gdje u Sarajevu naci posao za Operatera ?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
duffy_duck

#1 gdje u Sarajevu naci posao za Operatera ?

Post by duffy_duck »

Skolu sam zavrsio 10.6.2018 i trenutno sam u fazi trazenja posla, mogu raditi i kao volonter a mogu i operater mogu sve samo da nisu neki bas teski poslovi. I da. Su priblizno u mojoj struci. Ako znate neke firme koji traze operatere i volontere javite mi.

Zamolio bi vas, da mi ukoliko znate naravno date preporuku gdje i kako bi se mogao zaposliti. Zavrsio sam SSS smjer operatera za unos podataka, ukoliko znate neke firme kojima trebaju operateri molim vas javite mi.
Takodjer za sebe cu reci da sam jako komunikativan ljubazan i izuzetno lijepo odgojen, i imam dobro pozanstvo sa racunarom.
Radio Sarajevo

#2 Re: gdje u Sarajevu naci posao za Operatera ?

Post by Radio Sarajevo »

Nemoj me pogrešno shvatiti, ali nisam optimista kad je pronalazak posla u pitanju.

Prvi razlog je taj što profesija za koju si se školovao u praksi ne postoji. To ti je nešto kao daktilograf, danas se podrazumijeva da te stvari svako zna raditi. Drugi je razlog taj što nemaš nikakvog iskustva. Volontiranje ti ne gine.

Ipak, savjetujem ti da volontiraš pametno, negdje gdje će ti to valjati u CV-u, a ne da te neko fizički iskorištava.

Još jedna stvar je bitna, a to je da "posao u struci" skoro više i da ne postoji. Jebo struku, idi tamo gdje ima para. Položi vozački C kategorije i vozi kamion, uči jezike, idi na brod, itd. Kakav ba referent za unos...
duffy_duck

#3 Re: gdje u Sarajevu naci posao za Operatera ?

Post by duffy_duck »

Radio Sarajevo wrote:Nemoj me pogrešno shvatiti, ali nisam optimista kad je pronalazak posla u pitanju.

Prvi razlog je taj što profesija za koju si se školovao u praksi ne postoji. To ti je nešto kao daktilograf, danas se podrazumijeva da te stvari svako zna raditi. Drugi je razlog taj što nemaš nikakvog iskustva. Volontiranje ti ne gine.

Ipak, savjetujem ti da volontiraš pametno, negdje gdje će ti to valjati u CV-u, a ne da te neko fizički iskorištava.

Još jedna stvar je bitna, a to je da "posao u struci" skoro više i da ne postoji. Jebo struku, idi tamo gdje ima para. Položi vozački C kategorije i vozi kamion, uči jezike, idi na brod, itd. Kakav ba referent za unos...
Daleko bilo da cu ti zamjeriti nesto ili tako to, nadam se da cu ipak uspjeti pronaci negdje neki posao, sto se tice struke, ako ne uspijem onda bi volio konobarisat ili tako nesto.
lajkujMe

#4 Re: gdje u Sarajevu naci posao za Operatera ?

Post by lajkujMe »

duffy_duck wrote:
Radio Sarajevo wrote:Nemoj me pogrešno shvatiti, ali nisam optimista kad je pronalazak posla u pitanju.

Daleko bilo da cu ti zamjeriti nesto ili tako to, nadam se da cu ipak uspjeti pronaci negdje neki posao, sto se tice struke, ako ne uspijem onda bi volio konobarisat ili tako nesto.

S godinama iskustva doce i pravi poslovi, danas konobar, sutra referent za prodaju osiguranja i tako dalje
NEOPLAN

#5 Re: gdje u Sarajevu naci posao za Operatera ?

Post by NEOPLAN »

https://m.posao.ba/#!job;id=234655

Pokusaj ovde, brat mi je radio i bio poprilicno zadovoljan... Ima nekih nebuloza ali generalno ok...
Haris.ba

#6 Re: gdje u Sarajevu naci posao za Operatera ?

Post by Haris.ba »

Kakvo je ovo zanimanje?
Hajvan

#7 Re: gdje u Sarajevu naci posao za Operatera ?

Post by Hajvan »

Haris.ba wrote:Kakvo je ovo zanimanje?
ja sam shvatio da je ovo: Content Data Entry job
duffy_duck

#8 Re: gdje u Sarajevu naci posao za Operatera ?

Post by duffy_duck »

lajkujMe wrote:
duffy_duck wrote:

S godinama iskustva doce i pravi poslovi, danas konobar, sutra referent za prodaju osiguranja i tako dalje
Naravno. Iskreno se nadam da cu uspjeti pronaci poaao na ovoj struci.
lajkujMe

#9 Re: gdje u Sarajevu naci posao za Operatera ?

Post by lajkujMe »

I nesto bitno, zavrsio si srednju, nemoj tu stati ako.neces fakultet vazda mozes neke kurseve pohadjati, jezici, kompjuteri i razni neki certifikati dobro dodju.
Sto neko rece posao u struci tesko. Danasnje trziste rada svjetsko se vazda mijenja potreba za nesto a visak na drugima.
Zato iskoristi tu mladost da sto vise poslova naucis prosiri spektar znaanja i umjeca da nisi ogranicen.

Pogotovo sto mi tvoje znanje zvuci kao nesto sto se da automatizovati s umjetnom inteligencijom a to je buducnost.
duffy_duck

#10 Re: gdje u Sarajevu naci posao za Operatera ?

Post by duffy_duck »

lajkujMe wrote:I nesto bitno, zavrsio si srednju, nemoj tu stati ako.neces fakultet vazda mozes neke kurseve pohadjati, jezici, kompjuteri i razni neki certifikati dobro dodju.
Sto neko rece posao u struci tesko. Danasnje trziste rada svjetsko se vazda mijenja potreba za nesto a visak na drugima.
Zato iskoristi tu mladost da sto vise poslova naucis prosiri spektar znaanja i umjeca da nisi ogranicen.

Pogotovo sto mi tvoje znanje zvuci kao nesto sto se da automatizovati s umjetnom inteligencijom a to je buducnost.
Naravno necu odustajati. Hvala ti na lijepim riječima i podršci
P308

#11 Re: gdje u Sarajevu naci posao za Operatera ?

Post by P308 »

Svaka firma bi u sustini trebala imati operatera, bar u teoriji. U praksi taj posao obavljaju zaposlenici na drugim radnim pozicijama tj. jedan covjek obavlja dva posla, naravno za istu platu. Tako da ces tesko kod nas pronaci posao u struci, nazalost. Ali nemoj odustajati, posalji CV malo vecim firmama (npr. bankama), mozes im recimo ponuditi volonterski angazman kao neku vrstu probnog perioda pa vidi kako ce reagirati.
славянин

#12 Re: gdje u Sarajevu naci posao za Operatera ?

Post by славянин »

duffy_duck wrote:Skolu sam zavrsio 10.6.2018 i trenutno sam u fazi trazenja posla, mogu raditi i kao volonter a mogu i operater mogu sve samo da nisu neki bas teski poslovi. I da. Su priblizno u mojoj struci. Ako znate neke firme koji traze operatere i volontere javite mi.

Zamolio bi vas, da mi ukoliko znate naravno date preporuku gdje i kako bi se mogao zaposliti. Zavrsio sam SSS smjer operatera za unos podataka, ukoliko znate neke firme kojima trebaju operateri molim vas javite mi.
Takodjer za sebe cu reci da sam jako komunikativan ljubazan i izuzetno lijepo odgojen, i imam dobro pozanstvo sa racunarom.

Ovo ti je NO NO da pises kad trazis posao..... samo mali dobronamjerni savjet ;-)
duffy_duck

#13 Re: gdje u Sarajevu naci posao za Operatera ?

Post by duffy_duck »

P308 wrote:Svaka firma bi u sustini trebala imati operatera, bar u teoriji. U praksi taj posao obavljaju zaposlenici na drugim radnim pozicijama tj. jedan covjek obavlja dva posla, naravno za istu platu. Tako da ces tesko kod nas pronaci posao u struci, nazalost. Ali nemoj odustajati, posalji CV malo vecim firmama (npr. bankama), mozes im recimo ponuditi volonterski angazman kao neku vrstu probnog perioda pa vidi kako ce reagirati.
Ne znam za koje banke smatras da su velike, ako imas neke prijedloge slobodno mi posalji a ja cu prosljediti svoj cv na mailove pa cemo vidjeti. Ako se zaposlim castim pivom
duffy_duck

#14 Re: gdje u Sarajevu naci posao za Operatera ?

Post by duffy_duck »

славянин wrote:
duffy_duck wrote:Skolu sam zavrsio 10.6.2018 i trenutno sam u fazi trazenja posla, mogu raditi i kao volonter a mogu i operater mogu sve samo da nisu neki bas teski poslovi. I da. Su priblizno u mojoj struci. Ako znate neke firme koji traze operatere i volontere javite mi.

Ovo ti je NO NO da pises kad trazis posao..... samo mali dobronamjerni savjet ;-)
Znam ali jednostavno imam 19 godina, i nisam spreman za neki toliko jak posao. Poput zidarstva itd.
made_in_sarajevo

#16 Re: gdje u Sarajevu naci posao za Operatera ?

Post by made_in_sarajevo »

duffy_duck wrote:
славянин wrote:

Znam ali jednostavno imam 19 godina, i nisam spreman za neki toliko jak posao. Poput zidarstva itd.
Kad bi bio spreman tegliti nego u 19 godini, da neces u 30. Ako ne mozes naci u svojoj struci, trazi dalje onda. Ako ti je hica onda zaboravi sta je tesko,a sta nije.

Uostalom predaj u telemach, vrhunski si znalac i pljuvac svega sto nije telemach 8-)
duffy_duck

#17 Re: gdje u Sarajevu naci posao za Operatera ?

Post by duffy_duck »

Kad bi bio spreman tegliti nego u 19 godini, da neces u 30. Ako ne mozes naci u svojoj struci, trazi dalje onda. Ako ti je hica onda zaboravi sta je tesko,a sta nije.

Uostalom predaj u telemach, vrhunski si znalac i pljuvac svega sto nije telemach 8-)
[/quote]

Sve sto si gore rekao si u pravu, ali ne pljuvam nikoga nigdje nisam rekao nista sto je pljuvanje ili psovanje drugih operatera.
Post Reply