ljudi!
- 7777777
#248 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?
slazem se sa tobom...ne zelim ni ja da me neko sazaljeva, nema razloga i previse sam kvalitetna osoba da bih ispala jadna..ali to sto sam sama apsolutno en umanjuje moju vrijendost i zasto bi?!Ovdje si donekle u pravu! Prije smo svi bili "taf"... Sad smo odjednom mekušci! Ja i dalje ne volim da me sažaljevaju, da me posmatraju kao jadnicu koja nema nikoga, koja je sama... I dalje ne volim za svaku sitnicu tražiti pomoć od drugih, već se borim sama... Savršena nisam, puna mana, uostalom kao i svaki živi stvor! No, bar znam što želim! A to ne definišem kao "fin"...
Sad tvoja priča o nakaradnosti društva i sistema dobija prave obrise i smisao! Komplaksne nam "nabiše" upravo trenutni sistem i neki nesavršeni ljudi
moramo svi malo vise raditi na sebi i na tom ocvrscavanju...bar ja imam tu namjeru...jer lakse se onda nositi sa svim nedacama zivota bio covjek sam ili ne....
-
sarlo
#249 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?
Slezem se s vama.
I sam radim vjezbe za ocvrscavanje ledjnih misica. Da ne bih bio mekusac.
I sam radim vjezbe za ocvrscavanje ledjnih misica. Da ne bih bio mekusac.
- macan prvi
#250 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?
Taj sam.besana wrote:Normalno mjesto, sa normalnim muškarcima? Đe je to?![]()
Pod normalan mislim: iole obrazovan, pročit'o barem lektire u srednjoj školi, ljubazan, šarmantan, pristojan, da ne pljuje kad priča, da ima barem 80 % svojih zuba, da mu ne smrdi iz usta, da se kupa barem tri puta heftično, da pere noge prije spavanja, da se opere nakon nužde, da ne sluša turbo folk, da nije uobražen iliti ufuran, da nije nacionalista, da se ne okreće BAŠ za svakom curom, da me sluša kad šta pričam, da ne stenje puno dok se sexa, da se ne dere kad priča na telefon, da ne traća više nego ja, da me ne prati, ne proganja, ne pegla ... to be nastaviti se